满分5 > 高中英语试题 >

My husband, my four-month-old daughter a...

My husband, my four-month-old daughter and I set out on a five-day driving journey from California to Washington. We had to stop frequently because our little child needed to stretch from the car seat.

One of our stops, once we crossed the Oregon border, was at a Black Bear Diner. Walking towards the front door we noticed a gentleman standing at one side. He was clearly untidy, without shoes and wearing worn clothing. We passed right by him and opened the restaurant door. Then something told me to go back.

Holding my daughter, I turned around and said to the gentleman, “Sir. Are you hungry?” He said, “Yes.” I then asked, “May we buy you something to eat?” He responded with, “Sure, I can order something myself.”

My husband opened the door and the gentleman went straight to the counter. I told him to order whatever he wanted. The manager of the restaurant came over quite quickly and looked frightened. I spoke before he had an opportunity to say anything. “This gentleman will have lunch with us today,” I said. “Please add his order to our bill.” The manager said with a frown(皱眉), “Okay.” We turned to our table and the gentleman said, loudly and quickly, “Thank You!” We were seated and upon completing our meal we were handed our bill. I asked my husband what the gentleman had ordered. One fresh orange juice, one coffee, one breakfast combination with a side of hash browns.

When we left the restaurant I looked for the gentleman but didn’t see him, but that very small act just made my day. I hope in some small way we were able to add some joy to his life, even if only for a few minutes.

1.From the appearance of the gentleman, we can guess he was probably a(n) _____.

A. waiter    B. beggar

C. actor    D. worker

2.The manager of the restaurant looked frightened because _____.

A. the man was not friendly

B. he was afraid the man wasn’t able to pay the food

C. he had fired the man before

D. the man had stolen something from the restaurant

3.From the passage, we can infer the man _____.

A. was hungry and ate a lot of food    B. felt ashamed and left secretly

C. was thankful for their kind act    D. was too proud to accept their offer

4.The phrase “made my day” in the last paragraph probably means ______.

A. wasted my money    B. made me feel sorry

C. made me very happy    D. moved me deeply

 

1.B 2.B 3.C 4.C 【解析】本文讲述了自己在旅行途中帮助了一位乞丐的故事来告诉我们帮助别人才能让自己真正的快乐起来。 1.细节理解题。根据第二段中的“He was clearly untidy, without shoes and wearing worn clothing.”说明他的衣着很不整洁,没有穿鞋子衣服也很破旧,说明他最可能是一个乞丐。故C正确。 2.推理判断题。根据第四段中的“The manager of the restaurant came over quite quickly and looked frightened. I spoke before he had an opportunity to. ‘This gentleman will have lunch with us today,’ I said. ‘Please add his order to our bill.’”说明经理很担心这个乞丐付不起钱,我这样说就是为了打消他的顾虑。故D项正确。 3.推理判断题。根据最后一段中的We turned to our table and the gentleman said, loudly and quickly, “Thank You!”说明这个乞丐对作者的善意的行为很感激。故A正确。 4.推理判断题。根据文章最后一段中的that very small act just made my day. I hope in some small way we were able to add some joy to his life, even if only for a few minutes.说明这样的行为让我感觉很开心,故D正确。 【名师点睛】 推理判断试题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。推理判断题常常可以分为如下几类:(1)细节推断。如时间、地点、人物关系等;(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因;(3)目的、意图、态度推断。根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者情感态度;(4)预测想象推断。文章没有明确说明,要求根据语篇对文章可能涉及的内容进行预测判断。 A推理判断主要的设题方式有: (1)It can be inferred from the passage (or the last paragraph) that… (2)It can be learned from the passage (or the last paragraph) that… (3)It can be concluded from the passage (or the last paragraph) that… (4)It implies that… (5)Where would you most probably find this passage? (6)What would the author most likely continue to talk about in the next paragraph(s)? B推理判断主要的解题策略有: (1)根据不同文体,推断目的意图。不同的文章可能有不同的写作目的, 通常作者的写作目的有以下三种:1) to entertain readers(娱乐读者,让人发笑),常见于故事类的文章。2) to persuade readers(说服读者接受某种观点)常见于广告类的文章。3) to inform readers(告知读者某些信息)多见于科普类﹑新闻报道类﹑文化类或社会类的文章。高考阅读试题设计到各类文章,而以议论文为主,文章的主题句、核心句往往会直接或间接地表明作者的态度立场;阅读理解中也有说明文、描述文。前者因为其体裁的客观性,所以作者的态度也往往采取中立。而后者因为其文章观点往往不直接提出,而且作者写作时也常带有某种倾向性,所以,阅读时要善于根据文章的文体来学会推断作者的情感态度和目的。 (2)根据用词风格,推断情感态度。一篇好的文章,其用词风格常常直接流露或蕴含作者的内心世界和情感态度。所以阅读时要善于捕捉表达或暗示情感态度的词句或短语,捕捉那些烘托气氛,渲染情感的词句,进而很好地洞察作者的思想倾向,是支持、反对抑或中立?对于选项而言,要分清选项中的褒义词、中性词和贬义词,以此对照全文。如:1)表示褒义的词语:positive赞成的,supporting支持的,praising赞扬的,optimistic乐观的,admiring羡慕的,enthusiastic热情的等;2)表示中性的词语:uninterested无兴趣的,不感兴趣的; neutral中立的;impersonal不带个人感情的;subjective主观的;objective客观的等;3)表示贬义的词语:disgusted感到恶心的,厌恶的;critical批评的;negative 否定的,反对的;suspicious怀疑的;tolerant容忍的,忍让的;worried 担忧的等。 (3)根据写作思路,推断段落发展。不同的文体,写作思路和写作手法也不尽相同。做题时,要善于体会作者的写作思路,揣摩作者的谋篇布局,从宏观上左右文章的结构框架;同时,还要把握作者行文时所运用的修辞手段,如对比、举例、下定义等。通过梳理写作思路,明晰写作手法,即可对文章的发展作出比较科学合理的推断和预测。 (4)根据事实细节,推断合理信息。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。 如小题3,题干“From the passage, we can infer the man ”是典型的推理判断题类型,需要理解文中的内容,推理得出答案。根据最后一段中关键词“Thank You!”可以推知乞丐对作者是感激的,从而得出正确答案。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

"If you want to see a thing well, reach out and touch it!"

That may seem a strange thing to say. But touching things can help you to see them better.

Your eyes can tell you that a glass ball is round. But by holding it in your hands, you can feel how smooth and cool the ball is. You can feel how heavy the glass is. When you feel all these about the ball, you really see it. With your skin, you can feel better. For example, your fingers can tell (辨别) the difference between two coins in your pocket. You can feel a little drop of water on the back of your hand, too. You can even feel sounds against your skin. Have you ever wanted to know why some people like very loud music? They must like to feel the sounds of music.

All children soon learn what "Don't touch!" means. They hear it often. Yet most of us keep on touching things as we grow up. In shops, we touch things we might buy: food, clothes. To see something well, we have to touch it. The bottoms of our feet can feel things, too. You know this when you walk on warm sand, cool grass or a hard floor. All feel different under your feet.

There are ways of learning to see well by feeling. One way is to close your eyes and try to feel everything that is touching your skin. Feel the shoes on your feet, the clothes on your body, the air on your skin. At first, it is not easy to feel these things. You are too used to them!

Most museums are just for looking. But today some museums have some things to touch. Their signs say, "Do touch!" There you can feel everything on show.

If you want to see better, reach out and touch. Then you will really see!

1.By touching things ______.

A. you can learn more about them

B. you will learn how to reach out your hand

C. you will have a strange feeling

D. you can tell what colors they really are

2.Which of the following can be the best title of the story?

A. Touching by Feeling    B. To See or to Feel

C. Ways of Feeling    D. To See Better ---- Feel

3.Which of the following parts can tell you the difference between two coins in your pocket?

A. Your foot    B. Your eyes

C. Your fingers    D. Your back.

4.Which of the following is NOT true?

A. Touching is helping us to see better.

B. Visitors can't feel the things on show in any museums.

C. Feeling is a good way to learn.

D. Our skins may help us enjoy music.

 

查看答案

It was New Year’s Eve. Everyone in the city was getting ready for the three-day celebration, including the gardener of the king’s garden.

There was a large group of monkeys living in the garden. They always followed the advice of their leader, the monkey king.

The gardener wanted to celebrate the New Year’s holiday, just like everybody else, so he decided to hand over his duties to the monkeys.

He went to the monkey king and said, "My honorable friend, would you do a little favor for me? New Year is coming. I wish to celebrate it. So I must be away for three days. Here in this lovely garden. There are plenty of fruits and berries and nuts to eat. You and your subjects may come and eat as much as you wish. In return, please water the young trees and plants while I’m gone."

The monkey king replied, "Don’t worry, my friend! We will do a terrific job! Have a good time!"

The gardener showed the monkeys where the buckets were kept. Feeling confident, he left to celebrate the holiday. The monkeys called after him, "Happy New Year!"

The next day, the monkeys filled up the buckets, and began watering the young trees and plants. Then the king of the monkeys addressed them,"It is not good to waste water. Therefore, pull up each young tree or plant before watering. Inspect(检查)it to see how long the roots(根)are. Then give more water to the ones with long roots, and less water to the ones with short roots. That way we will not waste water, and the gardener will be pleased!"

Without a second thought, the other monkeys followed their king’s orders.

Meanwhile, a wise man was walking by the garden. He saw the monkeys pulling up all the lovely young trees and plants, measuring their roots, and carefully pouring water into the holes in the ground. He said, "Oh foolish monkeys, what do you think you’re doing to the king’s beautiful garden?"

They answered, "We are watering the trees and plants, without wasting water! We were commanded to do so by our king."

The man said, "If this is the wisdom of the wisest among you — the king — what are the rest of you like? Intending to do a worthwhile deed, your foolishness turns it into disaster!"

1.Why did the gardener hand over his duties to the monkeys?

A. He expected to meet his wife and children.

B. He wanted to spend a three-day holiday.

C. The king asked him to attend a celebration.

D. The monkey king offered to water the garden.

2.Why were the trees and plants pulled up?

A. To plant new ones.    B. To move them to a new place.

C. To pick up the fruits.    D. To check their roots.

3.How do you guess the gardener would feel when he returned?

A. Regretful(后悔的).    B. Relieved(放松的).

C. Delighted(高兴的).    D. Puzzled.

4.The lesson we can learn from the story is that          .

A. our fate lies in our own hands    B. monkeys are always thoughtless

C. we all pay a price for the mistakes we make    D. it is unwise to believe others easily

 

查看答案

I Am A Pencil

Children's book author Sam Swope took a job teaching writing to third-graders in the New York City. His students were immigrants (移民) or the children of immigrants from 21 countries,speaking 11 languages and having many different beliefs. But there were a few things they had in common:family troubles,money struggles and poetry.

Cover Price:﹩59.88

Price:﹩19.95

You Save:﹩39.93(About 67%)

What It Takes To Help Me Out

An editor for US News & World Report,David L. Marcus takes us inside a boarding (寄宿)school for troubled teens. He shows the great stresses that are put on these teens and make them lose their confidence. This should cause us to think hard about troubled teens.

Cover Price:﹩35.86

Price:﹩15.00

You Save:﹩20.86 (About 58%)

The Most Scenic Drives in America

Published again and again and translated into several languages beginning in 1997,this travel book includes over 200 brand-new photographs of the wonderful places along 120 selected routes.

Cover Price:﹩47.88

Price:﹩23.88

You Save:﹩24(About 50%)

Our Brother's Keeper

Author Jedwin Smith tells what happened when he met several of his brother's old friends. They make a journey to Vietnam,to visit the place where Jeff,his brother,died. Surprisingly,their Vietnamese guide was the former commander (海军中校)carrying out the attack that killed Jeff. A powerful story of brotherhood,bravery and understanding carried out.

Cover Price:﹩59.40

Price:﹩10.00

You Save:﹩49.40 (About 83%)

1.Which of the following books offers the biggest price cut?

A. I Am A Pencil    B. What It Takes To Help Me Out

C. The Most Scenic Drives in America    D. Our Brother's Keeper

2.If you are interested in taking photos,you would probably choose          .

A. I Am A Pencil    B. What It Takes To Help Me Out

C. The Most Scenic Drives in America    D. Our Brother's Keeper

3.From the book I Am A Pencil,we can learn that Sam Swope's students          .

A. are homeless children    B. have the same beliefs

C. are in different grades    D. like writing poetry

 

查看答案

假定你是新华中学高三2班的学生李华,你的英国笔友Simon刚转学,感到一切都很陌生。他在邮件中向你询问如何尽快地融入新环境。请你根据以下信息回信。

1.多跟同学交流沟通;

2.积极参加学校活动;

3.向老师寻求帮助。

注意:

1.词数:100左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

An opening week held in our school last week so that we could show a great achievements we made in art education.

The art works exhibition went on from Monday to Friday,exhibit the excellent art works,such as paper cuts, paintings and flower arrangements.Both of the art works were created by the students of our school.That attracted the public most was the singing and dance performances in Friday afternoon.All these activities draw the close attention of the public and the parents as well,receiving high praises from the public.

Through these activity,the public has a better understanding of our school.As a result of,we all think that the opening week was of great successful.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.