满分5 > 高中英语试题【答案带解析】

A little boy invited his mother to atten...

A little boy invited his mother to attend his elementary school’s first teacher-parent conference. To be little boy’s    ______ , she said she would go. This would be the first time that his classmates and teacher met his mother and he was embarrassed by her ______. Although she was a beautiful woman, there was a severe scar that _______nearly the entire right side of her face. The boy _____wanted to talk about why or how she got the scar.

At the conference, the people were______by the kindness and natural beauty of his mother_______the scar, the little boy was still embarrassed and _____himself from everyone. He did, _______, got within earshot of a  ________between his mother and his teacher, and heard them speaking. “How did you get the______on your face?” the teacher asked. The mother replied, “When my son was a baby, he was in a room that caught on fire .______was too afraid to go in because the fire was_______,so I went in. As I was running towards his bed, I saw a beam(横梁) coming down and I placed myself over trying to________him. I was knocked______but fortunately, a fireman came in and saved both of us.” She touched the _____side of her face. “This scar will be ______,but to this day, I have never _____doing what I did.” At this point, the little boy______running towards his mother with tears in his eyes. He hugged her and felt a great sense of the _______that his mother had made for him. He held her hand_______for the rest of the day.

1.A. sadness    B. worry    C. surprise    D. embarrassment

2.A. figure    B. voice    C. work    D. appearance

3.A. decorated    B. covered    C. fixed    D. spread

4.A. never    B. even    C. soon    D. still

5.A. cheated    B. impressed    C. scared    D. teased

6.A. despite    B. without    C. except    D. including

7.A. hid    B. kept    C. saved    D. benefited

8.A. so    B. when    C. however    D. unless

9.A. secret    B. promise    C. deal    D. conversation

10.A. dirt    B. scar    C. tear    D. wrinkle

11.A. Nobody    B. Anyone    C. Everyone    D. Somebody

12.A. in charge    B. out of control    C. on the way    D. under control

13.A. protect    B. pull    C. press    D. push

14.A. unhappily    B. powerlessly    C. unconsciously    D. carelessly

15.A. beautiful    B. boiled    C. colorful    D. burned

16.A. meaningful    B. missing    C. injured    D. permanent

17.A. forgave    B. regretted    C. remembered    D. admitted

18.A. came out    B. set out    C. let out    D. make out

19.A. achievement    B. pride    C. guilt    D. sacrifice

20.A. gently    B. quickly    C. tightly    D. anxiously

 

1.C 2.D 3.B 4.A 5.B 6.A 7.A 8.C 9.D 10.B 11.C 12.B 13.A 14.C 15.D 16.D 17.B 18.A 19.D 20.C 【解析】这片记叙文讲述了从来不知道自己母亲脸上疤痕由来的小男孩在母亲参加他的第一次家长会的过程中知...
复制答案
考点分析:
考点1:人物传记/故事类阅读
相关试题推荐

Summer is the perfect time to gather with friends and share good food. You may want to set a pretty table and create a welcoming atmosphere, but without spending weeks preparing for the big night. Follow these steps for a stylish summer party.

Choose a color plan

The season itself can inspire the color plan, such as nature-inspired hues like ocean blues and grassy greens. One item may also inspire the rest of the party, such as these napkins.1.

Use cotton for table cloth

Instead of searching for just the right table cloth, head to your local cotton store where the options are endless.   2.? No problem! Use pinking shears(花齿剪)to cut your table cloth and napkins to size.

Bring the inside out

Summer design tips often include the saying, “Bring the Outside In.” Well, for outdoor summer entertaining, bring the inside out! Get outside for your summer gathering.3. Create a welcoming environment by brining décor items inside your home out to your event.

4.

No summer party is complete without greenery. Choosing an all-green for your centerpieces provides the casual feel of summer. Grocery store Eucalyptus sprigs create the perfect summer centerpiece, but something form your yrd works just as well!

Create simple and stylish place cards

Place cards make you guests feel welcome, but you do not want to spend all day making complex name labels! Instead, choose a thick paper that fits your color plan. Cut a 4-inch square and fold it in half. 5. .

Now the table is set, the lounge is ready, and all that’s left for you to do is enjoy your guests!

A. Does it look beautiful after designing

B. Use green plants instead of flowers

C. Don’t have time or know how to sew

D. Write each person’s name in gold paint pen

E. Go to a nearby store to buy some green plants

F. Once you make a decision, begin gathering your items

G. There is something magical about entertaining out in nature

 

查看答案

How could we possibly think that keeping animals in cages in unnatural environments, mostly for entertainment purposes, is fair and respectful?

Zoo officials say they are concerned about animals. However, most zoos remain “collections” of interesting “things” rather than protective habitats. Zoos teach people that it is acceptable to keep animals bored, lonely, and far from their natural homes.

Zoos claim to educate people and save endangered species, but visitors leave zoos without having learned anything meaningful about the animals’ natural behavior, intelligence, or beauty. Zoos keep animals in small spaces or cages, and most signs only mention the species’ name, diet, and natural range. The animals’ normal behavior is seldom noticed because zoos don’t usually take care of the animals’ natural needs.

The animals are kept together in small spaces, with no privacy and little opportunity for mental and physical exercise. This results in unusually and self-destructive behavior called zoo-chosis(圈禁性精神病). A worldwide study of zoos found that zoochosis is common among animals kept in small spaces or cages. Another study showed that elephants spend 22 percent of their time making repeated head movements or biting cage bars, and bears spend 30 percent of their time walking back and forth, a sign of unhappiness and pain.

Furthermore, most animals in zoos are not endangered. Captive breeding(圈养繁殖) of endangered big cats, Asian elephants, and other species has not resulted in their being sent back to the wild. Zoos talk a lot about their captive breeding programs because they do not want people to worry about a species dying out. In fact, baby animals also attract a lot of paying customers. Haven’t we seen enough competitions to name baby animals?

Actually, we will save endangered species only if we save their habitats and put an end to the reasons people kill them. Instead of supporting zoos, we should support groups that work to protect animals’ natural habitats.

1.How would the author describe the animals’ life in zoos?

A. Easy    B. Unhealthy

C. Unhappy    D. Dangerous.

2.In the state of zoochosis, animals usually_________.

A. remain in cages    B. behave strangely

C. attack other animals    D. enjoy moving around

3.What point of view does the author hold according to the text?

A. Zoos are not worth the public support.

B. Zoos fail in their attempt to save animals.

C. Zoos should treat animals as human beings.

D. Zoos use animals as a means of entertainment.

4.What can we infer from the text?

A. It’s acceptable to keep animals away from their habitats

B. Visitors can learn a lot about animals after visiting the zoo

C. Zoos often pay much attention to the animals’ natural lifestyle

D. Zoos can earn some money from their captive breeding programs

 

查看答案

If a trip to Rome or Paris is in your future, be prepared: The European Union Parliament is calling for an end to visa-free travel Americans. EU lawmakers passed a resolution urging the EU Commission to impose visas on U. S. citizens traveling into the 28-nation bloc.

The dispute(争论)centers on reciprocal treatment of travelers from EU nations and the United States. While Americans have been able to travel throughout EU member nations without a visa, the U. S. still requires citizens of five EU countries-Bulgaria, Croatia, Cyprus, Poland and Romania-to apply for entry visas when visiting the U. S, Reuters reports. Citizens of the other 23 EU member nations can use the U. S. visa waiver program to enter America. The EU lawmakers are calling for mutual treatment for all EU citizens, says Reuters. They’ve given the EU Commission two months to respond.

The trans-Atlantic visa dispute first came to light in April 2014, according to an EU Parliament news release. At that time, five countries-Australia, Brunei, Canada, Japan and the U. S. –required visas for some EU citizens. Since then, Australia, Brunei and Japan have lifted their visa requirements for all EU citizens. Canada, which currently imposes(推行)visa requirements on Bulgarian and Romanian citizens, plans to follow suit in next December, leaving just the United States at odds with the issue of reciprocity of visa-free travel with the EU.

The EU says if a visa requirement for Americans is introduced, it would be temporary, according to a story in Money, which did not give a time frame.

1.Which of the following can replace the underlined word “reciprocal” in Paragraph 2?

A. cruel    B. equal

C. unfair    D. different

2.Which countries have removed visa requirements for all EU citizens according to the text?

A. Australia, Brunei and Japan

B. Australia, Brunei, Canada, Japan

C. Brunei, Canada, Japan and America

D. Australia, Brunei, Canada, Japan and America

3.What may be the best title for the text?

A. Americans may soon need a visa for traveling to Europe

B. Americans are limiting the EU citizens to enter America

C. The EU citizens can go to America for traveling without visas

D. The EU government asks for visa requirement from Americans

 

查看答案

My three-year-old granddaughter, Tegan, went with her parents to a family gathering at the home of her other grandparents. Everyone was having a wonderful time visiting and catching up on all the latest family news.

Like most children, Tegan was having a good time playing with all the toys that were different from her own and that were kept for children to play with at her grandparents’ house. In particular, Tegan had found a little tea set and had begun pretending that she was having a tea party. She set up all the place settings and arranged her table with the great care and elegance that only a three-year-old can create. Meanwhile, her Daddy concentrated on conversation, and as he continued to chat with his family, Tegan would hand him a cup of "tea". Her Daddy, who always tries to participate in her games, would pause for a few seconds from his conversation, and say all the proper words and gestures for her tea party which would thrill Tegan. He would request two lumps of sugar. He would tell her how wonderful her tea tasted, and then he would continue his adult conversation with his family.

After going through this routine several times, her Daddy suddenly awoke to reality as he had a flash of concern in his mind: "She is only three years old, where is she getting this ‘tea’ that I've been dutifully drinking?" He quietly followed her, without her knowing, and his fears were growing stronger as he saw her turn and go through the bathroom door. Sure enough, there she was stretching up on her tippy toes reaching up to get her ‘tea’ water out of the container of water that grandpa used to soak (浸泡)his false teeth!

1.At the family gathering, the adults__________.

A. drank tea while chatting

B. arranged tables for children’s games

C. talked about what happened at home

D. watched their favorite TV programs

2.Tegan’s daddy followed her secretly to find out ___________.

A. whether there was any tea left

B. what kind of tea he had drunk

C. where she got the sugar for tea

D. where she got the tea

3.The water of the tea Tegan’s father drank is ________.

A. fresh and clean

B. boiled at the bathroom

C. taken from Tegan’s home

D. the water of soaking false teeth

4.What do we know from the text?

A. Tegan’s father always played with her in games

B. Tegan refused to apologize for what she had done

C. Tegan was unhappy to be left alone at the gathering

D. Tegan’s father cared nothing about what she was doing

 

查看答案

Controlling your food longings and dropping pounds fast is easy: Just eat breakfast. The editors of Eat This, Not That! carried out researches to determine some best breakfast food for weight loss.

Black Beans

Protein, per 1/2 cup: 7g

Black beans will not only fill you up for hours but also help slim you down. Wake Forest Baptist Medical Center researchers found that with black beans consumed daily, study participants’ fat reduced by 4 percent over two years.

Peanut Butter

Protein, per 2 tbsp: 7—8g

While processed peanut butter is filled with sugar and oils, the real stuff is made with just two ingredients: salt and peanuts. The peanut is filled with heart-healthy monounsaturated fats. Nutritionist and personal trainer Kristin Reisinger suggests using the healthy fat in an AM smoothie.

Almond Butter

Protein, per 2 tbsp: 7—8g

“Almond butter is high in protein, fiber and monounsaturated fats,” says Martha McKittrick, RDN, CDE. “Studies have also shown that people who eat nuts are less likely to become overweight than those who avoid them, likely because it helps you feel fuller.” To get the benefits at breakfast, McKittrick suggests spreading some nut butter on the whole grain toast.

Eggs

Protein, per two large eggs: 13g

“Eggs are an excellent source of protein and other healthy nutrients including fat-burning choline(胆碱),” says McKittrick. Choline, also found in lean meats, seafood and collard greens, attacks the gene mechanism that causes your body to store fat around your liver, according to Zero Belly Cookbook. The more eggs you eat, the less egg-shaped you get.

1.Which two foods contain the same amount of protein?

A. Black beans and eggs

B. Almond butter and eggs

C. Black beans and peanut butter

D. Peanut butter and almond butter

2.How does Almond Butter help control weight?

A. It helps people sleep better    B. It offers people more protein

C. It makes people feel fuller    D. It makes people burn more calories

3.Which of the following foods contains fat-burning choline?

A. Shellfish    B. Corn

C. Fat    D. Tomatoes

4.What food will a doctor advise heart patients to eat?

A. Eggs    B. Black beans

C. Peanut butter    D. Almond butter

 

查看答案
试题属性
Copyright @ 2008-2013 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.答案无忧