满分5 > 高中英语试题 >

Asia’s mountain glaciers (冰川) will lose ...

Asia’s mountain glaciers (冰川) will lose at least a third of their mass through global warming by the century’s end, with serious consequences for millions of people who rely on them for fresh water, researchers have said. The high mountains of Asia consist of a geographical region surrounding the Tibetan Plateau, holding the biggest store of frozen water outside the poles. It feeds many of the world’s great rivers, including the Ganges, the Indus and the Yarlung Zangbo River, on which hundreds of millions of people depend.

Nearly 200 nations adopted the Paris Agreement in 2015, which sets the goal of limiting warming to a level of “well below” 2°C, while “pursuing efforts” to achieve a lower ceiling of 1.5°C. Earth’s surface has already warmed by about 1°C, according to scientists.

The Asian high mountains, the new study said, were already warming more rapidly than the global average. A global temperature rise of 1.5°C would mean an average increase in the region of about 2.1°C, with differences between mountain ranges - all of which will warm by more than 1.5°C. The Hindu Kush mountain range would warm by about 2.3°C and the eastern Himalaya Mountains by 1.9°C, the study forecast.

“Even if temperatures stabilize at their current level, (glacier) mass loss will continue for decades to come,” the researchers added. “For the high mountain glaciers to survive, it is vital to reduce the global temperature increase to the lowest possible level.”

A study in July in the journal Nature Climate Change said there was only a 5% chance of holding global warming under 2°C. For 1.5°C, the chance was about 1%. On current trends, some experts project Earth is on track to warm by about 3°C.

1.What is stressed about Asia’s mountain glaciers in the first paragraph?

A. The reason for its melting.

B. Its importance.

C. Its geographical condition.

D. The consequences caused by its decrease.

2.What do we know about the temperature on the earth’s surface?

A. It keeps up its normal level.

B. It has risen too much since the Paris Agreement was made.

C. It is far below the level that the Paris Agreement demands.

D. It is near the lower ceiling that the Paris Agreement demands.

3.How may we guarantee these glaciers, continued existence, according to researchers?

A. Hold global warming under 2°C.

B. Try to save water as much as we can.

C. Keep global temperature increase to a minimum.

D. Make the global temperature stable at its current level.

4.How does the author develop the passage?

A. Giving examples.    B. Describing.

C. Presenting data.    D. Comparing.

 

1.B 2.D 3.C 4.C 【解析】 本文属于应用文。据英媒报道,到本世纪末,亚洲山区的冰川将因全球变暖而流失至少1/3,这将给数百万依赖冰川获得清洁水源的民众带来可怕后果。研究人员称,若全球温度上升高于1.5摄氏度,亚洲冰川在本世纪末可能还会流失更多。 1.主旨大意题。第一段内容:研究人员称,到本世纪末,亚洲山区的冰川将因全球变暖而流失至少1/3,这将给数百万依赖冰川获得清洁水源的民众带来可怕后果。这片冰川灌溉了世界上许多伟大河流,包括养育了数亿人的恒河、印度河和以及雅鲁藏布江。由此可知这片冰川的重要性。分析选可知B项正确。 2.推理判断题。根据第二段内容:《巴黎协议》设定的目标是将升温幅度限制在2摄氏度以下,并为把升温控制在1.5摄氏度之内而努力。据科学家称,地球表面温度已经上升1摄氏度左右。由此可判断,现在地球表面的温度(1摄氏度左右)低于巴黎协议规定的2摄氏度以下.分析选项可知D项正确。 3.细节理解题。根据第四段最后一句the researchers added. “For the high mountain glaciers to survive, it is vital to reduce the global temperature increase to the lowest possible level.” 可知,为让高山冰川继续存在,“就必须将全球气温升高的幅度降到最低”。分析选项可知C项符合题意,故选C项。 4. 推理判断题。通读全文可知,本文主要以具体的数据来展开本文的。如“a third of their mass….limit average global warming to 1.5C over pre-industrial levels, …With warming of 3.5C, 4C and 6C…Asian glacier losses could amount to 49%, 51% or 65%... achieve a lower ceiling of 1.5C…. would warm by about 2.3C…A study in July in the journal Nature Climate Change said there was only a 5% chance of holding global warming under 2C. For 1.5C, the odds were about 1%.”等,由此可知本文以数据展开全文的,分析选项可知C项(提供数据)符合题意。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

My First Marathon(马拉松)

A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.

I remember back to my 7th year in school. In my first P.E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didn’t do either well. He later informed me that I was "not athletic".

The idea that I was "not athletic" stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the battle against my own body and mind. A test of wills!

The night before my marathon, I dreamt that I couldn’t even find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.

Shortly after crossing the start line, my shoe laces(鞋带) became untied. So I stopped to readjust. Not the start I wanted!

At mile 3, I passed a sign: "GO FOR IT, RUNNERS!"

By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.

By mile 21, I was starving!

As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 a.m. or questioned my expenses on running.

I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.

Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now call myself a "marathon winner".

1.A month before the marathon, the author ____________.

A. was well trained    B. felt scared

C. made up his mind to run    D. lost hope

2.Why did the author mention the P.E. class in his 7th year?

A. To acknowledge the support of his teacher.

B. To amuse the readers with a funny story.

C. To show he was not talented in sports.

D. To share a precious memory.

3.How was the author’s first marathon?

A. He made it.    B. He quit halfway.

C. He got the first prize.    D. He walked to the end.

4.What does the story mainly tell us?

A. A man owes his success to his family support.

B. A winner is one with a great effort of will.

C. Failure is the mother of success.

D. One is never too old to learn.

 

查看答案

Steven Stein likes to follow garbage trucks. His strange habit makes sense when you consider that he’s an environmental scientist who studies how to reduce litter, including things that fall off garbage trucks as they drive down the road. What is even more interesting is that one of Stein's jobs is defending an industry behind the plastic shopping bags.

Americans use more than 100 billion thin film plastic bags every year. So many end up in tree branches or along highways that a growing number of cities do not allow them at checkouts(收银台) . The bags are prohibited in some 90 cities in California, including Los Angeles. Eyeing these headwinds, plastic-bag makers are hiring scientists like Stein to make the case that their products are not as bad for the planet as most people assume.

Among the bag makers' argument: many cities with bans still allow shoppers to purchase paper bags, which are easily recycled but require more energy to produce and transport. And while plastic bags may be ugly to look at, they represent a small percentage of all garbage on the ground today

The industry has also taken aim at the product that has appeared as its replacement: reusable shopping bags. The stronger a reusable bag is, the longer its life and the more plastic-bag use it cancels out. However, longer-lasting reusable bags often require more energy to make. One study found that a cotton bag must be used at least 131 times to be better for the planet than plastic.

Environmentalists don't dispute(质疑) these points. They hope paper bags will be banned someday too and want shoppers to use the same reusable bags for years.

1.What has Steven Stein been hired to do?

A. Help increase grocery sales.

B. Recycle the waste material.

C. Stop things falling off trucks.

D. Argue for the use of plastic bags.

2.What does the word “headwinds”in paragraph 2 refer to?

A. Bans on plastic bags.

B. Effects of city development.

C. Headaches caused by garbage.

D. Plastic bags hung in trees.

3.What is a disadvantage of reusable bags according to plastic-bag makers?

A. They are quite expensive.

B. Replacing them can be difficult.

C. They are less strong than plastic bags.

D. Producing them requires more energy.

4.What is the best title for the text?

A. Plastic, Paper or Neither

B. Industry, Pollution and Environment

C. Recycle or Throw Away

D. Garbage Collection and Waste Control

 

查看答案

A music festival is a community event focusing on live performances of singing and instrument playing that is often presented with a theme. On the list are the music festivals for fans around the world. Find your favorite now!

Field Day

January 1, 2018. Sydney

Field Pay means New Year’s Day for young people in Sydney. Seen as the city’s original multi-stage party,, it’s a gathering of friends coming together for a great fun - filled first day of the year. There’s an air of hope and positive energy on a perfect summer’s day.

The Envision Festival

February 22 – 25, 2018, Uvita

The Envision Festival is an annual gathering in Costa Rica that aims to provide an

opportunity for different cultures to work with one another to create a better community. The festival encourages people to practice art, music, dance performances, and education. Meanwhile, our connection with nature is expected to be strengthened.

The McDowell Mountain Music Festival

March 2 - 4, 2018, Phoenix

The McDowell Mountain Music Festival is Phoenix、musical cele ra ,on of community culture. Since its founding in 2004 f it is the only 100% non – profit music festival designed to support, entertain and educate the community. The festival attracts thousands of visitors each year from around the country, and it is an opportunity to experience true culture.

The Old Settler’s Music Festival

April 19 - 22, 2018, Dale

The Old Settler’s Music Festival is a nationally known music festival for American music. The festival is held in the country of Texas at the height of the wild flower season. The Old Settler’s Music Festival offers great music and activities for the whole family.

1.In which city can people enjoy a fun New Year’s Day?

A. Phoenix    B. Uvita.

C. Sydney    D. Dale

2.What is special about the McDowell Mountain Music Festival?

A. It encourages people to receive education.

B. It is not aimed at making money.

C. It provides an opportunity for friend gathering.

D. It focuses on cultural exchanges.

3.Which festivals are connected with nature?

A. Field Day and the Envision Festival.

B. The Envision Festival and the McDowell Mountain Music Festival.

C. The Old Settler’s Music Festival and the McDowll McDowell Mountain Music Festival.

D. The Envision Festival and the Old Settler’s Music Festival.

 

查看答案

假定你是校英语报的记者,请根据表格内容就本周在你校举行的足球比赛写一篇报道。

时间及地点  本周三;学校体育场

参赛者  你校足球队vs来访的巴西某中学代表团

 

赛况  1. 两队势均力敌,上半场平局;

2. 下半场刚刚开始来访队就进了一球;

3. 校队最终以一分之差输掉了比赛。

注意:1. 词数150左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________

 

查看答案

请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:每个空格只填一个单词。

Social workers are those who work for the welfare of people who face certain problems in life. They not only struggle for the betterment of individuals, but also for society as a whole. Earlier, social work was considered to be a service done for society by retired people or the rich. It was purely voluntary work done in their spare time, and also just for the purpose of helping others and to get a sense of satisfaction. However, with the appearance of various courses offered by professional social organizations, young people have started looking at it as a serious career choice.

Why is it beneficial to pursue a career in social work? Well, there is a lot more to be expected from it. For example, it is good for your personal growth. When you work in an environment where you get to see the not-so-pleasant aspects of life, you get a reality check and come to appreciate (感激) all that you have in your own life, and then learn to be thankful. What’s more, social work exposes (使接触) you to a lot of cases that require time and crisis (危机) management and almost all social work organizations provide professional training for candidates (人选) who want to join them. Such kind of training prepares you to stay calm and conduct yourself professionally when facing disaster and crisis.

When you read or watch TV, you must have come across stories about animals taking care of each other! Well, if animals can show such great compassion (同情心), we humans definitely can put our fellow creatures before ourselves more often!  And what is a better way to feel more human than to make a positive difference to the lives of others? Making life better for others just proves how human you are!

In order to enter this field, one needs to have excellent organizational and communication skills. It is likely that one will have to work with many people, including children, senior citizens, etc., and will have to learn to deal with them in a patient way. It seems that while working, the individual will meet with a variety of emotional problems that make these people feel sad. Thus, it is important that an individual who desires to follow this career should not only be enthusiastic about helping others, but also be mentally strong.

To be a social worker

General information about social work

●Social work is intended to 1. individuals’ lives as well as society.

●In the past, it was mainly the retired or rich people who 2. in their spare time.

●With various courses about social work, young people have started to make it their 3..

4. of social work

●It does good to one’s personal growth by teaching him to appreciate what he has.

●It can teach social workers how to 5. time and crisis.

●It is a good way to make a(n) 6. to other people’s lives.

7. of being a social worker

●He has to be good at organizing events and 8. with others.

●He has to be able to deal with people’s problems 9..

●He has to have 10. for being a helper and be mentally strong.

 

 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.