满分5 > 初中英语试题 >

Every country has its favorite food. Ita...

Every country has its favorite food. Italians like to eat pizza. Indians like to eat hot food. Japanese like to eat fish and they usually don’t cook it.

In England, one of the most popular kinds of food is fish and chips. People usually buy it in a fish and chips shop. They put it in paper bags, and take it home or to their workplaces. Sometimes they eat it in the park or on the road. The world’s favorite food is American fast food. If you go to some important cities in the world, you can find people eating hamburgers and chips.

Fish and chips, and Chinese take-away food are very popular in England. But they are less popular in the USA. Americans eat take-away food, too, like chicken.

But the most popular kind of take-away food is the hamburger. The hamburger is two pieces of bread with meat in it. Hamburgers are delicious. They’re also popular in England and Australia.

根据短文内容,选择最佳答案。

1. Italians like to eat ______.

A. dumplings  B. pizza  C. hot food   D. fish

2.Fish and chips are very popular in ______.

A. England  B. Australia  C. the USA  D. Canada

3.The _______ is the most popular kind of take-away food in the USA.

A. pizza  B. hamburger  C. fish and chips  D. chicken

4.Which of the following is NOT true?

A. American fast food is popular in the world.

B. Hamburger is a kind of food.

C. Both Italians and Indians like eating hot food.

D. Japanese like eating fish.

5.You can most probably find this passage in a ______.

A. story   B. dictionary  C. newspaper  D.letter

 

1.B 2.A 3.B 4.C 5.C 【解析】 试题分析:每个国家都有自己的传统的最受欢迎的食品。意大利的人最喜欢匹萨,印度人喜欢吃热食,日本人喜欢吃生鱼,英国人最喜欢的食物是鱼和薯条。在英国和中国比较受欢迎的快餐食品在美国却很冷落。美国人喜欢吃鸡肉.汉堡在英国和澳大利亚非常受欢迎。 1.B细节理解题。根据文中语句“Italians like to eat pizza.”理解可知。意大利人比较 吃匹萨故选B. 2.A细节理解题。根据文中语句“In England, one of the most popular kinds of food is fish and chips.”理解可知。Fish和chips在英国非常受欢迎,故选A。 3.B细节理解题。根据Americans eat take-away food, too, like chicken.But the most popular kind of take-away food is the hamburger.。可知汉堡包是美国最受欢迎的外面食物。故选B 4.4.句意理解题:根据文中 Italians like to eat pizza. Indians like to eat hot food. Japanese like to eat fish and they usually don’t cook it.可知。故答案是C 5.细节理解题。通读整篇文章我们可以推测出能在报纸上看到这篇文章。故选C 考点:文化类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Around the world, people have different ideas about what good manners are.

When you go to restaurants in different parts of the world, it’s     to know the right and wrong things. For example, in China it’s OK to        a lot of noise in a restaurant. In fact, if a restaurant isn’t noisy or     , you may think there is something wrong with it. However, in many western countries, restaurants are         places. If a table is too loud, other people who are eating there even to to complain(抱怨) to the owner(主人) of the restaurant.

Paying the bill is also different       country to country. In China, one person usually pays for 6 . In western countries, one person pays if he or she is entertaining clients(宴请宾客), but 7 friends eat together, they usually share the cost. This is called “going Dutch”(均摊费用). Also, when westerners pay the bill, they usually leave some money for the waiter. This is called “leaving a tip”. Leaving a tip is thought to be     . In the U.S., it’s         to leave tips of 10%, 15%, or 20% of the bill, which is decided by how good the service is. Good waiters can make a lot of money!

The food people eat is different in the world, but you can         the same kind of food in many countries. Chinese and Italian food, for example, are popular all over the world.

1.A. popular    B. difficult   C. important   D. easy

2.A. cause      B. keep        C. hear        D. make

3.A. lively    B. friendly   C. lucky       D. happy

4.A. noisy      B. quiet       C. busy        D. clean

5.A. at         B. to          C. from      D. of

6.A. everybody  B. nobody      C. somebody   D. none

7.A. until     B. when       C. unless      D. since

8.A. badly      B. bad         C. polite      D. impolite

9.A. terrible  B. common      C. serious     D. usually

10.A. invent   B. find       C. prefer    D. look for

 

查看答案

This room is _________for you to live in.

A. big enough  B.enough big

C.small enough  D. enough small

 

查看答案

—Do you walk to school every day?

—I used to walk, but now I ride to school _______ walking.

A. think of    B. care for

C. agree with  D. instead of

 

查看答案

______ careful you are, ______mistakes you will make.

A. The more; the more B. The fewer; the more

C. The more; the fewer  D. The less; the less

 

查看答案

—Do you know if he ____ to play football with us?

—I think he will come if he _____ free tomorrow.

A. comes; is      B. comes; will be

C. will come; is  D. will come; will be

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.