满分5 > 高中英语试题 >

A monk lived with his brother, a one-eye...

A monk lived with his brother, a one-eyed idiot(a very stupid person).One day ,when the monk was scheduled to have an interview with a famous theologian(a scientist who studies religions) who had come from far away to meet him, he needed to take care of some matters and would therefore be absent when the theologian arrived. He told his brother:“Receive this scholar and treat him well!Don’t say a word to him,and everything will be OK.”

The monk left the temple. Upon returning, he went to meet his guest.

“Did my brother receive you properly?”asked the monk.

“You brother is outstanding. He’s a great theologian!”exclaimed the theologian with great enthusiasm.

“What do you mean? My brother---a theologian?”stuttered(结巴地说)the surprised monk.

“We had a passionate conversation,”replied the scholar.“We communicated professionally by means of gestures. I showed him one finger and he replied by showing me two. Logically, I answered with three fingers and then he astonished me by raising a closed fist, ending the debate. With one finger, I implied the unity of Buddha. With two fingers, he expanded my point of view by reminding me that Buddha was inseparable from his theory. Delighted by the reply, with three fingers I expressed: Buddha and his theory in the world. Then he suggested a wonderful response, showing me his fist: Buddha, his theory and the world, all together as one whole. ”

A little later, the monk went to look for his one-eyed brother.

“So how did it go earlier with the theologian?”he asked.

“Very simple,”said the brother.“He made fun of me ;he show me one finger emphasizing that I have but one eye. Not wanting to fall into the conflict, I showed that he was fortunate enough to have two eyes. Critically, he continued, ‘Be that as it may ,between us, we have three eyes.’ That was the straw that broke the camel’s back. Showing him a closed fist, I threatened to lay him out right then and there if he didn’t stop his insulting challenges.”

1.According to the passage, the monk’s brother is a person__________.

A. who was a great theologian

B. who was a three-eyed idiot

C. who was a one-eyed theologian

D. who was a fool with only one eye

2.The theologian thought the monk’s brother as a great theologian because ______.

A. the brother was a one-eyed idiot

B. the brother could communicate properly and politely by means of gestures

C. the brother had deep thoughts of Buddhism

D. the theologian himself misunderstood the brother’s gestures

3.What would the monk do after he heard of his brother’s explanation on how it went earlier with the theologian?

A. The monk would be very angry with his brother and beat him.

B. The monk would be very happy and praise him.

C. The monk would apologize to the theologian and his brother.

D. The monk would think what a funny misunderstanding it was.

4.According to what the theologian said, he considered the monk’s brother’s fist to be the meaning of _____________.

A. a threat to him

B. an encouragement to him

C. a unity of the Buddha, theory and the world

D. one eye of himself

 

1.D 2.D 3.D 4.C 【解析】 试题这是一则幽默故事。神学大师站在自己的角度误解了和尚的傻瓜弟弟的手势语言,让人读着忍不住发笑。 1.细节理解题。由第一段的“A monk lived with his brother, a one-eyed idiot(a very stupid person).”可知,和尚的哥哥是一个只有一只眼的傻瓜。故选D。 2.推理判断题。由第六段和最后一段的内容可知,神学家误解了和尚的弟弟的手势语,因此他认为和尚的弟弟是神学家。故选D。 3.推理判断题。结合文意,由常情可推知,和尚会觉得是一个很有趣的误解。故选D。 4.细节理解题。由第六段神学家的解释Then he suggested a wonderful response, showing me his fist: Buddha, his theory and the world, all together as one whole.可知,他认为和尚弟弟的拳头意味着佛陀,理论和世界的统一。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

书面表达(满分30分)

假设你是李华,你的美国笔友Peter曾表示希望来加国教书。像样我现在需招聘外教,请给他写封信,告知招聘信息。内容主要包括:

1.     教授课程:英语口语、英语写作、今日美国、今日英国等

2.     授课对象:高中生(至少三年英语基础)

3.     工作量:

——每周12学时,任先三门课

——担任学生英语俱乐部或英语校报顾问(advisor

注意:

a)           词数100左右;

b)           可以适当增加细节,以使行文连贯;

c)           开关语已为你写好,请将完整的回信书写在答题卡上。

 

Dear Peter,

I remember you told me you were interested in teaching in China.                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Best,

Li Hua

 

查看答案

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜钱(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2.只充许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I have a good friend who’s name is Liu Mei. She is our monitor and one of the excellent student in our class. Although she is clever, but she works very hard. We have a lot on common and have a lot to talk .One evening she told me that something happened when her parents was out. She was doing her homework one Sunday morning when she smelt something burning. Look out of the window , she find a cloud of smoke coming out of her neighbor’s house . She called 119 immediate. Ten minutes late, the firemen came and put out the fire. Her neighbor was very thankful for her help.

 

查看答案

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。

Before the 17th century, most of the native English speakers lived in England. After the 17th century, British people began to move to other 1. (country). Gradually, English was spoken there. At present 2. (many) people speak English as their first, second or a foreign language than ever before. 3. (luck), native English speakers can understand each other even if they don’t speak the same kind of English.

English 4. (change) and developed when cultures met and communicated with each other over the past centuries. The English 5. (speak) in England between about AD450 and 1150 was very different 6. the modern English we speak today. It was the new settlers that enriched the English language and 7. (especial) its vocabulary. The English language was settled by the 19th century 8. two big changes in English spelling happened. English now is also spoken as a foreign 9.second language in South Asia. China may have the 10. (large) number of English learners.

 

查看答案

The year I went to college was a very difficult transition(过渡期) for me.____is probably true with many people,I got quite homesick and ___thought about going home. Although the _____time for many students is getting_____from home,my mailbox(邮箱) was frequently______One day when I went to the mailbox,there was a postcard_____out at me.I sat down to read it,___ a note from someone back home.___I became increasingly puzzled as ___postcards were like this; It was a full news report about a woman named Mabel and her newborn baby.I took the card back to my room and __ about it. Several days later, I ___another postcard,this one ___news about Maybelline,Mabel's cousin.Soon after,another card arrived and then another, ____full of news of different people.I began to ___look forward to the next One,___to see what this authorwould come up with __.I was never ___ Finally,the cards ____coming,right about the time I had begun to feel___ about college life.They had been such a happy distraction(调剂) that I have ___all the postcards and still bring them out to read whenever I need a lift.

1.A. It    B. As    C. So    D. What

2.A. often    B. carefully    C. seldom    D. merely

3.A. hard    B. last    C. busiest    D. happiest

4.A. visitors    B. calls    C. letters    D. directions

5.A. empty    B. full    C. closed    D. open

6.A. pouring    B. reaching    C. staring    D. rolling

7.A. describing    B. considering    C. expecting    D. enjoying

8.A. But    B. Thus    C. Also    D. Even

9.A. any    B. no    C. some    D. such

10.A. joked    B. talked    C. cared    D. forgot

11.A. mailed    B. accepted    C. received    D. wrote

12.A. delivering    B. demanding    C. discovering    D. developing

13.A. one    B. each    C. either    D. both

14.A. nearly    B. possibly    C. usually    D. really

15.A. promising    B. surprised    C. pretending    D. interested

16.A. below    B. lately    C. next    D. behind

17.A. disappointed    B. frightened    C. excited    D. pleased

18.A. continued    B. stopped    C. started    D. avoided

19.A. safe    B. easy    C. tired    D. anxious

20.A. lost    B. collected    C. torn    D. saved

 

查看答案

Have you ever had a wonderful idea and thought it would make a great invention,but didn't know what to do next?1.-

They will help you make your dreams come true and become a famous inventor.

The first thing that you should do is do some research on the Internet to see if anyone else has invented it.If not ,you should search through the US Patent (专利) information to see if a patent was ever created for your type of invention.2. .The easiest thing to do is working with an agency(代理机构) that can help you to make your dreams a reality.

It can help you present your ideas and get your product to the right companies.One agency that is very reputable (声誉好的) is"Lambert in Minnesota" 3. .

If they think your product is marketable (有销路的),they will help you to get it to the right company. Call the agency and make an appointment.You will want to bring in a model of your invention and a complete description of your ideas.4.

Then when you meet with them,you can present it and they will tell you how marketable it is.If they decide to help you,they will work to present it to different companies and help you to go to the next step. Once your invention has been sold to a large company,get ready to get the benefits of becoming the next great inventor. 5. .But the benefits are worth the wait.

A.It may take a year or two.

B.If not,go to the next step.

C.You will find something new on the Internet.

D.You will be the next inventor.

E.Write down exactly about your invention.

F.Here are some steps that you can take.

G.They offer free advice for good ideas.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.