满分5 > 高中英语试题 >

Many Americans buy an evergreen tree for...

Many Americans buy an evergreen tree for Christmas. They put the tree in their home and hang small lights and colorful objects on it. The evergreen is usually a pine or a fir tree (冷杉树). It remains green during the cold, dark months of winter in the northern part of the world. So it is a sign of everlasting life.

Early long ago, Romans probably planted evergreen trees during a celebration in honor of their god of agriculture. The Christmas tree may have developed from a popular play performed hundreds of years ago in what is now Germany. Traditionally, the play was on December 24th, the day before Christmas. The play was about the first people that God created—Adam and Eve. People put apples on an evergreen tree to represent the tree of knowledge in the Garden of Eden.

By the year 1600, some Germans began bringing evergreen trees into their homes. They put fruit, nuts and sweets on the trees. They gave the food to the family members and friends after the holiday season. Some people say the German religious reformer Martin Luther was the first person to add lighted candles to the tree. They say he did this to show how wonderful the stars had appeared as he travelled one night.

In the early 1800’s, German settlers in the state of Pennsylvania were the first to celebrate the holiday with Christmas trees in the United States. The Christmas tree tradition spread to many parts of the world. Today, some form of the Christmas tree is part of most Christmas celebrations.

1.Why do people choose the evergreen tree for the Christmas tree?

A. It suffers from cold and dark months.

B. It’s evergreen and represents long life.

C. It’s convenient for people to put things on it.

D. It can be found everywhere in winter.

2.What can we infer from Paragraph 2?

A. The Christmas tree dates back to ancient times.

B. It was in a film that the Christmas tree was first used.

C. Early Romans honored the god of wisdom with trees.

D. The Christmas tree was regarded as the tree of wealth.

3.We can learn from the passage that _______.

A. German settlers celebrated the holiday with fir trees

B. Germans would give each other the food on the trees at Christmas

C. Martin Luther was the first person to decorate the Christmas tree

D. many people in the world follow the Christmas tree tradition

4.What’s the best title for this passage?

A. The Long History of Christmas

B. The Use of Evergreen Trees During Christmas

C. The Origin of the Christmas Tree

D. How to Decorate Christmas Tree

 

1. B 2. A 3. D 4. C 【解析】 本文为风俗习惯类文章。美国人喜欢在圣诞节买一棵常青树作为圣诞树,是因为它是永恒生命的象征。常青树作为圣诞树可以追溯到远古时代,现在圣诞树已成为圣诞节庆祝的一部分。 1.细节理解题。根据第一段最后It remains green during the cold, dark months of winter in the northern part of the world. So it is a sign of everlasting life.可知,在世界北方寒冷寒冷的冬季,它仍然是绿色的。所以它是永恒生命的标志。由此可知B项符合题意,故选B。 2.推理判断题。根据第二段的内容的叙述可知,种植常青树是罗马人为了纪念农业神,而圣诞树是从几百年前的前德国流行的戏剧发展而来的。戏剧是在12月24日,圣诞节前的一天。这部剧讲述的是上帝首先创造了亚当和夏娃。人们把苹果放在常青树上,代表伊甸花园里的知识树。由此可知,本段主要叙述了圣诞树可以追溯到远古时代。分析选项可知A项符合题意。故选A. 3.推理判断题。根据第一段.The evergreen is usually a pine or a fir tree (冷杉树).第三段第一句.By the year 1600, some Germans began bringing evergreen trees into their homes….最后一段第一句German settlers in the state of Pennsylvania were the first to celebrate the holiday with Christmas trees in the United States..可知,常绿植物通常是松树或冷杉树。文中只说宾夕法尼亚州的德国定居者率先在美国用圣诞树庆祝圣诞节,没说哪一种,故A错误的。根据They gave the food to the family members and friends after the holiday season.,圣诞节过后而不是在圣诞节,他们把食物送给家人和朋友。可知B错误。根据Some people say the German religious reformer Martin Luther was the first person to add lighted candles to the tree.。句意为有人说,德国宗教改革家马丁·路德是第一个“在树上点燃蜡烛的人”而不是装饰圣诞树的人,可知C是错误的。最后一段中的The Christmas tree tradition spread to many parts of the world.“圣诞树的传统传播到世界各地”可知,世界上很多人都遵循圣诞树的传统,因此D符合题意。故选D. 4.主旨大意题。本文第一段叙述了美国人喜欢在圣诞节买一棵常青树作为圣诞树,是因为它是永恒生命的象征。第二段常青树作为圣诞树可以追溯到远古时代。第三段德国人开始把常青树带入他们的家中。第四段世界上很多人都遵循圣诞树的传统。现在圣诞树已成为圣诞节庆祝的一部分。分析文章可知,the Christmas Tree是文章中反复出现的词,分析选项可知C符合题意。故选C.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Bob Wallace was 25 minutes from home in Tennessee, on a cold December night in 2015 when he got a cell phone call from his mother. “The mountain is on fire,” she screamed, “and Brian’s up there!”

Wallace’s family owned a dozen rental cabins (小屋) on Shields Mountain, and Wallace’s friend and fellow rental-cabin owner, Brian McGee, aged 56, was up there trying to put the fire out by himself. Wallace, 32, lived on the mountain too.

Wallace turned around and headed for a dirt road. He made it about halfway up the steep, winding path before his front-wheel-drive car gave up. He called McGee, who drove down in his pickup so they could fight the fire together.

They headed first to their rental cabins. “I wanted to make sure our guests were gone. They were,” says Wallace. At that point, he had a choice: try to save his cabins or rescue people renting other cabins nearby. “On the moun¬tain, you don’t have many locals. They’re mostly tourists who don’t know their way around,” he says.

Over the next two hours, the two friends drove through the smoky moun¬tain, knocking on doors and leading panicked people to safety. “I know that mountain so well,” Wallace says, “I could drive and know exactly where I am just by time traveled.” Thanks to their brave and immediate action, the two helped 14 people out of the danger.

Fourteen people died that night in Sevier County. But the fire didn’t take away a single life on Shields Mountain. And though his home and business were destroyed, Wallace remains calm. “I wasn’t worried about my loss, not when I saw those families trapped on the mountain,” he says, “I knew I was gonna help them.”

1.Where was Wallace when the fire broke out?

A. On the way to visit his mother.    B. Away from his home.

C. On the way to the cabins.    D. On a dirt road.

2.What is NOT true according to the passage?

A. Wallace’s car broke down halfway.

B. Wallace was picked up by McGee on the path.

C. Brian tried to put the fire out by himself.

D. They hadn’t planned to save their guests first.

3.What was the main reason why the two friends could rescue the people?

A. They gave up their own cabins.

B. They turned to locals for help.

C. Wallace was familiar with the area.

D. They put out the fire before it spread.

4.Which of the following words can best describe Wallace?

A. Satisfied.    B. Intelligent.

C. Wise.    D. Selfless.

 

查看答案

Redoxon Double Action Kids Chewable

This product provides a unique combination of Vitamin C and Zinc, active ingredients which are suited for the growth and development of kids (2-12 years). Vitamin C helps to speed up recovery from colds and Zinc is crucial for the normal cellular immune function. The tablets come in a heart shaped format with a delicious tutti frutti flavor.

Sugar-Free

Dosage:

Children (2-3 years): 1 tablet daily

Children (4 years and above): 1-2 tablets daily

Or as directed by a physician.

Store below 25℃.

Recommended to children who can thoroughly chew and safely swallow without supervision.

A2

Always wash hands with soap and water and dry using a clean cloth. Add two built-in level scoops of powder for each 100ml of water. Serve immediately or chill in refrigerator for 30 minutes. Prepare each drink as needed. It is safer to use freshly prepared drinks. Do not store drinks for more than 24 hours in the refrigerator. After months, water and milk should be your toddler’s (学步的小孩) main drinks. These should be offered in a cup rather than a feeding bottle. Always close lid immediately after use. Use contents within 4 weeks of opening.

MFD 21/04/2016 20:26  USE BY 19/04/2017

Made In New Zealand

1.Who may need Redoxon Double Action Kids Chewable most?

A. A 2-year-old boy who likes a heart shape.

B. A 3-year-old girl who often suffers from colds.

C. A baby who has a sweet tooth.

D. A high school student who lacks Vitamin C.

2.Which of the following statements is true about A2?

A. For a toddler a cup instead of a feeding bottle is recommended.

B. It’s better to use this can of A2 before April 19, 2016.

C. We’d better use up A2 within about 4 months.

D. Unfinished drinks must be abandoned immediately.

3.The information is most probably taken from _____________.

A. a beauty magazine    B. a travel brochure

C. instructions of products    D. feeding guides

 

查看答案

听下面一段独白,回答以下小题。

1.Why did Naismith decide to invent the game of basketball?

A. He was tired of baseball and football.

B. He could not convince his students to play indoors.

C. He wanted his students to exercise during the winter.

2.What was the rule of the early basketball game?

A. Three points were scored for every basket.

B. Running with the ball was allowed.

C. Five players were on a team.

3.What do we know about the original baskets?

A. They didn’t have a hole in the bottom.

B. They were hung on the same side.

C. They were not placed very high.

4.When was the first public basketball game held in the Olympics?

A. In 1904.    B. In 1906.    C. In 1897.

 

查看答案

听下面一段较长对话,回答以下小题。

1.Where does this conversation take place?

A. At a second-hand bookstore.    B. In a classroom.    C. In a library.

2.Why doesn’t the woman use her roommate’s book?

A. She will have a different professor.

B. Her roommate sold the book.

C. The book has a lot of marks.

3.What is the problem with an older edition?

A. It’s difficult to find the information the professor refers to.

B. It’s not cheaper than the new edition.

C. The teacher doesn’t order it.

4.What do we know about the woman?

A. She is an A student.

B. She doesn’t find the book.

C. She is happy with her purchase.

 

查看答案

听下面一段较长对话,回答以下小题。

1.What aspect of the future are the speakers mainly talking about?

A. Air pollution.    B. Transportation.    C. Road connection.

2.Which means of transport does the man think people will rely on in the future?

A. Trains.    B. Cars.    C. Airplanes.

3.How does the woman feel about traveling by train under the oceans?

A. Excited.    B. Frightened.    C. Disappointed.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.