满分5 > 高中英语试题 >

Aging brings wrinkles, sagging bodies an...

Aging brings wrinkles, sagging bodies and frustrating forgetfulness. But getting older is not all bad for many people. Mounting evidence suggests aging may be a key to happiness. There is conflicting research on the subject, however, and experts say it may all boil down to this: Attitude is everything.

Older adults tend to be more optimistic and have a more positive outlook on life than their younger and stressed opposites. The big question is why seniors are happier. A recent study suggests one reason: Older adults remember the past through happy memories. Aging can bring more cheer as people become more comfortable with themselves and their roles in society. The older adults said they were enjoying more time with their family, spending more time on hobbies and having greater financial security and did not have to work.

But others are doubtful about the link between happiness and growing older.

"The notion that those in old age are happiest is misleading," said Richard Easterlin, a professor of economics at the University of Southern California. "It is based on comparing people of different ages who are the same in terms of income, health, family life." Easterlin added, "When you take account of the fact that older people have lower income than younger, are less healthy, and more likely to be living alone, then you will find it hard to accept that they are happier.

In fact, scientists have found that as people age, their health declines and social networks disappear as their friends die, which can make the elderly less happy.

Even if one does give in to age's dark side, health and happiness don't always go hand-in-hand. It's all about attitude. Research by the University of Chicago’s Yang suggests that attitude about life and happiness, is partly shaped by the era in which a person was born. It turns out that individuals who adapt the best to changes also have the highest expected levels of happiness.

Despite the conflicting findings about aging and happiness, the good news is that there doesn’t appear to be a limit to how much happiness one can achieve in one’s life. “Most people desire happiness,” Easterlin said. “To my knowledge, no one has identified a limit to attainable happiness.”

1.What does the last paragraph mainly tell us?

A. The key factor to older adults’ happiness

B. There is a conflict between aging and happiness

C. No one can define the limit to happiness.

D. The relationship between health and happiness.

2.Why are some seniors happier according to some experts?

A. They focus on what makes them feel good.

B. They have their own circle of friends.

C. They have better income after retirement.

3.What can we learn from the passage?

A. People of the same age have the same sense of happiness.

B. Attitude may play a very important role in happiness.

C. People who adapt the best to changes are more likely to be unhappy.

D. Older adults who have more valuable life experience are more optimistic.

4.What’s the topic discussed in the passage?

A. Whether aging or attitude brings happiness.

B. Why seniors adapt the best to changes in society.

C. What the limit to an elder person’s happiness is.

D. How older people feel compared with younger people.

 

1.C 2.A 3.B 4.A 【解析】本文主要讨论了究竟是年龄还是态度带来了幸福这一话题。 1.C 段落大意题。根据最后一段,特别是最后一句话 “To my knowledge, no one has identified a limit to attainable happiness.” 总结了本段,也就是没有人确定幸福的极限。故选C. 2.A 细节理解题。根据第二段A recent study suggests one reason: Older adults remember the past through happy memories.可知,根据一些专家意见,老年人更幸福的原因是他们更多地关注让他们感觉好的事物。故选A. 3.B 推理判断题。根据第一段There is conflicting research on the subject, however, and experts say it may all boil down to this: Attitude is everything.可知,态度在幸福中可能起着非常重要的作用。故选B. 4.A 主旨大意题。根据全文可知本文主要讨论了究竟是年龄还是态度带来了幸福这一话题。故选A.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Nowadays, especially in China, everything seems to favor social intercourse, such as gatherings of friends, KTV, group travel, dining tighter, playing cards and Mahjong, plus the Chinese-style “street-crossing group.” Back home, discussions can still be boisterously carried on within the “circle of friends” of WeChat.

However, these scenes cannot always ease a sense of loneliness. Zhu Ziqing, a well-known professor of Tsinghua University, signed with emotion: “My loneliness increases as scene becomes much busier.” One popular song today is also called “A lonely man in crowds.” Actually, engaging in social intercourse requires ability, while being alone involves the whole character.

These days, it is not easy to calm down totally and return to one’s true self. Willpower, intellect and discipline are required. Einstein said: “It is not your working time but your spare time that determines the possibility of whether you will be successful or not.” The “spare time” he referred to could be taken as “spending time by yourself.”

Lonely life could be either dull, boring and tasteless or abundant, interesting and colorful, depending on one’s quality, ambition and inspiration.

Just as the body constantly requires energy, the mind and soul also demand unceasing inputs. However, information, to processed and integrated(融入)into knowledge, thoughts and feelings, instead of bustle(忙碌)seems to be the right condition. Successful careers in all walks of life worldwide have proved that “the soul grows in peace and talent is nurtured in loneliness”. In a sense, it may be reasonable to say that “Happiness tends to be shallow while loneliness involves profundity”.

Man, in fact, needs loneliness more than happy time, and only abundant loneliness can produce quality happiness.

1.Which of the following can replace the underlined the word “boisterously” in paragraph 1?

A. surprisingly

B. sadly

C. busily

D. peacefully

2.What can we infer from the second paragraph?

A. Being alone marks people depressed.

B. Social intercourse improves our happiness.

C. One may feel lonely even when surrounded by people

D. We should attend social intercourse to decrease our loneliness.

3.What can we know from Einstein’s words?

A. You should be successful if you spend all your time by yourself.

B. You should exercise more if you want to keep your minds healthy.

C. You will not become successful if you join in more social intercourse.

D. You will be more successful if you can make your lonely time meaningful.

4.Which may be the best title for this passage?

A. Live On Your Own

B. Happiness and Loneliness

C. The secret of success

D. Practice Your Social Ability

 

查看答案

“Annabel, I think there is a bear in our house,” I shouted up the stair. She didn’t hear me properly. “There is a what?” she shouted back. “You’ve found a chair in the house?” I cleared my throat and said again, as calmly as possible, “I think there is a bear in the house.” If there is a world speed record for repacking a backpack and leaving a building, Annabel must be a competitor, for we were outside the building within seconds.

Annabel and I had already spent three days walking 80 kilometers over the mountains from the Pacific. We were in Canada’s Yukon Territory, heading towards Car cross, on the shore of Lake Bennett. Here our boat was waiting where we had left it the week before. Our plan then was to boat down the 3,000 kilometers of Yukon River to the Bering Sea.

On this day, we were walking the last 48 kilometers towards Car cross, following a disused railway line. You had to keep an eye out for black bears, whose presence was obvious from the huge piles of dung(粪便)that littered the tracks.

As the day drew on, we started to look for somewhere to sleep. We finally found an old railway building, which looked as if it might keep us safe from bears. Though the windows and doors had large scratch and chew marks, they were covered with boards and looked safe. Annabel went upstairs and started to unpack and settle in while I looked around downstairs.

I was moving around in what was once clearly a kitchen, when, from out of a darkened doorway that I took to the storeroom, came a soft but unusual deep moan(呻吟). My curiosity raised, I started to walk towards the slightly opne door. I was halfway across the room when a low rough sound came out of the darkness and the hairs on the back of my neck stood up. My natural ability was to ruin. I backed out of the room, my eyes staring at the dark doorway. We thought it might be a better idea to spend the night elsewhere.

We got up early in our small tent in the morning. The night’s sleep had been all right except when a little troubled by dreams of bears. But our mood rose with the sun. We were walking along, relaxing with each step and looking forward to a big lunch at Car cross.

Crossing a small wooden bridge, we left the rail tracks to have a drink. As we returned, Annabel cried out “Stop!” Looking up, I saw a familiar black shape behind us: another black bear was following us, moving up slowly from behind, and then disappearing rapidly into the trees when we turned to face it. How long it had been following us, we could not say.

1.What can you know from the first paragraph?

A. Annabel set a world speed record.

B. The author was calmer than Annabel.

C. Annabel’s hearing was so poor that she couldn’t hear any sounds.

D. The two girls ran out of the house at high speed for fear of the bear.

2.What is the author and Annabel’s final destination?

A. The Pacific

B. Yukon Territory

C. Car cross

D. The Bering sea

3.Which is TURE about the old railway building according to the passage?

A. Trains pass here along the railway track.

B. Bears might have come and gone around here.

C. It was really a safe place to play and sleep in.

D. A rough sound could be heard from the kitchen.

 

查看答案

Dear Parents:

I’m delighted that you are considering the British International School for your children’s education. Our school offers first class international education delivered by experienced, highly qualified and professional staff.

We aim to provide a high quality British-style education characterized by:

The arrangement of the English National Curriculum to meet the needs of international and local students and offering an insight into the local culture.

High quality teaching provided by international and local staff.

A broad personal development of students that encourages independence, confidence, tolerance, good manners and respect.

A recognition of the school-parent partnership in the successful education of the children.

An acknowledge that all students are individuals who deserve an environment to help realize their academic and other potential, thereby preparing them for their chosen continued education and career.

A safe, caring, happy and stimulating environment benefiting from high quality facilities.

Our school provides an effective framework for education through a broad, balanced, and monitored curriculum. As students advance through the school, we ensure that their needs are met through progressive teaching and learning. Although our curriculum is based upon the National Curriculum for England, it is adapted as appropriate, to ensure suitability for our diverse student body. Thus, we strive for the development of transferable skills through the years of school, as well as the acquisition of a broad body of knowledge.

Students are given opportunities to develop many skills. These include skills in language, in science, technology and mathematics, in the aesthetic(审美的) and creative fields of music, drama and art, and in physical education.

We insist that students act in a responsible manner toward all members of society. Throughout the school, students are taught to distinguish between right and wrong and show consideration for others. The qualities of honesty, kindness and good manners are always encouraged. Our friendly atmosphere provides a secure and happy environment in which children can grow and flourish as Individuals and valued members of the school family.

1.What do you think the author is?

A. A school principal

B. An exchange student.

C. An assistant professor

D. An experienced lecturer.

2.Why does the school change its curriculum when necessary?

A. To develop some good students’ skills.

B. To meet the needs of different students.

C. To offer an insight into the local culture.

D. To help students realize their potential.

3.Which of the following about the students is NOT mentioned in the passage?

A. Manners

B. Self-discipline

C. Qualities.

D. Independence.

4.What is the purpose of the passage?

A. The author thinks schools and parents play an important role in teaching.

B. The author is stressing that responsibility is the most important thing for a student.

C. The author is encouraging more parents to send their children to this school.

D. The author implies students become valued people without a friendly atmosphere.

 

查看答案

假定你是李华,你的笔友Peter想结识相一位你身边的好友。请你根据下列提示,用英语写一封邮件,向他推荐你班班长李明。

提示:

1.人物介绍;

2.推荐理由(学习、品质、班级工作等);

3.你的愿望。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头和结尾已给出,不计入总词数。

参考词汇:雾霾haze          维生素vitamin

Dear Peter,

How is it going?__________________ ____________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

Conflict Resolution(解决)

Conflict is a normal part of any healthy relationship. After all, two people can’t be expected to agree on everything all the time. 1.

Conflicts may be resolved in positive or negative ways. When they’re handled in a positive way, they provide an opportunity to strengthen the bond. 2. The following is a practical five-step process for conflict resolution.

Agree that you disagree. Make clear the issue that is causing the disagreement. Answer the question “What is this disagreement about?”

Take turns talking and listening. Use talking and listening skills to have a conversation about the problem. 3. Each person should also have an opportunity to listen to the other person’s point of view.

Restate what you hear. Reflect what the other person says to figure out his or her thought and feelings.4.

Come up with a solution. Think of ideas that may solve the problem. You both should agree on the solution you choose.

5. If you are unable or unwilling to reach a solution, contact an unbiased(无偏见的)person who can offer objective and practical suggestions.

A. Get outside help if you need it.

B. State your point of view to others.

C. Ask questions if you don’t understand.

D. But when mismanaged, they can damage a relationship.

E. Each person should have an opportunity to say what he thinks.

F. Learning how to resolve conflicts helps relationships run more smoothly.

G. And when handled in a respectful way, they contribute to the relationship.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.