满分5 > 高中英语试题 >

Traveling is a very enjoyable experience...

Traveling is a very enjoyable experience as it provides an opportunity to see new things. 1.The following article discusses the advantages of traveling.

2. People all have crazy schedules, work and a family to take care of, and traveling alone or with some friends can give you distance and perhaps even make you realize how important these people are to you.

As the saying goes, you never know what you have until you lose it.Another great benefit is the relaxation you get. 3.When you come back you feel energetic and you are happy to be back to your daily routine.

4.They will create a bond that nothing can erase no matter what happens to the friendship. You can create photo albums and when you feel nostalgic (怀旧的) you can experience the trips again by looking at your pictures.

It’s never been this cheap to travel. With increasing oil prices, the cheap travel era might be coming to an end.5.With the Internet and all the new technology, you can plan your trip exactly the way you want it. You can choose your budget, the duration of the trip and what you want to do.

A. It’s nice to enjoy a stress-free time.

B.Traveling gives you the opportunity to disconnect from your regular life.

C. When traveling with friends or family it creates memories of a lifetime.

D. Going on a trip means that you are most likely going to spend time outside.

E. Discovering different values and ways to get by in life is really interesting.

F. However, there are still many budget airlines fighting for your dollar right now.

G. There are many benefits other than enjoying yourself that can be realized when you travel.

 

1.G 2.B 3.A 4.C 5.F 【解析】本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了旅行对人的好处,鼓励读者常常旅行. 1.G.推理判断题.根据后文The following article discusses the advantages of traveling可知你旅行时可以意识到旅行的许多好处去享受自己;故选G. 2.B.推理判断题.根据前文People all have crazy schedules,work and a family to take care of,and traveling alone or with some friends can give you distance and perhaps even make you realize how important these people are to you可知俗话说,你永不知道你得到了什么直到你失去它;故选B. 3.A.推理判断题.根据后文When you come back you feel energetic and you are happy to be back to your daily routine可知享受没有压力的时间是很好的;故选A. 4.C.推理判断题.根据后文They will create a bond that nothing can erase no matter what happens to the friendship可知与朋友或家人的旅行是你一辈子的记忆;故选C. 5.F.推理判断题.根据后文With the Internet and all the new technology,you can plan your trip exactly the way you want it可知但是,现在仍有许多廉价航空公司努力吸引你加入;故选F. 【名师点睛】 七选五阅读是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子.解题时,要注意上下文语境,充分考虑信息词(选项中和空格前后句子中相同或相近的词),选出最符合语境的句子。比如本题第1小题,根据后文The following article discusses the advantages of traveling可知你旅行时可以意识到旅行的许多好处去享受自己。句中advantages和G选项中的benefits意思相近。故选G.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A few years ago, I took a sightseeing trip to Washington, D.C standing outside the Ronald Reagan Center, I heard a voice, “Can you help me?” When I turned around, I saw an elderly blind woman with her hand extended. I reached into my pocket, pulled out all of my loose change and placed it on her hand without even looking at her. I was annoyed at being bothered by a beggar. But the blind woman smiled and said, “I don’t want your money. I just want you to help me find the post office.”

In a moment, I realized what I had done. I judged another person simply for what I guessed she had to be. I hated what I saw in myself. This incident reawakened my belief in humility(谦恭),even though I’d lost it for a moment.

The thing I had forgotten about myself is that I am an immigrant. I left Honduras and arrived in the US at the age of 15. I started my new life with two suitcases, my brother and sister, and a strong, serious-minded mother. Through the years, I have been a dishwasher, mechanic and pizza delivery driver among many other humble jobs, and finally I became a network engineer.

In my own life, I have experienced many open acts of prejudice(偏见). I remember a time, at the age of 17, I worked as a waiter, and I heard a father tell his little boy that if he did not do well in school, he would end up like me. I have also witnessed the same treatment of my family and friends, so I know what it’s like, and I should have known better.

But now, living in my American middle-class lifestyle, it is too easy to forget my past, to forget who I am and where I have been, and to lose sight of where I want to be going. That blind woman on the street of Washington, D.C. cured me of my blindness. She reminded me of my belief in humility to always keep my eyes and heart open. By the way, I helped that lady to the post office. And in writing this article, I hope to thank her for the priceless lesson.

1.What can we learn from the first two paragraphs?

A. The author was as poor as the blind woman.

B. The blind woman needed the money badly.

C. The author regretted his act of prejudice.

D. The author was a native American

2.According to Paragraph 4, hearing the father’s words, the author was probably        .

A. rather hurt    B. deeply moved

C. greatly inspired    D. very excited

3.Which opinion does the author probably agree with?

A. One should try to experience different kinds of life.

B. One should think about one’s past as often as possible.

C. One should treat others equally with love and respect

D. One should be nice to the elderly and the disabled.

4.What can be the best title of the passage?

A. How my dream comes true    B. A priceless lesson on the street

C. A belief that will never change    D. Learn from your past

 

查看答案

Would it surprise you to learn that, like animals, trees communicate with each other and pass on their wealth to the next generation?

UBC Professor Simard explains how trees are much more complex than most of us ever imagined.

Although Charles Darwin thought that trees are competing for survival of the fittest, Simard shows just how wrong he was. In fact, the opposite is true: trees survive through their co-operation and support, passing around necessary nutrition “depending on who needs it”.

Nitrogen () and carbon are shared through miles of underground fungi (真菌) networks, making sure that all trees in the forest ecological system give and receive just the right amount to keep them all healthy. This hidden system works in a very similar way to the networks of neurons (神经元) in our brains, and when one tree is destroyed, it affects all.

Simard talks about “mother trees”, usually the largest and oldest plants on which all other trees depend. She explains how dying trees pass on the wealth to the next generation, transporting important minerals to young trees so they may continue to grow. When humans cut down “mother trees” with no awareness of these highly complex “tree societies” or the networks on which they feed, we are reducing the chances of survival for the entire forest.

“We didn’t take any notice of it,” Simard says sadly. “Dying trees move nutrition into the young trees before dying, but we never give them chance.” If we could put across the message to the forestry industry, we could make a huge difference towards our environmental protection efforts for the future.

1.The underlined sentence “the opposite is true” in Paragraph 3 probably means that trees ________.

A. depend on each other    B. protect their own wealth

C. compete for survival    D. provide support for dying trees

2.“Mother trees” are extremely important because they________.

A. know more about the complex “tree societies”

B. seem more likely to be cut down by humans

C. look the largest in size in the forest

D. pass on nutrition to young trees

3.The underlined word “it” in the last paragraph refers to ________.

A. how young trees survive    B. how “tree societies” work

C. how forestry industry develops    D. how trees grow old

4.What would be the best title for the passage?

A. Old Trees Communicate Like Humans

B. Young Trees Are in Need of Protection

C. Trees Are More Fantastic Than You Think

D. Trees Contribute to Our Society

 

查看答案

The full moon climbs over the eastern horizon (地平线) and hangs like a huge orange globe in the sky. A few hours later, the moon is overhead but seems to have changed. The huge orange globe has become a small silver disk. What has happened? Why has the orange color disappeared? Why does the moon seem so much smaller and farther away now that it is overhead?

The moon appears orange on the horizon because we view it through the dust of the atmosphere. The overhead moon does not really shrink as it moves away from the horizon. Our eyes inform us that the overhead moon is farther away. But in this position the moon is actually closer to our eyes than when it is near the horizon.

The change in size is a trick our eyes and minds play on us. When the moon is low in the sky, we can compare its size with familiar objects. It is easy to see that the moon is much larger than trees or buildings, for example. When the moon is high in the sky, however, it is hard to compare it with objects on earth. Compared to the vastness of the sky, the moon seems small.

There is another reason why the moon seems to shrink. We are used to staring at objects straight ahead of us. When an object is difficult to see, our eyes have to try to focus on it. When we move our heads back to look up, we will try hard again. Looking at something from an unaccustomed position can fool you into believing an object is smaller or farther away than it is. However, scientists do not yet understand completely why the moon seems to shrink as it rises in the sky.

1.What makes us puzzled when the moon is high in the sky?

A. It becomes large.    B. It looks different.

C. Its color disappears.    D. Its shape changes.

2.What really happens when the moon floats farther away from the horizon?

A. It comes nearer.    B. It turns orange.

C. It goes farther.    D. It gets through dust.

3.What does the author intend to suggest by mentioning trees and buildings in Para. 3?

A. They can affect our judgment.    B. They are low on earth.

C. They can attract our attention.    D. They are large objects.

4.What can we infer from the text?

A. The size of the moon often changes.

B. The moon is in fact a huge orange globe.

C. The moon is beginning to shrink much.

D. We do not see the moon as it really is.

 

查看答案

Car Hire

Hiring a self-drive car really adds to the enjoyment of your holiday.There are so many places of interest to visit, and if you enjoy seeing more than just the city center there’s no better way to explore than by car.

Hire Charges:

What’s included

a) Unlimited mileage(英里数).

b) Expenses on oil,maintenance and repairs,which will be repaid on production of invoices.

c) Full insurance except personal accident (see below).

What’s not included

a) Personal accident insurance.

b) Garaging, petrol, parking and traffic fines.

Conditions of Hire:

The shortest rental period at these special low prices is three days.For prices for periods of one or two days you only see our representative at the hotel.

Car hire must be booked six weeks or more before arrival in London to guarantee a car.But if you have been unable to make a booking in advance please see our representative at the hotel who may still be able to help you.

The car types on the sheet are examples of the types of cars in each price range,but particular car cannot be guaranteed.

Upon delivery the driver (s) will be asked to sigh the car hire company’s Condition of Hire.

If you decide to hire a car,just fill in the Booking Form and return it to us.A booking fee of £ 12 as part of the car hire cost is required.

Should you be forced to cancel your car hire booking after payment in full (two weeks before date of hire),a cancellation charge of £ 12 will be made.

1.From the advertisement, if an accident happens, a car hirer will pay        .

A. insurance against damage to the car

B. the cost of maintenance of the car

C. insurance against injury to the driver

D. the cost of repairs to the car

2.If car hirers change their minds after paying the whole cost of hiring,the £ 12 booking fee is        .

A. not returned    B. doubly paid

C. partly returned    D. returned within six weeks

3.The prices for car hire are especially low when         .

A. it is booked two weeks in advance    B. it is booked for at least three days

C. it is booked for two days    D. the booking is made in London

 

查看答案

学校的体育馆有很多问题,如使用率不高、设施陈旧等。假如你是李华,请你用英文给校长写一封100-120词的信,就如何改善体育馆,更好地发挥其作用,提出一些建议,并说明理由。

注意:1. 建议不少于两条。

2. 文中不得透露个人姓名。

3. 信的抬头与落款已给出(不计入词数)。

Dear headmaster,

I’m writing to talk about the stadium of our school. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours sincerely

Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.