满分5 > 高中英语试题 >

Alaska’s state fair, which runs until Se...

Alaska’s state fair, which runs until September 5th, began as a celebration among residents of the Mantanuska Colony, a project under which 200 farm families were moved to Alaska to see whether agriculture could be possible in the coldest state. The state fair lives on, but little more than a decade after the start of the project most of the participants had abandoned their farms. The project was widely seen as a flop.

In this state, glaciers cover 300 times more acres than farms. Only 5% of the food consumed is grown locally, compared with 81% nationwide. The growing season is short and summer temperatures chilly. Tomato plants wither(凋谢). Fruit trees, in most parts of the state, are just a dream.

Enter the high tunnel: a greenhouse consisting of a metal frame with plastic stretched across it. Its few millimeters of plastic separate crops inside from the great outdoors. But this is enough for Alaskan growers to produce tomatoes as well as sweetcorn, peaches and kiwi fruit, and to boost production of crops by a quarter or more.

In a place where no one blinks(眨眼) if you call yourself a fisherman, boat captain or gold miner, an increasing number of Alaskans are thinking of themselves as people who grow food. Since the start of the programme, the number of farms registered(登记)with the state has nearly doubled. Local restaurants have begun shaping their menus around what neighboring farms can grow.

Eight decades ago, the Mantanuska Colony tried to turn farmers into Alaskans. Today, the high tunnels are turning Alaskans into farmers.

1.Which can replace the underlined word “flop” in Paragraph 1?

A. failure    B. surprise

C. worry    D. problem

2.How did the Matanuska project try to help Alaska’s agriculture?

A. By planting trees.

B. By moving farmers.

C. By building high tunnels.

D. By holding nationwide fairs.

3.What can we infer about Alaska today?

A. Few people are needed for farming.

B. Fishing industries are being ignored.

C. Locally-grown tomatoes are on menus.

D. Most agricultural fields are abandoned.

4.What is the text mainly about?

A. Alaska’s new residential programme.

B. Alaska as a chilly and barren state.

C. A dream realized in Alaska.

D. Food sources of Alaska.

 

failurre就是a flop. ☞A选项failure 1.B 细节理解题。根据第一段中的“a project under which 200 farm families were moved to Alaska to see whether agriculture could be possible in the coldest state”可知是通过让农民搬迁到最冷的州。故B符合题意。 2. C 理解判断题。根据倒数第二段中的“an increasing number of Alaskans are thinking of themselves as people who grow food.”是越来越多的人想从事农业,可知A是错误的。由本段的第一句可知渔业没有被忽略,故B是错误的。第三段中的“Alaskan growers to produce tomatoes as well as sweetcorn, peaches and kiwi fruit,”可知当在人种植了西红柿和甜玉米、桃子、猕猴桃等。倒数第二段中“Local restaurants have begun shaping their menus around what neighboring farms can grow”当地的餐馆已经根据周围种植的东西来制定菜单,由此可知西红柿出现在菜单上,故选C。 3.C 主旨大意题。第二段中“. The growing season is short and summer temperatures chilly. Tomato plants wither(凋谢). Fruit trees, in most parts of the state, are just a dream”阿拉斯加州原来由于气候寒冷,生长季节短,夏季气温寒冷。在大部分地区,果树只是一个梦。在第三段中“Enter the high tunnel:…But this is enough for Alaskan growers to produce tomatoes as well as sweetcorn, peaches and kiwi fruit, and to boost production of crops by a quarter or more.”第四段中的“Local restaurants have begun shaping their menus around what neighboring farms can grow.”但现在却有自己种植的食物和果树。因此他们实现了自己的梦想。故C最符合题意,故选C。 【解析】本文主要讲述了阿拉斯加州原来由于气候寒冷,生长季节短,夏季气温寒冷。在大部分地区,果树只是一个梦。但现在却有自己的农业,自己种植的食物和果树。因此他们实现了自己的梦想。 1.A 【名师点睛】词义猜测型 在阅读理解题中,由于上下文中的生词不是孤立存在的,所考查的词或短语的意义往往不停留在字面上,其词义与句中其它词的词义或具体的语境有着密切的联系。因此要根据短文提供的语境,充分利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境,从形式和内容上把握语言之间的内在联系,理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的。命题者为了考查学生的这种猜词能力,常采用依据逻辑推理猜测词义。 运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式。要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充分利用上下文中相关的词汇常见的逻辑关系有:因果关系,同位关系,对比关系,转折关系等。 【解题剖析】此题属于猜测词义中的依据逻辑推理猜测词义。 【答案定位】根据文章第一段中的“but little more than a decade after the start of the project most of the participants had abandoned their farms. The project was widely seen as a flop.”可推知:这个项目中的大部分参与者都放弃了他们的农场,由此可推理出这个项目被普遍认为失败了。此处的flop就是failure. 【推理关系】题干Which can replace the underlined word “flop” in Paragraph 1? ☞文章内容.The project was widely seen as a flop.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A crisis is on the way. Global warming? The world economy? No, the decline of reading. People are just not doing it anymore, especially the young. Who’s responsible? What is responsible? The Internet, of course, and everything that comes with it—Facebook, Twitter, etc.

There’s been a warning about the coming death of literate civilization for a long time. In the 20th century, first it was the movies, then radio, then television that seemed to end the written world. None did. Reading survived; In fact, it not only survived, but it has developed better. The world is more literate than ever before — there are more and more readers and more and more books.

The fact that we often get our reading material online today is not something we should worry over. The electronic and digital revolution of the last two decades has arguably shown the way forward for reading and for writing. Interconnectivity allows for the possibility of a reading experience that was barely imaginable before. Where traditional books had to make do with photographs and illustrations(插图), an e-book can provide readers with an unlimited number of links:to texts, pictures, and videos.

On the other hand, there is the danger of trivialization(碎片化).One Twitter group is offering its followers single-sentence-long“digests”of the great novels. War and Peace in a sentence? You must be joking. We should fear the fragmentation(碎片)of reading. There is the danger that the high-speed connectivity of the Internet will reduce our attention span(时间)—that we will be incapable of reading anything of length or which requires deep concentration.

In such a fast-changing world, in which reality seems to be remade each day, we need the ability to focus and understand what is happening to us. This has always been the function of literature and we should be careful not to let it disappear. Our society needs to be able to imagine the possibility of someone entirely in pace with modern technology but able to make sense of a dynamic, confusing world.

1.In Paragraph 2,we can learn            .

A. the disappearance of traditional books

B. the development of human civilization

C. the historical challenges for reading

D. the birth of pioneering e-books

2.According to the passage, the advantage of e-books is            .

A. 1imited link

B. imaginative design

C. low cost

D. varied contents

3.How does the author feel towards single-sentence-long novels?

A. Doubtful    B. Worried

C. Shocked    D. Hopeful

4.What is the main idea of the passage?

A. Technology is an opportunity and a challenge for traditional reading.

B. Technology pushes the way forward for reading and writing.

C. Interconnectivity is a feature of new reading experience.

D. Technology offers a greater variety of reading practice.

 

查看答案

I had been in the city for some time and was coming home. I missed my boat and decided to travel on an old ship. I knew that it would not be a comfortable journey but I had no time to wait for another boat.

Hardly had we left the port when I saw the dog Gulliver, the captain’s favourite dog, for the first time. What a big dog it was! I had never seen one that could frighten me so much!

On the third day the ship caught fire. Nobody tried to put it out. The ship began sinking and all the men rushed to the life-boats. I saw no chance of getting away in a boat. Suddenly I remembered there was a life-raft on the ship. I had no time to lose, so I immediately rushed towards the raft and pushed it overboard.

In jumping down onto the raft I hurt myself badly and was unconscious for some time. When I came to, I found there was no sign of a life-boat. Every man who had been on board the ship must have gone down with her. I was the only one who was saved.

The I saw Gulliver was coming fast towards the raft. He struggled a long time before he managed to get onto it. I wanted to push him back into the water but did not dare to move. The dog shook himself, went to the other end of the raft and lay down. I didn’t dare to sleep that night. I must watch him. In the moonlight I could see his eyes were open. He was watching, too.

1.In what situation did the author first meet the dog?

A. Upon leaving the port

B. While travelling in the city.

C. While waiting for the boat.

D. Upon getting onto the ship.

2.What did the author manage to do when the ship was going down?

A. Put out the fire

B. Board a life boat.

C. Jump into the water.

D. Get away with a raft.

3.What is implied about the dog in the last Paragraph?

A. It was unfriendly

B. It had a good sleep.

C. It feared the author

D. It enjoyed the moon.

4.What can be a suitable title for the text?

A. Rescuing a Dog

B. Caught in a Fire

C. A Sleepless Night

D. A Narrow Escape

 

查看答案

Zero Waste Awards

Who should enter?

Entries(参赛作品) are welcomed from anyone who processes waste. While we expect

most entries to come from the UK, we welcome international entries, too. Entrants have been split into the following groups: private sector, public sector, community sector and partnerships.

What are the categories?

There’re five categories which are based on the Waste Hierarchy(层级). We appreciate that companies will have different strengths within those categories as they work towards Zero Waste. The broad categories are: waste prevention, re-use, recycle/recover, energy recovery, general.

How do I enter?

Submitting an entry is really easy! Just follow these few simple steps:

1. Carefully read through the category information;

2. Write your entry--it should be a maximum of 1,500 words and a word document;

3.Arrange your supporting material into a single document--maximum six pages long;

4.Complete the simple online entry form.

Important dates

While entries are welcomed all year round, these are key dates—this is to give the judges plenty of time to read through all the entries! These are listed in entry deadlines column below. Don’t worry if you have just missed one of the entry deadlines, your submission will be automatically entered into the next session.

Entry deadlines

Judging dates

Awards presentation dates

1st March

12th March

4th April

1st June

12th June

4th July

1st Sept.

12th Sept.

4th Oct.

1st Dec.

12th Dec.

4th Jan.

 

 

*You can submit a maximum of two entries per year—six months apart.

Awards

We understand that working towards Zero Waste is an ongoing journey and as such the

Zero Waste Awards scheme offers organizations a structure to celebrate their progress along the way. The four awards are: Gold (76-100), Silver (51-75), Bronze (26-50), Highly Commended(0-25).

1.What should you know about your entry when you submit?

A. It should be at least 1,500 words.

B. It must go with filling in an online entry form.

C. It had better not be shorter than six pages.

D. It can be handed in shortly after your previous submission.

2.If you submit an entry on March 4th, it will be judged on _______.

A. March 12th    B. April 4th

C. June 12th    D. June 1st

3.What is the author’s purpose of writing the text?

A. To report the development of Zero Waste.

B. To introduce Zero Waste Awards in detail.

C. To advocate people to join in the recycling movement.

D. To tell people working at Zero Waste is really difficult.

 

查看答案

假如你是李华,想邀请你的外教Andre一起参加学校教师节庆祝会。请给他写封邮件,内容包括:

1.时间和地点;

2.庆祝会内容。

注意:

1.词数 100 左右;

2.词汇:国际化 internationalization;

3.可以适当增加细节,以使行文连贯。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

3.格式错,不计分。

Dear Ms Jenkins,

I’m Li Hua from your English writing class in last term.I’m writing to ask for your help.I’m applied for a part-time job in my city during the summer vacation,advertise by a foreign company.And I had just completed my application letter and resume.Besides,I am not quite sure of the language and the format I’ve used.Because I know you have a very tightly schedule,I need your timely help.I’d appreciate if you could spend some time going through them and made necessary changes.You can find my application letter and resume in the attachment.

Thank you for your kind!

Yours,

Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.