满分5 > 高中英语试题 >

In the book I’ve been reading lately, “O...

In the book I’ve been reading lately, “On Living” by Kerry Egan, she shares so many powerful stories — each story a parting gift from a hospice (救济院) patient who never knew when a newly arriving might be their last.

What a profound (深刻的) way to live! In a sense, I guess we all live that way, each and every day. But as I read this book, I get the feeling that only hospice patients really know this. Sometimes I realize it, like when I am faced with a choice to work more to earn more money or to go to spend the day with a loved one and earn no money. On the one hand, money, income, rent. On the other hand, love, connection, moments that make life feel like worth living for.

Near the end of “On Living,” Egan shares a story about a patient she calls Linda. Events from decades past were preserved in their mind like precious heirlooms(传家宝), but a new face could be forgotten in as little time as it took to leave the room and return again.

Linda said that she spent her days trying to be caring. She shared: We shower so much love on babies and children. But as we grow up, it stops. No one showers love on grown-ups. Life gets harder, not easier, but we stop loving each other so much, just when we need love most. She then went on to say: One day, when I was lying here, I realized how God is. He is so old. He must need so much love. People are always demanding so much from him, but who is there to shower him with love? So I thought that was something I could do. That’s what I do all day: I try to love God....I can lie here and love God and maybe it will help him.

This is the kind of story that I find impossibly inspiring and provides great impetus for me to make a change. Luckily, I read it on one of the former and it made me realize that there is always a way to help. There is always something we can do. We don’t have to be brave, able-bodied or even of particularly sound(健全的) mind to contribute to the good. We can be caring. We can love. We can be the very love that we need.

1.According to the author, most people ________.

A. give up love to earn income or money

B. seldom go to care for hospice patients

C. are faced with a very difficult choice in life

D. ignore the fact that life is short and precious

2.Linda talked about God to indicate that ________.

A. all people should love God

B. God teaches us to love all people

C. the older one is, the more he/she needs love

D. only hospice patients know they should love God

3.What does the underlined word “impetus” mean?

A. Convenience.    B. Motivation.

C. Chances.    D. Suggestions.

4.What does the author want to tell us in the last paragraph?

A. Kindness is always the strongest power.

B. We can make a great difference to others.

C. We should be brave enough to love others.

D. Whatever kind of person we are, we can be caring.

 

1.D 2.C 3.B 4.D 【解析】本文属于哲理性文章。文章作者通过阅读一个在救济院工作的Kerry Egan写的书,领悟到人的生命如此短暂而珍贵,我们给予婴儿和孩子太多的爱,却忘记了关爱成年人,尤其是当我们老了,更需要爱。 1.D 推理判断题。根据第一段最后一句“she shares so many powerful stories — each story a parting gift from a hospice (救济院)patient who never knew when a newly arriving might be their last.” 她分享了这么多震动人心的故事,每个故事都是来自救济院病人临别的礼物,而这些病人谁都不知道什么时候会有人新来。第三段“but a new face could be forgotten in as little time as it took to leave the room and return again. ”根据这两句,没人知道谁什么时候死去,但是一个新面孔很快就被忘掉,就像进出房间那么快一样,说明到了救济院后很快就死了。由此推断出生命很短暂,但很珍贵,D符合题意。 2.C 推理判断题。根据第四段说我们给予婴儿和孩子太多的爱,但随着我们的成长,爱停止了。没有人爱大人。生活变得更艰难,更不容易,但就在我们需要爱的时候,没有人爱我们了。有一天,当我躺在这里的时候,我意识到上帝也太老了。他一定需要更多的爱。人们总是向他要求那么多,但有谁能用爱来回报他呢?由此推断,上帝老了需要爱,人老了,更需要爱,因此C符合题意。 3.B 推理判断题。根据最后一段,上文说是要爱上帝这是无法想像的令人激动的事,同时这也提供了很大的动机让“我”做出改变,故选B。 4.D 推理判断题。根据最后一段最后“We don’t have to be brave, able-bodied or even of particularly sound(健全的) mind to contribute to the good. We can be caring. We can love. We can be the very love that we need.(我们不一定要勇敢、强壮的甚至特别健全的头脑的人去做好事。我们可以关心。我们可以爱。我们可以是我们所需要的爱。)”可推知,不论是什么样的人,我们都要去爱他们,同时我们也需要爱,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

You may hear about 12 people who have walked on the moon. Of the outstanding astronauts listed below, who do you think was the most influential in Humans’ history?

Neil Armstrong (Space Flight: Apollo 11; Time on Moon: 21h 31m 20s)

Armstrong’s biggest moment came in 1969, when he was chosen for NASA’s first manned lunar mission (任务). On July 21, 1969, he set foot on the surface of the moon, which made him the first human to do so. After returning, Armstrong became an international icon(偶像) and was honored worldwide. His words also impressed the world.

Pete Conrad (Space Flight: Apollo 12; Time on Moon: 31h 31m 12s)

•During his childhood, Pete suffered from dyslexia (读写困难). He failed in the 11th grade and had to leave school. Then he joined Darrow School, where he performed so well that he won a Naval Reserve Officers Training Corps (NROTC) scholarship. Before joining NASA, Pete was a fighter pilot. He was chosen as the commander of Apollo 12, and landed on the moon on Nov 19, 1969.

Edgar Mitchell (Space Flight: Apollo 14; Time on Moon: 1d 9h 30m 29s)

Edgar was selected by NASA, in 1966, and was later made the lunar module (分离舱) pilot of Apollo 14. He followed his commander Alan Shepard onto the moon, becoming the sixth person to do so. Edgar has expressed his firm belief that UTOs belong to other planets. He also firmly believes that the US government is in possession of some “recovered alien bodies”, and is covering up this issue so that the truth doesn’t come out.

John Young (Space Flight: Apollo 16; Time on Moon: 2d 23h 02m 13s)

Young was made the commander of Apollo 16, which landed on the moon on April 16, 1972. He was the ninth person to set foot there. John was chosen as the commander of the first space shuttle flight in 1981. Young retired from NASA after serving for around 42 years, which made him the man ever to work for NASA for the longest time.

1.What was Neil Armstrong noted for in history?

A. Being a famous international hero.

B. Being the first to walk on the moon.

C. Being the first astronaut of NASA.

D. Being respected the people worldwide.

2.What was Edgar Mitchell’s firm belief?

A. America has known some secrets of aliens.

B. Humans should be cautious about UFOs.

C. Much truth about aliens should be made public.

D. UFOs had set foot on the moon before humans’ arrival.

3.Who stayed on the moon for the longest time?

A. Neil Armstrong.    B. Pete Conrad.

C. Edgar Mitchell.    D. John Young.

4.What do the four astronauts have in common?

A. They were honored all over the world.

B. They all set foot on the moon in the 1960s.

C. They were members of NASA’s Apollo program.

D. They retired shortly after they returned to the earth.

 

查看答案

Supreet Kaur, 28, was reporting the Saturday morning bulletin(新闻快报)for news channel(电视台)IBC24 in Chhattisgarh, eastern India. She delivered a breaking news report about a car crash and spoke with a reporter on the phone who gave additional details. While the reporter didn’t identify the three victims by name, there were enough details for Kaur to realise her husband, Harshad Kawade, had been killed. She knew he had been travelling on the same road, at the same time with four friends in the same type of car identified in the accident —a Renault Duster.

But brave Kaur kept her professionalism and continued to read the headlines for another ten minutes — before breaking down in tears off camera.

Colleagues were full of admiration for the way the 28-year-old mother of one handled the situation. One editor told the “Indian Express”: “It clearly shows her sense of duty and professionalism that she continued and kept calm for another 10 minutes. The moment the cameras were off she began calling her relatives and broke down. She left for the accident site after that. Kaur has worked with us for nine years and is one of the most popular news presenters in the State. "We stand with our colleague in pain.” Another colleague told the ‘‘Hindustan Times; “She is an extremely brave lady. We are proud of her as a news presenter, but what happened today has left us in shock.”

Viewers on social media were also full of praise for the way Kaur calmed herself down.

1.What happened to Supreet Kaur’s husband?

A. He was murdered.

B. He died in a car crash.

C. He killed 3 people by accident.

D. He got lost when traveling with friends.

2.Right upon learning what happened to her husband, Supreet Kaur ________.

A. doubted the truth of the news

B. kept calm and continued her work

C. rushed to the accident site at once

D. burst into tears before the camera

3.What’s the theme of this passage?

A. Friendship.    B. Teamwork.

C. Understanding.    D. Professionalism.

 

查看答案

假定你是李华得知英国牛津大学面向海外高中生举办暑期夏令营。请你写一封英文信,咨询相关情况,内容包括:

1.活动安排及费用;

2.住宿情况;

3.索取报名表及相关资料。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,使行文连贯;

3.开头和结尾已为你写好。

Dear Sir/Madam,

I'm Li Hua,a Senior Three student from China.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours faithfully,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last Saturday I went to the Great Wall with some of my friends.In our way up,we saw many volunteers working in the sun.They helped the elders with their bags,took photo for some tourists and answered people's questions.Because they were very tired,they didn't stop to have a rest.Just at the moment,we saw a little boy standing alone,cried.We went over and asked what is the matter.From his answer we knew he couldn't find her mother.We told him not to worry and then we tried to get in the touch with his mother with the phone number he had given us. Twenty minutes late,his mother turned up,and thanked us again and again.That day we enjoyed the beauty of the Great Wall,and felt the warm of the society.If everyone can reach out helping to others,the world will be more harmonious.

 

查看答案

A Game Guy

A few years ago,I got involved in a1.(mass) plan to win an Israeli Quiz show similar to Who Wants Be a Millionaire,which was beyond my wildest2.(expect).I was walking down the street3.a friend called and said, “Dude,you've got to run home.You're going to be on the radio4.20 minutes.Explanations later.”As I walked,he explained that he5.(win) the show the week before and wasn't allowed go on again.So he'd played that week using my name.

Now I was on the radio6.(compete) with ten other people.Not to worry—he was helping me.With one phone, I listened to the radio show,and on7.phone,I had my friend telling me what 8.(say).I was just repeating the answers.As we advanced to the final round,where I9.(ask) the question "Who has sold the most albums?" I knew 10.answer,so I shouted it.

As it turned out,however,Britney Spears was not the one.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.