满分5 > 高中英语试题 >

Safety is a huge concern whenever I run ...

Safety is a huge concern whenever I run with my earphones in. But I need music to run. Otherwise all I hear is the sound of my own breathing. So I’ve found a compromise: I run with only one earphone in. The music sounds off. It’s an imperfect solution.

An updated pair of headphones, called AfterShokz, aim to do better. AfterShokz bills itself as using bone conducting technology to conduct music from the front of the ear, delivering sound through your cheekbone and inner ear. This keeps your eardrum (鼓膜) free to hear everything else.

“Earbuds (耳塞式耳机) are typically designed to block out all sound, which is fine when you’re inside. But when you’re outside, you need all your senses. It would be like sending you out cycling with a blindfold on,” says Rod Annet, managing director of AfterShokz.

Here’s where AfterShokz comes in. The headphones hook over the back of your head with the main “bud” resting high up against your cheek. This keeps your ear free to delight in other sounds.

So do they work? In a word, yes. During a 45-minute jog, they didn’t bounce or shift. I heard far more of my environment than I normally do: a nearby bike there; a runner passing me again to my left; and so forth.

What about the downsides? If you’re a huge fan of high-quality sound, you might find the headphones a bit tinny. One friend expressed concerns about missing the ability to get lost in the music as you might be distracted by other noises, although I personally didn’t find that an issue.

Yet those are all minor details. For me, probably the biggest problem is the price. Ranging between £ 49.96 to £ 83.29, AfterShokz headphones aren’t exactly cheap.

With all that considered, would I recommend them? Yes. AfterShokz headphones are quite useful. While out jogging, they were light, painless, and easy to use. They made me feel safer.

1.What is special about AfterShokz headphones?

A. They are a good choice for inside use.

B. They allow users to hear other sounds.

C. They can make music sound more beautiful.

D. They can deliver sound through your eardrum.

2.What does the author’s friend think of AfterShokz headphones?

A. They prevent users getting lost.

B. They deliver high—quality sound.

C. They often move while users are running.

D. They fail to allow users to enjoy the music.

3.The author thinks AfterShokz headphones       .

A. are too expensive    B. seem quite useless

C. make users feel pain    D. are too complex to use

4.What is the main purpose of the text?

A. To express worries.    B. To introduce a product.

C. To share a personal story.    D. To complain about a product.

 

1.B 2.D 3.A 4.B 【解析】本文是说明文。文章介绍了一款适合跑步时戴的耳机。 1.细节理解题。由第二段末的This keeps your eardrum (鼓膜) free to hear everything else.及第四段末的This keeps your ear free to delight in other sounds.可知,这款耳机可以使用户在听音 乐的同时听到外界的声音。故选B. 2.细节理解题。由倒数第三段中的One friend expressed concerns about missing the ability to get lost in the music as you might be distracted by other noises.可知,他们可能会使用户被其他的噪音干扰,而无法享受音乐。故选D. 3.细节理解题。根据倒数第二段中的For me, probably the biggest problem is the price. … aren’t exactly cheap.可知,作者认为这款耳机太贵。故选A. 4.写作意图题。由第二段中的An updated pair of headphones, called AfterShokz, aim to do better.及最后一段可知,本文旨在介绍一款新型耳机。故选B. 【名师点睛】 文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。 A. 细节理解题主要设问的方式有: (1)Which of the following statements is True (Not True)? (2)Which of the questions has not been mentioned (or discussed) in the passage? (3)What is the reason that …? (4)What do we know about…? (5)How did the people know …? (6)Why was … so important to …? B. 细节理解题主要的答题策略有: (1)细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。 (2)变通理解,间接转述找答案。细节理解题通常采用词语和句型转换的形式来取代原文中的表述,命题者在出这类题时惯用“偷梁换柱、张冠李戴”的手法来迷惑考生,即对原句细微处做改动,截取原文词语或结构进行改造,因果倒置,把A的观点说成B的观点等。所以正确理解题干和信息句的意义是关键。 (3)多点归纳,综合事实找答案。细节理解题有时考查的并不是单一的信息,而是多处信息的整合。解答此类“综合”信息细节题时,一定要全面捕捉相关信息,进行综合分析、归纳,切忌根据“一面之词”草率地作出结论。 如小题3,虽然文中没有原词表示昂贵的字眼,但是可以通过抓住文中的关键词“the price”及“aren’t exactly cheap”可知,作者认为这款耳机太贵。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I think adults are affected by media, songs, and the Internet, and that is hard enough. After looking in all of the magazines and at models, my friends and I agree that our least favorite day of the year is when we wear swimsuits! It affects your whole mood and self-image for the day. Think about how hard it is for young girls if they believe “how hot you look” is how valuable you are.

Here are some ways parents can be proactive in encouraging a healthy self-image in their children.

First, teach what real value is. I think kids sometimes are confused about values. How valuable you are is not measured by how pretty you are on the outside and success is not measured by how famous you are. We were watching the Oscars and my 6-year-old son said “She is so pretty,” and then quickly looked at me and said “You are prettier, Mom.” And I said, “It’s okay. There are many people prettier than me on the outside. I know that’s not why you love me.” It is important to teach children this from an early age.

Second, tell your kids about “the grass is always greener syndrome.” It is very easy for all of us to see the glamour (魅力), whether it be in a famous singer or the most popular girl in the school. Do not dehumanize and judge famous people. Talk about what problems they might have that are different from the problems your child has and maybe some of the same struggles, like maybe wanting acceptance from peers (同龄人).

At last, use your mouth. Don’t be afraid to have conversations with your child about how they’re feeling about ads, songs, etc... Boys too! You are the parent! Kids of all ages want and need boundaries whether they admit it or not. Take a stand and have confidence enough not to be followers and not to purchase clothing, music, or magazines that you don’t believe sends the right message to your children!

1.What does the underlined word “It” in Paragraph 1 refer to?

A. Singing with friends.    B. Learning swimming skills.

C. Showing imperfect figures.    D. Reading fashion magazines.

2.The author’s son said “You are prettier, Mom” probably       .

A. to praise his mother    B. to comfort his mother

C. because he didn’t like stars    D. because he really thought so

3.What syndrome is mentioned in Paragraph 4?

A. Lots of people like judging others.

B. Kids want to be popular in school.

C. People tend to like famous singers.

D. People always think others’ life is better.

4.In the last paragraph, the author advises parents to       .

A. set limits for their kids

B. make friends with their kids

C. teach their kids how to be confident

D. encourage their kids to be themselves.

 

查看答案

Earlier this year, my family experienced an unexpected tragedy. The kind of tragedy which knocks you out of yourself and turns your whole world upside down. A tragedy which also caused me to be out of work for three months. It was completely unforeseen and I had no time to put together an out-of-office plan.

I’ve worked at previous companies where this kind of tragedy would have been handled professionally; I would have been given the legally—required money and asked to leave. But at SAS Institute (an American developer of analytics software), my team stepped in and filled in with no questions or hesitations. My work was not left undone. My clients (客户) were patient when those picking up the pieces of projects unrelated to them needed some time to get familiar with the work. My management and colleagues checked on my family regularly. At last, my manager, my entire team and Human Resources Department helped me back to work at my own pace. They even changed my workspace over a weekend to better suit my personal needs before I even came back to work.

You see, SAS—creates—a—family. The special attention to employee happiness and work/life balance makes that family possible. The flexible work environment enables most employees to create a schedule that best suits their personal needs—whether it’s attending a school play or taking an aging parent to the doctor. The Work/Life Office has a wealth of resources for college planning, anger management, sorrow, etc. But, as you can see, it doesn’t stop there. Most employees believe that SAS is their family. We rely on each other. We help each other succeed. We celebrate team successes. We hang out after work. Our kids play together. We laugh together and cry together.

Sure, we have a lot of convenience benefits at SAS. But, what really makes a difference to me is the SAS culture that the outside world doesn’t always see: The balance. The companionship. The management support. The family it allows me to have.

I’m so eager for others to see the side of SAS that I see every day.

1.After the tragedy, the author       .

A. changed his job    B. felt very hopeless

C. was sick for three months    D. turned to his colleagues for help

2.What did the author’s colleagues do for him during his absence?

A. They raised money to help him.

B. They visited his family every weekend.

C. They asked his clients to wait for him to return.

D. They moved his office desk to a convenient place.

3.By saying the underlined words “SAS creates a family” in Paragraph 3, the author means       .

A. the employees feel at home at SAS

B. SAS often organizes family get-togethers

C. many SAS employees have become couples

D. the offices at SAS are decorated like families

4.The author writes the text mainly to       .

A. tell his life experience    B. introduce SAS culture

C. encourage people to join SAS    D. explain the importance of family

 

查看答案

Life hasn’t always been easy for Sareana Kimia, 16. Her parents split up when she was young, and she hasn’t seen her dad since she was l0. In June 2014, she and her mom, Shefali Gupta, found out that they would soon be evicted (逐出) from their home. Sareana knew that her mom had money problems.

Even before the eviction, Gupta had become very sad. Because she didn’t have health insurance, Gupta couldn’t get a doctor’s help for her emotional problems.

Sareana took charge of things at home. For example, she often cooked her family’s meals. When she and her mom were about to lose their home, it was Sareana who arranged a place for them to stay.

For years, Sareana had been an active volunteer with several organizations. She even started her own group, Youth for National Change. It works to support the rights of young people.

Sareana called a few adults she had worked with. After finding out about her situation, one couple opened their doors right away. But by August 2014, the couple no longer had room for Sareana and her mom. The two ended up living in their car. They didn’t want to go to a homeless shelter out of fear that they could be split up. Through it all, Sareana kept working on projects and studying. “At no point did I let what was going on change my daily routine,” she says.

Sareana is homeschooled online and goes to classes at a nearby college. Last fall, school bills began piling up. She had no way to pay them. A friend suggested that she try raising funds online. After a newspaper ran an article about Sareana, donations poured in-nearly $ 30,000! She paid for school and had enough money left to rent a small apartment. She and her mom moved into it in January 2015.

1.What happened to Sareana in 2014?

A. She lost her father.    B. She became homeless.

C. Her mom abandoned her.    D. Her house was destroyed.

2.Sareana started an organization to       .

A. teach people to cook    B. support poor people

C. earn money    D. help youth

3.Sareana finally found her own apartment       .

A. by raising money    B. by doing part—time jobs

C. with the help of her friends    D. with the help of her college

 

查看答案

假设你是李华,你的好朋友苏珊前不久随父母去了美国,她写信告诉你她不适应美国的校园生活,感到孤独。请你根据以下要点用英语给她写一封电子邮件。

1.学好英语,增加交流机会。

2.多交朋友,友情会使人忘记孤独。

3.积极参加各种活动,使自己的生活更加有趣。

注意:1. 词数100左右;开头已经写出,不计入总词数。

2. 可适当增添细节,以使行文连贯.

Dear Susan,

I’m sorry to hear that you are having trouble adapting to your new school life in America,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

 

1.I_____________ ( 我十分感激) if you could come to attend my wedding ceremony.

2.She finishes her home work on time every day to _________(避免受到惩罚)by the teacher.

3.If you want to succeed in business, you have to make efforts. The same ____________ (适用于)study.

4.You’d better _____________ (确保)the exact time of the arriving train.

5.Tom studied hard in senior high school. _____________(因此), he was admitted into Beijing University.

6.___________________ (令我尴尬), I forgot his name.

7.The students___________________ (有印象) his performance.

8.Alice can speak English fluently, __________________ (我们也能).

9.I _______________ (宁愿) go out for a walk than stay at home.

10.Take time to ______________ (帮助援助)others;it will give your life meaning.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.