满分5 > 初中英语试题 >

John was born in a rich family. When Joh...

John was born in a rich family. When John finished school, he was already 18 years old. His father said to him, “Get a job in the town. If you stay at home, you will get nothing from me.” A few weeks later, John went to an office and asked for a job there. A man took him into a small room and gave him some questions on a piece of paper. John answered the questions quickly, then he gave the paper to the man. The man looked at the paper for a few minutes and asked, “You were born on September 23. But which year you were born in?” John answered, “Oh, every year.”

根据短文内容判断正误,正确的选择A,错误的选择B。

1.John was born in a rich family.

2.When John finished school, he was 17 years old.

3.A man took John into a small room.

4.John answered the questions quickly.

5.John was born on July 23.

 

1.A 2.B 3.A 4.A 5.B 【解析】 试题分析:短文大意:约翰出生在一个富裕的家庭,当他完成学业时,已经18岁了,父亲叫他去找工作,如果呆在家里,什么也别想得到。几周之后,约翰到一个办公室求职。一个人把他带到一个小房间里叫他回答一张纸上的几个问题。约翰快速地答完题并把纸交给那个人。这个人看着纸一会儿问约翰:“你生于九月二十三日,但是你生于哪一年呢?”约翰回答说:“每一年。” 1.A 细节理解题。句意:约翰出生在一个富裕的家庭。由短文第一句:John was born in a rich family.(约翰出生在一个富裕的家庭)可知,本句正确。 2.2】B细节理解题。句意:当约翰完成学业时,他17岁了。由短文开头的第二句话: When John finished school, he was already 18 years old. 可知本句错误。 3.3】A细节理解题。句意:一个人把约翰带到了一个小房间里。根据文中的:A man took him into a small room and gave him some questions on a piece of paper.(一个人把他带到一个小房间里并给了他印在纸上的几个问题。可知,本句正确。 4.4】A细节理解题。句意:约翰很完答完了问题。根据短文中的John answered the questions quickly.约翰快速地答完了问题。可知本句正确。 5.5】B细节理解题。句意:约翰生于七月二十三日。根据短文的:You were born on September 23.(你生于九月二十三日)可知本句错。 【考点定位】 考查故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

My friend Jack always had accidents. He did not ______ attention to what he was doing or where he was going.

A few months ago, _____ car hit him while he was on his way home from school. The driver was tired, ______ he did not see Jack. And Jack was talking on ______ mobile phone and was riding in the middle of the road. The car hit him. He ______ his leg and was in hospital for over a month.

Last week, he was not looking ______ he was going as usually. As a result, he fell into a hole ______ the park. Some ______ people in the park helped him climb out of the hole and then took him to hospital. ______, he did not break an arm or a leg this time. At the hospital, the ______ gave him some medicine and then he went home.

After the two accidents, Jack changed a lot. Now he is very careful.

1.A. cost   B. take    C. pay

2.A. a      B. an       C. the

3.A. as    B. so        C. till

4.A. he     B. him       C. his

5.A. broke B. jumped   C. carried

6.A. why  B. where    C. when

7.A. on      B. in        C. under

8.A. bad     B. rude    C. kind

9.A. Luckily B. Certainly C. Loudly

10.A. doctor B. drivers C. farmer.

 

查看答案

A friend is a person ______ you know very well and like very much.

A. who   B. which  C. whose

 

查看答案

–Do you know ______?

--Yes. It’s a ball.

A. why she brought the box

B. what is in the box

C. how much the box is

 

查看答案

It’s time ______ home now.

A. go  B. goes  C. to go

 

查看答案

–I ______ know you can play the piano so well.

--Thank you.

A. didn’t   B. don’t C. can’t

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.