满分5 > 高中英语试题 >

Seventy-three-year-old George McNeilon s...

Seventy-three-year-old George McNeilon selected his food in Value Mart very carefully. After leaving the cashier, he estimated (估计) that he had saved 80 cents and thought that he had got good value for his money again.

At the exit, the chilly wind reminded him of his gloves. “Now where are they?” He searched here and there, but nowhere could he find them. He was sure he was wearing them when he entered the store. The worried man made a second search in all his pockets, again including the grocery bag. He was sure they must have been dropped somewhere inside the store.

George bought the gloves at a 25% discount, for just $30, ten years ago. They were genuine lambskin (小羊皮), soft, warm and durable. Until then, he had worn cheaper man-made material that lasted no more than three years. His impulsive decision to buy the expensive gloves turned out to be a good one, which even promoted his social status on the bus, as passengers stared at him enviously for six months out of the year. He enjoyed being envied.

Bad luck, George thought, to lose his expensive gloves on New Year’s Eve. He reentered the store and followed the same route he had walked before. But several minutes of anxious search turned out to be in vain. “Society has changed. People have changed …” he murmured to himself. “Years ago, if people picked up something lost, they would give it back.”

Back home, George was at a loss. In deep winter, he could not do anything without a pair of gloves. If he bought cheap ones, he would have to replace them very soon. If he bought new leather ones, they would cost forty dollars.

After the holiday, poor George decided to buy another pair of leather gloves. Before boarding the subway, he stepped into Value Mart again to see if by any chance his gloves had been returned to the lost and found office.

“What color are they?” the woman in the office asked.

“Black,” he answered.

She looked into her drawer and drew out a pair of men’s leather gloves.

“Are they?”

“Yes! Those are mine!”

1.Which of the following is the most probable reason for George’s shopping?

A. To kill time in Value Mart as usual.

B. To prepare for the coming New Year.

C. To prove how wise he was with money.

D. To see whether there were gloves on sale.

2.What do we know about old George McNeilon?

A. Pure but impolite.    B. Clever but simple.

C. Economical but vain.    D. Warmhearted but poor.

3.What can be inferred from the passage?

A. In daily life, accidents will happen.    B. Never ever jump to conclusions.

C. A penny saved is a penny earned.    D. A loss may turn out to be a gain.

 

saved 80 cents and thought that he had got good value for his money again.;He enjoyed being envied.☞C选项economical but vain。 【解析】 本文为记叙文,文章介绍了一位老人在除夕夜去超市购物却丢掉手套,并最终找回的故事。 1.推理判断题。根据第四段Bad luck, George thought, to lose his expensive gloves on New Year’s Eve.可知George McNeilon是为新年购物,所以B。 2.推理判断题。根据第三段He enjoyed being envied.可知他虚荣心很强,再根据第一段After leaving the cashier, he estimated (估计) that he had saved 80 cents and thought that he had got good value for his money again.可知他很经济,很节省,所以C正确。 3.推理判断题。根据倒数第三段“Society has changed. People have changed …” he murmured to himself. “Years ago, if people picked up something lost, they would give it back.”可知George认为现在的人们都改变了,而根据后文售货员帮他找回了,所以人不要急于下结论,所以B正确。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Read the passage and fill in the blanks with proper words or the proper forms of the given words.

Why don’t birds get lost on their long migratory (迁移的) flights? Scientists tried their best 1. (find) the answer to this question for many years. The reasons 2. (discover) lately.

Not long ago experiments showed that birds depend 3. the sun to guide them during daylight hours. But what about birds 4. fly mainly at night? Tests with man-made stars have proved that certain night-flying birds are able to follow the stars in their long-distance flights.

One such bird, a warbler (), had spent its lifetime in a cage and had never flown under a(n) 5. (nature) sky. Yet it showed its ability by birth to use the stars for guidance. The bird’s cage 6. (put) under a man-made star-filled sky at migration time. The bird tried to fly in the same direction as the one that 7. (take) by other birds in the building. Any change in the position of the make-believe (虚构的) stars caused a change in the direction of its flight.

Scientists think that warblers, 8. they fly in daylight, use the sun for guidance. But stars are clearly their important means of navigation (导航). What do they do when the stars are hidden behind the clouds? Clearly, they find their way by such landmarks as mountains, coastlines and river courses. But when it’s too dark 9. (see) these, warblers circle 10. (help), unable to find out where they were.

 

查看答案

It was not until I had read your e-mail _____ I understood what you had done for the students.

A. why    B. when

C. which    D. that

 

查看答案

What makes the school proud is _____ more than 100 students have gone to key universities.

A. whether    B. that

C. what    D. how

 

查看答案

Frank hasn’t got any hobbies — _____ you call watching TV a hobby.

A. unless    B. how

C. when    D. whether

 

查看答案

Humans must first of all eat, drink, have houses and clothing, _____ they can pursue politics, science, art and religion.

A. if    B. before

C. whether    D. how

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.