满分5 > 高中英语试题 >

Honeybees can do three kinds of jobs. It...

Honeybees can do three kinds of jobs.

It is one of the most unusual insects in the world. Bees are special because they divide up their honeybee work. Each bee has a certain job to do.

The busiest bee is the worker. Workers build the nest, called a hive. Inside the hive, workers make a honeycomb from wax(蜂蜡). They store honey there for food. Workers are always cleaning and fixing the hive. They even stand at the opening and fan their wings to cool the hive. Worker bees will attack anything—even people—to keep their hive safe, if need.

Another kind of bee is the drone(雄蜂). Drones are male bees, and their job is to fly with the queen bee and mate with her. After the queen mates, the worker bees drive the drones away. The drones then starve to death.

The third kind of bee is the queen. Each hive needs only one queen, and her job is laying eggs. She can lay as many as 2, 000 eggs a day.

1.The bee’s nest is called a _______.

A. hive    B. honeycomb

C. drone    D. wax

2.Which jobs do workers do?

A. They lay 2, 000 eggs each day and build a nest.

B. They mate with the queen bee and then starve.

C. They clean the hive and keep it cool.

D. They attack the queen bee.

3.The drone is driven away when its job is finished, because _______.

A. it attacked the workers    B. the queen bee has died

C. it is no longer needed in the hive    D. it ate the queen bee

4.According to the story, bees _______.

A. are very dangerous insects

B. will attack anything or anyone to protect the hive, if necessary

C. are like any other insect that flies

D. eat each other as food

 

1.A 2.C 3.C 4.B 【解析】蜜蜂是世界上最不寻常的昆虫之一,蜜蜂可以做三种不同的工作。每个蜜蜂都有固定的工作去做。最忙碌的是工蜂,它们筑巢,另一种是雄峰,它们的任务就是和蜂王一起飞舞并交配。第三种蜜蜂是蜂王。 1.细节理解题。由“Workers build the nest, called a hive. ”可知工人筑巢,称为蜂巢。故选A。 2.细节理解题。由“ Workers are always cleaning and fixing the hive. They even stand at the opening and fan their wings to cool the hive”工蜂总是打扫和修理蜂箱。他们甚至站在开幕式和风扇的翅膀冷却蜂巢。可知他们清洗蜂房,保持凉爽。故选C。 3.推理判断题。由“After the queen mates, the worker bees drive the drones away. The drones then starve to death”在女王交配后,工蜂把雄蜂驱逐出去。然后雄峰饿死,可知雄峰在蜂巢中已经没用了,它的使命完成了,故选C。 4.细节理解题。A. are very dangerous insects,是非常危险的昆虫,文中没有提及,根据我们的常识也可知这是错误的。B. will attack anything or anyone to protect the hive, if necessary如果需要的话,会攻击任何人或任何人来保护蜂巢,由“ Worker bees will attack anything—even people—to keep their hive safe, if need.”可知如果需要的话,工蜂会攻击任何人或任何人来保护蜂巢,故B正确。C. are like any other insect that flies像其他任何昆虫飞,只有雄峰的工作是和蜂王一起飞,错误。D.eat each other as food互食,由“They store honey there for food. ”可知他们把蜂蜜储存在那里吃。故错误。故选B。 【名师点睛】: 推理判断题,求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题的题干中一般有infer,suggest,imply,conclude,indicate等标志性词语。这种题型主要包括细节推断题,态度观点推断题,写作意图推断题,文章出处推断题和猜测想象推断题。如: 3. The drone is driven away when its job is finished, because _______. A. it attacked the workers B. the queen bee has died C. it is no longer needed in the hive D. it ate the queen bee 此题属于推理判断题。由“After the queen mates, the worker bees drive the drones away. The drones then starve to death”在女王交配后,工蜂把雄蜂驱逐出去。然后雄峰饿死,可知雄峰在蜂巢中已经没用了,它的使命完成了,故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

India is an ancient civilization with rich cultural heritage (遗产), and its cultural heritage has something to do with all major religions (宗教)of the world. Here we take a look at some of the top heritage destinations in India.

Sun Temple, Konark

As the name suggests this temple is all about the power of the sun God. A huge chariot (二轮战车) drawn by seven horses and twelve pairs of wheels reflect(反映) the importance which ancient people placed on the power of the sun. The pictures of animals and humans give this place a special look.

Churches Goa

Goa is the only Indian state which was controlled by the Portuguese (葡萄牙人), so the scene in Goa is dotted with (点缀着) Portuguese style churches. Some of the famous churches include the church of Saint Catherine, church of Saint Augustine and church of saint Francis of Assisi. These churches show beautiful paintings and flower designs which make them a must visit.

Ajanta and Ellora Caves

These caves contain well designed paintings which are widely regarded as the most outstanding works of Buddhist religious art.

Taj Mahal, Agra

Built on the bank of the Yamuna River, it is an excellent building. The writing and paintings on the outside structure provide the finest examples of the outstanding style of buildings.

Sanchi

Sanchi is a UNESCO world heritage site with numerous Buddhist temples dating back to the seventh and eighth centuries.

On your visit to India, be sure to visit some of these heritage destinations. An Indian journey is not wonderful without experiencing the beauty of these heritage destinations.

1.What can we learn from the passage?

A. Indian cultural heritage has something to do with religions.

B. The Portuguese controlled the whole India two centuries ago.

C. Ellora Caves only have statues of animals.

D. The church of Saint Catherine is the earliest one in the world.

2.The ancient Indians thought that ___________ was important      .

A. animals    B. ancient civilization

C. ancient temples    D. the sun’s power

3.What is the main idea of the passage?

A. Introducing several top heritage destinations in India.

B. The great effect that Indian religion has on culture.

C. India has rich cultural heritage in the world.

D. India is famous for its cultural heritage.

4.If you want to know something about Buddhist monument you can visit_________

A. Sun Temple, Konark,    B. Chuches Goa,

C. Ajanta and Ellora Caves,    D. Sanchi

 

查看答案

Perhaps you have heard a lot about the Internet, but what is it, do you know? The Internet is a network. It uses the telephone to join millions of computers together around the world.

Maybe that doesn’t sound very interesting. But when you’ve joined to the Internet, there are lots and lots of things you can do. You can send E-mails to your friends, and they can get them in a few seconds. You can also do with all kinds of information on the World Wide Web (WWW).

There are many different kinds of computers now. They all can be joined to the Internet. Most of them are small machines sitting on people’s desks at home, but there are still many others in schools, offices or large companies. These computers are owned by people and companies, but no one really owns the Internet itself.

There are lots of places for you to go into the Internet. For example, your school may have the Internet. You can use it during lessons or free time. Libraries often have computers joined to the Internet. You are welcome to use it at only time.

Thanks to the Internet, the world is becoming smaller and smaller. It is possible for you to work at home with a computer in front in the future, getting and sending the information you need. You can buy or sell whatever you want by the Internet. But do you know 98% of the information on the Internet is in English? So what will English be like tomorrow?

1.Which is probably the quickest way to send messages to your friends?

A. By E-mail.    B. By post.

C. By telephone.    D. By satellite.

2.Which may be the most possible place for people to work in the future?

A. In the office.    B. At school.

C. At home.    D. In the company.

3.Whose the owner of the Internet?

A. The headmaster.    B. No one.

C. The user.    D. The officer.

4.What does the writer try to tell us with the last two sentences?

A. Every computer must have the Internet.

B. the Internet is more and more popular.

C. Most of the information is in English.

D. English plays an important part in using the Internet.

 

查看答案

An old friend from California called from the airport to tell me that he had arrived. I was not able to leave the office, but I had made plans for his arrival. After explaining (解释) where my new house was, I told him that I had left the key under the doormat (门垫). Since I knew it would be pretty late before I could get home, I suggested that he make himself at home and help himself to anything that was in the refrigerator(电冰箱).

Two hours later my friend phoned me from the house. At the moment, he said, he was listening to some of my records after having had a delicious meal. Now, he said, he was drinking a glass of orange juice. When I asked him if he had had any difficulty finding the house, he answered that the only problem was that he had not been able to find the key under the doormat, but luckily, the living room window by the apple tree had been left open and he had climbed in through the window. I listened to all this in great surprise. There is no apple tree outside my window, but there is one by the living room window of my next door neighbor's house!

1.The old friend of the writer called him ______.

A. to tell the writer to meet him at the airport

B. to ask the writer to make plans for his arrival

C. to ask the writer to leave the office

D. to tell the writer about his arrival

2.My friend climbed into the room because ______ .

A. he hadn't found the key    B. the living room window was left open

C. he had difficulty opening the door    D. there was an apple tree outside

3.Where did the old friend of the writer make the second call? ______ .

A. From the writer’s home    B. At the airport

C. In his office    D. From the writer’s neighbor's house

 

查看答案

He said, “Mother, the boy is very naughty.” →He _____- very naughty.

A. said his mother that the boy was    B. said to his mother that the boy is

C. told his mother that the boy was    D. spoke to his mother that the boy was

 

查看答案

Can you tell me ______ the railway station?

A. how I can get to    B. how can I get to

C. where I can get to    D. where can I get to

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.