满分5 > 高中英语试题 >

The jobs of the future have not yet been...

The jobs of the future have not yet been invented.1.. By helping them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds.

Curiosity

Your children need to be deeply curious.2.. Ask kids, “What ingredients (配料)can we add to make these pancakes even better next time ?” and then try them out. Ingredients make the pancakes better? What could we try next time?

Creativity

True creativity is the ability to take something existing and create something new3.. There are a dozen different things you can do with them. Experimenting with materials to create something new can go a long way in helping them develop their creativity.

Personal skills

Understanding how others feel can be a challenge for kids. We know what’s going on inside our own head, but what about others? Being able to read people helps kid from misreading a situation and jumping to false conclusions.4.. “Why do you think she’s crying?” “Can you tell how that man is feeling by looking at his face?” “If someone were to do that to you, how would you feel?”

Self Expression

5.there are many ways to express thoughts and ideas –music, acting, drawing, building, photography. You may find that your child is attracted by one more than another.

A. So how can we help our kids prepare for jobs that don’t yet exist?

B. And we can’t forget science education.

C. Being able to communicate ideas in a meaningful way is a valuable skill.

D. Encourage kids to cook with you.

E. Gardening is another great activity for helping kids develop this skill.

F. We can do this in real life or ask questions about characters in stories.

G. We can give kids chances to think about materials in new ways.

 

1.A 2.D 3.G 4.F 5.C 【解析】本文是一篇记叙文。如何帮助孩子发展他们的技能,为未来的工作做好准备。要培养孩子的好奇心、创造力、交际技能和表达自己的思想和想法。 1.A 考查上下文的语境理解。根据By helping them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds. 可知这里叙述的是帮助他们发展最优秀的技能。所以上句应该是怎样帮助他们为了未来的工作而做好准备。故选A. 2.D 考查上下文的语境理解。根据What ingredients (配料) can we add to make these pancakes even better next time and then try them out.可知下文叙述的是做煎饼时添加什么配料会更好。所以上句应该鼓励孩子和你做饭,故选D. 3.G 考查上下文的语境理解。根据True creativity is the ability to take something existing and create something new from it可知上文叙述的是培养孩子的创造力,给他们一些材料,然后从这些材料中创造出新的东西。所以下文应该是我们给孩子提供机会用新的方式来使用这些材料。故选G. 4.F 考查上下文的语境理解。根据下文可知是问孩子怎样判断人的情感。所以上句应该是我们在真实生活的做法及在故事中的人物一些问题。故选F. 5.C 考查语境理解及主题句。根据下文的内容可知有许多方法表达出自己的想法和观点。所以用一种有效的方式交流是一种技能。故选G. 【名师点睛】 关于七选五的做题步骤: 1、通读全文,对文章进行快速浏览,寻找主题句,抓住文章结构及文章的写作内容。在阅读过程中,要注意文章的开始与结束段落,尤其是文章的首段及末段末句,首段的末句一般是是全文的主题所在,说明本文将探讨哪些内容,并简要指出文章的写作思路,有时甚至会以提纲的形式进行呈现。首段的末句对于快速掌握文章的主题有重要意义。 2、详读段落,在短时间内,找出每段写作内容的关键词。明确各段的主题句或主旨大意。文章正文部分通常分为若干小段落。各段落会根据整体文章写作主题展开,对文章主体进行的不同方面的描述。找出各个小段落中的关键词,明确其描述内容,为整体试题的解决做好铺垫。阅读各个空的前后句,标记关键词,关键词包括句中的核心名词或名词词组(如带有形容词的名词词组)、专有名词、时间数字、代词、连词等。重点阅读各个问题附近的句子,圈定线索词,然后从选项中寻找相关的特征词,以确定答案。 3、定位选项,明确各备选选项的含义,抓住其关键词语,根据文章整体结构与具体内容,将选项填入文中,填写时尤为注意各选项中出现的句子衔接手段及句中的衔接标志词。在定位选项时,要特别注意空格上下段的写作内容,以及空格上段尾句和下段首句的结构和意义。将所选项放入空白处,看看是否与上下文构成语义及逻辑上的直接关系,是否符合该处语境。能否承接前后的写作线索。使文章无论内容还是衔接上都能做到通顺。  4、通读复检,将所选答案代入文中,再次通读全文,重点考查逻辑关系和关联结构。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Babies love reading stories with bright and colorful pictures. As they progress, they'll enjoy slightly longer stories, and will look forward to joining in. So whatever your kids are interested in, look for stories that attract their interest.

Price: $22.95

Description:

A lyrical(抒情的)  book with colorful illustrations(插图) that explores the growth and continual change of a garden. It's a pleasant story about the cycle of life.

Call Mrs. Smith at 758-9339 for more information.

Price: $21.95

Description:

This book is about the typical Australian animals in lots of different Australian environments. The gently thyming(押韵) text is easily understood and accompanied by Pamela

Lofts' bright and colorful pencil illustrations, creating a warm and loving atmosphere.

Call Mr. Black at 758-9328 for more information.

Price: $12.95

Description:

Max, a wild and naughty boy, is sent to bed without supper by his exhausted mother. In his room, he imagines sailing far away to a land of wild things. Instead of eating him, the wild things make Max their king. This year, the book won the Caldecott Medal, and was named one of the New York Times Best Illustrated Children's Books.

Call Mrs. Green at 758-2589 for more information.

Price: $8.95

Description:

This year we are celebrating the 50th anniversary of Dr. Seuss's classic tale of the coolest and the most fashionable cat in history! The cat is one of the most popular characters in children's fiction, and this book is a great way for readers to make his acquaintance.

Call Mr. Wilson at 758-4876 for more information.

1.How much would you pay for two copies of Isabella's Garden and one of The Cat in the Hatl?

A. $67.85.    B. $56.85.

C. $54.85.    D. $48.85.

2.Whose book should his or her parents buy if a baby likes fiction?

A. Glenda Millard's.    B. Marcia Vaughan's.

C. Maurice Sendak's.    D. Dr. Seuss'.

3.Which of the following is TRUE, according to the passage?

A. Isabella'.s Garden, has no pictures.

B. Where the Wild Things are is about Australian animals.

C. The Cat in the Hat has won the Caldecott Medal.

D. Pamela Lofts' illustrations can be found in Snug as a Hug.

4.The purpose of the passage is to_________

A. introduce several writers of children's books

B. advise parents how to choose books for children

C. advertise several children's books

D. show what books children like

 

查看答案

They like using the Internet. They have lots of pocket money to spend.And they spend a higher proportion of it online than the rest of us. Teenagers are just the sort of people an online seller is interested in, and the things they want to buy — games, CDs and clothing — are easily sold on the Web.

But paying online is a tricky business for consumers who are too young to own credit cards. Most have to use a parent’s card. They want a service that allows them to spend money.

That may come sooner than they think: new ways to take pocket money into cyber (网络的) space are coming out rapidly on both sides of the Atlantic. If successful, these products can stimulate (刺激)online sales.

In general, teenagers spend huge amounts: $153bn (billion) in the US last year and £20bn annually in the UK.Most teenagers have access to the Internet at home or at school — 88 percent in the US, 69 percent in the UK. According to the Jupiter Research, one in eight of those with Internet access has bought something online — mainly CDs and books.

In most cases, parents pay for these purchases with credit cards, an arrangement that is often unsatisfactory for them and their children. Pressing parents to spend online is less productive than pressing on the high street. They are more likely to ask “Why?” if you ask to spend some money online.

One way to help teenagers change notes and coins into cyber cash is through prepaid cards such as Internet Cash in the US and Smart cards in the UK. Similar to those for pay-as-you-go mobile telephones, they are sold in amounts such as£20 or $50 with a concealed (隐藏的) 14-digit number that can be used to load the cash into an online account.

1.What does the word “They” in paragraph 1 refer to?

A. Sellers.    B. Buyers.

C. Teenagers.    D. Parents.

2.According to the passage, which of the following statements is TRUE?

A. More than half of the teenagers in the US and the UK have Internet access.

B. Teenagers pay for goods online with their own credit cards.

C. Most teenagers in the US and the UK have bought something online.

D. Teenagers found it easier to persuade parents to buy online than in a shop.

3.A new way to help teenagers shop online is to use _________.

A. a new machine    B. special coins and notes

C. prepaid cards    D. pay-as-you-go mobile phones

4.What is the passage mainly about?

A. Online shopping traps.    B. Internet users in the US and the UK.

C. New credit cards for parents.    D. The arrival of cyber pocket money.

 

查看答案

Kay and Charles Giddens sold their home to start a bed and breakfast. Four years later, the couple now dishes out banana pancake breakfasts, cleans toilets, serves homemade cookies to guests in a bed and breakfast surrounded by trees on a mountain known for colorful sunsets.

“Do I miss the freeways? Do I miss the traffic? Do I miss the trees? No,” says Ms. Giddens. “This is a phenomenon that’s fairly widespread. A lot of people are rethinking their lives and

figuring out what they want to do.”

Simple living ranges from cutting down on weeknight activities to sharing housing, living closer to work and commuting(通勤) less, avoiding shopping malls, borrowing books from the library instead of buying them, and taking a cut in pay to work at a more pleasurable job.

Vicki Robin, a writer, tells us how she deals with the changes in her budget, now far less than what she used to make.

“You become conscious of where your money is going and how valuable it is,”Ms. Robin says. “You tend not to use thing up. You cook at home rather than eat out. You find your life is not

a mess anymore, and you discover your living costs have gone way down.”

Janet Luhrs, a lawyer, quit her job after giving birth and leaving her daughter with a babysitter for two weeks.“It was not the way I wanted to raise my kids,”she says.“Simplicity is not just about saving money ; it’s about me sitting down every night with my kids to a candlelit dinner with classical music.”

Ms. Luhrs now edits a magazines called Simple Living, which publishes tips on how to buy recycled furniture  and  shoes, and organize potluck(家常便饭)dinners instead of fancy receptions.

“Simplicity is about conscious living and creating the life you want. The less stuff you buy, the less money goes out the door, and the less money you have to earn,” Ms. Luhrs explains.

1.How does Ms. Giddens feel about the life she is living now?

A. Bored    B. Worried

C. Satisfied    D. Surprised

2.What does the phenomenon Ms.Giddens mentioned refer to?

A. Serving others    B. Finding a new job

C. Living a simple life.    D. Opening a restaurant

3.Janet Luhrs gave up her job as a lawywer in order to _________.

A. have one more baby girl    B. create her own magazine

C. make her career in music    D. spend more time with her kids

4.In which part of a newspaper will the text most probably appear?

A. Business    B. Lifestyle

C. Education    D. Entertainment

 

查看答案

Dear Derrick ,

Although under great pressure, we all get on well with each other in this large office. You are one of the people who keep the social temperature at such a comfortable setting. I don’t know anyone in the office who is better liked than you .

You can perhaps help with this. The collection of contributions towards gifts for employees’ personal-life events is becoming a little troubling. Certainly, the group sending of a gift is reasonable now and then. In the past month, however, there have been collections for two baby shower gifts, one wedding shower gift, two weeding gifts, one funeral remembrance, four birthday gifts, and three graduation gifts .

It’s not only the collected-from who are growing uncomfortable(and poor), but the collected-for feel uneasy receiving gifts from people who don’t know them outside the office, who wouldn’t even recognize their graduating children, their marrying daughters and sons, or their dead relatives.

This is basically a kind gesture (and one that people think well of you for), but the practice seems to have become too wide-ranging and feels improper in today’s office setting .

Thank you for understanding .

1.The underlined word “ contributions ” probably means _________ .

A. reports    B. suggestions

C. understanding    D. money

2.Derrick is expected to _________.

A. show more kindness

B. discontinue the present practice

C. quit being the organizer for gift giving

D. know more about co-workers’ families

3.This is basically a letter of _________.

A. apology    B. dissatisfaction

C. appreciation    D. sympathy

 

查看答案

加拿大高中生David在互联网上登出启事(notice),希望结识一位中国朋友,以便学习中国的语言、文化。假设你是贵阳一中的李华,请在看到这则启事后,用英文给David发一封电子邮件。主要内容包括:

1. 你怎样得知他的愿望;

2.你愿意成为他的朋友;

3.你打算如何帮助他;

4.你盼望他的回复。

注意:词数100词左右。

Dear David,

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.