满分5 > 高中英语试题 >

Dear God, Now that I am no longer young....

Dear God,

Now that I am no longer young. I have friends whose mothers have passed away. I have heard these sons and daughters say they never fully thanked their mothers until it was too late to tell them.

I am blessed with the dear mother who is still alive. I appreciate her devotion more each day. My mother does not change, but I do. As I grow older and wiser, I realize what an extraordinary person the is. It’s sad that I am unable to say these words in her presence, but they flow easily from my pen.

How does a daughter begin to thank her mother for life itself? For the love, patience and just plain hard work that go into raising a child? For running after a toddler(学步儿童), for understanding a moody teenager, and for tolerating a college student who knows everything? For wailing for the day when the daughter realizes what her mother really is?

How does a grown woman thank a mother for continuing to be a mother? For being ready with advice when asked or remaining silent when it is needed? For not saying “I told you so.” when she could have voiced these words dozens of times? For being essentially herself-loving, thoughtful, patient and forgiving?

I don’t know how to thank her, dear God, except to bless her and live up to the example she has set. I pray that I will look as good in the eyes of my children as my mother looks in mine.

1.We can infer from the passage that the author is          .

A. reserved and romantic    B. cold and practical

C. stubborn but responsible    D. talkative and realistic

2.Compared with her friends, the author feels lucky because          .

A. she has her own lovely sons and daughters

B. she is excellent in bringing up her own children

C. it is too late to say thanks to her mother in her presence

D. she still has the chance to express her appreciation to her mother

3.We can know from Paragraph4 that          .

A. mothers should offer advice rather than blame

B. the sentence “I told you so.” can be repealed if necessary

C. the author is very thankful to her mother for her education

D. mothers can instruct their children whenever they want to

4.The authors mother has all the following fine qualities except          .

A. devotion    B. forgiveness

C. consideration    D. self-preservation

 

1.A 2.D 3.C 4.D 【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者对母亲的感激之情。作者不知道该如何感谢她,决定以她所树立的榜样为榜样。并祈祷自己的孩子们对待自己能像母亲在作者的眼睛里一样好看。 1.A 推理判断题。根据第二段I am blessed with the dear mother who is still alive. I appreciate her devotion more each day. My mother does not change, but I do. As I grow older and wiser, I realize what an extraordinary person the is. It’s sad that I am unable to say these words in her presence, but they flow easily from my pen.由此可推知,我们可以从文章中推断出作者是含蓄和浪漫的。故选A。 2.D 推理判断题。根据第一段Now that I am no longer young. I have friends whose mothers have passed away. I have heard these sons and daughters say they never fully thanked their mothers until it was too late to tell them.和第二段中I am blessed with the dear mother who is still alive. I appreciate her devotion more each day.可知,与她的朋友相比,作者感到幸运,因为她仍然有机会向她的母亲表达她的感激之心。故选D。 3.C 推理判断题。根据第四段中For being ready with advice when asked or remaining silent when it is needed? For not saying “I told you so.” when she could have voiced these words dozens of times? For being essentially herself-loving, thoughtful, patient and forgiving?由此可知,我们可以从第四段中得知作者非常感谢她的母亲的教育。故选C。 4.D 推理判断题。根据第二段中I appreciate her devotion more each day.根据第三段中for tolerating a college student who knows everything?和第四段中For being ready with advice when asked or remaining silent when it is needed? For not saying “I told you so.” when she could have voiced these words dozens of times? For being essentially herself-loving, thoughtful, patient and forgiving? 由此可知,作者的母亲具备以下所有优秀品质,除了自我保护。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Certain activities can be good or bad for our brains, so let’s see which of the seven habits you should carry on doing or give up.

Sitting still

When we sit for long periods (more than three hours), our inactivity decreases the blood flow to the brain and the oxygen supply. This decreases brain activity in the part of the brain we use for thinking, organizing and decision-making.

Action: Relax the brain by getting up to stretch and move around every 30 minutes.

Staying curious

Learning new skills leads to better understanding - the brain’s ability to form new connections between existing neurons(神经元).

Action: Why not take up a musical instrument or an evening class?

Fast food

The quickest way to jam our brains is to fill our bodies with fast food. Too much salt leads to more brain illnesses.

Action: Eat fresh and green food as much as you can.

High-quality sleep

Studies have shown being deprived(剥夺)of sleep for 24 hour decreases memory and concentration. But regular, restful sleep improves memory.

Action: Try and go to bed before midnight and aim for 7-8 hours’ sleep.

Being overweight

Obesity does great harm to the brain and is also a risk factor for cognitive(认知的)decline.

Action; Try to lose some weight if you are too fat

Drinking alcohol regularly

Regular drinking lowers the levels of serotonin (血清素) in your brain and can make you depressed.

Action: Many medical experts recommend taking regular days off from drinking to ensure you don’t feel sad and don’t become addicted.

 

 

1.Which of the following should we do if we want to keep our brains healthy?

A. Take exercise every 3 hours    B. Learn to play the guitar

C. Only cat fresh and green food    D. Drink too much

2.What does the underlined word “depressed” in the last section mean?

A. Excited    B. Sad

C. Clam    D. Determined

3.What will the author talk about next?

A. The best exercise for brains

B. Important habits in our daily life

C. The importance to keep the brain healthy

D. The seventh habit that may influence your brain

 

查看答案

下列三幅图分别是德国青年和中国青年在地铁上的情景,以及中国青年的手机使用内容,请按照要求用英语写一篇150词左右的文章。

(写作内容)1. 用约30个单词概述上述信息的主要内容:

2. 论述阅读的重要性;(不少于两点)

3. 就推广全民阅读,提出你的建议(不少于两点)。

(写作要求)1. 写作过程中不能直接引用原文语句;

2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称;

3. 不必写标题。

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Yesterday I was walking to home from school when suddenly it rained heavy. But I didn’t have an umbrella and a raincoat with me. I looked around and saw some students walk happily under their umbrella. They must have listened to the weather forecast. I began to run and caught in the rain. I kept running until I got to a bookstore which I could wait until the rain stopped, in the same time I could read my favorite books. After about half a hour, the rain stopped and I go home.

 

查看答案

 

1.Do you think this shirt is too tight __________the shoulders?

2.Just in front of the famous temple __________(stand) a tall tree which dates back to 1900.

3.Harbin, often referred to as the City of Ice and known for its ice sculptures, ___________(situate) on the Songhua River in the southern part of Heilongjiang Province.

4.__________(face) with a sudden job loss, would you consider it a failure, or an opportunity for a new start in your career?

5.It is amazing that the little girl can swim across the river __________(measure) 50 meters wide.

6.Try __________ she might, Sue couldn’t get the door open.

7.I’m afraid he’s more of a talker than a doer, which is __________ he never finishes anything.

8.I didn’t know what to do, but then a good idea occurred __________ me.

9.The house __________(pick) up by the hurricane before they took measures.

10.There is a possibility __________ wet weather will continue for a few more days.

 

查看答案

Body language is the quiet, secret and most powerful language of all! It speaks ________ than words. According to specialists, our bodies send out more ________ than we realize. In fact, non-verbal communication(非言语交际)takes up about 50%of what we really ________. And body language is particularly ________ when we attempt to communicate across cultures. Indeed, what is called body language is so ________ a part of us that it’s actually often unnoticed. And misunderstandings happen as a result of it. ________, different societies treat the ________ between people differently. Northern Europeans usually do not like having ________ contact(接触)even with friends, certainly not with ________. People from Latin American countries, ________, touch each other quite a lot. Therefore, it’s possible that in ________, it may look like a Latino(拉丁美洲人)is ________ a Norwegian(挪威人)all over the room. The Latino, trying to express friendship, will keep moving ________. The Norwegian, very probably seeing this as rudeness, will keep ________ which the Latino will in return regard as ________.

Clearly, a great deal is going on when people ________. And only a part of it is in the words themselves. And when parties are from ________ cultures, there’s a strong possibility of ________. But whatever the situation, the best ________ is to obey the Golden Rule: treat others as you would like to be ________.

1.A. straighter    B. louder    C. harder    D. further

2.A. sounds    B. invitations    C. feelings    D. messages

3.A. hope    B. receive    C. discover    D. mean

4.A. immediate    B. misleading    C. important    D. difficult

5.A. well    B. far    C. much    D. long

6.A. However    B. Thus    C. For example    D. In short

7.A. trade    B. distance    C. connections    D. greetings

8.A. eye    B. verbal    C. telephone    D. bodily

9.A. neighbors    B. relatives    C. strangers    D. enemies

10.A. in other words    B. on the other hand    C. in a similar way    D. by all means

11.A. conversation    B. trouble    C. silence    D. experiment

12.A. disturbing    B. Helping    C. guiding    D. following

13.A. faster    B. closer    C. in    D. away

14.A. stepping forward    B. going on    C. backing away    D. coming out

15.A. coldness    B. carelessness    C. friendliness    D. weakness

16.A. think    B. travel    C. laugh    D. talk

17.A. European    B. different    C. Latino    D. rich

18.A. misunderstanding    B. excitement    C. curiosity    D. nervousness

19.A. chance    B. advice    C. result    D. time

20.A. noticed    B. pleased    C. respected    D. treated

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.