满分5 > 高中英语试题 >

Good health is the most valuable thing a...

Good health is the most valuable thing a person can have, but one cannot take good health for granted. It is important to remember that the body needs proper care in order to be healthy. There are three things that a person can do to help stay in good shape: eat right food, get enough sleep, and exercise regularly.

Proper nutrition (营养) is important for good health. Your body cannot work well unless it receives the proper kind of “fuel”(燃料). Don’t eat too much food with lots of sugar and fat. Eat plenty of foods high in protein (蛋白质), like meat, fish, eggs and nuts. Vegetables and fruits are very important because they provide necessary vitamins (维他命) and minerals. However, don’t overeat. It is not helpful to be overweight.

Getting the proper amount of sleep is also important. If you don’t get enough sleep, you feel tired and easily get angry. You have no energy. Over a long period of time a little amount of sleep may even result in a change of personality (人的个性). Be sure to allow yourself from seven to nine hours of sleep each night. If you do, your body will feel strong and refreshed, and your mind will be sharp.

Finally, get plenty of exercise. Exercise firms the body, strengthens the muscles, and prevents you from gaining weight. It also improves your heart and lungs. If you follow a regular exercise program, you will probably increase your life-span (寿命). Any kind of exercise is good. Most sports are excellent for keeping the body in good shape: basketball, swimming, bicycling, running and so on are good examples. Sports are not only good for your body, but they are enjoyable and interesting, too.

If everybody were to eat the right foods, get plenty of sleep and exercise regularly, the world would be a happier and healthier place. We would all live to be much older and wiser.

1.According to the passage, _________.

A. we should always keep fit

B. if we were healthy, we could spend our days in doing things with less sleep

C. one can eat a lot to stay in good shape

D. one needn’t take any exercise if he is healthy

2.In order to keep good health, _________.

A. we should eat a lot of sweets

B. one needs a large amount of fat

C. people should eat according to the foods nutrition

D. we must try to sleep now and then

3.Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Eating too much sugar and fat is not good for our health.

B. We have no energy if we don’t have enough sleep.

C. If we sleep five hours each night, we will feel strong.

D. Exercise is good for our body.

4.The title of the article should be _________.

A. Eating and Exercising    B. How Vitamins Work in Man’s Body

C. Staying Healthy    D. Sleeping Well

 

1.A 2.C 3.C 4.C 【解析】 本文属于说明文,健康很重要,为了保持健康,我们应该注意自己的饮食、睡眠时间以及适当的运动。 1.推理判断题。根据第一段Good health is the most valuable thing a person can have,可知,健康是一个最宝贵的东西,因而我们应该时刻保持健康,故选A。 2.细节理解题。根据第二段Your body cannot work well unless it receives the proper kind of “fuel”(燃料).可知,只有吃的东西恰当,才能保持健康,故选C。 3.细节理解题。根据第三段Be sure to allow yourself from seven to nine hours of sleep each night.可知,恰当的睡眠时间是7至9小时,睡眠不足,人会感到疲倦,故选C。 4.主旨大意题。根据第一段There are three things that a person can do to help stay in good shape: eat right food, get enough sleep, and exercise regularly.可知,本文主要从饮食、睡眠以及运动方面介绍保持健康的方法,故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

People have strange ideas about food. For example, tomato is a kind of very delicious vegetable. It is one of useful plants that can be prepared in many ways. It has rich nutrition(营养) and vitamin in it. But in the 18th century, Americans never ate tomatoes. They grew them in their gardens because tomato plants are so pretty. But they thought the vegetable was poisonous(有毒的). They called tomatoes “poison apples”.

President Thomas Jefferson, however, know that tomatoes were good to eat. He was a learned man. He had been to Paris, where he learned to love the taste of tomatoes. He grew many kinds of tomatoes in his garden. The President taught his cook a way for a cream of tomato soup. This beautiful pink soup was served at the President party. The guests thought the soup tasted really good. They never thought their president would serve his honoured guests poison apples. Jefferson never spoke to his honoured guests about the fact.

1.After you read the passage, which of the following do you think is true?

A. Americans never ate tomatoes after they began to plant them.

B. Americans didn’t eat tomatoes before 19th century.

C. Even now Americans don’t eat tomatoes.

D. In the 18th century Americans ate a lot of tomatoes.

2.Jefferson learned that tomatoes were good to eat ___________.

A. while he was in Paris    B. when he was a little boy

C. because his parents told him so    D. from books

3.From the passage we know all the honoured guests invited by Jefferson were ___________.

A. people from other countries    B. from France

C. people of his own country    D. men only

4.According to the passage, which of the following is NOT true?

A. None of the guests knew the soup that was served at the President party was made of  tomatoes.

B. All of the guests thought the soup which was prepared by the President’s cook was nice.

C. President Thomas Jefferson knew that tomatoes were good to eat and not poisonous at all.

D. All of the guests didn’t know that their president would serve his honoured guests poison apples.

 

查看答案

假设你是李华,暑假参加了为期两周的美国夏令营活动。期间你住在Richard夫妇家中,他们为你提供了吃、住、行及旅游方面的帮助。请写一封电子邮件感谢他们。内容需要包括以下要点:

已安全回到中国的家;

参加此次活动的收获;

3.感谢Richard夫妇的帮助。

注意:1.词数100左右;

2.开头结尾均已写好,不计入总词数。

Dear Mr. and Mrs. Richard,

How time flies!

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

____________________________________________

Best wishes to you.

Yours sincerely,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

My dream school starts at 8: 30 a. m. and ends at 3:30 p. m. They are three lessons in the morning and two in the afternoon. We didn’t need to do so many homework. Therefore, we have more time with afterschool activities. For example, we can do reading for one and a half hour and play sports for one hour every day.

My dream school look like a big garden. There are all kinds of the flowers and trees around the classroom buildings. We can lie on the grass for a rest, or sat by the lake listening music. The teachers here are kind and helpfully. They are not only our teachers but also our friends.

 

查看答案

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Youth is a kind of wealth. It will gradually disappear with time 1. (go) by. What can we do to fulfill our youth? In my opinion, for one thing, it is our ideas 2. matters a lot to realize our value.

No matter what our ideas are, we must try hard to achieve them. When we are young, we are full of energy. We have the 3. (good) conditions in our lives. Good memories, good 4. (understand) and so on. We should 5. full use of these conditions to study more.

For6., we should do as many things as possible we want to do. Of course, they must 7. (rich) our lives, which can make 8. possible for us to gather many different experiences that are worth 9. (remember) when we are old.

Then when we are really old, when we cannot move any, we can be proud of our achievements that we 10. (experience) in happiness and we can say we have no regret in our lives.

 

查看答案

There’s an event that changed my life many years ago. It is a memory that _____comes and goes, but it is one of the most________memories that my wife and I_________

Once we were driving home and decided to ______at a local gas station to get coffee and something to eat. When we got back into our car, we noticed a man    __________outside in front of the building. You could tell that he was a_________man. His clothes were__________ He must have not had enough money to get something to eat.___________what he did moved all of us.

The next thing I remember is a dog that__________the front of the building. I could tell she was a she, because you could tell that she had been__________puppies(小狗). She was terribly in need of something to eat and I felt so__________for her. I knew if she didn’t eat soon, she and her puppies would not__________it.

My wife and I sat there and looked at her. We__________that people walked by and didn’t even have a look at her. She might not have been as pretty and__________as most, but she still deserved better. Before my wife and I did anything,__________did. The homeless man, who I thought was hungry himself, went into the store. And what he did brought_________to me and my wife. He has gone into the store and with perhaps all the_________he may have had, bought a can of dog food and fed that dog.

I know that this story isn’t as__________as most stories, but it plays a great part in our lives. That was Mother’s Day weekend. And many people__________that some animals are parents too. And animals are God’s________like us.

1.A. hurriedly    B. repeatedly    C. deeply    D. clearly

2.A. precious    B. enjoyable    C. empty    D. painful

3.A. forget    B. make    C. share    D. guess

4.A. arrive    B. look    C. knock    D. stop

5.A. standing    B. fighting    C. sleeping    D. eating

6.A. hopeless    B. careless    C. useless    D. homeless

7.A. new    B. beautiful    C. torn    D. colorful

8.A. So    B. But    C. And    D. Or

9.A. attached to    B. kept up with    C. devoted to    D. walked up to

10.A. providing    B. feeding    C. meeting    D. leading

11.A. sorry    B. silly    C. strong    D. lucky

12.A. stand    B. get    C. have    D. make

13.A. hoped    B. noticed    C. promised    D. pretended

14.A. busy    B. dirty    C. careful    D. clean

15.A. someone    B. none    C. anyone    D. nobody

16.A. plans    B. puzzles    C. tears    D. choices

17.A. check    B. food    C. money    D. flower

18.A. amusing    B. inspiring    C. embarrassing    D. surprising

19.A. forget    B. remember    C. recall    D. think

20.A. visitors    B. pleasures    C. customers    D. creations

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.