满分5 > 高中英语试题 >

The New economy has brought great busine...

The New economy has brought great business opportunities besides great challenges. Not since the Industrial Revolution has managing with change been so urgent a matter. Indeed, the Information Age has accelerated the pace of market and business changes to the point where some firms have set up "change departments" whose job is to constantly look for opportunities to change the firm and make it more productive.

Most firms have accepted the fact that they must make major changes. To remain competitive, companies recognize that they need to be in a constant process of changing themselves. This change is accompanied by the need to be willing to take risks in management style. Managers with such spirit have called themselves "change agents".

Despite some remarkable successes, however, introducing managing change has not been a simple matter. Firms have tried to introduce change to achieve its attendant efficiencies (节省幵支)through new technologies, restructuring, or outsourcing. Yet, this has cost a great deal of time and money, but often led to at best mixed results: approximately 75% of all change activities failed.   

The reason for most of these failures is that change often lacks a central focus. Managers become confused by all different and sometimes conflicting advice they receive about change management. The result is a loss of central focus and disorganized policies. To improve their chances of success, it is extremely important that managers should understand the nature and process of the whole company's change and its challenges much better.

1.What is the article mainly about?

A. Developing strong marketing plans.

B. Bringing in top technologies.

C. Ways for companies to hire better managers.

D. Changes of companies' operations.

2.The words "change agents" in Paragraph 2 are closest in meaning to “_____    ”.

A. instructors    B. customers

C. reformers    D. performers

3.According to the article, why do companies frequently fail to change?

A. Managers are conservative.    B. Not enough attention is paid.

C. Employees generally fight change.    D. Policies are not well directed.

4.What does the article suggest managers do?

A. Spend more time and money.    B. Improve their knowledge.

C. Buy more advanced technologies.    D. Face their challenge directly.

 

1.D 2.C 3.D 4.B 【解析】本文是一篇议论文。主要说了新型经济不仅带来了挑战,同时也带来了机遇。但在改变过程中遇到了失败……总结失败原因,提升管理者能力,更好的进行企业改革和应对挑战。 1.主旨大意题。从第一段中“Not since the Industrial Revolution has managing with change been so urgent a matter. ” 和“change departments”及上下文可以看出本文主要内容为“企业管理的改变”。故选D 2.词义推断题。根据文章内容及第二段开头“Most firms have accepted the fact that they must make major changes”可以得知,A:“指导员”、B:“顾客”、C:“改革者”、D:“演出者”所以选C。 3.细节理解题。从最后一段中“The reason for most of these failures is that change often lacks a central focus. ”和“The result is a loss of central focus and disorganized policies. ”可以看出选D。 4.细节理解题。从最后一段中“advice they receive about change management. ”得知文章主要建议经理们增长知识。故选B。 【名师点睛】 主旨大意型题范围一般包括:短文标题、主题大意或段落大意等。 此题型要求考生在理解文章后归纳文章要点,概括中心思想。考生需要分析文章的篇章结构,抓住文章的开头或结尾,从而找出能概括文章的主题句。主题句的特点:(1)语言特点:归纳性、概括性、抽象性;(2)位置特点:主题句常出现在“总结性”语言的“信号词”后,如:in summary, in a word, as a result, finally, in short, in conclusion和in brief等;主题句常出现在“转移话题式”语言的“信号词”后,如:but, however, nevertheless,hence等。 例如:本题中的第1小题。 【解题剖析】该小题属于主题大意题。学生可以分析文章的篇章结构,抓住文章的开头,根“Not since the Industrial Revolution has managing with change been so urgent a matter. ” 和“change departments”及上下文可以得知本文主要讲述了“企业管理的改变”,故选D
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

More than half of American teenagers and young adults volunteered last year, and the best way to join in this group turns out to be peer pressure: Three quarters of people ages 13 to 22 whose friends volunteer regularly also do so, which is nearly twice the number of those who participate in voluntary activities based on their concern about particular social

problems. Those were the key findings of new research results published by DoSomething. org, a group working to get young people involved in social change.    "

The study, based on data from 4, 363 young people, found that the most common form of support by volunteers was assistance with fundraising. 38 percent of those in the survey said they helped with solicitations (募捐),leading the study's authors to conclude: "Young people are a secret weapon. A persuasive donation speech from an enthusiastic teen is a way more influential than a cold call or that newsletter you were thinking about sending."

The study also found a gender (性另ij) divide in volunteer activities. Boys were more likely to undertake physical activities such as environmental cleanup or working with younger children in sports, while girls were more likely to help the homeless and other needy people or to work with arts groups.

The researchers say the responses to the survey pointed out many ways that nonprofits can do a better job of getting young people to volunteer. Among their suggestions:

Offer ways to socialize. The very first thing that many young people think of in choosing volunteer activities is having a chance to interact with friends, especially those of the opposite sex.

"Think of volunteering like a high-school party," the researchers write. "Volunteering, like everything else, is about joining in, making friends, and having a good time."

1.The passage above mainly talks about ______    .

A. what a research about voluntary activities finds out

B. why young people take part in volunteer work

C. how young people can be persuaded to volunteer

D. where most young volunteers would like to work

2.Most young people are likely to take part in voluntary activities because _____.

A. they are concerned about particular social problems

B. their friends of the same age volunteer

C. they want to influence more people to volunteer

D. their assistance can help those in need

3.At the end of the passage, the writer would probably continue to list _____.

A. more ways for young people to socialize

B. more reasons to get young people to volunteer

C. more tips on getting young people involved in volunteering

D. more differences between different genders in volunteering

 

查看答案

The ninth week of SEAL training is referred to as Hell Week. It is on Wednesday of Hell Week that you paddle down to the mud flats (泥滩)and spend the next 15 hours trying to survive the freezing-cold mud, the howling wind and the increasing pressure from the instructors to quit. As the sun began to set that Wednesday evening, my training class, having broken the rules, was ordered into the mud. The mud consumed each man till there was nothing visible but our heads. The instructors told us we could leave the mud if only five men would quit—just five men and we could get out of the extreme cold.

Looking around the mud flat, it was apparent that some students were about to give up. It was still over eight hours till the sun came up--eight more hours of freezing cold. The chattering teeth and shivering moans (呻吟)of the trainees were so loud it was hard to hear anything. And then, one voice began to echo (回荡)through the night--one voice raised in song. The song was terribly out of tune, but sung with great enthusiasm. One voice became two, and two became three, and before long everyone in the class was singing. We knew that if one man could rise above the great suffering then others could as well. The instructors threatened us with more time in the mud if we kept up the singing—but the singing went on. And somehow, the mud seemed a little warmer, the wind a little less bitter and the dawn not so far away.

If I have learned anything in my time traveling the world it is the power of hope. The power of one person, Washington, Lincoln, King, Mandela and even a young girl from Pakistan, Malala, can change the world by giving people hope.

So, if you want to change the world, start singing when you're up to your neck in mud.

1.From the passage, we can see that being ordered into the mud was _____    .

A. the last part of the training

B. the most useful part of the training

C. the real test of the trainees' intelligence

D. the punishment for the training class

2.The training class' singing together ______    .

A. helped them to kill the time

B. encouraged them to fight their difficulty

C. inspired the instructors

D. kept them from falling into the mud

3.The writer described his SEAL training experience mainly to tell the readers _____    .

A. the power of a large crowd of people

B. the advantage of the training

C. the way to bring about changes

D. the reason to promote singing

4.In the last paragraph, the phrase "up to your neck in mud" most probably means     ______ .

A. in an extremely difficult situation

B. in a hard training class

C. in terribly cold weather

D. in a lower social position

 

查看答案

 

Tuesday, May 92017

Time

 

Event

Details

Location

4:30pm

Travel Tuesday at the Leventhal Map Center

Join us at the Norman B. Leventhal Map Center as we explore a different part of the world on Travel Tuesday! Enjoy games, activities, coloring sheets, and more!

*The first Tuesday of every month is Travel Tuesday.

Central Library

 

Monday, May 15, 2017

Time

Event

Details ‘

Location

4pm

Theater Design Workshop

In theater design, it is the set designer's job to envision the scenery, furniture, and props that create the environment for the action to take place and the play to unfold. In this hands-on program led by architects from BSA Space, students learn about how the setting influences the action and the mood; and then use art, mathematics, and language arts skills to create their own three-dimensional model as a setting for their own story.

This program will run for five weeks and has limited seating. To reserve a spot, please contact the West Roxbury Branch at 617. 325. 3147. This program is for children ages 6-9.

West Roxbury

 

Wednesday, June 7, 2017

Time

Event

Details

Location

4pm

Giant

Puppet-Making Workshop

The Puppeteers' Cooperative shows children how to create larger-than-life characters like animals or dragons using simple materials and techniques.

This program will run for 6 weeks and has limited seating.

To reserve a spot, please contact the Adams Street Branch at

617. 436. 6900. For children ages 6 to 12.

Adams

 

Wednesday, June 14 2017

Time

 

Event

 

Details

Location

3:30pm

DJ Classes with MMMMAVEN

Over the course of four weeks, participants learn the basics of DJing on industry-leading equipment, Mixtrack Pro Controller, and software, Serato DJ. In these hands-on classes, teens learn how to mix music with technology and explore the art of performance.

This program will run for 4 weeks and has limited seating.

To reserve a spot, please contact the Mattapan Branch at

617. 298. 9218. For teens ages 12 and up.

Mattapan

 

 

1.Travel Tuesday at the Leventhal Map Center will____     .

A. show you around the Central Library

B. arrange for you to travel around the world

C. take place every Tuesday every month

D. enrich your knowledge of the world

2.Tom, an 8-year-old boy, wants to learn how to improve the setting for his play, he will join in ____     .

A. Travel Tuesday at the Leventhal Map Center

B. Giant Puppet-Making Workshop

C. Theater Design Workshop    .

D. DJ Classes with MMMMAVEN

3.The four events will _______    ,

A. have limited seating    B. take place in the afternoon

C. be held for the same age group    D. last for five or six weeks

4.Where can children learn how to make an amusing animal with something at home?

A. At Adams.    B. At Mattapan.

C. At West Roxbury.    D. At Central Library.

 

查看答案

 

1.He is a _______(顾问) on law affairs to the mayor.

2.Your statement is in _______(矛盾) with the rest of the evidence.

3.The sudden  a_______ of guests forced her to change her plans.

4.I'd a_______ it if you would open the window for me.

5.He doesn’t have a sense of r_________, so he isn’t popular with his classmates.

6.China Telecom and China Unicom(电信和联通) also o ________fixed-line businesses.

7.Although she had only met the old man once,he had made a deep i_______on her.

8.Each year Americans c_______ a high percentage of the world's energy.

9.If I may refer back to the problem we discussed, I think we shall stress on the c________ of our natural resources.

10.It is not easy to ban i_________ hunting in some mountainous areas.

 

查看答案

What is waste and why does it matter?

Waste or rubbish is something that people throw away because they no longer need it or want it. Almost everything we do creates waste and as a society we are currently producing more waste than ever before. We do this at home and at work. The fact that we produce waste, and get rid of it, matters for the following reasons.

When something is thrown away we lose the natural resources, the energy and the time which have been used to make the product. The vast majority of resources that we use in manufacturing products and providing services cannot be replaced. The use of these resources cannot go on indefinitely— we would run out.

When something is thrown away, we are putting pressure on the environment's ability to cope— in terms of the additional environmental impacts associated with extracting the new resources, manufacturing and distributing the goods, and in terms of the environmental impacts associated with getting rid of our rubbish.

When something is thrown away, we are not able to see it as a resource. It is well understood that what is waste to one person may not be viewed as waste by another. A good example of this is scrap metal(金属废料)which has been recycled for many years. Increasingly people are realizing that it makes economic sense as well as environmental sense to use "waste" rather than just throw it away.

The process of using up the earth's natural resources to make products which we then throw away, sometimes a very short time later, is not "sustainable" — in other words, it cannot continue indefinitely.

The way we consume materials will affect whether we have a sustainable society that leaves resources available for future generations to use. As consumers and producers, we are central to the concept of sustainability. We need to think about how we can get more out of less, how we can use less and throw away less and how we can do better things with our so-called "waste" than throw it away. We need to see "waste" as a "resource".

Title

The problem with waste

1.

Waste or rubbish is what people throw away when they do not need it or want it any longer.

Important 2.on society

The natural resources, the energy and the time used to make the product become 3.when something is thrown away. The vast majority of resources can’t be replaced and they would be 4.up.

The environment's ability to extract the new resources, manufacture and distribute the goods and get rid of rubbish is 5. pressure.

People 6. to see it as a resource. Increasingly, people are realizing that it makes both economic sense and environmental sense to use "waste" 7.of just throwing it away.

Result

We’ll leave fewer resources 8. for future generations to use.

9.

People should have the 10. of sustainability, thinking about getting more out of less, using less, throwing less and doing better things with it.

People should see "waste" as a "resource".

 

 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.