满分5 > 初中英语试题 >

In the United States,boys and girls star...

In the United States,boys and girls start school when they are five years old.In some states(州)they must stay in school until they are sixteen.Most students are seventeen or eighteen years old when they graduate(毕业)from secondary school.another name for high school.Most children go to public elementary and secondary schools(公立小学和中学).The parents of public pupils do not have to pay for their children’s education(付学费)because taxes(税收)support the public schools.If a child goes to a private school(私立学校),his parents have to pay for the child’s education.Today about half of the high school students go on to colleges and universities(大学).Some colleges and universities receive money support from the government(政府).A student at a state university does not have to pay very much if his parents live in that state.Private schools are expensive,however.Almost half of the college students in the USA work while studying.If a student’s family is not rich,he has to make money for part of his college expenses(费用).

1.In American children_______ at the age of five.

A.begin to study

B.start school

C.graduate from elementary schools

D.must stay in school all the day.

2.High school is another way of saying______.

A.elementary school               B.secondary school

C.Public school                   D.colleges and universities

3.Children who go to public school________.

A.must pay for their education

B.must study hard

C.don’t have to pay

D.must study for ten years

4._________support(s) some colleges and university.

A.Some children’s parents          B.Many teachers

C.A few secondary schools           D.The government

5.In the USA almost half of the college students work while studying.This is because________.

A.their families aren’t rich enough

B.they don’t want to depend on their parents

C.they are interested in work

D.their parents don’t live in that state

 

1.B 2.B 3.C 4.D 5.B 【解析】 试题分析:本文介绍了美国的学校。美国的中学校分为公立学校和私立学校,公立学校由政府税收支撑,学生免费;私立学校收费较高。美国学生十七、八岁中学毕业,一半的中学生要读大学。大学也分公立大学和私立大学,公立大学有政府补贴,收费较少,私立大学收费很高。 1.B 细节理解题。题意:在美国,孩子们五岁开始做什么?A.begin to study开始学习;B.start school开始上学;C.graduate from elementary schools小学毕业;D.must stay in school all the day.必须全天待在学校。由第一段第一句:In the United States,boys and girls start school when they are five years old.可知,美国孩子五岁开始上学。故选B。 2.2】B 细节理解题。题意:High school是什么的另一个名称?由文中的Most students are seventeen or eighteen years old when they graduate(毕业)from secondary school.another name for high school.可知,secondary school又称为high school.故选B。 3.3】C 细节理解题。题意:上公立学校的孩子们怎样?A.must pay for their education必须付学费;B.must study hard必须努力学习;C.don’t have to pay不必付钱;D.must study for ten years必须学十年。由文中的:he parents of public pupils do not have to pay for their children’s education(付学费)because taxes(税收)support the public schools可知,家长不必为上公立学校的孩子付钱。故选C。 4.4】D 细节理解题。题意:谁支持一些大学?A.Some children’s parents一些学生家长;B.Many teachers许多老师;C.A few secondary schools一些中学;D.The government政府。由文中的“Some colleges and universities receive money support from the government”可知一些在学由政府支持。故选D。 5.5】B 推理判断题。题意:为什么美国有一半的大学生一边学习一边工作?A.their families aren’t rich enough他们的家庭富裕;B.they don’t want to depend on their parents他们不想依赖父母;C.they are interested in work他们对工作感兴趣;D.their parents don’t live in that state他们的父母不住在那个州。美国家庭强调孩子自立,故选B。 考点:考查社会文化类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

完形填空   先通读下面的短文,掌握其大意,然后从下面四个答案中选择可以填入相应空白处的最佳答案。 (本大题共10分,每小题1 分)

          We are in Australia for three days. We’re having a good time here. Australia is the sixth     country in the world. There is so much to see that it is impossible(不可能) for me to tell you      . Sydney is one of the most beautiful        in Australia. There are many big    and beautiful flowers around the houses and they look really beautiful. There are also some special      in Australia , such as kangaroos and koalas. They are really lovely.

In the past three days we’ve  visited many       places around Sydney. I’d like    more time here , but we will fly to     city , Cairns , to see coral beds(珊瑚礁)tomorrow. It is said that words cannot describe the beauty of the colorful corals. Many famous cartoon films were made there. Now we are busy      our bags so that we will not lose time  before we leave. We can enjoy ourselves in Cairns this time tomorrow. I’m looking forward to    there

1.A. large     B. larger            C. largest           D. most large

2.A. nothing    B. something        C. everything        D. anything

3.A. countries  B. towns            C. villages          D. cities

4.A. trees     B. buildings        C. cars              D. people

5.A. animals   B. plants            C. buildings         D. places

6.A. interest B. interesting       C. interested        D. interests

7.A. taking     B. to take          C. to spend          D. spending

8.A. one       B. another         C. a                D. other

9.A. pack      B. to pack         C. packing          D. packs

10.A. going   B. go                C. going to         D. go to

 

查看答案

---_________ your maths teacher _______________?

---She is friendly and helpful.

A. How is; like      B. What is; like

C. How does; like     D. What does; like

 

查看答案

I feel ______ because my job is too ______.

A. bored, boring   B. bored, bored

C. boring, boring    D. boring, bored

 

查看答案

Nancy spent half an hour ________ the piano every day.

A. to practice playing    B. practising playing

C. practising  to play   D. to practise to play

 

查看答案

Suzhou is becoming         these years.

A. beautifuler and beautifuler      B. more and more beautiful

C. the most and most beautiful      D. beautifulest

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.