满分5 > 初中英语试题 >

Once upon a time two friends lived in a ...

Once upon a time two friends lived in a palace . They both worked for the King . One of them liked a girl and wanted to give her a present .

One day , he was walking with his friend in the main palace hall , and he saw a big vase(花瓶)filled with the loveliest flowers he could imagine . He decided to take one to the girl , thinking that no one would see him to so . He did the same thing the next day , and the next .… until one day , the King noticed how few flowers were left in the vase . He was so angry that he called everyone in the palace to assemble(集合).

When they were all before the King , the boy wanted to tell the truth . However , his friend told him to be quiet . But when the King came near , he decided to confess .

As soon as the boy said that he had done it , the King was angry . But on hearing what the boy has done with the flowers , the King said , I couldn’t have thought of a better use for my flowers .

From that day , the boy and the King became great friends . They went to take two of those wonderful flowers , one for the girl and the other for the Queen .

Overcoming(克服)fear to tell the truth is difficult , but in the end it isn’t so bad .

1. The boy took the flower for __________ .

A. his mother   B. the king   C. a girl   D. his friend

2.What did the boy’s friend want him to do ?

A. To tell the truth  B. To be the friend of the King

C. To keep silent    D. To look for the girl

3.What does the underlined word “ confess ” mean in Chinese ?

A. 拒绝    B. 承认    C. 狡辩   D. 否认

4. Paragraph 4 tells us that __________ .

A. the King agreed that the boy sent flowers to the girl

B. the King thought the boy was foolish

C. the King felt happy to know the use of the flowers

D. the King had sent the flowers to his wife before

 

1.C 2.C 3.B 4.C 【解析】 试题分析:说实话有时候是需要勇气的,我们要努力克服心中的恐惧,敢于说真话,你会发现结果可能并不像你想象的那样糟糕。这篇短文中作者给我们讲述了一个故事,故事中的男孩就是一个敢于说实话的人,他最后和国王成为了好朋友。 1.C 细节理解题。根据短文中One of them liked a girl and wanted to give her a present和He decided to take one to the girl可知,这个男孩想把花送给他喜欢的那个女孩。由此可知选C。 2.C 细节理解题。根据短文中When they were all before the King , the boy wanted to tell the truth . However , his friend told him to be quiet可知,当国王问是谁拿了他花瓶里的花的时候,那个男孩想要承认,但是他的朋友却劝他保持沉默。由此可知选C。 3.B词义猜测题。根据文意可知,一个男孩从国王的花瓶里拿花送给他喜欢的女孩,后来国王发现了。他的朋友劝他保持沉默,但是这个男孩却承认了。根据上文和这里的but可知,but表示转折的关系,虽然他的朋友让他保持沉默,但是男孩却主动承认了。由此可推断confess的意思是承认,故选B。 4.细节理解题。根据短文第四段中But on hearing what the boy has done with the flowers , the King said , “ I couldn’t have thought of a better use for my flowers . ”可知,当国王知道那个男孩用花去做什么的时候,他变得高兴了,他没想到他的花还有这样的用途。由此可知选C。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

There are many different kinds of music in the world . Let’s read some kinds of them .

Classical Music

Classical music is a form(形式)of music needing high musical skills . If you wish to learn this kind of music , you have to go through proper training .

Metal Music

Metal music came out after the Second World War . The melody(旋律)of the song is heavily influenced(影响)by the structure(结构)for it . It is also know as information music ”. While in metal music , songwriting is based on(以……为基础)a form .

Hip-hop Music

This music always includes the use of instruments such as the guitar , violin , piano , bass , drums and so on . In this type of music , the bass is the main instrument . It was first played by a group of travelling singers and poets(诗人)of West Africa .

Opera Music

It first appeared in Italy in the 1600s . It has a great mixture(混合物)of theatrical art and musical invention and is used to playing in the theaters .

Jazz Music

This type of music has strong and complex(复杂的)melodies . The main musical instruments are comet , trumpet or violin , that help carry the melody .

Besides these , there are many others such as the blues , new age music , Celtic music , religious music and chamber music .

1. __________ Music needs high musical skills .

A. Classical    B. Metal    C. Hip-hop   D. Opera

2. __________ is used in both the Hip-hop Music and Jazz Music .

A. Piano    B. Trumpet   C. Violin    D. Cornet

3. Which of the following RIGHT according to the passage ?

A. Metal Music appeared after the First World War .

B. Only after proper training , you can learn the blues .

C. People call Jazz Music information music .

D. In the world there are many kinds of music .

 

查看答案

完形填空。(每小题1.5分,共15分)题由重庆名校资源库 刘微莉 编辑

根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

This years , computer games have become more and more popular in many cities and towns . A lot of small shops along busy     have changed into     game houses in order to get more money . These places are always crowded with     especially young boys .

In the computer game houses , people          a lot of money competing with the machines . It is        for one to win against a computer , but one can make progress after     again and again . People have a kind of gambling psychology(赌博心理)when they play computer games . The more they     , the more they want to win , and at last they even cannot live if they don’t play with it . For school boys , they have no     for their lessons . When class is over , they run to the nearby computer game houses . Some of them can get enough money from their parents . But some of them are not     enough to get the money . they begin to take away     students’ money and become thieves .

1.A. river        B. cities    C. villages      D. streets

2.A. small       B. big        C. computer     D. sports

3.A. people       B. person    C. women         D. girls

4.A. take       B. win        C. use          D. spend

5.A. easy         B. hard       C. important     D. beautiful

6.A. drivin       B. making    C. trying        D. running

7.A. hop         B. lose       C. do            D. make

8.A. different    B. secret     C. mind         D. duty

9.A. bad          B. angry     C. difficult     D. lucky

10.A. other      B. others     C. another      D. the others

 

查看答案

Excuse me , can you tell me __________ ?

-- Sorry , I don’t know . You can go to the information desk .

A. that there is a train

B. when the train leaves

C. which train can I take

D. where does the train go

 

查看答案

Can she swim or skate ?

-- __________ . But she can do sky diving .

A. All    B. Both    C. Either    D. Neither

 

查看答案

I left my old job because my new company __________ me a very good job .

A. served   B. introduced   C. offered   D. interviewed

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.