满分5 > 高中英语试题 >

By May, after three months, I had lost22...

By May, after three months, I had lost22pounds and reached my goal of 115 pounds. My friends would say “Alice, you look great!” or “How did you lose so much weight?” Those compliments made me feel good and confident.

Soon I dropped to110 pounds. A few of my friends told me that I needed to stop dieting, because I was starting to look sick. They brought me a present—— a bag of chocolates, which I later gave to my sister. My mother would come to my room, with tears in her eyes, and have long chats about how harmful this diet was and begged me to stop. My dad would leave worried messages on my cell phone at school, telling me that it would do serious harm to my body.

By mid-June, when school was coming to an end, I was down to an only alive state of 95 pounds. All of a sudden, I knew I had to do something. I guessed the number itself scared me. I recalled my doctor. He told me about a girl who was 95 pounds and was at the risk of dying. I knew I was putting my life at risk, but for what? To make those who love me worried? Was it worthwhile to be thin?

Now I realize that models in magazines, TV and movies are not realistic. The price to pay for the “perfect body” is living with a dangerous and sometimes deadly eating disorder. And there are more important things to think about than how thin you are.

1.The underlined word “compliments” in Paragraph 1 probably means_____.

A. questions

B. praise

C. understanding

D. experiences

2.Why did the author’s mother come to her room in tears?

A. Because the mother was worried about her daughter’s health.

B. Because the mother thought her daughter was brave enough.

C. Because the mother was sorry to have helped her daughter go on a diet.

D. Because the mother was deeply moved by her daughter’s friends.

3.The author decided to stop dieting_______.

A. after her parents persuaded her out of it

B. when her weight dropped to 95 pounds

C. after she reached her goal of losing weight

D. after her friends told her to stop dieting

 

1.B 2.A 3.B 【解析】作者通过自身减肥的经历告诉我们:通过节食可以减肥,但完美身材也存在很大的潜在危险,减肥者甚至会因为饮食失调而导致致命的健康问题。 1.词义猜测题。根据语境可知,“我”减肥成功,得到了朋友们的赞扬,这给了“我”自信。因此compliment与praise意义相近,意为“表扬,赞美”。故B项正确。 2.细节理解题。根据第二段第四句中的“with tears in her eyes and have long chats about how harmful this diet was and begged me to stop”可知,母亲含泪劝“我”放弃节食,担心节食会对“我”的身体造成伤害。故A项正确。 3.细节理解题。根据第三段中的“I was down to an only alive state of 95 pounds. All of a sudden, I knew I had to do something.”可知,当作者的体重降到95磅时,她才决定停止节食。故B项正确。 【名师点睛】 细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要实事的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。 此外,在阅读中可以使用定位法与跳读法解决细节理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和推理等,从而找出正确答案。 如第2小题直接定位法根据第二段第四句中的“with tears in her eyes and have long chats about how harmful this diet was and begged me to stop” 能找到相关的信息,可知答案,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

If you are a traveler without a guide leading the way, you need to _________ a guide book for details of your journey.

A. refer to    B. stick to

C. lead to    D. add to

 

查看答案

_________the mistakes in red ink is one of the ways that teachers usually use to remind students to pay attention to their work.

A. Underlined    B. Underline

C. Being underlined    D. Underlining

 

查看答案

---Mary has caught a bad cold.

---Has she? I regret_________her to put on more clothes yesterday.

A. not to remind    B. not to be reminded

C. not reminding    D. not being reminded

 

查看答案

This house is so big and beautiful. I think the rent must be _________as the other one.

A. three times as more    B. three times as much

C. as much three times    D. as three times more

 

查看答案

_________they grow they make sure that what is left in the ground after harvesting_________a natural fertilizer for the next year’s crop.

A. Whatever; become    B. Whichever; become

C. Whatever; becomes    D. Whichever; becomes

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.