满分5 > 高中英语试题 >

Unbelievable Stories of Animals Acting J...

Unbelievable Stories of Animals Acting Just Like Humans

Horses are picky eaters

Horses have an even better sense of smell than humans do. When horses raise their noses and open their nostrils (鼻孔), their nervous system allows them to sense smells we can't find. This might explain why they refuse dirty water and carefully move around grasslands, eating only the tastiest grasses, experts say.

Whale says thanks

In 2011, a whale expert spotted a humpback whale trapped in a fishing net and spent an hour freeing it. Afterward, in an hour-long display of thanks, the whale swam near their boat and jumped into the air about 40 times.

Pandas like to be naughty

Is there anything more lovely than a baby panda, except maybe a human baby? In fact, baby pandas sometimes behave like human babies: They sleep in the same positions and value their thumbs. A panda is shy by nature for its shy behavior such as covering its face with a paw or burying its head when facing a stranger.

A cat honors its owner

Paper towels, and a plastic cup are just a few of the gifts that Toldo, a devoted three- year-old gray-and-white cat, has placed on his former owner lozzelli Renzo's grave every day since the man died in September 2011. Renzo brought Toldo home from a shelter when the cat was three months old, and the two formed an inseparable bond. After Renzo passed away, Toldo followed people to the grave, and now “stands guard” at the grave for hours at a time.

1.How do horses tell tastiest grasses from bad ones?

A.By touching them. B.By tasting them.

C.By smelling them. D.By observing them.

2.What do the whale and the cat have in common according to the text?

A.They are clever. B.They have a grateful heart.

C.They are active and lovely. D.They have a good sense of smell.

3.Which of the following acts like a human baby?

A.The baby panda. B.The baby whale.

C.The baby horse. D.The baby cat.

 

1.C 2.B 3.A 【解析】 这是一篇说明文。讲述了几个动物有类似人类行为的故事。 1. 细节理解题。根据“This might explain why they refuse dirty water and carefully move around grasslands, eating only the tastiest grasses”和“their nervous system allows them to sense smells we can't find”可知,他们敏感的嗅觉可以让他们分辨出脏水,也让他们小心地围绕草地走,只吃最美味的草,故选C。 2. 细节理解题。根据“in an hour-long display of thanks”可知,鲸鱼有感激之心,根据小标题“A cat honors its owner”可知,猫会以自己的主人为荣,所以猫也有感激之心,所以他们的相似点在于有感激之心,故选B。 3. 细节理解题。根据“In fact, baby pandas sometimes behave like human babies”可知,大熊猫宝宝有时候表现得像人类宝宝,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

请认真阅读下面短文,并按照要求用英语写一篇100词左右的文章。

很多高三学生为了在学习上不落后于其他同学,他们搬出学校的集体寝室,在学校附近租了房子。就这一现象请你写一篇英语短文来发表自己的看法。内容包括:

1. 在校外租房子的利与弊;

2. 你同意还是反对这种做法? 并陈述你的理由。

注意: 1. 词数为150左右;

2. 可适当增加细节, 以使行文连贯;

3. 开头语已为你写好(不计入总词数)

参考词汇:宿舍 dormitory

The college entrance examination is approaching day by day.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

查看答案

请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:每个空格只填一个单词。

A debate is a discussion about a subject on which people have different views. It’s a nice way of gaining a lot of knowledge and views on a topic, or situation that we aren’t either aware of, or haven’t really looked into in detail. It makes you more able to think critically and more confident in speaking. In addition, it helps in appreciating tolerance of others’ opinion and improves your listening skills.

A debate requires one to know how to use words and intelligence to overcome his or her opposing team members. To give great arguments during a debate, first you need to get your facts right. To make what you have in material for a debate contain facts, don’t just depend on the Internet, especially avoid just referring to one website for all your information. You are also required to refer to books, and make sure they’re authors of a high degree, since their materials have reference notes and extensive research projects done on what they are covering.

Second, you should be full of confidence. You need to show that you’re sure of what you’re saying, and point out how flawed their comeback arguments were. The only way to do this is to thoroughly know your material before heading on out to a debate session. Know your statistics, know your history and above all know names, dates and places. Make key notes to refer to. Don’t stammer (口吃), and also don’t level your gaze with your opponent or the rest of them. All this will help you keep confident.

At last, by no means should you lose your calmness, but keep your voice firm and raised enough to sound calm. A good team member should know how to keep his emotions in control as well as keep others under control in his/her team.

Title

Debate

1.

A discussion about a subject on which people have different views.

2.

Help understand a topic or situation more deeply.

Improve your3.to think critically.

4.your confidence in speaking.

Help appreciate tolerance of others’ opinion.

Make you better at speaking.

Tips

Get your facts right

Don’t just be5.on the Internet for your information.

Refer to books6.by those with a high degree.

Be7.with confidence.

Show your8.of what you’re saying.

Point out the flaw of others’ comeback arguments.

Thoroughly know your material before attending a debate.

Make key notes to refer to.

Avoid stammering and9.your gaze with your opponent.

Keep cool

Speak10.and loudly enough to sound calm.

Control your emotions.

 

 

 

查看答案

    A research by the National Center for Health Statistics is seen as an important confirmation of the “Hispanic mortality paradox (西班牙裔死亡率悖论).”

On average, Hispanics outlive whites by 2.5 years and blacks by 7.7 years. Their life expectancy at birth in 2006 was 80.6 years, compared with 78.1 for whites, 72.9 for blacks and 77.7 years for the total population.

The report shows that the Hispanic population has higher life expectancy at birth and at almost every age despite a socioeconomic status lower than that of whites. “Mortality is very correlated with income, education and health care access,” says Elizabeth Arias, author of the report. “You would expect the Hispanic population would have higher mortality, in line with the black population.”

The Hispanic paradox has been documented for more than two decades, but this is the first time the government has had enough data to issue national numbers. Researchers are struggling to explain why Hispanics live longer.

“We don’t know,” says David Hayes-Bautista, director of the Center for the Study of Latino Health and Culture at UCLA’s David Geffen School of Medicine. “We thought it was a problem in the data, but we can pretty much say this is real.”

Potential factors:

·Culture and lifestyle. Support from extended family and lower rates of smoking and drinking. Latino groups in particular have very strong family and social ties.

·Migration. The “healthy migrant effect” argues that healthy people are more likely to emigrate. And when immigrants become ill, they might return home and die there.

“Solving the puzzle may help the nation deal with health care issues because Hispanics use health services less—they make fewer doctors visits and spend less time in hospitals,” Hayes Bautista says. “It’s clearly something in the Latino culture,” he says.

1.In 2006, Hispanics’ life expectancy is   years longer than the average of the total population.

A.2. 5 B.7. 7 C.2. 9 D.80. 6

2.What does the underlined word “outlive” in the second paragraph probably mean?

A.To live longer than.

B.To live shorter than.

C.To die out.

D.To expect to live.

3.What is the main idea of paragraph three?

A.Hispanics were born better than whites.

B.Morality is closely related with health care access.

C.Whites should have longer life expectancy.

D.Even experts can’t explain the phenomenon.

 

查看答案

Babies are born yogis. Once we were all able to pull our toes up by our ears and laugh about it. Then we aged, got injured, and began carrying stress in our shoulders and back. In short, we lost our balance.

Yoga(瑜伽) is an ancient practice that helps create a sense of union in body, mind, and spirit. It brings us balance. I was seriously out of balance when I started practicing yoga in 1999. I had plantar fascitis in both feet, and my doctor had warned me against all the things I loved to do: walking, hiking, and playing tennis. I was desperate for exercise. Yoga became my salvation and even enhanced my other fitness activities. I practice yoga at least twice a week, but I consider yoga to be part of my daily life because after a while you no longer just practice yoga—you love it.

Yoga becomes part of your physical life. Your body grows stronger, more toned, and more flexible as you move from one pose to the other. I spent a week in Mexico at a yoga retreat, and it was the first vacation on which I lost weight. “Rather than building muscle, yoga builds muscle tone,” says Shakta Kaur Khalsa, author of the K.I.S.S. Guide to Yoga. “Because yoga helps maintain a balanced metabolism (新陈代谢), it also helps to regulate weight. Additionally, yoga stretches muscles lengthwise, causing fat to be removed around the cells.” I do yoga poses throughout the day. After hours at my computer, I stretch my stiff shoulders and arms. When I need a boost of energy, I do energizing poses. When I am feeling exhausted at the end of the day, I do restorative poses.

Yoga becomes part of your mental life. Yoga teaches you to focus on breathing while you hold the poses. This attention to breath is calming; it dissolves stress and anxiety. I use yogic breathing on the tennis courts, in the dentist’s chair, and in traffic jams. You should always leave a yoga practice feeling energized, not tired. If you feel tired after yoga, it means you spent the time “fighting” yourself, trying to force yourself into poses. In yoga, you “surrender” to the pose by letting go of the tension.

Yoga becomes part of your spiritual life. Yoga is practiced by people from all religions; it is not restricted to any religious group. Yoga teaches “right” living in how we deal with ourselves and others. As I work on a difficult pose, I learn patience, forgiveness, and the value of gentleness. Yoga advocates proper eating, but you don’t have to be a vegetarian to practice yoga.

1.What would be the best title for this passage?

A.What’s Yoga? B.How I Do Yoga Poses

C.The Benefits of Yoga D.The Varieties of Yoga

2.According to the third paragraph, yoga can help people __________.

A.grow taller B.lose weight

C.become flexible in thinking D.make more friends

3.People feel tired after yoga because __________.

A.they consume energy in practicing yoga

B.they respond well to yoga poses

C.they spend too much time on yoga

D.they force themselves into yoga poses

4.If s passage continues, what will the writer most probably write about in the next paragraph?

A.Yoga as a means to keep fit. B.Different yoga poses.

C.Popularity of yoga all over the world. D.Encouraging people to do yoga.

 

查看答案

ARIZONA

THUNDERBIRD

Lodge in Canyon de Chelly

A one-night stay at the historic lodge starts at $59 for a single room and the lodge offers half-day tours of Canyon de Chelly ($41 for adults and $32 for children aged 12 and under)

Time: May. 31, 2009—Nov. 1, 2009

Details: Hotel taxes are an additional 17.1 percent

Contact: 800/679-2473, tbirdlodge.com

CALIFORNIA

Zephyr Cove Resort at Lake Tahoe

A three-night stay in a lakeside cabin (小木屋) for two people, an Emerald Bay sightseeing for two, free breakfast and lunch. Rates are $299 per couple—saving of up to $400.

Details: Hotel taxes are included

Time: Through Dec. 15, 2009

Contact: 800/234-8946, zephyrcove.com

NEVADA

Montelago Village at Lake Las Vegas

A one-night stay at the Mediterranean-style Montelago Village, 17 miles from Las Vegas. Rates start at $65 per person including ice-skating fees and skate rentals.

Details: Hotel taxes are an additional 12 percent

Time: Nov. 17, 2009—Jan. 15, 2010

Contact: 866/399-2753, montelagovillage.com

YELLOWSTONE

Mammoth Hot Springs Hotel

A two-night stay, breakfast daily, full-day ski rental, unlimited ice-skating and skates and a book of Yellowstone photos. Rates start at $119 per person. A one-night stay at the hotel starts at $65.

Time: Jan. 1, 2010—May. 2, 2010

Details: Hotel taxes are an additional 8 percent

Contact: 866/439-2473, travelyellowstone.com

1.If a couple and their 14-year-old son want to have a half-day tour of Canyon de Chelly on Oct. 13, 2009, they should pay   .

A.$114 B.$123 C.$177 D.$189

2.If you are interested in ice-skating, you may find more information in   .

A.tbirdlodge.com and zephyrcove.com B.montelagovillage.com and tbirdlodge.com

C.zephyrcove.com and travelyellowstone.com D.travelyellowstone.com and montelagovillage.com

3.If you have a holiday in December, and intend to stay in a European-style hotel, you may go to   .

A.Mammoth Hot Springs Hotel B.Zephyr Cove Resort at Lake Tahoe

C.Montelago Village at Lake Las Vegas D.Thunderbird Lodge in Canyon de Chelly

4.You needn’t pay extra fees as hotel taxes if you stay in   .

A.Mammoth Hot Springs Hotel B.Zephyr Cove Resort at Lake Tahoe

C.Montelago Village at Lake Las Vegas D.Thunderbird Lodge in Canyon de Chelly

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.