满分5 > 高中英语试题 >

Children with learning disabilities (LD)...

Children with learning disabilities (LD) often have problems. For many, strong ____ of anger, shame, sadness, or disappointment can ____ psychological difficulties such as anxiety, depression or low self-esteem.

These problems can be far more than the ____ challenges themselves.

Several heading experts in the field of LD have offered suggestions on ways to help ____ children from these problems.

To be most effective in supporting ____ , it can help to understand some primary ____ for the psychological and emotional challenges they may face.

First, it is not difficult to see ____ children with LD are at greater risk for developing psychological difficulties if one considers the repeated failure they ____ . Although they make efforts to “try harder,” children with LD may receive little ____ feedback(反馈). Their academic struggles and failures are often met with ___ by teachers, peers and parents. Such disapproval can take the form of unpleasant labeling(标签)of a child ___ “slow,” “lazy” or “dumb.” ____ developing a sense of pride in their accomplishments, children with LD may ____ in disappointment and shame. Low self-esteem and a lack of confidence only ____ prevent learning and academic success.

The second reason is the ____ difficulties they often experience. Research indicates that as many as 75% of kids with LD have such ____ as making and keeping friends. Children with LD are less ___ and often rejected by their peers. Teachers and other adults also may _____ to have negative views of them.

Such social rejection can result in _____ of self-esteem and feelings of loneliness, which, ____ , may lead to psychological difficulties such as anxiety and depression.

1.A. feelings    B. opinions    C. ideas    D. attitudes

2.A. get    B. cause    C. solve    D. overcome

3.A. physical    B. mental    C. potential    D. academic

4.A. preview    B. protect    C. remove    D. separate

5.A. children    B. experts    C. teachers    D. parents

6.A. rules    B. ways    C. reasons    D. directions

7.A. why    B. where    C. which    D. when

8.A. experience    B. practise    C. possess    D. find

9.A. timely    B. hopeful    C. subjective    D. positive

10.A. courage    B. sympathy    C. disapproval    D. respect

11.A. for    B. as    C. with    D. to

12.A. In favor of    B. Instead of    C. Because of    D. In terms of

13.A. work out    B. turn away    C. break off    D. end up

14.A. further    B. hardly    C. even    D. slightly

15.A. social    B. general    C. personal    D. cultural

16.A. mistakes    B. values    C. chances    D. difficulties

17.A. controlled    B. requested    C. submitted    D. accepted

18.A. tend    B. mean    C. prefer    D. pretend

19.A. need    B. pride    C. loss    D. awareness

20.A. in general    B. in particular    C. in total    D. in turn

 

1.A 2.B 3.D 4.B 5.A 6.C 7.A 8.A 9.D 10.C 11.B 12.B 13.D 14.A 15.A 16.D 17.D 18.A 19.C 20.D 【解析】 这是一篇议论文,阐述了有读写障碍的学生遇到的很多困难.由于先天的读写障碍,他们的努力得不到老师、同学甚至家长的认可,受到同龄人的排挤,而这些使他们产生了焦虑、沮丧等心理障碍,严重缺乏自尊心与自信心. 1.考查名词.愤怒、羞愧、伤心、失望,这些都是"情感"(feelings),而不是"观点、想法、态度".故选A. 2.动词辨析题.这些强烈的情感会导致焦虑、沮丧等心理障碍,用cause表示"引起,导致".故选B. 3.语境题.本文谈论的是有读写障碍的孩子,因此本题选D项:academic学业上的,此处译为:他们所遇到的心理困难往往比学业方面的挑战还大.故选D. 4.固定搭配题.这里用protect…from表示"保护".针对如何保护学生免受这些问题的困扰,"学习障碍"研究领域的一些一流的专家提出了一些建议.故选B. 5.语境题.文章开头就提出了本文讨论的对象:children with LD,因此本空选A.为了在帮助孩子克服这些障碍时获得最大的成效.故选A. 6.固定搭配题.我们首先要弄清楚他们所面对的心理和情绪方面的困难与挑战是由什么引起的.reason常与for搭配,表示"…的原因,理由".最后一段第一句中的"The second reason"也有暗示.故选C. 7.语境理解题.作者在此分析原因:首先,假如…那么我们就不难理解为什么有读写障碍的孩子更容易形成心理方面的障碍.这里用why引导宾语从句,表示"为什么"会出现这样的情况.故选A. 8.名词辨析题.这里用experience表示"经历,经受".假如我们考虑一下他们经受的一次次的失败.故选A. 9.形容词辨析题.这些有读写障碍的孩子更努力地学习,但是他们的收效甚微.这里用positive(肯定的,积极的).故选D. 10.语境辨析题.这里叙述的是他们在学业方面面临的挑战与困难,由此及下一句判断本题选C,disapproval"不赞成":他们的这些努力没有带来积极的收效,也不能得到老师、同龄人和父母的肯定.下一句中的"disapproval"是线索提示.故选C. 11.固定搭配题.从语境看,label用作动词表示"用标签标明,(用称呼或绰号不公正地)描述,把…称为";label…as"把…称作,把…说成是":对这些孩子的努力所作出的责难,就是称这些孩子"迟钝、懒惰、愚蠢".故选B. 12.词组辨析题.空格处语意为:这样一来,这些有读写障碍的孩子靠自己的成就换来的不是骄傲,而是失望和羞愧.instead of代替,而不是,符合语境.in favor of赞成,支持,because of 因为,由于,in terms of依据,从…方面来说,都不符合语境.故选B. 13.词组辨析题.参见上题解析.这里用end up表示"以…结束",符合语境.work out计算出,锻炼;turn away拒绝(某人)进入,转过脸去;break off中断,突然停止.故选D. 14.副词辨析题.空格处语意为:这样一来,孩子就会自尊心很弱,缺乏自信,这会进一步阻碍他们的学习.further:进一步.故选D. 15.语境理解题.下文提到这些孩子在结交朋友和维持友谊方面的情况.social表示"社交的,交际的".故选A 16.名词辨析题.全文探讨的是有读写障碍的孩子遭遇的各种困难,前面一句说他们所经历的社交困难,此处举出有困难的例子,由此判断选D:difficulties困难,而不是A错误,B价值,C机会.故选D. 17.理解判断题.前面说这些孩子很难结交朋友和维持友谊,下文说他们受到同龄人的排斥,因此本题选D,很难被他人"接受"(accepted).故选. 18.动词辨析题.这里用tend to do sth.表示"往往倾向于做某事,易于做某事".此处译为:老师和其他成年人往往对他们的评价也不好.故选A. 19.名词辨析题.空格处语意为:这样就会使他们丧失自尊,觉得孤独.loss丧失.故选C. 20.语境辨析题.从语境的连贯看,这里用in turn表示"转而".空格处语意为:而这样的情况转而又使他们产生焦虑、沮丧等心理方面的问题.故选D.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Third-Culture Kids

Did you grow up in one culture, your parents came from another, and you are now living in a totally different country? If so, then you are a third-culture kid!

The term “third-culture kid” (or TCK) was coined in the 1960s by Dr. Ruth. She first came across this phenomenon when she researched North American children living in India. Caught between two cultures, they form their very own.  1.  About 90 percent of them have a university degree, while 40 percent pursue a postgraduate or doctor degree. They usually benefit from their intercultural experience, which helps them to grow into successful academics and professionals.

2. In fact many hardships may arise from this phenomenon. A third-culture kid may not be able to adapt themselves completely to their new surroundings as expected. Instead, they may always remain an outsider in different host cultures. Max, for example, experienced this fundamental feeling of strangeness throughout his life as a third-culture kid. 3. While this can be a way to create a network of friends all around the world, it can be difficult for a third-culture kid like Max to maintain close friendships and relationships.

For a third-culture kid, it is often easier to move to a new foreign country than to return to their “home” country. After living in Australia and South Korea for many years, Louis finally returned to Turkey as a teenager. But she felt out of place when she returned to the country where she was born. 4. She did not share the same values as her friends’ even years after going back home.

While a third-culture kid must let go of their identity as foreigner when he/she returns, the home country can prove to be more foreign than anything he/she came across before. The peer group they face does not match the idealized image children have of “home”.5.

As a part of the growing “culture”, TCKs may find it a great challenge for them to feel at home in many places.

A. Yet being a third-culture kid is not always easy.

B. In general, they often reach excellent academic results.

C. This often makes it hard for them to form their own identity.

D. However, their parents can help them see the opportunities of a mobile lifestyle.

E. Their experience abroad helps them to gain a better understanding of cultural differences.

F. Unlike other teens of her age, she didn’t know anything about current TV shows or fashion trends.

G. Additionally, making new friends and saying goodbye to old ones will at some point become routine for a third-culture kid.

 

查看答案

B

He is a lesson to every boy who ever picked up a basketball and dreamed that it would change his life.

The lights were never brighter and the crowds were never bigger for a homegrown sports hero than they were a quarter-century ago for Ray Hall. But his athletic achievements, as impressive as they are, are to my mind not what is most admirable about the man.

Known as “Sugar Ray” in his teens, Hall was rated among the country’s top 25 high school basketball players. An inner-city kid from a solid family, Hall took on the challenge of lifting Canisius College — still recovering from its failure — back to respectability, rejecting more favorable offers. His status of a savior (救世主) brought more pressure than any 18-year-old should have to handle. However, I watched him mature into the player who led Canisius back to daylight.

After college Hall played professionally in Italy and Greece for over 10 years until a car accident at 32 ended his basketball career. The news that he would never play again shocked Hall but unlike so many others he was ready for life after basketball. When I met Hall — still fit at 46 — for lunch Monday, he wore a cut-sharp gray suit, designer tie and blazing white shirt that screamed Success. “That was always the question — when the cheers end, where do you go? Who do you turn to?” he said. “It starts and ends with that person in the mirror.”

Hall got the concept of academics-first from his parents. He graduated from Canisius a semester early. “No matter how good of an athlete you are, you are just one injury away from losing it all,” he said. “But if you take care of things academically, you are prepared until you leave this earth.”

For the past 14 years, he has been in a computer sales job at Ingram Micro. He married his college sweetheart. They have three kids and a nice house in the suburbs. He figured out early what others learn too late: Athletics is part of a journey, not the destination.

Congratulations, Ray, you made it. In more ways than one.          

1.Ray was regarded as a savior because ________.

A. he liked to take on challenges

B. he helped his team to regain its glory

C. he was faithful to his hometown city

D. he fought hard against failure at a young age

2.According to the writer, which of the following best describes Ray’s success?

A. Unlike other athletes, he was academically superior.

B. He defeated his injury and returned to the playground.

C. He enjoys a successful job and a happy family.

D. He has gained impressive athletic achievements.

3.What’s the right order of the events related to Ray?

a. He was rated among the best high school basketball players.

b. He was in a car accident.

c. He graduated from Canisius College.

d. He started his computer sales job.

e. He gave up his athletic career.

A. a, c, b, e, d   B. a, c, e, b, d  C. c, a, b, d, e  D. c, a, e, b, d

4.We can learn from the passage that ________.

A. Ray was from an academic family

B. Ray was very mature in his teens

C. Ray was once desperate facing the cruel reality

D. athletics was not Ray’s final goal in life

5.What was the writer’s intention in writing this passage?

A. To describe the difficulties of being a professional athlete.

B. To explain the importance of choosing the right college.

C. To emphasize the need for a good education.

D. To warn against playing professional basketball.

 

查看答案

Songs that make our hearts happy can make them stronger too, US researchers reported on Tuesday.

They found that when people listened to their favorite music, their blood vessels (血管) dilated in much the same way as when they are laughing, or taking blood medications.

"We have a pretty impressive effect," said Dr Michael Miller, director of preventive cardiology (心脏病学) at the University of Maryland Medical Center in Baltimore.

"Blood vessel diameter improved," he said. "The vessel opened up pretty significantly. You can see the vessels opening up with other activities such as exercise." A similar effect is seen with drugs such as statins.

When blood vessels open up more, blood flows more smoothly and is less likely to form the clots (凝块) that cause heart attacks and strokes. "We are not saying to stop your statins or not to exercise but rather to add this to an overall program of heart health," said Miller, who presented his findings to a meeting of the American Heart Association in New Orleans.

Miller's team tested 10 healthy, non-smoking men and women, who were told to bring their favorite music. They spent half an hour listening to the recordings and half an hour listening to music they said made them feel anxious while the researchers did ultrasound tests designed to show blood vessel function.

Compared to their normal baseline measurements, blood vessel diameter increased 26 percent on average when the volunteers heard their joyful music. Listening to music they disliked — in most cases in this group heavy metal — blood vessels narrowed by six percent, Miller said.

Miller said he came up with the idea after discovering that laughter caused blood to literally flow more smoothly. "I asked myself what other things make us feel really good, besides calories from dark chocolate of course. Music came to mind. ... It makes me feel really good," he said.

Most of the volunteers chose country music but Miller said the style is not so important rather than what pleases each individual.

1.The underlined word dilate (in paragraph 2) is closest in meaning to “_____”.

A. widen    B. move    C. change    D. increase

2.According to the passage, which of the following will NOT cause blood vessels to open up?

A. Taking exercise.    B. Listening to unpleasant music.

C. Bursting into laughter.    D. Taking drugs like statins.

3.It can be inferred from the passage that _____.

A. blood clots are caused by heart attacks and strokes

B. music is better than chocolate for your health

C. the style of music has different effects on different people

D. a person’s overall health is more influenced by how much exercise he gets

4.What is the passage possibly taken out from?

A. A scientific journal.    B. A school textbook.

C. A medical brochure.    D. A local newspaper.

5.What’the best title of the passage?

A. Pleasant Music Cures    B. Research into Blood Vessel

C. Music and Heart Attack    D. Music and Happiness

 

查看答案

Imagination and fantasy can play an important role in achieving the things we fear. Children know this very well. Fred Epstein ,in his book If I Make It to Five, tells a story he heard from one of friends about Tom, a four-year-old boy with a cancer in his back bone. He came through several operations and a lot of pain by mastering his imagination.

Tom loved to pretend, and he particularly loved to play superheroes ,Dr. Epstein explained that it was actually a brilliant way for his young mind to handle the terrifying and painful life he led.

The day before his third trip to the operating room, Tom was terribly afraid. ”Maybe I could go as Superman ,”he whispered to his mom. Hearing this, the mother hesitated for a while. She had avoided buying the expensive costume(戏装),finally she agreed.

The next day Tom appeared as the powerful Superman, showing off through the hospital halls and coolly waving his hand to the people greeting him along the way. And Tom, with the strength of his fantasy, successfully made it through the operation.

The power of imagination need not be reserved for children only. We all have the power to use our fantasies to attempt things we never thought possible, to go through those things that seem impossible, and to achieve what we never believed we could. Just as Dr. Epstein puts it ,”If you can dream it, you can do it”

It doesn‘t mean that you should dress as a superhero for your next job interview. But, next time you are texted in a way that seems impossible, imagine what it would take to overcome it .Become the person you need to become to win over your challenge and do it in your mind first. So, let your imagination run wild, and dare to dream.

1.What do we know about Tom?

A. He was seriously ill    B. He was a dishonest boy.

C. He was crazy about magic    D. He was Dr.Epstein’s patient

2.What can be inferred about Tom’s mother?

A. She was a rich lady    B. She refused Tom’s request

C. She wanted Tom to be a superhero    D. She wanted to get Tom through the pain

3.When Tom went for the third operation,he    .

A. pretended to be painful    B. acted like a superhero

C. appeared in poor spirit s    D. argued with his mother

4.In the last paragraph, you are advised    .

A. to go through some difficult tests

B. to wake up from your wild dreams

C. to become a powerful person in your mind

D. to wear expensive clothes for job interviews

5.What is the purpose of the passage?

A. To tell us an interesting story.

B. To help us make right decisions.

C. To advise us to care about children.

D. To encourage us to use our imagination.

 

查看答案

The third annual National Products Exhibition was held at the 1. in Guangzhou. This year a total of 2.provinces participated in the event. The products on show included fruits from Xinjiang, tea sets from Jiangsu and the latest 3. from Shanghai. The exhibition hosted a special display of wonderful silks of Zhejiang. These silks are 4.yet strong enough to be made into any clothing. In the

5., there was also a video display showing how the 6. were made.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.