满分5 > 高中英语试题 >

Right in front of the Minneapolis Centra...

Right in front of the Minneapolis Central Library, a row of green bikes sits parked in a special stand. Each bike is designed with the logo “ Nice Ride”-- the name of the city’s bike-share program.

Nice Ride bikes are a lot like the library books that people come here to borrow. To rent a bike, you simply use your membership card at a Nice Ride bike station. Members can rent one of l, 200 bikes from 138 stations throughout Minnesota’s largest city. People use the Nice Ride bikes to go to work, to go out on business , or just to enjoy the city’s many bike paths.

The rise of bike-share programs like Nice Ride is encouraging more people than ever to choose biking over driving. Skyrocketing gas prices and concerns about the environment have also gotten people to dust off their bike helmets, pump air into flat tires, and hit the road.

Why ride? Not only is biking good exercise but switching from a car to a bike also cuts down the  amount  of pollution  in  the  air. Carbon dioxide, a greenhouse  gas linked to climate change, is one of the many polluting substances that come out of a car’s tail pipe.

Bike-share systems are found around the world in cities like London, Paris, Barcelona, and Melbourne, Australia. The largest program with 70,000 bikes--is in Wuhan, China.

To make roads friendlier to non-motorists, the U. S. Department of Transportation has invested more than a billion dollars in cycling and pedestrian projects in recent years. The money went toward building thousands of miles of on-street bike lanes and pedestrian-only passages called greenways.

1.Which of the following can people do with the bikes?

A. Earn a living.    B. Enjoy bikeways.

C. Compete in a race.    D. Rent them out to others.

2.What is Paragraph four mainly about?

A. Benefits of biking.    B. Pollution caused by cars.

C. Methods to use the bikes.    D. Measures to decrease pollution.

3.Which of the following is true of Nice Ride?

A. China has better public bike systems.

B. It will take the place of taxi companies.

C. It attracts more people to choose biking.

D. The government lacks money to support it.

4.What is the author’s purpose in writing this text?

A. To seek advice for Nice Ride.

B. To compare Nice Ride with libraries.

C. To raise money for bike-share programs.

D. To introduce the bike system in public places.

 

1.B 2.A 3.C 4.D 【解析】本文主要介绍了一个城市自行国共享的项目,并鼓励人们骑车出行减少污染。 1.B B 细节理解题。根据第二段提到People use the Nice Ride bikes to go to work,to go out on business,or just to enjoy the city’s many bike paths人们用自行车可以去工作,谈生意,使用城市的自行车道,故选B项 2.A 主旨大意。根据第四段提到Not only is biking good exercise,but switching from a car to a bike also reduces the amount of pollution in the air不仅仅骑车可以锻炼身体,减少洗车有害气体的排放,有助于环保,故选A项。 3.C 3. Which of the following is true of Nice Ride? A. China has better public bike systems. B. It will take the place of taxi companies. C. It attracts more people to choose biking. D. The government lacks money to support it. C 细节理解题。根据倒数第二段提到The largest program-with 70,000 bikes-is in Wuhan,China.有一个项目在中国,而不是自行车体系故A项错误;文章鼓励人们骑自行车而不是取代车辆,故B错误。根据最后一段提到To make roads friendlier to non-motorists,the U.S.Department of Transportation has invested more than a billion dollars in cycling and pedestrian projects in recent years.政府大量的投入,故D项错误;根据最后一段提到The money went toward building thousands of miles of on-street bike lanes and bike-and pedestrian-only passages called green ways可知是鼓励人们骑车出行,故选C项正确 4.D 推理判断题。第一段提到图书馆前有很多的自行车停放,这是城市自行车共享的项目。目的就是鼓励人们环保出行,政府也加大的投入,故选D项。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

When other nine-year-old kids were playing games, she was working at a petrol station. When other teens were studying or going out, she fought to find a place to sleep on the street. But she beat these terrible setbacks(挫折) to win a highly competitive scholarship and gain entry (录入)into Harvard University. And her amazing story has inspired a movie, “Homeless to Harvard: The Liz Murray Story”.

Liz Murray, a 22-year-old American girl, has been writing a real-life story of willpower and determination. Liz grew up with two drug-addicted parents. There was never enough  food or warm clothes in the house. Liz was the only member of the family who had a job. Her mother had AIDS and died when Liz was just l5 years old. The effect of that loss became a turning point in her life. Connecting the environment in which she had grown up with how her mother had died. She decided to do something about it.

Liz went back to school. She threw herself into her studies, never telling her teachers that she was homeless. At night, she lived on the streets. “What drove me to live on had something to do with understanding, and by understanding that there was a whole other way of being. I had only experienced a small part of the society,” she wrote in her book Breaking Night.

She admitted that she used envy (妒忌)to drive herself on. She used the benefits that come easily to others, such as a safe living environment, to encourage herself that “next to nothing could hold me down”. She finished high school in just two years and won a full scholarship to study at Harvard University. But Liz decided to leave her top university a couple of months earlier this year in order to take care of her father, who has also developed AIDS. “I love my parents so much. They are drug addicts. But I never forget that they love me all the time. ”

Liz wants moviegoers(常看电影的人) to come away with the idea that changing your life is “as simple as making a decision”.

1.In which order did the following things happen to Liz?

a. Her mother died of AIDS.

b. She got admitted into Harvad.

c. She worked at a petrol station.

d. The movie about her life was put on.

e. She had trouble finding a place to sleep.

A. c, a, e, b, d    B. a, b, c, e, d

C. c, d, b, a, e    D. b, e, a, d, c

2.What actually made her go towards her goal?

A. Envy and encouragement.

B. Willpower and determination.

C. Decisions and understanding

D. Love and respect for her parents.

3.What does Liz mean by saying “What drove me to live on...I had only experienced a small part of the society”?

A. She had little experience of social life.

B. She could hardly understand the society.

C. She would do something for her own life.

D. She needed to travel more around the world.

4.What does the passage mainly tell us?

A. Why Liz loved her parents so much.

B. How Liz made efforts to change her life.

C. What a hard time Liz had in her childhood.

D. How Liz managed to enter Harvard University.

 

查看答案

Tears ran down from my eyes as I saw the essay my high school English teacher had just handed back. A big F was written on top. I was hopeless. I was stupid ! My face burned with shame when my classmates called me stupid.

“I’m the only one who doesn’t know my ABCs!” I sobbed to Mom.

“I’ll help,” she promised.

Every day I sat with her, but to me, cat looked like cta and red was reb. Frustrated, I would return to my bedroom and draw, filling the paper with houses, restaurants and offices.

“When I grow up, I want my own store,”  I told Mom , pointing to my drawings.

“ That’s great !” she said, “ but first you have to learn to read.”

Later, I was diagnosed with dyslexia (失读症). So Mom took me to a learning centre, where I was given reading exercises. But I still had a hard time. Finally, I graduated, but I was afraid of my reading skills.

“I’ll never get a job !”  I cried to Mom later again.

“ Don’t focus on what you can’t do,” she comforted, “ Concentrate on what you really can.”

But what can I do? I wondered. Suddenly, I thought of the drawings I’d made as a child and my dream of having my own store. I enjoyed sales so much that over the next few years, I tried my hand at other businesses. Today, I watch over seven branches. We have 187 employees and $15 million in sales.

While I’ll never be what my teachers might have wanted, I am a success--on my own terms. The other day a student sent me a card, reading: You gave me so much confidence. I hope to be like you when I am big. Tears of joy filled my eyes. This was my A, and I smiled.

1.Why did the author feel so ashamed at school?

A. His teacher ignored him in class.

B. His teacher didn’t grade his essay.

C. He failed to finish his essay in time.

D. His classmates looked down upon him.

2.Which of the following best describes the author’s feeling to his mother?

A. Grateful.    B. Guilty.

C. Doubtful.    D. Regretful.

3.Which of the following can match the text?

A. No pains, no gains.

B. Never too old to learn.

C. Every man has his value.

D. Two heads are better than one.

 

查看答案

英国姐妹学校的老师Dr.Smith将要来你们学校开展教学活动。来华前,他给你们年级的学生写了一封公开信,调查需求情况。

Dear students,

I'm so excited about my trip to China next month.I can't wait to see your school and give my lessons there.Just a few things I'd like to know.What do you hope to get out of these lessons?What topics do you find most interesting? And what kind of teachers do you like?

I am looking forward to your reply.

Sincerely yours,

Paul Smith

假定你是李华,请根据来信内容代表同学们写一封回信,内容包括:

1.欢迎Dr.Smith的来临;

2.回复信中提出的问题;

3.表达对他到来的期盼。

注意:

1.词数100-120字左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Dr.Smith,

My classmates and I became very excited hearing you would give us lessons.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

The old saying “The early bird catches the worm” show us the importance of planning, working hard and trying constant. To achieve outstanding results, the most people must plan ahead and work hard to overcome all kind of difficulties.

That has been my own experience, either. When I first started at high school, I seldom passed my exams, so I never prepared well. Later, my teacher, Mr Black, advised me plan everything in advance. She asked me to study hard as well. After a year of putting his advice to practice, I can now easily pass all my exams.

There are no direct roads to succeed.

 

查看答案

 

1.Sometimes we are supposed to________(思考)on ourselves deeply.

2.Time Goes by fast without________(意识).

3.He w________the traffic accident on his way back home yesterday.

4.Mary sang and her friend________(伴奏)her on the piano.

5.Peter has a strong d________to help those in need.

6.To my great________(满意),the book I bought is very popular.

7.Doing sports is b________to our health physically and mentally.

8.The system has been designed to give students quick and easy a________to the library.

9.The air in the morning is fresh to________.(呼吸)

10.When moving to Canada,the children a________to the changes very soon last year.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.