满分5 > 高中英语试题 >

①.If you love basketball, you must know ...

①.If you love basketball, you must know Stephen Curry, an excellent basketball player in the NBA.

②.Curry was born on March 14th, 1988 in Ohio, the US. His father and brother were both basketball players. In his childhood, his father often took him and his brother to watch the games and practise basketball after competitions. Influenced by his father, Curry showed the talents in playing basketball when he was young. And he had a perfect balance between athletic skills and performances. However, due to a lack of size and strength at that time, many school didn’t believe in his abilities or skills and rejected him joining their school basketball teams.

③.Curry never gave up but removed the doubts with hard training. All his devotion and persistence paid off. He was enrolled at Davidson College where he became a national star. He always got the most points in a game and people could hardly forget his fantastic performances. In 2009, Curry became a member of the GSW(Golden State Warriors).

④.Curry is famous especially for his three-point shoot. He made more than 400 three–point shots in the 2016 season. Many fans call him the greatest shooter in NBA history. He has won the NBA Most Valuable Player Award twice, and led the GSW to their first championship.

⑤“He is like a great actor on a Broadway stage.” said Coach Steve Kerr. “He sings his best notes and dances his best steps.”28 years old, Curry is still young and has a long way to go in NBA. We believe that he will bring us more surprises in the future.

1.Why was Curry rejected by some school teams before he become famous?

A. Because he lacked athletic skills.

B. Because he was thought to be weak and short.

C. Because he was too young.

D. Because he lacked game experience.

2.Paragraph 3 and 4 mainly tell us that ________.

A. Curry has been very successful.    B. Curry is facing many questions.

C. Curry works very hard.    D. Curry devotes much to the career.

3.What is the author’s attitude towards Curry?

A. Pity.    B. Disappointment.

C. Concern.    D. Admiration.

 

1.B 2.A 3.D 【解析】文章主要介绍了NBA球星斯蒂芬•库里。 1.细节理解题。根据文章第二段However, due to a lack of size and strength at that time, many school didn’t believe in his abilities or skills and rejected him joining their school basketball teams.可知,因为他身材矮小,看上去没有力气,所以被球队拒绝。 2.主旨大意题。根据第三四段的内容,可以看出第三段主要介绍了库里的努力有了回报,在大学时进入了戴维森学院,2009年加入金州勇士队。第四段主要介绍他在NBA取得的成绩。故答案选A。 3.推理判断题。根据文章最后一段great, best notes and dances his best steps…We believe that he will bring us more surprises in the future.可知,作者是在赞扬他,故D正确。 【名师点睛】 推理判断题属于高层次阅读理解题。做好该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。推理判断题常常可以分为如下几类:(1)细节推断。如时间、地点、人物关系等;(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因;(3)目的、意图、态度推断。根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者情感态度;(4)预测想象推断。文章没有明确说明,要求根据语篇对文章可能涉及的内容进行预测判断。 此题中的第三小题为推理判断题的第三类(3)目的、意图、态度推断。根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者情感态度;此类题型的解题策略:根据用词风格,推断情感态度。一篇好的文章,其用词风格常常直接流露或蕴含作者的内心世界和情感态度。所以阅读时要善于捕捉表达或暗示情感态度的词句或短语,捕捉那些烘托气氛,渲染情感的词句,进而很好地洞察作者的思想倾向,是支持、反对抑或中立?对于选项而言,要分清选项中的褒义词、中性词和贬义词,以此对照全文。如:1)表示褒义的词语:positive赞成的,supporting支持的,praising赞扬的,optimistic乐观的,admiring羡慕的,enthusiastic热情的等;2)表示中性的词语:uninterested无兴趣的,不感兴趣的; neutral中立的;impersonal不带个人感情的;subjective主观的;objective客观的等;3)表示贬义的词语:disgusted感到恶心的,厌恶的;critical批评的;negative 否定的,反对的;suspicious怀疑的;tolerant容忍的,忍让的;worried 担忧的等。 此题的第三小题,根据文章最后一段用词风格great,best notes and dances his best steps. We believe that he will bring us more surprises in the future.可知,作者在赞扬他,所以D正确。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假设你是李华,你的英国笔友Mark来信说对我国的三亚很感兴趣。请你给他回封邮件,简单介绍以下内容:

1.三亚地处中国海南省南部,因美丽的海滨景色和四季如夏的气候而闻名;

2.三亚已发展成为最受欢迎的国际旅游城市之一,十分宜居;

3.其中著名的景点天涯海角和大东海等吸引了众多海内外游客。

旅游城市 a tourist city  天涯海角  the end of the seas and skies  大东海 Big east sea

要求:词数120左右。

Dear Mark,

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

短文中共有10处错误,错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词的下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear John,

How are thing going with you in Beijing? I am writing to thank you. You help me a lot with my speaking English before you went to Beijing last month. With your help I made so rapid progress when I won the first place in the English Speech Competition of our city. Thank you very much. I’ve been heard that you will pay visit to our school next month. If it is possible, we can see each other again. I am really looking forward on your visit. I am sending you one of my drawings as a smaller gift. I hope you will like them.

Yours,

Carol

 

查看答案

 

1.Our problems ___________ (multiply) since last year.

2.A great dust cloud formed in the sky blocking ________ the sunlight.

3.I’d like to bring up my children in healthy ____________ (surround).

4.Don’t leave matches or cigarettes on the table ________ the reach of little children.

5.Vancouver is a ___________(Canada) city, the most beautiful city of Canada.

6.His collection of paintings is the most ___________ (impress).

7.When they saw the _______ (terrify) scene, everyone on the spot couldn’t say a word.

8.The next morning I’d just about given myself up for________ (lose) when I was spotted by a ship.[

9.He had attempted to rescue the ___________(drown) man.

10.The new credit cards will be __________(benefit) to our customers.

 

查看答案

The May Day holiday was drawing near. Some special teenager students from the Disabled Persons’ Federation in Lanzhou1. (take) to the White Pagoda Park. An elderly westerner was with them. The children were eager to tell him everything that was going on. They held him by the hand and never hesitated to call 2.Grandpa. This man was Professor Glenn Kappas from Florida, USA. In 1998, 3. Professor Kappas and his wife retired, they came to Lanzhou and started to work as volunteers at the Disabled Federation. The Kappas have been working hard 4.(improve) the conditions at the Disabled Federation since they came. They often take children on day-trips, 5. (bring) along with them all kinds of food for the kids to enjoy. They recently bought audiphones for four orphans 6. hearing problems were serious and small tape recorders for three blind children. They also bought a wheelchair for ten-year-old Zhang Fan 7. suffers from a brain problem. With the 8. (arrive) of spring, the Kappas took the children for 9. outing. “We love China and we love children ,”Kappas said, “10.we are happy to do this.”

 

查看答案

If you want to get the job, you should make a good _______ on the interviewers.

A. decision    B. situation

C. impression    D. position

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.