满分5 > 高中英语试题 >

Do you know why people yawn (打哈欠)? The m...

    Do you know why people yawn (打哈欠)? The most obvious answer is that we yawn because we are tired. But why does being tired make us yawn? How does yawning help us? The truth is that we don’t know the answers to these questions. Scientists have different theories about why we yawn, but nobody has been able to prove them.

The first one is the “oxygen theory”. In the past, one of the more popular theories was that we yawn in order to take more oxygen. When we yawn we breathe more deeply. According to this theory, our brains make us yawn because we need more oxygen. However, these days more and more scientists are against the oxygen theory.

The second one is the “brain cooling” theory. According to this theory, we yawn when our brains get too warm. Yawning makes our brains cooler again. When our brains are cooler, we can think more clearly. Yawning can help keep us alert (警觉). This theory hasn’t been proven yet, but many scientists think that it will be in the future.

Here are a few other interesting facts about yawning. First, yawning is contagious (可传染的). If you see another person yawn, then you will be more likely to yawn, too. Second, we yawn even before we are born. Studies have shown that babies yawn while they’re still in their mother’s stomach. They start to yawn after 24 weeks. Finally, we are more likely to yawn when we’re bored. Why is yawning contagious? Why do we yawn when we’re bored or tired? The truth is that we don’t have any answers to these questions, either.

1.What does “them” refer to at the end of the first paragraph?

A.Yawns. B.Scientists.

C.Theories. D.Questions.

2.What does the article say about the “oxygen theory”?

A.It’s the most recent theory. B.Few scientists believe it now.

C.More and more scientists believe it. D.We know that it’s correct.

3.What happens when a person’s brain is cooler?

A.The person gets more tired. B.The person is in a bad mood.

C.The person thinks more clearly. D.The person becomes less alert.

4.What can we learn from the passage?

A.We can yawn only after we are born.

B.We have known the answer why we yawn.

C.When we see another person yawn, we might yawn, too.

D.Scientists will never prove the “brain cooling” theory.

 

1.C 2.B 3.C 4.C 【解析】 这是一篇说明文。文章主要说明了关于人们为什么打哈欠的两个理论,第一个是“氧气理论”,第二个是“大脑冷却”理论。还说明了一些关于打哈欠的其他有趣的事实。 1.词义猜测题。根据上文Scientists have different theories about why we yawn, but nobody has been able to prove them.可知,科学家们对我们为什么打哈欠有不同的理论,但是没有人能够证明这些理论,故them指的是“理论”,故选C。 2.细节理解题。根据第二段中However, these days more and more scientists are against the oxygen theory.( 然而,现在越来越多的科学家反对氧气理论)可知,现在很少有科学家相信氧气理论了。故选B。 3.细节理解题。根据第二段中When our brains are cooler, we can think more clearly. (当我们的大脑更冷静时,我们可以想得更清楚)可知,当一个人的大脑变冷时,他会想得更清楚。故选C。 4.细节理解题。根据最后一段中If you see another person yawn, then you will be more likely to yawn, too. (如果你看到别人打哈欠,那么你也会更容易打哈欠)可知,当我们看到别人打哈欠时,我们也会打哈欠。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    What will restaurants look like in the futureWhat would your dinner taste like if a robot cooked itA robot restaurant in Tianjin may give you the answers.

Covering an area of over 400 square meters with a total of 112 seatsthe X Future Restaurant is a robot restaurant opened in November 2018. The restaurant has amazed customers with its fully-automated(全自动的)technologywhich covers every step of the dining experiencefrom ordering to cooking to serving the dishes and even taking payment.

Entering the restaurantone can order dishes by simply scanning(扫描)the QR codes on the table. There are over 40 choices of dishes. After taking the order“robot cooks”prepare dishes using fixed timetemperature and ingredients designed by famous Chinese cooks.

“As the cooking is controlled by a computer systemthe taste and quality of dishes can be good”said Li Xiaokuimanager of the X Future Restaurant.

Robots also complete the delivery of dishes. Without following any designed routethe robot waiters serve meals thanks to automated driving technologywhich helps each robot timely change its route when something is in the way.

These eye-catching technologies have received wide praise from customers. "The dishes taste surprisingly good. I couldn't believe that they were made by robotsespecially dishes that were difficult to cook” one customer said. "The application of robots has increased our efficiency(效率)and cut down our costs"Li said"I think robot restaurants will develop fast and have a bright future. ”

1.What do we know about the X Future Restaurant

A.It covers over 112 square meters with 400 seats.

B.Robot waiters deliver dishes following fixed routes.

C.Customers could enjoy fully-automated services

D.Robot cooks design dishes by themselves.

2.The dishes in the X Future Restaurant are __________

A.prepared by human cooks

B.ordered by scanning QR codes

C.not accepted by customers

D.not easy for robots to prepare

3.What is Li's attitude toward the future of robot restaurants

A.Hopeful. B.Doubtful.

C.Puzzled. D.Worried

4.What is the best title for this text

A.Robots Are Helpful in Many Restaurants.

B.Robots Cook Delicious Dishes like Humans.

C.A Robot Restaurant Was Opened in Tianjin.

D.The X Future Restaurant Has Become Popular.

 

查看答案

    Jolin Tsai, a famous singer, has become an English teacher! But she is not staying in a classroom to give you talks in English. Instead, she has published a new book, “Jolin’s English Diary Book”. It came out in Taiwan in March. Jolin is helping you learn English in a light-hearted way and giving you useful words for life outside your textbooks.

“I hope it’s a happy English book,” she said. “When you learn English in a fun way, you will keep on doing it. This certainly doesn't mean just reciting words”. Jolin has a lot of clever ways of learning. She likes to listen to English songs or find friends to talk to in English. She has been good at English since Grade 3 in primary school. Because of this, she hosted news programme on the radio herself.

Jolin knows it’s important to put English to good use. So, in her English diaries, she wrote something about her everyday life, like study, fashion, travel and family. After each diary, she gives you lots of notes. You can use them often, too! Jolin also asks you to keep diaries like hers.

1.Jolin has been good at English      .

A.since she became a famous singer B.since she was in Grade 3

C.since she was in college D.since she was 3 years old

2.In Jolin’s diaries, which of the following is not mentioned?

A.Fashion. B.Chinese learning.

C.Trip. D.Family life.

3.From the passage we know that ______.

A.she is not only a famous singer but also an English teacher in a primary school

B.you don’t have to keep English diaries

C.she teaches us how to be a famous singer in “Jolin’s English Diary Book”

D.Jolin Tsai shows us how to learn English in a fun way

 

查看答案

Job Chances in Top Schools

Throughout China

Interested in teaching in a foreign country? Schools all over China are looking for skilled teachers interested in teaching English. There are chances all over the country. Apply today!

Necessary conditions

Native speaker of English

BA Degree or higher (English and Education major preferred)

Teaching experience is preferred, but not required.

Must be a citizen of one of the following countries: Australia, Canada, Ireland, South Africa, New Zealand, the United States, or the United Kingdom.

Pay to be offered

From 1,800 to 2,300 a month depending on conditions and experience

Pays differ depending on schools. Benefits differ between employers, but the following benefits must be offered:

FREE apartment with furniture

Overtime pay

10---14 days paid vacation

Medical insurance---generally half provided

Round-trip ticket

How to apply

To apply, only send us the following information:

Resume/Date of Birth/Recent picture

Once we receive your information, we will get you into our job matching lists, when a match is recorded, we will get in touch with you for an interview. Click on the following apply.

Now button to offer your resume and required documentation.

Any questions send us an e-mail at primejobs@teachers.com.

1.One who gets the job will teach ______.

A.French B.English

C.Chinese D.German

2.We can learn from the passage that a Japanese ______.

A.can’t apply the job

B.can apply the job at any time

C.can get more benefits from the job

D.can get more medical insurance from the job

3.If you get the job and take the vacation for ten days, you will ______.

A.be fined B.not get paid

C.be paid as usual D.be paid with overtime pay

4.Where is the passage most probably taken from?

A.A newspaper. B.A magazine.

C.A dictionary. D.The Internet.

 

查看答案

红旗社区针对本社区居民垃圾分类情况,计划于下周举行一次关于垃圾分类的讲座,请你代表社区写一封公开信,内容包括:

1 .垃圾分类的好处;

2.讲座具体时间和地点;

3.邀请居民参加。

注意:

1. 词数100左右,开头和结尾已经给出,不计入总词数;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:垃圾分类garbage classification

Dear sir or madam,

I'm writing this letter to call on attention to the community lecture concerning garbage classification.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I always have a dream to be a fluency speaker. Therefore, I am too shy to say a word in public. What is beyond my wildest imagination is fortune should bless me with a chance to realize my dream. One day, my English teacher asked me to go to her office and told us that I was given an opportunity to participate in an English speaking competition. Hear this, I could hardly hide my excitement. When making preparation for the competition, I write my speech carefully. I discussed it with my teacher and got many advice on how to improve it after I finished the composition. Under the help of my English teacher, I made a great progress.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.