满分5 > 高中英语试题 >

What is waste and why does it matter? Wa...

What is waste and why does it matter?

Waste or rubbish is something that people throw away because they no longer need it or want it. Almost everything we do creates waste and as a society we are currently producing more waste than ever before. We do this at home and at work. The fact that we produce waste, and get rid of it, matters for the following reasons.

When something is thrown away we lose the natural resources, the energy and the time which have been used to make the product. The vast majority of resources that we use in manufacturing products and providing services cannot be replaced. The use of these resources cannot go on indefinitely— we would run out.

When something is thrown away, we are putting pressure on the environment's ability to cope— in terms of the additional environmental impacts associated with extracting the new resources, manufacturing and distributing the goods, and in terms of the environmental impacts associated with getting rid of our rubbish.

When something is thrown away, we are not able to see it as a resource. It is well understood that what is waste to one person may not be viewed as waste by another. A good example of this is scrap metal(金属废料)which has been recycled for many years. Increasingly people are realizing that it makes economic sense as well as environmental sense to use "waste" rather than just throw it away.

The process of using up the earth's natural resources to make products which we then throw away, sometimes a very short time later, is not "sustainable" — in other words, it cannot continue indefinitely.

The way we consume materials will affect whether we have a sustainable society that leaves resources available for future generations to use. As consumers and producers, we are central to the concept of sustainability. We need to think about how we can get more out of less, how we can use less and throw away less and how we can do better things with our so-called "waste" than throw it away. We need to see "waste" as a "resource".

Title

The problem with waste

1.

Waste or rubbish is what people throw away when they do not need it or want it any longer.

Important 2.on society

The natural resources, the energy and the time used to make the product become 3.when something is thrown away. The vast majority of resources can’t be replaced and they would be 4.up.

The environment's ability to extract the new resources, manufacture and distribute the goods and get rid of rubbish is 5. pressure.

People 6. to see it as a resource. Increasingly, people are realizing that it makes both economic sense and environmental sense to use "waste" 7.of just throwing it away.

Result

We’ll leave fewer resources 8. for future generations to use.

9.

People should have the 10. of sustainability, thinking about getting more out of less, using less, throwing less and doing better things with it.

People should see "waste" as a "resource".

 

 

 

1.Definition 2.impacts/effects 3.lost 4.used 5.under 6.fail 7.instead 8.available 9.Suggestions/Tips/Advice 10.sense / concept 【解析】本文为议论文。文章论述了什么是废品,废品对我们所产生的影响,呼吁人们正确地对待和使用生活中的废品。 1.根据右侧的“废品或垃圾是人们不再需要或不再想要它的时候,扔掉的东西”可知,此处指“概念”。故填Definition。 2.根据右侧描述可知,此处指“对社会的重要影响”。故填impacts/effects。 3.根据第三段中的When something is thrown away we lose the natural resources, the energy and the time which have been used to make the product.(当某物被扔掉时,我们失去了用于生产产品的自然资源、能源和时间)可知,此处指“失去的”。故填lost。 4.根据第三段中的The vast majority of resources that we use in manufacturing products and providing services cannot be replaced. The use of these resources cannot go on indefinitely— we would run out.(我们在制造产品和提供服务方面所用的绝大多数资源是无法替代的。这些资源的使用不能无限期地继续下去——我们会用完它们)可知,此处指“它们会被用完”。故填used。 5.根据第四段中的When something is thrown away, we are putting pressure on the environment's ability to cope(当某物被扔掉时,我们对环境的应对能力施加了压力)可知,此处指“环境面临着提前新能源、制造和分配货物、清除垃圾的压力”,be under pressure“处于压力之中”。故填under。 6.根据第五段中的we are not able to see it as a resource.可知,人们没能把它当作一种资源,fail to do sth.“没能做成某事”。故填fail。 7.根据第五段中的Increasingly people are realizing that it makes economic sense as well as environmental sense to use "waste" rather than just throw it away.可知,人们越来越意识到使用“废物”而不是把它扔掉是有经济意义和环境意义的,instead of“而不是”。故填instead。 8.根据最后一段中的The way we consume materials will affect whether we have a sustainable society that leaves resources available for future generations to use. (我们消费材料的方式将影响我们是否有一个能留资源给后代使用的可持续发展社会)可知,我们留给后代可以使用的资源将会更少了。故填available。 9.根据右侧描述可知,此处指给人们的一些建议。故填Suggestions/Tips/Advice。 10.根据最后一段中的As consumers and producers, we are central to the concept of sustainability.可知,人们应该有可持续发展的概念或意识。故填sense/concept。 【名师点睛】 本题为任务型阅读,不仅考查学生阅读理解层面的能力,更加注重考查学生“写”的能力。答题过程中要找准原文对应信息,如第7小题,根据文章第五段中Increasingly people are realizing that it makes economic sense as well as environmental sense to use "waste" rather than(关键信息) just throw it away.及题干Increasingly, people are realizing that it makes both economic sense and environmental sense to use "waste" ____7____of just throwing it away.可看出,题干与原文信息几乎是一样的,要求填写的词实际上就是要替换词组rather than,而instead of“而不是”正好符合此处语境,于是我们确定正确答案。其它小题,我们也可以看出,题干信息和原文信息存在着很大的相关性,都有关键信息和对应信息,做题时,细心一点,应该没有问题。若是写单词,则要注意拼写正确,词形、词性有无变化,是否需要大写;若所要完成的是短语或句子成分,则需谨慎对待,依据所给题干分析要完成的是什么句子成分,需用什么样的表达方式,不可简单草率地将文中信息直接挪用。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Maybe it is true that we do not know what we have got until we lose it, but it is also true that we do not know what we have been missing until it arrives.

It takes an hour to like someone, and a day to love someone, but it takes a lifetime to forget someone. Giving someone all your love is never an assurance that they will love you back. Do not expect love in return; but if it does not, be content it has grown in yours. Do not rely on one’s appearance; it can trick you. Do not rely on wealth; even that fades away. Rely on someone who makes you smile, because it takes only a smile to make a dark day seem bright.

There are moments in life when you miss someone so much that you just want to pick them from your dreams and hug them. Dream what you want to dream; go where you want to go; be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.

The brightest future will always be based on a forgotten past. You cannot go on well in life until you let your past failures and heartaches go off. May you have enough happiness to make you sweet, enough trails to make you strong, enough sorrow to keep you human, enough hope to make you happy. The happiest of people do not necessarily have the best of everything; they just make the most of everything that comes along their way. Happiness waits for those who cry, those appreciate the importance of people who have touched their lives. Always put yourself in others’ shoes. If you feel that it hurts you, it probably hurts the other person, too.

When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you are the one who is smiling and everyone around you is crying.

1.In this passage, the writer wants to tell us ______.

A. what to do in our life

B. where to go with other persons

C. how to treat our life

D. how to get on well with other persons

2.Which of the following statements is true according to the passage?

A. If you give someone your love, you are sure to receive love in return.

B. We often don’t know what we have lost until it happens someday.

C. It is wise not to rely on anybody because you are likely to be cheated.

D. If it takes you a short time to love someone, you will easily forget the person.

3.If you put yourself in another person’s position, ______.

A. you shouldn’t do what will hurt other people

B. you should put on other people’s shoes

C. you should believe in other people

D. you should depend on your imagination

4.In the last paragraph the writer is actually telling us that a person in the world should be one who     ______.

A. can accept the suggestions made by others

B. can live happily and forget the past

C. does good to other people and is respected and loved by them

D. has made a lot of money for himself before he dies

 

查看答案

My husband and I got married in 1965 and for the first ten years of our marriage I was very happy to ______ home and raise our three children.Then four years ago,our youngest ______ went to school and I thought I might go back to ______.

My husband was very ______and helped me to make my decision.He pointed out all of the things I can do around the ______,and said he thought I could be a great ______ in business.After several weeks of job­hunting,I found my ______job,which is working for a small public relations firm.At first,my husband was very ______ of me and would tell his friends,“My clever little wife can ______ that company she’s working for.”

But as his joking words were close to ______,my husband stopped talking to me about my job.I have received several promotions and pay increases,and I am now ______ more money than he is.I can buy my ______ clothes and a new car.Because of our joint incomes,my husband and I can do many things that we had always ______ of doing,but we don’t do these things because he is very ______.

We ______ about little things and my husband is very critical of me in front of our friends.For the first time in our marriage,I think there is a possibility that our marriage may come to a(n) ______.

I love my husband very much,and I don’t want him to ______ lower,but I also love my job.I think I can be a good wife and a working woman,but I don’t know ______.Can you give me some ______?Will I have to choose one or the other or can I keep both my ______ and my new career?

1.A. look    B. stay    C. see    D. study

2.A. person    B. man    C. child    D. lady

3.A. school    B. factory    C. study    D. work

4.A. restricted    B. opposite    C. disappointed    D. supportive

5.A. group    B. house    C. firm    D. husband

6.A. success    B. failure    C. mother    D. helper

7.A. awkward    B. convenient    C. useful    D. present

8.A. warm    B. fond    C. proud    D. comfortable

9.A. run    B. walk    C. hire    D. sell

10.A. awareness    B. beliefs    C. reality    D. ambition

11.A. making    B. building    C. producing    D. growing

12.A. cheap    B. own    C. important    D. incredible

13.A. agreed    B. believed    C. dreamed    D. supposed

14.A. unhappy    B. confident    C. discouraging    D. certain

15.A. communicate    B. strike    C. fight    D. change

16.A. absence    B. end    C. exam    D. question

17.A. gain    B. add    C. feel    D. suffer

18.A. what    B. where    C. why    D. how

19.A. duties    B. advice    C. fun    D. enjoyment

20.A. husband    B. child    C. friendship    D. boss

 

查看答案

My money is ________, so I have to call my parents saying that I am missing them.

A. run out    B. using up

C. running out    D. running out of

 

查看答案

The topic, which many people______ a small one, will actually have a great influence_____ us.

A. think as; to    B. think of as; on

C. think as; upon    D. think of as; to

 

查看答案

My uncle hasn't been able to quit smoking, but at least he has______.

A. cut out    B. cut down

C. cut up    D. cut off

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.