满分5 > 高中英语试题 >

Conor Grennan was unwilling to be a volu...

Conor Grennan was unwilling to be a volunteer(志愿者). The 29-year-old American was not sure if he had the skills or a strong feeling for it.However, he went to work at an orphanage(孤儿院) in Nepal. His first thought was to make people impressed.

"I thought that if I volunteered just once. I could retell the story over and over," Grennan said in a Huffington Post article.However, his three-month stay it the orphanage turned into in unusual experience. It was 2004 and Grennan had given up his job to begin a year-long around-the-world trip, His first three months were spent in Nepal.

When he arrived in the village, he knew nothing about the children or the local culture. When he opened the gate of the Little Princes Children's Home, he was faced by the excited children.

The young American ended up caring for 18 children. He later discovered that they were trafficked(被拐卖的)children. So he walked through the mountains with great difficulty to find the kids' families, "I started walking with photos of the kids." he told the Reuters reporter. "I would show up in villages and show photographs around. I went with 24 photos, and I found 24 families." At the same time, he put his heart into Nepalese culture.

Grennan said, “Volunteering is the single best way to see how the rest of the world lives.”

He also encouraged others to do what he had done. He believes that volunteering needs only making decisions to show up.

Grennan's fight against child-trafficking has changed him. His book, Little Prince, came out last week.

1.At first, Grennan simply wanted to _______by volunteering in Nepal.

A. write travel stories    B. impress people

C. help the kids there    D. learn the skills

2.When Grennan came to the Little Princes Children’s Home. _______.

A. the children there felt excited    B. 18 children were ill in bed

C. he decided to give up his job    D. he’d lived in Nepal for a year

3.From the passage we can learn that Grennan _______.

A. found the kids’ families easily    B. was good at taking pictures

C. wrote the book Little Princes    D. asked others to go to Nepal

4.Which is the best title for the passage?

A. Volunteer travels in Nepal    B. Volunteer is with the kids

C. Volunteer becomes a writer    D. Volunteer changes a lot

 

1.B 2.A 3.C 4.D 【解析】本文讲述了美国年轻人康纳如何从不愿意参加志愿者活动,到热衷于与拐卖儿童作斗争不平凡的经历。 1.D 细节理解题。由文中的第二段中“His first thought was to make people impressed.”可知,起初他想给那里的人们留下好印象。故选D。 2.A 细节理解题。由文中的第五段第二句“When he opened the gate of the Little Princes Children‘s Home, he was faced by the excited children.”可知,当孤儿院的孩子看到他的到来,感到非常兴奋。故选A。 3.C 细节理解题。由文中的最后一段第最后一句“His book, Little Prince, came out last week.”可知,《小王子》这本书是康纳写的。故选C。 4.D 主旨大意题。纵观全文,都在围绕康纳参加志愿者活动后,发生了很大的变化这个话题展开的。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假定你是李华,想申请参加2017全球青年峰会(Global Youth Summit)。你写信请外教Mr. Smith帮你写一封推荐信,介绍你的英语能力、个性特点等,并于今年7月5日前发到gys2017@GYLeadership.org。

注意:

    1.词数100左右;

    2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

    3.不得透露考生本人所在学校及个人真实信息。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last Sunday, I joined the voluntary group to help keep the traffic in good order at a big crossing near our school. At 8:00 a.m., we arrived there, wore red vests with the word VOLUNTEER on the back. We helped with the police remind the passers-by to obey traffic rule. To our delighted, they all waited for the green light patient except one motor-biker. We also give out some hand-made brochures about traffic regulations, for that many people praised us. About 4 hours later, they said good-bye to the police and left. Tired as we were, we all felt an honor to do our parts.

 

查看答案

When I was a university student, I 1.(attract) by the Chinese. So I got a job as a teacher in Wuhan three years ago. 2.(think) back, I realize it was the students I met in the first year and Chinese university life in general 3. gave me the deepest impression.

During my school days, I would rarely give up my spare time to any activity 4.(connect) with study. Unless exams were approaching, my weekends were devoted to having fun or perhaps a part-time job. My Chinese students, 5. the other hand, seemed to spend their entire waking hours studying. I understand that competition in Chinese universities is extremely fierce. Nonetheless, their energy and motivation put 6.(I) to shame.

My first year in China was also my first year as a teacher. It was both challenging 7. rewarding. One thing I know for certain is that my year in Wuhan changed me for the 8.(good). Thanks to the politeness and 9.(warm) of Chinese students, I overcame my fear of speaking in public and became more self-confident. Most 10.(important), I met dozens of nice people and made many excellent friends.

 

查看答案

I’m sitting at the airport watching people in the last minutes before their loved ones arrive or depart.

A woman is running in circles trying to gather family members together for a _______. When the final moment comes before _______, she wraps her arms around her son, giving him a _______ hug that should protect him until she _______.

I sit with a book in my hands, waiting for my turn to leave, _______ because the ones I love have a different _______ from mine.

I think of other departures and arrivals. I _______ seeing my daughter. I wrapped myself around her as if she’d been _______. That year she was in her first year at university, coming home for the first time.

Today my flight is two hours late. When my flight is _______ called, I gather my book and luggage. ________ there is no one to see me off, I do not ________ to see where I have come from. ________, I think of my husband at work ________ if I have left yet.

As I head towards the plane, I find myself ________ yet another arrival and departure. That year, my 91-year-old grandfather died. After returning from his funeral, I arrived at the airport ________. My husband of only a year was waiting at the gate to take me in his arms. Because of my tears, ________ was looking at us, but I didn’t ________.

Life needs the important ________ all the time. I wish that all the people who went on a ________ could come back to find someone ________ them. I also wish they could leave with someone to see them off.

1.A. lecture    B. goodbye    C. dinner    D. party

2.A. gathering    B. boarding    C. announcing    D. landing

3.A. powerful    B. gentle    C. warm    D. common

4.A. leaves    B. survives    C. returns    D. recovers

5.A. frightened    B. anxious    C. relaxed    D. alone

6.A. schedule    B. attitude    C. position    D. target

7.A. imagine    B. enjoy    C. recall    D. consider

8.A. stolen    B. cheated    C. lost    D. punished

9.A. punctually    B. finally    C. abruptly    D. repeatedly

10.A. Although    B. While    C. Till    D. Since

11.A. slow down    B. get off    C. look back    D. run away

12.A. However    B. Besides    C. Instead    D. Therefore

13.A. doubting    B. asking    C. predicting    D. wondering

14.A. remembering    B. forgetting    C. planning    D. rejecting

15.A. shouting    B. crying    C. laughing    D. whispering

16.A. someone    B. everyone    C. none    D. anyone

17.A. care    B. respond    C. scold    D. flee

18.A. arrival    B. chance    C. departure    D. moment

19.A. journey    B. diet    C. picnic    D. holiday

20.A. worrying about    B. smiling at    C. talking of    D. waiting for

 

查看答案

How to Create a Mind Map

Most of us think visually but we write textually. 1. It also makes the information we list more difficult to process, remember, and share.

2. It combines the brain’s visual nature with our tendency to write down words. We end up with a diagram that combines logic and order in a less structured manner. This promotes clearer thinking and better comprehension. 3.

So, how do you create a mind map? The most basic method is to just use a pen and paper, or a marker and whiteboard. It begins with a central topic or idea, then flows outward. 4. The next level of topics is represented by branches extending from it.

There aren’t really any rules for creating mind maps. While most flow outwardly from the central topic, some users prefer to build mind maps in one direction. 5. This can make groups of ideas easier to identify and remember. It also makes a mind map more enjoyable to create and use.

Mind maps are extremely effective for taking notes, planning a project, brainstorming an idea, presenting information to others, and many other uses. Take out your pen and have a try.

A. They help to clarify thinking.

B. This goes against how our minds actually work.

C. They help us save time by focusing on key issues.

D. A mind map is the perfect answer to this dilemma.

E. Think of it as a tree, where the central point is the trunk.

F. It’s also a lot more enjoyable than simply writing down lists.

G. Others like to add colors, pictures, or symbols in their mind maps.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.