满分5 > 高中英语试题 >

Babies love reading stories with bright ...

Babies love reading stories with bright and colorful pictures. As they progress, they'll enjoy slightly longer stories, and will look forward to joining in. So whatever your kids are interested in, look for stories that attract their interest.

Price: $22.95

Description:

A lyrical(抒情的)  book with colorful illustrations(插图) that explores the growth and continual change of a garden. It's a pleasant story about the cycle of life.

Call Mrs. Smith at 758-9339 for more information.

Price: $21.95

Description:

This book is about the typical Australian animals in lots of different Australian environments. The gently thyming(押韵) text is easily understood and accompanied by Pamela

Lofts' bright and colorful pencil illustrations, creating a warm and loving atmosphere.

Call Mr. Black at 758-9328 for more information.

Price: $12.95

Description:

Max, a wild and naughty boy, is sent to bed without supper by his exhausted mother. In his room, he imagines sailing far away to a land of wild things. Instead of eating him, the wild things make Max their king. This year, the book won the Caldecott Medal, and was named one of the New York Times Best Illustrated Children's Books.

Call Mrs. Green at 758-2589 for more information.

Price: $8.95

Description:

This year we are celebrating the 50th anniversary of Dr. Seuss's classic tale of the coolest and the most fashionable cat in history! The cat is one of the most popular characters in children's fiction, and this book is a great way for readers to make his acquaintance.

Call Mr. Wilson at 758-4876 for more information.

1.How much would you pay for two copies of Isabella's Garden and one of The Cat in the Hatl?

A. $67.85.    B. $56.85.

C. $54.85.    D. $48.85.

2.Whose book should his or her parents buy if a baby likes fiction?

A. Glenda Millard's.    B. Marcia Vaughan's.

C. Maurice Sendak's.    D. Dr. Seuss'.

3.Which of the following is TRUE, according to the passage?

A. Isabella'.s Garden, has no pictures.

B. Where the Wild Things are is about Australian animals.

C. The Cat in the Hat has won the Caldecott Medal.

D. Pamela Lofts' illustrations can be found in Snug as a Hug.

4.The purpose of the passage is to_________

A. introduce several writers of children's books

B. advise parents how to choose books for children

C. advertise several children's books

D. show what books children like

 

1.C 2.D 3.D 4.C 【解析】本文主要介绍了四本儿童书籍的价格、内容介绍和联系方式。 1.C 细节推理题。根据Isabella's Garden中Price: $22.95和The Cat in the Hatl中的Price: $8.95 可知两本Isabella's Garden和一本The Cat in the Hatl的价格总数是22.95×2+8.95=54.85.故选C. 2.D 细节推理题。根据The Cat in the Hatl中The cat is one of the most popular characters in children's fiction可知The Cat in the Hatl是儿童小说,其作者是Dr. Seuss'.故选D. 3.D 细节推理题。根据Snug as a Hug中The gently thyming (押韵) text is easily understood and accompanied by Pamela Lofts' bright and colorful pencil illustrations可知本书中有Pamela Lofts的彩铅插图,故选D. 4.C 推理判断题。本文主要是介绍四本儿童书籍的价格、内容介绍和联系方式,主要是为这些书做广告,故选C. 【名师点睛】 一、题型特点与命题方式 所谓细节题,是指原文提到了某事物、现象或理论,题干针对原文具体叙述本身发问。一般包括直接理解题、语义转化题、数字计算题、排列顺序题、图表图画题等。 该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。所以搜查信息在阅读中非常重要,它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。 二、解题思路与应试技巧 细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。 1、直接信息题 对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。如小题2根据The Cat in the Hatl中The cat is one of the most popular characters in children's fiction可知The Cat in the Hatl是儿童小说,其作者是Dr. Seuss'. 2、间接信息题 做这类题目时,考生需要对原文信息进行加工处理,然后再进行进一步的推理或鉴别,这是介于事实细节题和推理判断题之间的一种题型,对考生来说有一定难度。小题3根据Snug as a Hug中The gently thyming (押韵) text is easily understood and accompanied by Pamela Lofts' bright and colorful pencil illustrations可知本书中有Pamela Lofts的彩铅插图。 3、数字计算题 数字计算题也是近几年高考中常考的内容,此类试题是在文章中直接表现出来细节事实,有的要经过具体的计算才能够得出正确的答案。具体的计算题可以是对年代的计算、月份的计算或比例的计算等。文章中经常会出现许多数字,它们对解题产生一定的影响。解答此类试题的方法是先来理解文章的大意,然后经过对比、分析、计算等就能够得出正确的答案。小题1根据Isabella's Garden中Price: $22.95和The Cat in the Hatl中的Price: $8.95可知两本Isabella's Garden和一本The Cat in the Hatl的价格总数是22.95×2+8.95=54.85.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

They like using the Internet. They have lots of pocket money to spend.And they spend a higher proportion of it online than the rest of us. Teenagers are just the sort of people an online seller is interested in, and the things they want to buy — games, CDs and clothing — are easily sold on the Web.

But paying online is a tricky business for consumers who are too young to own credit cards. Most have to use a parent’s card. They want a service that allows them to spend money.

That may come sooner than they think: new ways to take pocket money into cyber (网络的) space are coming out rapidly on both sides of the Atlantic. If successful, these products can stimulate (刺激)online sales.

In general, teenagers spend huge amounts: $153bn (billion) in the US last year and £20bn annually in the UK.Most teenagers have access to the Internet at home or at school — 88 percent in the US, 69 percent in the UK. According to the Jupiter Research, one in eight of those with Internet access has bought something online — mainly CDs and books.

In most cases, parents pay for these purchases with credit cards, an arrangement that is often unsatisfactory for them and their children. Pressing parents to spend online is less productive than pressing on the high street. They are more likely to ask “Why?” if you ask to spend some money online.

One way to help teenagers change notes and coins into cyber cash is through prepaid cards such as Internet Cash in the US and Smart cards in the UK. Similar to those for pay-as-you-go mobile telephones, they are sold in amounts such as£20 or $50 with a concealed (隐藏的) 14-digit number that can be used to load the cash into an online account.

1.What does the word “They” in paragraph 1 refer to?

A. Sellers.    B. Buyers.

C. Teenagers.    D. Parents.

2.According to the passage, which of the following statements is TRUE?

A. More than half of the teenagers in the US and the UK have Internet access.

B. Teenagers pay for goods online with their own credit cards.

C. Most teenagers in the US and the UK have bought something online.

D. Teenagers found it easier to persuade parents to buy online than in a shop.

3.A new way to help teenagers shop online is to use _________.

A. a new machine    B. special coins and notes

C. prepaid cards    D. pay-as-you-go mobile phones

4.What is the passage mainly about?

A. Online shopping traps.    B. Internet users in the US and the UK.

C. New credit cards for parents.    D. The arrival of cyber pocket money.

 

查看答案

Kay and Charles Giddens sold their home to start a bed and breakfast. Four years later, the couple now dishes out banana pancake breakfasts, cleans toilets, serves homemade cookies to guests in a bed and breakfast surrounded by trees on a mountain known for colorful sunsets.

“Do I miss the freeways? Do I miss the traffic? Do I miss the trees? No,” says Ms. Giddens. “This is a phenomenon that’s fairly widespread. A lot of people are rethinking their lives and

figuring out what they want to do.”

Simple living ranges from cutting down on weeknight activities to sharing housing, living closer to work and commuting(通勤) less, avoiding shopping malls, borrowing books from the library instead of buying them, and taking a cut in pay to work at a more pleasurable job.

Vicki Robin, a writer, tells us how she deals with the changes in her budget, now far less than what she used to make.

“You become conscious of where your money is going and how valuable it is,”Ms. Robin says. “You tend not to use thing up. You cook at home rather than eat out. You find your life is not

a mess anymore, and you discover your living costs have gone way down.”

Janet Luhrs, a lawyer, quit her job after giving birth and leaving her daughter with a babysitter for two weeks.“It was not the way I wanted to raise my kids,”she says.“Simplicity is not just about saving money ; it’s about me sitting down every night with my kids to a candlelit dinner with classical music.”

Ms. Luhrs now edits a magazines called Simple Living, which publishes tips on how to buy recycled furniture  and  shoes, and organize potluck(家常便饭)dinners instead of fancy receptions.

“Simplicity is about conscious living and creating the life you want. The less stuff you buy, the less money goes out the door, and the less money you have to earn,” Ms. Luhrs explains.

1.How does Ms. Giddens feel about the life she is living now?

A. Bored    B. Worried

C. Satisfied    D. Surprised

2.What does the phenomenon Ms.Giddens mentioned refer to?

A. Serving others    B. Finding a new job

C. Living a simple life.    D. Opening a restaurant

3.Janet Luhrs gave up her job as a lawywer in order to _________.

A. have one more baby girl    B. create her own magazine

C. make her career in music    D. spend more time with her kids

4.In which part of a newspaper will the text most probably appear?

A. Business    B. Lifestyle

C. Education    D. Entertainment

 

查看答案

Dear Derrick ,

Although under great pressure, we all get on well with each other in this large office. You are one of the people who keep the social temperature at such a comfortable setting. I don’t know anyone in the office who is better liked than you .

You can perhaps help with this. The collection of contributions towards gifts for employees’ personal-life events is becoming a little troubling. Certainly, the group sending of a gift is reasonable now and then. In the past month, however, there have been collections for two baby shower gifts, one wedding shower gift, two weeding gifts, one funeral remembrance, four birthday gifts, and three graduation gifts .

It’s not only the collected-from who are growing uncomfortable(and poor), but the collected-for feel uneasy receiving gifts from people who don’t know them outside the office, who wouldn’t even recognize their graduating children, their marrying daughters and sons, or their dead relatives.

This is basically a kind gesture (and one that people think well of you for), but the practice seems to have become too wide-ranging and feels improper in today’s office setting .

Thank you for understanding .

1.The underlined word “ contributions ” probably means _________ .

A. reports    B. suggestions

C. understanding    D. money

2.Derrick is expected to _________.

A. show more kindness

B. discontinue the present practice

C. quit being the organizer for gift giving

D. know more about co-workers’ families

3.This is basically a letter of _________.

A. apology    B. dissatisfaction

C. appreciation    D. sympathy

 

查看答案

加拿大高中生David在互联网上登出启事(notice),希望结识一位中国朋友,以便学习中国的语言、文化。假设你是贵阳一中的李华,请在看到这则启事后,用英文给David发一封电子邮件。主要内容包括:

1. 你怎样得知他的愿望;

2.你愿意成为他的朋友;

3.你打算如何帮助他;

4.你盼望他的回复。

注意:词数100词左右。

Dear David,

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Though many people hate it, but cigarette smoking remains a common habit. About 20 percent of adult men in the USA smoke cigarettes regular. In spite of this, a number of individuals who have given up smoking is increased.

There are many factors that determines a person’s smoking habit, included income, education, and occupation. People who live in city smoke more than those who live on farms. Well-educated men with high incomes are less likely smoke cigarettes than men with fewer years of schooling and lower incomes. In the other hand, if a well-educated man with a high income does smoke, who tends to smoke more cigarettes per day.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.