满分5 > 高中英语试题 >

Summer Holiday Fun 2015! The summer holi...

Summer Holiday Fun 2015!

The summer holidays are upon us again. Here is our guide to summer holiday fun in Peterborough!

Peterborough Museum

The Age of the Dinosaurs is the museum's main attraction this summer. Get up close to prehistoric creatures via some great hands-on exhibits!Watch out for monsters lurking around every ember!The museum is open from 10:00 am to 5:00 pm Monday to Saturday,and from 12:00 pm to 4:00 pm on Sundays in August.

Call 01733 864663 for details.

Saxon Youth Club

School holiday fun:Young people aged 13—19 will be able to produce their own music,compete in sports activities,or try their hand at cooking at Saxon Youth Club,Saxon Community Centre,Norman Road,Peterborough every Monday and Wednesday from 3:00 pm. PLUS an aero ball tournament will take place on Thursday,12th August between 3:30 pm and 6:30 pm.

Call 01353 720274 for details.

Houghton Mill

Through the Looking Glass—a new production of the family favorite on Monday 30th,August. Bring rugs or chairs to sit on and a picnic if you wish to eat during the play. Gates open 5:30 pm,performance 6:30 pm—8:30 pm. Tea room will be open until the end of the interval. Adult £ 10. Child £7. Family £20.

Booking advisable on 0845 4505157.

Farmland Museum and Denny Abbey

Farmland Games:From Wellie Wanging to Pretend Ploughing matches,come and join the Farmland Team. Collect your sporting stickers and create a colorful rosette that is fit for a winner!No need to book,just turn up between 12:00 pm and 4:00 pm on Thursday,19th August. Suitable for children aged four and above,each child should be accompanied by an adult and all activities are included in the normal admission price. Tickets Cost:£ 7 per child.

For further information,call 01223 810080.

1.If you are interested in cooking,you can go to ________.

A. Peterborough Museum    B. Houghton Mill

C. Saxon Youth Club    D. Farmland Museum

2.You want to watch the new play with your parents,so it will cost you ________.

A. £ 7    B. £ 17

C. £ 27    D. £ 20

3.Which of the following activities needs parents' company?

A. Playing farmland games.    B. Watching the new play.

C. Competing in sports activities.    D. Visiting the dinosaur exhibition.

 

1.C 2.D 3.A 【解析】本文介绍在Peterborough针对即将到来的暑假期间的娱乐活动。 1.细节理解题。根据文章“Young people aged 13—19 will be able to produce their own music,compete in sports activities,or try their hand at cooking at Saxon Youth Club”可知,对烹饪感兴趣的可以去Saxon Youth Club.故选C. 2.细节理解题。根据Houghton Mill这一部分中的价格介绍“Adult £ 10. Child £7. Family £20.”可知,想要新剧的家庭票价是Family£20.故选D. 3.细节理解题。根据最后一段Farmland Games的介绍,“Suitable for children aged four and above,each child should be accompanied by an adult”可知,Playing farmland games需要父母的陪伴。故选A. 【名师点睛】 文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。 A. 细节理解题主要设问的方式有: (1)Which of the following statements is True (Not True)? (2)Which of the questions has not been mentioned (or discussed) in the passage? (3)What is the reason that …? (4)What do we know about…? (5)How did the people know …? (6)Why was … so important to …? B. 细节理解题主要的答题策略有: (1)细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。 (2)变通理解,间接转述找答案。细节理解题通常采用词语和句型转换的形式来取代原文中的表述,命题者在出这类题时惯用“偷梁换柱、张冠李戴”的手法来迷惑考生,即对原句细微处做改动,截取原文词语或结构进行改造,因果倒置,把A的观点说成B的观点等。所以正确理解题干和信息句的意义是关键。 (3)多点归纳,综合事实找答案。细节理解题有时考查的并不是单一的信息,而是多处信息的整合。解答此类“综合”信息细节题时,一定要全面捕捉相关信息,进行综合分析、归纳,切忌根据“一面之词”草率地作出结论。 如小题3,题干中的company译为“作伴”,根据文中的“accompanied by an adult”可知accompany也是“陪伴”的意思,因此抓住这一关键地方才可以得到答案。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假如你是李华,你的美国网友Tom想要了解一下你所在学校的校园布局,请你根据下面的简图给他写一封e-mail,描述一下你的学校,并简单表达你对学校的情感。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数。

Dear Tom,

How I miss you! You asked about the layout of my school and here is a brief introduction.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

I’m looking forward to hearing from you soon.

Best wishes!

Yours

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在此处加一个漏字符号(Λ),并在其下面写出增加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Of all my teachers, Mr. Smith is the one who impresses me most. Because he is 54, he looks very young at his age. And he’s one of the most popular teachers in our school. Compared with other teacher, Mr. Smith pays more attention to his way of teaching. He tries various ways to make his class lively and interestingly. In his opinion, we would not only know “what’’, but also understand “why”. So, instead of giving us answers immediately, he encourages us to think by themselves whenever he puts forward questions. With his help, we learned how to analyze and settle down problems. What a wonderful world of “what” he leads us to! He is such a learning person that we all admire him very much.

 

查看答案

It was a sunny day. A little boy’s father was sitting on the couch, drinking a beer while watching 1. basketball match. Seeing this, the boy rushed to his father and shouted, “Daddy, show me how to play catch!” The father, staring 2. the television screen, replied, “Let me finish watching the match. Play outside and come back in five minutes.”

“Okay, Daddy!” said the boy, running out of the room. Five minutes later, the boy returned,3. (scream), “Daddy, let’s play catch now!”

By this time, the father had opened another cold beer and another match was beginning.4. (patient) with the boy’s interruption, the dad brought a magazine to his son. On the cover of the magazine was a large picture of the world. The father, who was angry and 5. (brother), began tearing the magazine cover into small 6. (piece). Then, the father turned to his boy and said, “Son, once you put this picture back together, we can play catch, but do not interrupt me again 7. you finish.”

A few minutes later, the boy returned and said, “I 8. (finish), Daddy! Can we play catch now?” Surprised, the father glanced towards his child, and there lay the magazine with the world pieced perfectly together in his small hands. The dad asked his child 9. he put the world together so quickly.

10. was simple,” said the boy. “On the back of the world was the picture of a person, and once I put the person together, that’s when the world came together.”

 

查看答案

It was Easter 1990, and my family was on a once-in-a-lifetime trip to the Solomon Islands for my sister’s wedding.

I was traveling with my husband, my four-year-old son and my daughter, who was nearly two. We’d been ________ it was very hot in the Solomon Islands, so we’d ________ lots of light cotton clothes and were wearing the same as it was summer. The only problem was that we had to catch an overnight bus that ________ at midnight for the airport so we could make our early morning ________ to Honiara. It was cold on the bus! My husband and I were snuggling (使依偎) our children as best we could, trying to keep them ________. The bus stopped many times as passengers got on and off, and we didn’t take much ________. The little ones were ________, unable to sleep for the biting cold. Then at one stop, an older lady came forward from the back of the bus and paused by our seat. I sat forward to see what she wanted and she ________ out a small knee rug (毛毯). My little girl reached ________ for it and pulled it tight ________ her. The lady said she’d made the rug herself and seeing that we were cold, she wanted us to use it. After she went back to her seat, our now-warm children nodded off, and they ________ snugly all the way to the airport. Just a stop or two ________ we arrived, the rug lady made her way to the door to get off. I tried to ________ the children to return her blanket, but she protested. “No,’’ she said. “________ it. I can always make another one!”

Over the years, that little blanket became a ________ to me and to my children of the kindness of strangers. I told the story to the children over and over and hung the rug on the end of my daughter’s bed so we would see it often. That rug was handmade with the colours carefully chosen. Yet its maker ________ with it to keep my family warm for a night. If ever people were bad or ________, it served as a ________ that there is goodness in the world.

I am forever ________, not just for the warmth that night, but for the lifelong reminder of the ________ of people. That blanket has warmed my life.

1.A. confirmed    B. told    C. advised    D. persuaded

2.A. offered    B. piled    C. packed    D. discovered

3.A. left    B. went    C. pulled    D. drove

4.A. train    B. trip    C. ride    D. flight

5.A. comfortable    B. warm    C. calm    D. quiet

6.A. care    B. notice    C. action    D. attention

7.A. naughty    B. noisy    C. restless    D. energetic

8.A. showed    B. made    C. put    D. held

9.A. silently    B. eagerly    C. patiently    D. bravely

10.A. around    B. on    C. over    D. towards

11.A. played    B. lay    C. slept    D. sat

12.A. after    B. until    C. as    D. before

13.A. unload    B. unwrap    C. unfold    D. unpack

14.A. keep    B. posses    C. return    D. bring

15.A. sign    B. mark    C. symbol    D. decoration

16.A. remained    B. parted    C. deserted    D. handed

17.A. cruel    B. sensitive    C. cautious    D. ugly

18.A. story    B. gift    C. reminder    D. reward

19.A. delighted    B. pitiful    C. excited    D. grateful

20.A. goodness    B. warmth    C. welcome    D. help

 

查看答案

Everyone needs a break, and vacations are not meant for serious study. 1. The Spring Festival is coming up so this is the perfect time to discuss some great English language literature to take on a long train journey.

Before getting into the recommendation, you need to determine your English reading comprehension level. If you’re at the beginner level, there are two options: reading a children’s book or reading a book that you’ve read in Chinese translation. 2. If you’re at the intermediate level, popular books like pop fiction, mysteries and thrillers are good options. For advanced readers, classic works of literature or modern prize winners (Nobel, Pulitzer) are good options.

3. When I pick up a book I like, even though the first few chapters are really hard to get through, I would try to get accustomed to the language the author uses. Generally, after the first few chapters, things get a lot easier, especially if I get involved in the story.

Another great way to keep yourself motivated is to find a friend who’s interested in reading the same book. You can make goals that you both want to achieve. 4.

Some quick recommendations: Harry Potter, start with the first book and go on from there; the Narnia series; anything by US writer Michael Crichton; and if you like horror, US writer Stephen King is always unusual and fun. 5. Happy reading!

A. If you pick a book which is so challenging, it will be too stressful.

B. The most important thing is to pick a book that you’re really interested in.

C. You may also enjoy your reading when hanging out with your family.

D. You should just find a topic or author you’re interested in, and the rest will go from there.

E. You can also discuss plot lines or vocabulary issues with each other by SMS or e-mail.

F. Instead, they’re a great way to take a break and enjoy a good book.

G. This will help you get over any unfamiliar words or phrases, since you’re already familiar with the story.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.