满分5 > 高中英语试题 >

Being a mother is not easy. You need to ...

Being a mother is not easy. You need to have good parenting methods. I admit that I’m not a perfect mom and that there are problems in my family. But I’m willing to change the situation. It’s the beginning of a new year and it’s time to examine ways to do a better job with my kids. This time I have decide to focus more on how I can get my parenting methods to actually get results for me rather than just doing the usual thing and simply making out a long list of impossible things. These are a few ideas about how I plan to keep my parenting methods working throughout the year.

Getting them to be neater

My kids are not really what I would call lazy, but their rooms can look like a war zone at times. Instead of getting annoyed at the sight of their underwear hanging on their laptop table, I am simply going to reward the child who keeps his room neat and take a few dollars from the pocket money of the one who continues to be untidy.

_______________

I have already moved their television into our living room. All of us like to relax in the evenings with TV, but I know watching too much TV harms their health and reduces the time we spend together as a family, so I plan to throw in some snacks and turn a quiet evening into enjoyable family time. In this way I will get to spend more time with my kids as well as stopping them from hiding in their rooms watching those meaningless TV programmes.

Helping them keep a balanced diet

My kids love fries (炸薯条) and biscuits as children usually do. I have worked out a deal with them. We have Tuesdays and Saturdays labelled as “happy food days” when they can eat what they want while the rest of the week we get to focus on some nutritious (有营养的) foods to develop our bodies. In this way I have worked out an effective balance between junk-food (垃圾食品) snacks and good-for-you snacks.

Giving permissions

If you don’t know how many outings you should allow your kids to go on, you are not the only one. I have made a deal with my kids. Out of every three outing choices, they get to choose two they really want and one that I am allowed to say “no” to. You’ll be surprised at how much you can control the number of their activities out with their friends without witnessing a long cry on your living room carpet (地毯).

Sparing time for talks

I have made sure that I am going to set aside five minutes a day for each child. From past experience, I have discovered that children often hide a problem until it reaches a point they cannot handle. Thus I plan to set aside five minutes for each child to just chat about their day and tell me if there is anything they want to talk to me about.

I know that all my plans to keep my ways to solve problems are not always going to go as planned. But having some ideas in place has helped me add some limits and requirements to my children’s lives without stepping on their toes or destroying their fun. I love my kids very much and this is my way of training them to get on the good side of their lives.

So, what are your parenting methods for this year? Please leave a message and share them below.

1.We can infer from Paragraph 1 that _____ .

A. the author is not a good mother

B. the author plans to make a list of things she will do

C. the author’s children bring great problems to her family

D. the author’s parenting methods in the past didn’t quite work

2.What can we learn about the author’s children from Paragraph 2?

A. They are lazy and untidy.

B. They can get pocket money.

C. They always keep their rooms out of order.

D. They often fight with each other in their rooms.

3.What is the best subtitle for Paragraph 3?

A. Spending the evening together

B. Turning TV time into family time

C. Keeping them away from the television

D. Stopping them from hiding in their rooms

4.The author spares five minutes to talk with her kids every day to _____.

A. let them know that she loves them

B. keep an eye on what they do every day

C. help them solve their problems in time

D. discover the secrets they don’t want to share

5.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. The author has put all her plans into action.

B. The author is not satisfied with her plan at all.

C. The author allows her children to eat whatever they like.

D. The author’s children have freedom of going out to some degree.

6.Where is the passage most probably taken from?

A. A newspaper.    B. A magazine.

C. A booklet.    D. A website.

 

1.D 2.B 3.B 4.C 5.D 6.D 【解析】 本文属于说明文,当母亲不容易,作者在文中介绍五条关于教育子女的方法。 1.推理判断题。根据第一段I admit that I’m not a perfect mom and that there are problems in my family. But I’m willing to change the situation.可知,在教育子女方面存在问题,作者想改变这种状况,因此,作者之前的教育子女的方法有问题,故选D。 2.细节理解题。根据第二段I am simply going to reward the child who keeps his room neat and take a few dollars from the pocket money of the one who continues to be untidy.可知,如果孩子保持房间整洁的话,就奖励,如果不整齐,就减少零花钱,因此说明作者子女有零花钱,故选B。 3.主旨大意题。根据第三段All of us like to relax in the evenings with TV, but I know watching too much TV harms their health and reduces the time we spend together as a family, so I plan to throw in some snacks and turn a quiet evening into enjoyable family time.可知,作者把电视搬进卧室,将原本的看电视时间转变为家人团聚的时间,故B切题。 4.细节理解题。根据倒数第三段Thus I plan to set aside five minutes for each child to just chat about their day and tell me if there is anything they want to talk to me about.可知,作者每天为每个孩子留出五分钟与他们聊天,就是看孩子有没有遇到问题,及时帮助他们,故选C。 5.细节理解题。根据第五段Out of every three outing choices, they get to choose two they really want and one that I am allowed to say “no” to.可知,对于外出,作者给孩子们选择两个最想的活动,剩下的一个让父母保持决定权,说明作者家里的孩子们有一定的选择权,故选D。 6.推理判断题。根据最后一段So, what are your parenting methods for this year? Please leave a message and share them below.可知,作者是在网络论坛上想要与人分享教育子女的方法,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Horses are certainly a marvel (奇异的事物) of creation. They are extremely strong and interact (互动) with their environment through their senses. Compared to us, they see better, hear better, have a better sense of smell, and can feel the smallest insect on their bodies. They have survived by using their senses to get away from danger for centuries.

Hearing

Riding animals have excellent hearing, better than that of humans. Horses’ ears rotate (转动) 180 degrees and generally face the direction the animal is looking. They can focus one eye and ear on the rider and one eye and ear on something else. When they hear something, horses want to see the cause. Noise created by traffic, wind, and other distractions (分心的事物) can greatly affect their hearing, and cause horses to become skittish. Riding animals in more complex environments become used to disturbing noises after repeated exposure to (暴露于) them. Vehicles backfiring, gunfire, helicopters, trains and mechanical equipment can be tolerated by riding animals that are accustomed to (习惯于) them. Horses that spend time in rural areas get used to noises there, such as the sounds of farm animals or forest activities. However, all these sounds and many others can startle (使惊吓) riding animals unfamiliar with them, making it difficult for riders to keep control.

Smell

Horses have an excellent sense of smell, much better than that of humans. They may use smell to find their way back. They readily smell other animals, and they can tell differences in the smell of water. Most horses are happy to drink muddy water from a puddle (水坑) because it has a natural smell, but they may refuse to drink from an unfamiliar source. Many riders travel with an old water bucket so their horses will welcome water in the campground.

Touch

Horses are so sensitive to touch that they can feel a fly land on a single hair. Slight pressure from a rider’s legs can guide a horse forward and anything touching its body hair can alert (使警觉) the animal to trouble. If a horse brushes up against a narrow passage and feels trapped, its survival nature kicks in. Sharp objects easily cut or damage the relatively tender skin of a horse and painful or sharp impacts cause a horse to run away from the offending object, potentially injuring itself or others.

Curiosity

Some horses are exceptionally daring. Their curiosity leads them to explore anything new in their environment. They smell, push, move, pick up, or play with new objects within their reach. They may pull things into a corral (畜栏) with their teeth or kneel to reach underneath fences for something they want. Depending on the design of the fence or barrier and the size of the animal, horses may be able to reach 6 feet beyond its edge.

1.The underlined word “skittish” in Paragraph 2 probably means “_____”.

A. frightened    B. puzzled

C. curious    D. calm

2.Riders are advised to travel with an old water bucket because _____.

A. their horses prefer to drink from a puddle

B. there isn’t enough water in the campground

C. their horses need a familiar smell to find their way back

D. water with a familiar smell is welcomed by their horses

3.How will horses do when they are curious about something outside their fences?

A. They focus their eyes on the thing.

B. They use their feet to touch the thing.

C. They try their best to reach the thing.

D. They struggle to get out of their fences.

4.What’s the best title for the passage?

A. A brief introduction to horses’ senses

B. How horses use their hearing and smell

C. Why horses are called a marvel of creation

D. Comparison between horses’ senses and humans’

 

查看答案

At a school in North Carolina, Monica Mitchell-Giraudo, a French teacher, instructs 19 sixth-graders to gather into a circle.

“Okay, everyone, let's take a few mindful breaths, and think about our gratitude (感激) for Amy, who brought us apples for snack today,” says Monica. “What do you notice?”

“I notice my stomach is already growling (做隆隆声),” laughs Ben.

“My mouth is watering,” says David.

Next, the students hold and examine the apples. They pick up the fruit and feel it. Then they bring the apples to their noses, using their sense of smell to enjoy the flowery smell of their snack before taking the first juicy bites.

“Excellent, class,” says Monica. “Before you eat the apple, ask yourself whether or not you're hungry. Remember, you don't have to eat if your body isn't giving you a hunger signal.”

These students are learning a practice called “Mindful Eating”, which builds the children's awareness (意识) of important physical signals like hunger and fullness.

The positive feedback from the children shows how much these newly learned life skills are helping them.

“Mindful eating helps me think about the food that goes into my body,” says Jamie, a student in Monica's class. “I can make better and healthier food choices.”

Unfortunately, these kinds of courses are in short supply because many educators believe that social and emotional programs are too expensive or time-consuming (耗时的). To save costs and reduce staffing problems, prevention programs like The Body Positive are brought into the schools. The program teaches a series of self-exploration exercises that help educators examine their feelings and attitudes about food so that they can pass on these messages to their students, too.

Kathy Laughlin, director of counseling at San Domenico High School, is a fan of the training. “Since we began the program, I have not seen as many girls with problems related to body hatred,” she says. “Mindful eating practice is one of the best ways to help students develop a healthy mind and body connection — one which will help them for years to come.”

1.What did Monica ask her students to do as soon as they were gathered?

A. Express thanks to Amy.

B. Feel a need for the food.

C. Share their eating experiences.

D. Think about the state of hunger.

2.What's the purpose of The Body Positive?

A. To stop eating disorders.

B. To train educators in mindful eating.

C. To change students' attitudes towards eating.

D. To create present moment awareness when eating.

3.What is Kathy's opinion on the emotional program?

A. It is a waste of time.

B. It is hardly practical.

C. It costs a lot of money.

D. It has long-term significance.

 

查看答案

Reading Oktoberfest

Palmer Park is the perfect place to host the first Reading Oktoberfest, which takes place 15-18 September 2016.

You can experience everything that makes Oktoberfest, held in a huge Beer tent. We'll have live music and DJs and thousands of people going crazy.

Opening hours:

Thursday 15 September 17:00-23:30

Friday 16 September 17:00-23:30

Saturday 17 September 12:30-23:30

Sunday 18 September 12:30-19:00

Ramsbottom Festival

With its riverside location, Ramsbottom Festival is one festival which can truly be called beautiful. Here you can enjoy a mix of music, great arts and family shows, as well as a variety of Great British and international food.

Ramsbottom Festival takes place 16-18 September 2016 at Ramsbottom Cricket Club, Bury, easily reachable by public transport from Manchester city centre.

The Willow Festival Dorset

The Willow Festival — the world's largest festival showing new and undiscovered live music bands and artists is coming to Dorset. Fun for all the family, the event also has a shopping area, a world food village, and plenty of activities for kids.

Tickets are just £10.00, which covers a come-and-go attendance for all three days.

River Cottage Festival

It's our first ever family-friendly music festival, right here at River Cottage HQ in Devon.

On 17-18 September 2016, the farm will be filled with live music from popular bands in the UK. In between all that dancing you'll be able to watch shows from local craftspeople (匠人) and make your own piece of jewelry.

Tickets will cost you just £35, or £10 for children under 12 (babies under 2 go free).

1.Both The Willow Festival Dorset and River Cottage Festival _____.

A. are held in 2016 for the first time

B. ask visitors to pay the same price

C. take place near a river

D. are family-friendly

2.Which of the four festivals lasts longest?

A. River Cottage Festival.

B. Ramsbottom Festival.

C. Reading Oktoberfest.

D. The Willow Festival Dorset.

 

查看答案

I used to have this destructive problem.

I would remember something ____ or stupid I did when I was younger and the memory would hurt. In fact, I don’t know if it was pain in my ____ or just physical pain, ____ it would hurt.

I would be eating dinner or taking a shower and I would feel the memory approaching suddenly. There was no way I could ____ it. All I could do was wait until the memory went away. It took me a long time to recognize I was ____ a type of grief (悲伤) and the way I was dealing with it wasn’t ____. I’d stop and clench (攥紧) my fists until the ____ of the memory passed: half fighting it, half letting it defeat (击败) me. It truly was like a person who ____ roller coasters riding a roller coaster: I would ____ it firmly while on the ride, scream, let it move quickly, and then just wish it would be over.

Then, one day I ____ there had to be something better than letting the ____ disaster of my life hurt me whenever they wanted to. I finally decided to handle the next incident ____. That next time turned out to be a cold winter morning as I ____ across the parking lot from the subway station. I could feel ____, shame and guilty start to hit me. But this time, I didn’t react in an unhealthy way. ____, I stopped walking, closed my eyes, and opened my ____ as if I was about to give someone a hug (拥抱).

I welcomed the memory of a time when I acted stupidly and selfishly and had ____ other people. I remembered all the details and then I ____ what I had done. Though all the things showed the fact that I was not ____, I learned to forgive myself. As a result, I stopped letting the memory ____ me.

1.A. selfish    B. enjoyable    C. strange    D. amazing

2.A. head    B. stomach    C. mind    D. nerve

3.A. and    B. but    C. or    D. so

4.A. forget    B. face    C. afford    D. stop

5.A. experiencing    B. expressing    C. showing    D. observing

6.A. traditional    B. honest    C. practical    D. healthy

7.A. pain    B. time    C. value    D. history

8.A. loves    B. fears    C. chooses    D. avoids

9.A. fix    B. say    C. grasp    D. shake

10.A. proved    B. realized    C. remembered    D. wondered

11.A. narrow    B. past    C. bright    D. straight

12.A. secretly    B. carefully    C. differently    D. equally

13.A. ran    B. drove    C. rode    D. walked

14.A. risk    B. pressure    C. regret    D. doubt

15.A. Instead    B. However    C. Still    D. Besides

16.A. windows    B. doors    C. arms    D. eyes

17.A. puzzled    B. praised    C. encouraged    D. hurt

18.A. witnessed    B. shared    C. recorded    D. accepted

19.A. perfect    B. beautiful    C. unfriendly    D. stupid

20.A. respect    B. help    C. control    D. fool

 

查看答案

—_____ Why do you look so sad?

—I’ve lost all my files from the computer. It’s a disaster.

A. How are you?    B. What are you doing?

C. What’s wrong with you?    D. How about your computer?

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.