满分5 > 高中英语试题 >

If you’re showering every day, you’re pr...

If you’re showering every day, you’re probably over doing it. In fact, showering too often can actually hurt your body in the long run.

As Time’s public health column explains, daily showers are common due to social norms more than any proper health need. We connect being freshly showered with being attractive and pleasing, so we tend to showering often to feel better.

But what’s the ideal shower frequency? In terms of your health — not how you look or smell — probably once or twice a week, assistant professor of dermatology at George Washington University, Dr. C. Brandon Mitchell says. “Your body is naturally a well-oiled machine,” he says. “A daily shower isn’t necessary.”

Of course, your situation may vary. If you have a job like car maintenance or construction, you’ll obviously have a visible layer of dirt you’ll need to wash off every single day. Similarly, if you work out every day, you may not have any health risks by washing every day, but you’ll still be smelly. If you feel like you need to take daily showers for aesthetic(审美的) reasons, at least make most of them light showers. “I tell patients who shower daily not to soap their whole bodies,” Mitchell says. Hit your pits, butt and groin, which are the areas that produce strong smells. The rest of your body doesn’t need much soaping, he says.

Too much time spent under the hot water can dry out your skin, cause cracks(裂纹)that can lead to infections or germs getting into your skin, and take away the natural oils on your skin that help keep it healthy. So, even if you’re aiming to be your most presentable, be sure to keep it moderate to avoid hurting your skin in the long run.

1.According to the passage, why do most people shower daily?

A. To add to attraction.    B. To wash off dirt.

C. To meet health need.    D. To get relaxation.

2.Which of the following people might be advised to shower once or twice a week?

A. Car maintainer.    B. Office staff.

C. Building workers.    D. Gym-goers.

3.The underlined phrase “light showers” in Para. 4 refers to the showers in which ________.

A. bright lights are equipped    B. less hot water is used

C. gentle skin touches are allowed    D. a little soaping is involved

4.What is the best title for the text?

A. Showering Daily Becomes a Custom

B. Daily Shower Does No Good to You

C. You Probably Needn’t Shower Daily

D. Protect Your Skin When Showering

 

1. A 2. B 3. D 4. C 【解析】 本文是一篇科普类文章。本文主要讲了从长远来看,每天淋浴对身体健康有害。如果不是每天身上都会沾污垢或是每天都出很多汗的工作,普通人一周洗一两次澡足够了。 1.细节理解题。由第二段 We connect being freshly showered with being attractive and pleasing, so we tend to showering often to feel better.可知多数人每天淋浴是为了增加吸引力,故选A。 2.推理判断题。由第四段 If you have a job like car maintenance or construction, you’ll obviously have a visible layer of dirt you’ll need to wash off every single day. Similarly, if you work out every day, you may not have any health risks by washing every day, but you’ll still be smelly.可知每天身上都会沾污垢或是出很多汗的工作,才需要每天洗澡,A、C 和 D 的工作都属于这个类型,故选 B。 3.词义猜测题。根据下文“I tell patients who shower daily not to soap their whole bodies,” Mitchell says. Hit your pits, butt and groin, which are the areas that produce strong smells. The rest of your body doesn’t need much soaping, he says.可推断“light showers”指的是只在一些部位涂肥皂,而全身不需要太多肥皂的淋浴,故选D。 4.主旨大意题。本文主要讲了从长远来看,每天淋浴对身体健康有害。如果不是每天身上都会沾污垢或是每天都出很多汗的工作,普通人一周洗一两次澡足够了。所以这篇文章最好的题目是C(你可能不需要每天淋浴)。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Life Is Beautiful is a 1997 Italian film directed by and starring Roberto Benigni. The film was a critical and financial success, winning Benigni the Academy Award for Best Actor as well as the Academy Award for Best Original Dramatic Score and the Academy Award for Best Foreign Language Film.

In 1939 in the Kingdom of Italy, a bookstore keeper Guido, who is a Jew, falls in love with a local school teacher, Dora, who is to be engaged to a rich civil servant. Guido steals her from her engagement party on a horse. Soon they are married and have a son, Giosue.

In 1945, Guido and his son are forced onto a train and taken to a concentration camp. Despite being a non-Jew, Dora demands to be on the same train to join her family. In the camp, Guido hides their true situation from his son, telling him that the camp is a complicated game in which Giosue must perform the tasks Guido gives him, earning him points;the first team to reach 1,000 points will win a tank.

Guido uses this game to explain features of the concentration camp that would otherwise be scary for a young child. Despite being surrounded by the misery, sickness and death at the camp, Giosue does not question this fiction because of his father’s convincing performance and his own innocence. Guido keeps the story right until the end when, in the chaos(混乱)of shutting down the camp as the Americans approach, he tells his son to stay in a small box until everybody has left, this being the final competition before the tank is his. Guido tries to find Dora, but is caught and killed by a Nazi soldier. As he is taken away to be shot, he maintains the fictions of the game by marching in a goose-step on purpose…

1.How many Academy Awards does the film win?

A. One.    B. Two.    C. Four.    D. Three.

2.What kind of person is Dora?

A. Romantic and hot-headed.    B. Money-loving and foolish.

C. Loving and responsible.    D. Brave and intelligent

3.What can we infer from the last paragraph?

A. Giosue regards all that happens as a game.

B. Guido lies to make their life more interesting.

C. Nazi soldiers killed all the Jews in the camp.

D. Giosue finally knows the truth.

4.This passage is most probably taken from a(n) ________.

A. game brochure    B. entertainment magazine

C. history book    D. travel journal

 

查看答案

Amazon Best Sellers: Best Books

A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership-April 17, 2018

by James Comey

In his book, former FBI director James Comey shares his never-before-told experiences from some of the highest-risk situations of his career in the past two decades of American government, exploring what good, ethical(道德的) leadership looks like, and how it drives sound decisions. His journey provides an entry into the corridors of power, and a remarkable lesson in what makes an effective leader.

Hardcover $17.99

12 Rules for Life: An Antidote to Chaos- January 23, 2018

by Jordan B_Peterson

What does everyone in the modern world need to know? Famous psychologist Jordan B. Peterson’s answer to this most difficult of questions uniquely combines the hard-won truths of ancient tradition with the great findings of most-advanced scientific research.

Hardcover $15.57

How to Read a Book: The Classic Guide to Intelligent Reading Revised Edition

by Mortimer J. Adler, Charles Van Doren

With half a million copies in print, How to Read a Book is the best and most successful guide to reading comprehension for the general reader, completely rewritten and updated with new material. Originally published in 1940, this book is a rare phenomenon, a living classic that introduces and clarifies the various levels of reading and how to achieve them-from elementary reading, through systematic skimming and inspectional reading, to speed reading.

Paperback $10.31

Everybody, Always: Becoming Love in a World Full of Setbacks and Difficult People- April 17, 2018

by Bob Goff

Paperback $10.19

What happens when we stop avoiding difficult people and simply love everyone? In his wildly entertaining and inspiring follow-up to the New York Times bestselling phenomenon Love Does, Bob Goff takes readers on a life-altering journey into the secret of living without fear, care, restriction, or worry.

1.If you want to become an effective leader, you can try ________.

A. How to Read a Book    B. A Higher Loyalty

C. 12 Rules for Life    D. Everybody, Always

2.What do we know about How to Read a Book?

A. It has been published since 1940.

B. It is completely the same as the original one.

C. It is written by Mortimer J. Adler.

D. There are many other books similar to it.

3.We can learn from the passage that ________.

A. All the four books are paperbacks

B. Bob Goff is a journalist of the New York Times

C. Jordan B. Peterson is the former FBI director

D. Paperbacks are cheaper than hardbacks

 

查看答案

听下面一段独白,回答以下小题。

1.What does the Golden Rule ask people to do?

A. Develop personal rules.

B. Respect their families and ancestors.

C. Treat others as they wish to be treated.

2.Which is a teaching of Confucius?

A. Governments should be moral.

B. Husbands should respect wives.

C. People should memorize rules of behavior.

3.How did Confucius teach lessons?

A. Through arguments.

B. Through reasoning.

C. Through personal examples.

4.What does the speaker say about Confucius’ influence?

A. He used to be even more important.

B. He has influenced many cultures.

C. He has little effect on people today.

 

查看答案

听下面一段较长对话,回答以下小题。

1.Which decorations are on the sofa?

A. The Christmas ones.

B. The Halloween ones.

C. The Thanksgiving ones.

2.What did the man use to get the box out?

A. A pole.    B. A chair.    C. A ladder.

3.Where might the conversation take place?

A. In the basement.    B. In the bedroom    C. In the living room.

 

查看答案

听下面一段较长对话,回答以下小题。

1.How old was Jonathan’s mother when she started doing laundry?

A. 8 years old.    B. 10 years old.    C. 16 years old.

2.Which temperature will Jonathan use for now?

A. Hot.    B. Cold.    C. Warm.

3.What is the “light” spin cycle used for?

A. Jeans and towels.

B. Most of Jonathan’s clothes.

C. Sheets and pillow cases.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.