满分5 > 高中英语试题 >

Will there be a time in our lives when c...

Will there be a time in our lives when cars don’t crash? When we can just sit back and relax and our cars will drive themselves. Auto technology experts say “yes”. And they say that some of those advances may happen quicker than you might think.

They will require the users to input the name of the destination or the complete address of the location that they want to go and the cars’ artificial intelligence takes them there automatically without a driver. They will run on solar power in the daytime and ethanol fuel (乙醇燃料) at night. Toyota, BMW and Honda will completely control the trade of driverless car business together and will have the cheapest driverless cars. Fossil fuels will be completely incompatible (不相配的) with these cars.

Driverless cars will not require a driver’s license of any grade to operate. Anyone with basic literacy and computer skills who are at least 16 years of age will be legally allowed to operate the vehicle with absolutely no restrictions. This would give the young users permission to operate the driverless cars on major highways as well as secondary roads without needing a separate classification. In addition to all this, drunken people will be able to use their own automobiles to return home because they are not “driving”, the vehicle.

What’s more, car insurance will become obsolete because there will be no more automobile accidents after the year 2025. This is because the driverless car will have all safety methods in place by the car’s artificial intelligence to prevent automobile accidents. Global positioning systems will become mandatory (强制的) in all newly-manufactured cars after 2010, and will be the most important part in the driverless car.

1.Who will not be able to use driverless cars?

A. Adults with basic literacy and computer skills.

B. Adults who are drunk.

C. Adults without computer skills.

D. Adults without a driver’s license.

2.We can infer from the second paragraph that driverless cars       .

A. will need fewer fossil fuels

B. will not need a human’s instructions

C. will run on solar power only

D. will be environmentally friendly

3.What will prevent the driverless car from crashing?

A. Artificial intelligence.

B. Global positioning systems.

C. The people inside.

D. Car insurance.

4.Which of the following may be the best title of the passage?

A. Car safety.

B. Driverless cars.

C. The future cars.

D. New technology in cars.

 

1.C 2.D 3.A 4.B 【解析】这篇文章主要对未来无人驾驶汽车的详细情况进行了介绍。 1.细节理解题。由Driverless cars will not require a driver’s license of any grade to operate.可知没有驾照的人也可以使用无人驾驶汽车,故选C。 2.推理判断题。由They will run on solar power in the daytime and ethanol fuel (乙醇燃料) at night.可知无人驾驶汽车非常环保,故选D。 3.细节理解题。由This is because the driverless car will have all safety methods in place by the car’s artificial intelligence to prevent automobile accidents.可知人工智能阻止无人驾驶汽车发生撞击,故选A。 4.主旨大意题。这篇文章主要对未来无人驾驶汽车的详细情况进行了介绍,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mark felt that it was time for him, to take part in his community, so he went to the neighborhood meeting after work. The area’s city councilwoman (女议员) was leading a discussion about how the quality of life was decreasing. The neighborhood faced many problems.

Mark looked at the charts taped to the walls. There are charts for parking problems, crime, and for problems in vacant buildings. People were supposed to suggest solutions to the councilwoman.

It was too much for Mark. “The problems are too big,” he thought. He turned to the man next to him and said, “I think this is a waste of my time. Nothing I could do would make a difference here.”

Mark thought some more on his way to the bus stop. “People should just take care of themselves,” he decided. “That’s enough to do. I can’t take on all the problems of the world.”

As he neared the bus stop, Mark saw a woman carrying a grocery bag and a baby. She was trying to unlock her car, but she didn’t have a free hand. As Mark got closer, her other child, a little boy, suddenly darted into the street. The woman tried to reach for him, but as she moved, her bag shifted and the groceries started to fall out. Mark ran to take the boy’s arm and led him back to his mother. Then he picked up the groceries while the woman smiled in relief. ‘‘Thanks!” she said. “You’ve got great timing!”

“Just being neighborly,” Mark said. As he rode home, he glanced at the walls of the bus. On one of them was “Small acts of kindness add up.” Mark smiled and thought, “Maybe that’s a good place to start.”

1.It is known from the passage that       .

A. Mark played an active part in community activities

B. the city councilwoman was responsible for the falling of life quality

C. visual aids were used to display the seriousness of problems

D. many people were discouraged by the many problems facing them

2.In Mark’s opinion,      .

A. nobody was so able as to solve the problems

B. he was not in the position to solve such problems

C. many people were too selfish to think about others

D. he already had more than enough work to do

3.What is the implication of the Words on the bus wall?

A. You should be kind to your neighbors and they will treat you the same way.

B. Everyone can play his own part to make things better.

C. All small acts will add up to kindness.

D. It’s a small act to help a person in need.

4.The passage is mainly about       .

A. how individuals can help make a difference

B. running a neighborhood meeting to solve its problems

C. citizens’ reactions to the problems they face

D. solving problems through group action

 

查看答案

How much do you hate waiting for another beer in a crowded bar? Josh Goodman invented a pretty obvious solution self-service beer taps. Goodman, 36, recalled the exact moment in late 2008 when his frustration boiled over. “I was hanging out with my friends at a Baltimore sports bar before an Orioles (金莺队) game,” he said. “We just couldn’t get another beer served to us quickly.”

Even more than annoyed, Goodman was struck by how much money the bar must be losing. Almost immediately, he got to work on a self-service beer concept. Within a few months, Goodman had launched Pour My Beer in Chicago (where he’d relocated to be with his wife).

He invested (投资) $ 20,000 of his own funds and partnered with a U.S. manufacturer to make beer tables with two to four self-service taps. In February 2009, Goodman landed his first client (客户): A Baltimore tavern. He spent the next two years growing the business and adding more bars and restaurants. In 2011, Pour My Beer introduced self-service “beer walls,” which let people pour their own beer from taps on a wall.

Pour My Beer has expanded to over 200 restaurants and bars in 28 states and Canada. The concept will roll out in Chicago’s O’Hare International Airport this week and in Italy and Brazil later this year. The tables start at $ 4,000 and the beer walls cost as much as $16,000. It generated more than $ 400,000 in sales in 2013 and doubled that in 2014. Goodman expects to take in close to $ 2 million in revenue this year (2015) which would make it the company’s first profitable (赚钱的) year. “Our business customers tell us that they’ve cut down on waste and they’re selling twice as much beer on average,” said Goodman.

1.The underlined phrase “boiled over” in Paragraph 1 probably means       .

A. came to an end    B. was extremely unbearable

C. threw up    D. was too hot

2.Josh Goodman decided to invent the self-service beer taps when       .

A. His friends advised him to do so.

B. He realized the loss in waiting for beers.

C. He set up Pour My Beer in Chicago.

D. His company started to make profits.

3.What can we infer from the passage?

A. Goodman was a businessman before he invented the self-service beer taps.

B. Pour My Beer has expanded to over 200 restaurants in 28 states and Australia.

C. Goodman did his business all by himself at first.

D. Goodman’s company will make more profits in the future.

4.Which of the following can best describe Josh Goodman?

A. far-sighted    B. strong-willed

C. kind-hearted    D. bad-tempered

 

查看答案

LIPITOR

ABOUT LIPITOR

Lipitor is a prescription medicine. Along with diet and exercise, it lowers “bad” cholesterol (胆固醇) in your blood. It can also raise “good” cholesterol.

Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors, including family history of early heart disease, high blood pressure, age and smoking.

WHO IS LIPITOR FOR?

Who can take LIPITOR:

. People who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise

. Adults and children over 10

Who should NOT take LIPITOR:

. Women who are pregnant, may be pregnant, or may become pregnant. Lipitor may harm your unborn baby.

. Women who are breast-feeding. Lipitor can pass into your breast milk and may harm your baby.

. People with liver (肝脏) problems

POSSIBLE SIDK EFFECTS OF LIPITOR

Serious side effects in a small number of people:

• Muscle (肌肉) problems that can lead to kidney (肾脏) problems, including kidney failure

. Liver problems. Your doctor may do blood tests to check your liver before you start Lipitor and while you are taking it.

Call your doctor right away if you have:

. Unexplained muscle pain or weakness, especially if you have a fever or feel very fired

. Swelling of the face, lips, tongue, and/or throat that may cause difficulty in breathing or swallowing

. Stomach pain

Some common side effects of LIPITOR are:

. Muscle pain

. Upset stomach

. Changes in some blood tests

HOW TO TAKE LIPITOR

DO:

. Take Lipitor as prescribed by your doctor.

. Try to eat heart-healthy foods while you take Lipitor.

. Take Lipitor at any time of day, with or without food.

. If you miss a dose (一剂), take it as soon as you remember. But if it has been more than 12 hours since your missed dose, wait. Take the next dose at your regular time.

Don’t:

. Do not change or stop your dose before talking to your doctor.

. Do not start new medicines before talking to your doctor.

 

 

1.What is a major function of Lipitor?

A. To help quit smoking.    B. To control blood pressure.

C. To lower “bad” cholesterol.    D. To improve unhealthy diet.

2.Which of the following is a common side effect of taking Lipitor?

A. Face swelling.    B. Upset stomach.

C. Kidney failure.    D. Muscle weakness.

3.What is the main purpose of the passage?

A. To teach patients ways for quick recovery.

B. To present a report on a scientific research.

C. To show the importance of a good lifestyle.

D. To give information about a kind of medicine.

 

查看答案

某国际动物关爱协会面向全球中学生招募动物代言人,希望申请者选择一种自己喜欢的动物,为之代言(speak for)。假设你是南海育才中学的学生李华,有意参与该活动。下面是你的申请表:

Statement of Application

 

Name

(姓名)

Li Hua

Sex

(性别)

boy

Age

(年龄)

18

申请陈述

有意参加

自己喜欢动物、关爱动物

打算为熊猫代言

唤起动物保护意识

熊猫可爱;国宝;珍稀动物;数量减少

 

现根据上面的申请表,写一封申请信。内容包括:

1. 你个人的基本情况;

2. 申请陈述内容。

写作要求:

1. 只能用5个句子表达全部内容;

2. 文章的开头和结尾已经给出,不计入总句数。

评分标准:句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。

Dear Sir or Madam,

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I hope I can do something for pandas. I'm looking forward to your reply.

Yours sincerely,

Li Hua

 

查看答案

The newest Japanese robot has a name and humanoid look. It is 1.70 meters high and can easily walk on a slippery floor. Not only is it able to operate a tool by its right hand, leaning forward and bow, but also it can balance it as a human does. The robot can not take over some human professions, such as low-tech construction workers, dustman and guards as well. It had the ability to perform human functions. The entire production cost will be reduced and the problem what Japan is rapidly aging and need a larger work force urgently can be solved.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.