满分5 > 高中英语试题 >

Lazy people will never achieve anything ...

Lazy people will never achieve anything in life.However,laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind.

1.Many people lack sleep constantly,since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These people have little motivation once they arrive home.Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things.By adjusting yow sleep schedule to provide a few more hours of meaningful rest,you can fight laziness throughout the day.

Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active.Some people treat their lives as if they were pushed from project to project.Others take a more proactive approach,viewing each project or task as a challenge they must overcome alone.2.

Some people fight laziness by removing the temptations that surround them.A television in the living room may provide entertainment,but watching too much TV often promotes laziness3.Complete a certain number of chores and reward yourself with a good dinner or a film.

Laziness can also be a lasting problem at home.Couples and children may all have different energy levels,but laziness can be spread if not dealt with quickly.4.Be the first to collect and wash dishes after a meal.Others in the home may eventually follow your example and perform their own chores.It is difficult to practice laziness when you are surrounded by motivated people.

5.Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle,thus enabling you to have more energy and help boost your mood.

A.Knowing how to fight laziness is important.

B.Om way to fight laziness is to get enough sleep.

C.Finally,taking exercise regularly can help you fight laziness.

D.With strong determination,you will be able to achieve your goal.

E.Laziness sets in when you no longer feel in charge of your own life.

F.Create a reward system for yourself,just as parents do for the children.

G.To fight household laziness,set an example.

 

1.B 2.E 3.F 4.G 5.C 【解析】试题分析:懒惰的人不可能做成什么事情,但是几个思维的改变可以让你战胜懒惰。本文介绍了几种有效战胜懒惰的方法。 1.考查上下文理解和推理判断。根据下文可知,许多人缺乏睡眠,以致于缺乏动力,没有激情就会懒惰,就会拖延做事。因此推断对抗懒惰的一个方法是有足够的睡眠,故选B。 2.考查上下文理解和推理判断。根据上文可知,对抗懒惰的另一种方式就是变被动为主动,一些人对待生活就像被推着往前走,因此推断当你不再对自己的生活负责时,懒惰就会产生。故选E。 3.考查上下文理解和推理判断。根据下文Complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a good dinner or a film.可知,完成一些任务就奖励自己,做一些喜欢的事情,比如一个好的晚餐或电影。因此推断F项“为自己创造回报系统,就像父母为孩子做的”符合语境。故选F。 4.考查上下文理解和推理判断。根据下文Be the first to collect and wash dishes after a meal. Others in the home may eventually follow your example可知,做第一个在饭后收集并洗碗的人。家里的其他人最终会效仿你的做法,因此推断G项“为消除家庭的懒惰树立一个榜样”符合语境。故选G。 5.考查上下文联系和推理判断。根据下文Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle可知充足的运动和均衡的饮食可以帮助你养成健康的生活方式。因此推断C项“最终定期锻炼可以让你消灭懒惰”符合语境。故选C。 【名师点睛】 七选五跟完形填空不一样,七选五的答案选项较少,并且给出的都是句子,而这些句子与句子之间,必然有一种联系,因此我们可以通过选项中某个名词或动词跟空前或空后的一致性或者相关性来确定这两个句子之间有一种关联性,从而选择正确的答案。例如小题1,下文Many people lack sleep constantly,since they stay up too late and get up too early to prepare for work.中提到sleep,而选项B中提到的“get enough sleep”与此句一致,故选B项合适;小题3,下文Complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a good dinner or a film.中提到reward,选项F中提到的“a reward system”与此处一致。故选F项合适。小题四下文Be the first to collect and wash dishes after a meal. Others in the home may eventually follow your example提到“example”,选项G中提到的“set an example”与此处一致,故选G合适;小题5下文Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle中提到“exercise”,选项C中提到的“taking exercise regularly”与此处一致,故选C项合适。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

New York Time—A gunman killed eight people at a mall in Omaha this afternoon and then killed himself, setting off panic among holiday shoppers,the police said.

"The person who we believe to be the shooter has died from self-inflicted gunshot wounds,"Sergeant Teresa Negron of the Omaha Police Department said at televised news."We have been able to clear the mall,"she said."We don't believe we have any other shooters."The police said that at least five other people had been injured in the shootings.

She did not give the shooter's identity."We are still conducting the investigation,"Sergeant Negron said,adding that the city's mayor,who was out of town,was on his way back to Omaha.

She said the police received a 911 call from someone inside the Westroads Mall on the west side of Omaha,and shots could be heard in the background.The first police officers arrived at the mall six minutes after the first call,she said but by then the shootings were over.

It is reported that the gunman left a suicide note that was found at his home by relatives.A law enforcement official who spoke on condition of anonymity(匿名)said the note indicated that the gunman wanted to "go out in style."

The shootings broke the usually ordinary routine of holiday shopping.The gunman was said by some witnesses to have fired about 20 shots into a crowd.Some customers and workers ran screaming from the mall,while others dived into dressing rooms to hide from the shooter.

Shoppers and store workers were trapped inside the mall,which has roughly 135 stores.Others streamed out of mall exits with their hands raised.President Bush was in Omaha this morning to deliver a speech,but he had left the city by the time the shootings took place.

1.What do the underlined words "go out in style" probably mean?

A. To go out of the mall in particular clothes.

B. To walk in the mall with oneself focused on.

C. To stop his life in an impressive way.

D. To go to a social event by fashionable means.

2.Which of the following is true according to the passage?

A. Nobody knows why the shooter did so and nothing was found at his home.

B. The city’s mayor went to the site when the shooting took place.

C. Police arrived at the mall before the shooting was over and rescued customers.

D. The official who showed what the note meant wanted to keep himself from being known to the public.

3.Which of the following can be the best title of the news?

A. Bush Happened to Escape a Shot

B. Shoppers in Great Panic before the Holiday

C. Shooter Found Dead in a Mall on the west of Omaha

D. Gunman Killed 8 People,Then Himself at a Mall in Omaha

 

查看答案

Living in the wild can be hard.Finding food and staying safe aren't easy.Each day,animals struggle to survive in their habitats.Not all animals get by on their own.Some animals form a close partnership with other kinds of animals. These pairings are called symbiotic (共生的) relationships.

In a symbiotic relationship,the animals depend on each other.One animal helps the other meet its needs.Sounds good,right?Not always.Some animals are not very kind to their partners.In some cases,one animal meets its needs but hurts its partner.Take ticks,for example.These insects suck blood to live.To get blood,they attach themselves to other kinds of animals.Ticks can pass germs that cause disease instead of helping their hosts.

In other relationships,animals don't treat their partners so poorly Both animals benefit from living with the other animal.

Small animals called cleaner shrimps have found a way of helping fish at coral reefs.As their name suggests,the shrimps clean the fish.They hang out at what scientists call a cleaning station.A fish stops by.Then a shrimp climbs onto the fish and even steps into the fish's mouth.The shrimp uses its tiny claws to pick stuff off the fish's body.That can include dead skin,tiny pieces of food,and wee creatures that can hurt the fish.The fish gets a nice cleaning.The shrimp enjoys a tasty meal offish trash.

Small birds called plovers are also in the cleaning business.They have big customers—crocodiles.Crocs have long snouts(鼻子)filled with sharp teeth,Cleaning them is tricky.When a croc opens its mouth,the plover hops right in.The croc does not snap its snout shut.Instead,it lets the plover eat small,harmful animals attached to its teeth.The plover gets an easy meal while the croc gets clean teeth.

1.The text is mainly about     .

A. the hard life in the wild

B. animals in a symbiotic relationship

C. animals living together

D. some dangerous animals

2.According to the text,in a symbiotic relationship,      .

A. animals depend on each other

B. birds depend on animals for food

C. both sides can get help

D. not all animals treat their partners well

3.Why do the cleaner shrimps clean the fish?

A. To get fish trash for food.

B. To eat wee creatures.

C. To help fish go out of coral reefs.

D. To get food for fish.

4.According to the text,it can be inferred that     .

A. living in the wild can be hard

B. different animals have different living ways

C. crocodiles mainly live on plovers

D. ticks are useful to some animals

 

查看答案

If you watch British television on Friday March 15,you might be surprised to see celebrities wearing funny red noses and joking around.But don't worry.They're not mad.It's all part of a biannual fund-raising event called Red Nose Day.

Organized by the charity Comic Relief,founded in 1985 by two British comedians,the aim of the event it is to raise money to fight poverty and injustice in the UK and Africa.Celebrities and public figures support the event by making appearances on comic TV shows broadcast by the BBC.This year,for example,UK Prime Minister David Cameron appeared in a music video by One Direction,which the band produced for the event.

But Britons don't just raise money for charitable causes on one day a year.They do it all year round.One way of doing so is-by shopping in charity shops.These small,inconspicuous shops sell clothes,books and household goods just like any other shop But there's one big difference—everthing sold in the shops is second-hand.

There are nearly 10,000 charity shops in the UK,according to the Charity Retail Association.Their business model is simple: Anybody who has things they don't want anymore can donate them to a charity shop,where they are checked for damage,cleaned and priced.Most items go back on sale at a small part of their original price and the money that is made by selling them is used for a charitable cause.

The idea of buying used clothes may sound off-putting,but for shoppers who have less spending money,such as the elderly or those in low-paying jobs,it has been a welcome option for years.Now,shopping at charity shops is also becoming popular with young people looking for alternative fashion."You can find very unique clothes for a very cheap price.It doesn't bother me that other people may have worn them.I simply wash them before I wear them,"said Anne Marie,a 19-year-old Internet user from the US,in a comment on a Yahoo forum.

So next time you spot a charity shop,why not go inside?Who knows,you might find a lovely dress for just a few pounds.Even better,you can enjoy wearing it in the knowledge that your money helped a good cause.

1.Why did Cameron appear in One Direction's music video?

A. To earn a living.    B. To support the band.

C. To entertain the audience.    D. To help raise money.

2.What do we learn from the passage about Comic Relief?

A. It was founded in 1985 by two British comedians in Africa.

B. It runs nearly 10,000 charity shops in the UK.

C. It organizes the Red Nose Day fund-raising event.

D. It is financially supported by the UK government.

3.What's Anne Marie's attitude to charity shops?

A. Disapproving.    B. Particular.

C. Doubtful.    D. Favorable.

4.The passage is written mainly to     .

A. explain how charity shops work in the UK

B. introduce the traditions of the Red Nose Day

C. inspire more people to join in charitable causes in the UK

D. analyze why charity shops are popular in the UK

 

查看答案

Exploit your parking space

An unused parking space or garage can make money.If you live near a city center or an airport,you could make anything up to£200 or£300 a week.Put an advertisement for free on Letpark or Atmyhousepark

Rent a room

Spare room?Not only will a lodger(房客)earn you an income,but also,thank to the government-backed "rent a room" program,you won't have to pay any tax on the first£4500 you make per year.Try advertising your room on Roomspare or Roommateeasy.

Make money during special events

Don't want a full-time lodger?Then rent on a short-term basis.If you live in the capital,renting a room out during the Olympics or other big events could bring in money.Grashpadder can advertise your space.

Live on set

Renting your home out as a "film set" could earn you hundreds of pounds a day,depending on the film production company and how long your home is needed.A quick search on the Internet will bring up dozens of online companies that allow you to register your home for free—but you will be charged if your home gets picked.

Use your roof

You need the right kind of roof,but some energy companies pay the cost of fixing solar equipment (around£14,000),and let you use the energy produced for nothing.In return,they get paid for unused energy fed back into the National Grid.However,you have to sign a 25-year agreement with the supplier,which could prevent you from changing the roof.

1.If you earn£5000 from renting a room in one year,the tax you need to pay will be based on     .

A. £800    B. £4500

C. £500    D. £5000

2.Where can you put an advertisement to rent out a room during a big event?

A. On Letpark.    B. On Roomspare.

C. On Roommateeasy.    D. On Grashpadder.

3.If you want to use energy free,you have to     .

A. sign an agreement with the government

B. pay around£14,000 for the equipment

C. sell the roof to same energy companies

D. keep the roof unchanged for within 25 years

4.For whom is the text most probably written?

A. Lodgers.    B. Advertisers.

C. Online companies    D. House owners.

 

查看答案

假设你是李华,学校邀请著名书法家沈鹏到校举行书法讲座。请你给外教David写封邮件邀请他参加。

内容要点:

1.讲座时间:5月15日(星期日)上午8:00---11:00;

2.讲座地点:艺术楼演讲大厅;

3.活动安排:听讲座,讨论及提问题,观摩名家即兴创作等;

注意:

1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.calligraphy 书法;improvise即兴表演

Dear David,

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

Looking forward to your early reply.

Yours sincerely,

Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.