满分5 > 高中英语试题 >

New research has shown that you might no...

New research has shown that you might not just be feeling blue; you may also be seeing it differently. Your mood may affect how you see the world around you, according to a new study. A team of researchers has proved that sadness could have an effect on the way we see colors.

The team, led by psychology researcher Christopher Thorstenson of the University of Rochester, found that people who had a sad mood were less accurate in identifying colors on the blue-yellow axis (), compared to people who weren’t feeling sad.

“We were already deeply familiar with how often people use color terms to describe common phenomena, like mood, even when these concepts seem unrelated,” Thorstenson said in a statement. “We thought maybe a reason why these metaphors (比喻) appear was that there really was a connection between mood and identifying colors in a different way.”

Thorstenson and his team are not the first to identify a link between a depressed mood and a difference in recognition. In 2010, Emanuel Bubl and his team at Albert Ludwigs University Freiburg in Germany first proved a link between mood and identifying colors. This was supported by a 2013 paper by Johnson Fam of the University of Singapore.

The team conducted two studies. In the first, 127 participants were chosen randomly to watch one of two video clips, which had been proved in previous studies to feel either sadness or amusement. They didn’t do that in a specific order. The entire group was then tasked with identifying the colors in 48 continued color changes. The group that had been shown the sad clip was measurably worse at identifying colors along the blue-yellow axis.

For the second study, 130 participants were randomly assigned to watch either a sad clip or a neutral (中性的) one. The sadness group showed reduced ability to identify colors along the blue-yellow axis than the neutral group.

1.If one _______, the colors he sees might be different from those in others’ eyes.

A. is in a good mood    B. has an eye illness

C. attends a speech    D. doesn’t feel happy

2.Who were the first to find out the link between mood and identifying colours?

A. Thorstenson and Johnson.    B. Thorstenson and his team.

C. Johnson and his team.    D. Emaneuel and his team.

3.The sadness group in the second study _______.

A. felt happy when watching the video

B. performed better than the other

C. were less able to identify some colours

D. could only identify blue and yellow

 

1.D 2.D 3.C 【解析】 这是一篇说明文,一组研究人员通过实验证实了情绪会影响人看周围的世界,人在不同心情下识别颜色的能力也不同。 1.细节理解题。根据第一段A team of researchers has proved that sadness could have an effect on the way we see colors.可知,一组研究人员证实悲伤可以影响我们看颜色的方式,故选D。 2.细节理解题。根据第四段In 2010, Emanuel Bubl and his team at Albert Ludwigs University Freiburg in Germany first proved a link between mood and identifying colors.可知,Emanuel Bubl和他的团队是第一个证实心情和识别颜色是有关联的,故选D。 3.细节理解题。根据最后一段The sadness group showed reduced ability to identify colors along the blue-yellow axis than the neutral group.可知,悲伤的这组显示出在蓝黄轴上识别颜色的能力比中立组的能力下降。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I wish there would be a way to describe China in simple terms but that's impossible. For the most part Chinese people are friendly, easygoing and optimistic. They are curious and unusually patient and they are also the hardest-working people I have ever met.

In China, family is everything. In my English classes when the students were asked what they would do if they only had a few hours to live, most students told me how they would spend their last few hours with their families and parents. Many times the subjects in the classes center on families and friends. I teach many students a year, talking to them freely.

The cost of living here is very low compared with that of the US. The city of Xiang Fan I live in isn't large and I live better. Nonimported(非进口的)foods are very cheap, so are clothing and articles of everyday use. The cost of public transportation is very low, too. Chinese value education. However, it is reported that many children can't afford the expenses of schooling and are forced to leave school in some poor areas in China. But they organized Project Hope many years ago. It creates conditions for the poor children to go back to school. In my opinion, Project Hope is of great importance to the development of the rural education.

When we read news of China in the west, rarely, if ever, will we see anything mentioned of the positive changes China has gone through. While it is true that economic miracles have not reached many areas of China, but we also have the same problems.

When I am asked which country I consider better, China or the US, my answer has always been the same, “We are not worse or better than each other, we are only different.”

1.What does the author think of Chinese people?

A. He thinks most Chinese people hardly work.

B. He thinks most Chinese people are proud.

C. He dislikes most Chinese people.

D. He praises most Chinese people a lot.

2.What is the author doing in China?

A. He is teaching English in a school.

B. He is visiting the places of interest.

C. He is studying in a college.

D. He is on business.

3.What are NOT cheap in China in the author's opinion?

A. Clothes and shoes made in China.

B. Local foods.

C. Imported foods.

D. Public transportation tickets.

4.We can infer from the passage that the author thinks ________.

A. the westerners have got to know China well

B. the progress of China is seldom reported in the US.

C. China's economic miracles have appeared everywhere

D. the education in rural areas is never cared about in China

 

查看答案

In 1997, Mary gave a present of $500, 000 to the University of Southern Mississippi. She wanted to help poor students. It was a very generous thing to do. But her friends and neighbors were surprised. Mary was a good woman. She went to church. She was always friendly and helpful. But everyone in her town knew that Mary was not rich. In fact, she was poor.

How did a poor 89-year-old woman have so much money? Mary was born in 1908 in Hattiesburg, Mississippi. She had to leave school when she was eight years old to help her family. She took a job washing clothes. She earned only a few dollars a day. She washed the clothes by hand. Then she hung the clothes to dry. She did this for nearly 80 years. In the 1960s, she bought an automatic washer and dryer. But she gave them away. She did not think they got the clothes clean enough!At that time, many people started to buy their own washers and dryers. Mary did not have much work, so she started to iron clothes instead.

Mary never married nor had children. Her life was very simple. She went to work and to church. She read her Bible. She had a black-and-white television. But she did not watch it very much. It had only one channel.

Mary saved money all her life and eventually had about $800, 000. When she was 89, a lawyer helped her make a will. She left the money to the church, her relatives and the university. Mary wanted to help others. She did not think she was a special person. But then people found out about her present to the university. She received many honors. She even flew in an airplane for the first time!Mary died in 1999. She was a shy and ordinary woman who became famous.

1.Mary gave $500, 000 to the University of Southern Mississippi ________.

A. to surprise her friends and neighbors

B. to help the poor students

C. to prove she was a rich woman

D. to show her generosity

2.From the passage we can learn that ________.

A. Mary left school young to help support her family

B. Mary’s parents asked her to wash clothes for others

C. an automatic washer and dryer were too expensive for her

D. Mary started to iron clothes because she didn’t get other skills

3.Which of the following tells us Mary lived a very simple life?

A. She went to the church every day with friends.

B. She didn’t like others to buy an automatic washer.

C. She didn’t have much work to do.

D. She only had a black-and-white television with one channel.

4.What kind of person is Mary according to the passage?

A. Rich and friendly.    B. Hard-working and helpful.

C. Well-educated and special.    D. Poor and silly.

 

查看答案

Broadcast In England

Radio

Programmes

Radio 1

1.

2.

light music,sports and other programmes

Radio 3

3.

Radio 4

4.

 5.

special programmes(certain parts of England)

All radios

special programmes(all over the world)

 

 

 

查看答案

听下面一段独白,回答以下小题。

1.Which event is going to be held next?

A. Women’s 50-meter freestyle.

B. Women’s 100-meter freestyle.

C. Men’s 50-meter freestyle.

2.Who was supposed to swim in Lane 2?

A. Beth Cromer.

B. Karen Gibson.

C. Elizabeth Hampton.

3.Which club does Beth Cromer represent?

A. London Sports Club.

B. Manchester Club.

C. Liverpool Club.

 

查看答案

听下面一段较长对话,回答以下小题。

1.What does the woman think of surfing the Net at first?

A. It is a waste of time.

B. It can save time.

C. It is fun.

2.What is the boy doing?

A. Reading the news.

B. Doing shopping.

C. Looking for information for his homework.

3.What does the boy recommend to his mother?

A. E-shopping.    B. E-mail.    C. E-card.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.