满分5 > 高中英语试题 >

Believe it or not, school uniforms are a...

Believe it or not, school uniforms are absolutely not only clothes for students. They stand for the culture or beauty appreciation standard of a country. Let’s take a look at school uniforms in different nations.

School Uniforms in England

Style of English school uniforms is rather classic, simple and elegant. Boys wear conventional western-style clothes, regular leather shoes and must wear neckties. Girls also wear western-style clothes, regular leather shoes and must wear bow-ties. This classic clothing style unconsciously affects English students’ temperament (气质) and also sense of beauty.

School Uniforms in Korea

Do you still remember the classic scenes in My Sassy Girl? If you’ve watched it, you will know how stylish Korean students’ uniforms are. Boys wear nice white shirts and western-style trousers. Girls wear white shirts, lovely skirts of latest design and bow knots.

School Uniforms in Malaysia

Students in Malaysia obey rather strict rules. Girls’ dresses must be long enough to cover the knees. Shirts must cover the elbows. Compared with Thai students, they are much more conservative.

School Uniforms in Japan

For students, school uniforms in Japan are not only symbols for schools, but also symbols for the current fashion trends, even affecting students when choosing a school. Japanese school uniforms for girls originate in sailor suits. So they are also called sailor suits or sailor uniforms. Cartoon elements are used on them. Japanese school uniforms for boys are classic dark-colored clothes with stand-up collars, similar to Chinese tunic suits.

1.What are the English school uniforms like?

A. Fashionable.    B. Conservative.

C. Traditional.    D. Cute.

2.In which way are Korean and Japanese school uniforms similar?

A. Both of them are fashionable.    B. Both of them are eastern-style.

C. Both of them are affected by Chinese.    D. Both of them are dark-colored.

3.Who might choose schools based on school uniforms?

A. English Students.    B. Korean students.

C. Malaysian students.    D. Japanese students.

 

stylish, the current fashion trends(当前流行趋势☞A选项. Both of them are fashionable. 1.D 细节理解题。根据“School Uniforms in Japan”中的school uniforms in Japan are not only …, but also symbols… even affecting students when choosing a school.由此可知日本的校服甚至影响到学生选择学校的时候。因此可知D符合题意。 【解析】本文属于应用说明文。主要说明了四个国家的学生服装各自的不同的特点。 【师点睛】细节理解题 文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。 (2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另一种表达。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案(4)是非辨别型。(5)事实排序型 1.C 1.C【解题剖析】此题属于细节理解中的(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合。 【答案定位】根据根据“ School Uniforms in England”中折Style of English school uniforms is rather classic, simple and elegant. Boys wear conventional western-style clothes,可知英国校服的风格相当经典,简单而优雅。男孩子穿传统的西服 【推理关系】题干 What are the English school uniforms like? ☞文章内容Boys wear conventional western-style clothes,
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Last evening, I went to a teahouse with my best friends Susan. Before the tea was serving, we talked to each other happily. When the waiter came to us with the tea, we didn't see him. Unfortunately, Susan raises her hand to comb her hair just when the waiter bent to put the plate on the table. Her hand hit on the cup, and the tea was spattered (溅洒)on her trousers. In my surprise, instead complaining, Susan smiled, “So lucky that it's not on my white shirt, and I can't even clean it.”His words were very inspired. We couldn't foresee what would happen, but looking at it in a positive way could make we always happy.

 

查看答案

Millions of people all over the world use the word“OK”. In fact, some people say the word“OK”means all right or acceptable; it expresses agreement or approval.

1. Some people say it came from the Native American Indian tribe known as the Choctaw. The Choctaw word “oken”means the same as the American word“okay”. Experts say early explorers in the American West spoke the Choctaw language in the 19th century.

But many people doubt this. Language expert Allen Walker Read wrote about the word“OK”in reports published in the 1960s. He said the word began being used in the 1830s. 2. Some foreign­born people wrote“all correct”as“o­l­l k­o­r­r­e­c­t”, and used the letters OK. Other people say a railroad worker named Obadiah Kelly invented the word long ago. They said he put the first letters of his names—O and K—on each object people gave him to send on the train.

3. The organization supported Martin Van Buren for president in 1840. They called their group the OK Club. The letters were taken from the name of the town where Martin Van Buren was born-Old Kinderhook, New York.

Then there is the expression A­OK. It is a space­age expression. It was used in 1961 during the flight of astronaut Alan Shepard. He was the first American to be launched into space. His flight ended when his spacecraft landed in the ocean, as planned. Shepard reported,“Everything is A­OK.”4. One story says it was first used during the early days of the telephone to tell an operator that a message had been received.

There are also funny ways to say okay. 5. These expressions were first used in the 1930s. Today, a character on the American television series, “The Simpsons”, says it another way. He says okely­dokely.

A.Some people say okey­dokey or okey­doke.

B.Still others say a political organization invented the word.

C.Therefore, it has become popular in that area from then on.

D.But many experts don't agree on what the expression means.

E.Language experts do not agree about where the word came from.

F.It was a short way of writing a different spelling of the words“all correct”.

G.However, some experts say the expression did not begin with the space age.

 

查看答案

Shopping in the United States changes a lot. About ninety years ago most people shopped in small stores that were owned by one person or a family. Women went from the bakery to the butcher's to the grocer and on to the fruit and vegetable seller in order to get their food for the week.

Then about sixty years ago, supermarkets were born. In a supermarket, people could get all the different kinds of food they needed without going to different stores.

The next big change in shopping in the United States was the shopping mall. A shopping mall is a group of stores under one roof. Because malls allowed people to shop without worrying about the weather, they soon became very popular. The mall became a place for people to socialize in addition to shopping. If you walk through a mall, you will see older people sitting, chatting and drinking coffee. Malls are places for teenagers to hang out. Many teens will often just“go to the mall”and spend time with their friends.

The recent change in American shopping was the superstore. Large chain stores such as Wal­Mart, Office Depot and Toys“R”Us have been built all across the United States. Because they are so large, they can buy goods at a great discount and sell them much cheaper than smaller stores.

Sometimes, when they are built near small towns, many of the small town stores have to close. They just cannot compete with their giant neighbors.

And now, online shopping is becoming more and more popular all over the States. People are too busy to go to the physical stores, so they go shopping over the Internet. Online shopping has lots of advantages. For instance, online stores are usually available 24 hours a day. Searching or browsing online shops can be faster than browsing the physical stores. While, online shopping also has its disadvantages. People are at higher risk of being cheated on the part of the merchant than in a physical store. And privacy of personal information may be let out.

1.Which of the following shows the right order of shopping development in the United States?

small stores 

superstores 

shopping malls

shopping online 

supermarkets

A. ①②③④⑤    B. ①⑤②③④

C. ①⑤③②④    D. ②③④①⑤

2.Which is the place for people to spend time with others according to the passage?

A. Shopping malls.    B. Small stores.

C. Supermarkets.    D. Superstores.

3.Why can the superstores sell products at much lower prices?

A. Because they are built near small towns.

B. Because they are across the United States.

C. Because they sell all kinds of products people need.

D. Because they can buy goods at a reduction in the prices.

4.What's the disadvantage of online shopping according to the passage?

A. Wasting time.

B. Leaking personal information.

C. Fixed prices.

D. No chance to do physical activities.

 

查看答案

 

1.The police ________ (搜捕)him everywhere. He was caught at last and now the police are ________(搜身)him.

2.I can't ________ the twins ________ (区别;分开).

3.__________________________________________(毫无疑问)we will be successful.

4.He ________ (会被认为是)a weak leader.

5.The old couple __________________________(从战争中幸存下来).

 

查看答案

The house was sold for $60000,which was far more than its real__________.

A. cost    B. value

C. price    D. money

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.