满分5 > 高中英语试题 >

A recent study led by researchers from i...

A recent study led by researchers from ihe National University of Singapore ( NUS) has found a clear link between the color o£ a taxi and its accident rate. An analysis of 36 months of detailed taxi,driver and accident data from two fleets of yellow and    blue taxis in Singapore

suggested that yellow taxis have fewer accidents than blue taxis. The higher visibility (能见度)of yellow makes it less difficult for drivers to avoid getting into accidents with yellow taxis, leading to a lower accident rate.

The study was led by Prof Ho. To test whether there was a relationship between the color of a taxi and the number of accidents the taxi had, the research team analysed data collected by the largest taxi company in Singapore. The researchers found that yellow taxis have about 6. 1 fewer accidents per 1,000 taxis per month.

They also studied the economic effect of changing the color of the entire fleet of taxis to yellow. The Singapore taxi company involved in the study owns about 16,700 taxis in a ratio (比例〉of one yellow to three blue taxis. If a commercial decision is made to switch from blue to yellow taxis, 76.6 fewer accidents will occur per month or 917 fewer accidents per year.Assuming an average repair cost of $1,000 per car and a downtime of six days,switching the color of all taxis to yellow could produce an annual saving of $2 million.

“We are eager to continue to validate(证实)the findings of our study by looking at the use of yellow in other types of public transport, such as school buses. For example, we hope to compare (he accident rates of yellow school buses against those of other colors lo find out if yellow is indeed a safer color for school buses. Besides, we're also interested to look al private-hire vehicles and do a comparison of the accident rates of vehicles that are of differenl colors,” explained Prof Ho.

1.Why do yellow taxis result in fewer accidents?

A. Because yellow can be seen more easily.

B. Because yellow signals a warning of clanger.

C. Because drivers tend to be more careful in yellow taxis.

D. Because people act more quickly in yellow surroundings.

2.What's Prof Ho'S study based on?

A. Physical risks taxi passengers experience.

B. The economic effect of changing taxi color.

C. Data from Singapore's largest taxi company.

D. Personal reports from taxi drivers worldwide.

3.What do Prof Ho’s words in the last paragraph suggest?

A. Their study will be furthered.

B. Their findings are worth popularizing.

C. School buses should be painted yellow.

D. Yellow should be widely used in public transport.

4.What can be the best title for the text?

A. Caution: yellow taxis ahead.

B. Safer to ride in yellow taxis.

C. Why are yellow taxis preferred?

D. How can colors help prevent accidents?

 

1.A 2.C 3.A 4.B 【解析】文章讲述了一项由新加坡国立大学(NUS)的研究人员已经发现颜色和出租车的事故率之间有明显的联系的研究,并且详细说了研究的内容和得出的结论。 1.细节理解题。从文中第一段的The higher visibility (能见度)of yellow makes it less difficult for drivers to avoid getting into accidents with yellow taxis, leading to a lower accident rate即黄色能见度较高使司机避免和黄色出租车发生事故,从而降低事故发生率,故选A。 2.细节理解题。从文章第二段的. To test whether there was a relationship between the color of a taxi and the number of accidents the taxi had, the research team analysed data collected by the largest taxi company in Singapore即为了测试出租车的颜色和出租车事故的数量之间的关系,研究小组分析了新加坡最大的出租车公司收集的数据可知,故选C。 3.推理判断题。从最后一段的We are eager to continue to validate(证实)the findings of our study by looking at the use of yellow in other types of public transport即我们渴望继续验证我们的研究结果,通过看黄色在其他类型的公共交通的使用数据可知,故选A。 4.主旨大意题。从文中的第一句话A recent study led by researchers from ihe National University of Singapore ( NUS) has found a clear link between the color o£ a taxi and its accident rate即最近的一项研究由新加坡国立大学(NUS)的研究人员已经发现颜色和出租车的事故率之间有明显的联系,接着又讲了黄色的事故率会低,故选B。 【名师点睛】 在做阅读理解题时,我们应注意以下几个方面:  先做细节题。因为做完了局部性的事实细节题后,自然会加深我们对文章的理解,这样更有利于做主旨大意题如第一题,答案就在文章第一段的The higher visibility (能见度)of yellow makes it less difficult for drivers to avoid getting into accidents with yellow taxis, leading to a lower accident rate重点敲定主旨题。主旨大意题提问的形式主要有两大类:一类是Main idea型;一类是Topic或Title型。 在解答这类试题时应注意读首句抓大意。文章大都采用文章段落的中心,即主题句在文章开头。因此,要寻找这类文章的主旨大意就需要研究文章的首句如第一篇阅读的最后一题,主题就在文章开头即A recent study led by researchers from ihe National University of Singapore ( NUS) has found a clear link between the color o£ a taxi and its accident rate,由此可知全文主要在讲一项由新加坡国立大学(NUS)的研究人员已经发现颜色和出租车的事故率之间有明显的联系的研究。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Every March, the Country celebrates .he accomplishments oilmen in American history. Even though these accomplishments go back a long way, most schools didn't start focusing on women pioneers and their achievements until recently. Today, most colleges offer classes in women's history and most schools teach kids about the many contribtions women have made to our country.

On March 19,1911,a German woman named Clara Zetkin organized the very first International Women's Day. Inspired by American working women, the annual event took on the causes of peace and women' s rights. In the 1960s, the women 's movement caused women to wonder why they weren't included in the history books.

By the 1970s, more female historians began to look back at the contributions of women in history. In 1978, a  California school district started Women's History Week to promote the leaching of women' s history. School officials picked the week of March 8 to include International Women's Day. It was so popular that, in 1981, Congress passed a law making  the week a celebration for the entire country. The concept of studying women's history

continued to grow in popularity. In 1987, a group of women asked Congress to amplify the celebration. That same year, Congress declared the entire month of March National Women's History Month.

Today, schools and communities across the country celebrate the month with special lessons and activities designed to  teach the ways women have helped shape the U.S. The women who have worked hard to make Women's History Month a reality would like to see women s history studied all year, not just every March. In 1996, the National Women' s History Museum was founded. It's a non-profit organization devoted to preserving and clebrating the various contributions of women in histoty. The organization is working with

Congress to open a permanent museum site in Washington, D. C.

1.What does the first paragraph imply?

A. More women pioneers are needed in America.

B. Women's achievements u»ed to be ignored in America.

C. Celebrating women's achievements has a long history in America.

D. Few American schools pay attention to women’s contributions.

2.According to the text, International Womenys Day__________.

A. is held every second year

B. was started by an American

C. has a history of over a century

D. was a product of women's movement

3.Which of the following words can replace the underlined word “amplify” in Paragraph 3?

A. expand    B. support

C. organize    D. protect

4.What can we know about the National Women’s History Museum from the text?

A. It was set up less than two decades ago.

B. It has a permanent site in Washington, D.

C. It U an organization aimed at making profits.

D. It focuses on women's   historic contributions.

 

查看答案

A 10-month-old dog named Picasso is exiting a very blue period in his life,thanks to an Oregon dog rescue group.

Picasso was born  with a facial deformity(畸形)that makes it look as if his nose is going right while his jaw goes left. Exoept for  that , Picasso is healthy,according to Lies! Wilhardt, director of Luvable Dog Rescue,“He cm eat sideways,but he's a very messy eater, ” she said. “Same with water. ”

Picasso was one of the five baby dogs born  last year in Porterville,California. But his owner abandoned Picasso because he was unable to sell such an ugly dog, and it was taken to the Porterville Animal Shelter.

It was close jo being euthanized (使安乐死)before Wilhardt found out about it from Shannon Corbit, a volunteer at the shelter, I asked her if she had any dogs with special needs, because I felt we could take some on, ”Wilhardt said. “She said,‘Yeah, there's  a dog with a facial deformity, ’ and I fell in love with his picture. ”

That was two weeks ago. Since then, Picasso’s unique look has made him widely known online. Even so, there are plans to have that upper canine (犬齿)removed in the near future. Once Picasso's tooth is fixed, he and Pablo, another dog, will fee put up for adoption.

“They are very attached,” she said. " These two have come to rely on each other for security, comfort and support. Both dogs are perfect for an active family with older kids. Picasso is outgoing, happy, curious and lovely. He’s so unaware of how different he is. ”

1.Why was Picasso  abandoned by its owner?

A. Because of its poor health.

B. Because of its unusual look.

C. Because of its super aooetite.

D. Because of its fierce character.

2.What conclusion  can he drawn from the last paragraph?

A. Picasso and Pablo are closely bonded.

B. Picasso is ashamed of his own appearance.

C. Picasso is a good playmate for young children.

D. Picasso knows the difference between him and other doge.

3.What can be inferred from the text?

A. What has made Picasso famous is his suffering.

B. Picasso and Pablo were born in an animal shelter.

C. Picasso wouldn’t be alive today without Wilhardt.

D. Wilhardt was really scared on seeing Picasso's picture.

 

查看答案

You can find hundreds of free comedy movies online, saving you money, as well as the trouble of going out to rent a DVD or visit a movie theater.

Hulu's Free Comedy Movies

Hulu has the best selection of free comedy movies that you can watch online right now. You can look through newly added comedies or the most popular ones from today,this week, this month,or all time. Hulu also has a huge collection of funny free TV shows and movies available but you ’ 11 have to watch advertisements placed like commercials throughout the shows or movies you are viewing.

Free Comedies at Popcomflix

Popcomflix is a legal website where you can watch full-length streaming movies in both the U.S. and Canada. You'll see a lot of actors and actresses you'lll recognize here in some movies you've heard of and some you haven't. You don’t need to register, so you 'llbe enjoying your chosen movie or TV show in seconds. However, this video streaming service is ad-supported,so you will have to sit through a few commercial breaks during your movie. Free Comedy Movies at Tubi TV

Thousands of free movies and TV shows are available through Tubi TV, and they can all be viewed on a number of mobile devices in addition to a computer. There ’ s also a whole section at Tubi TV that* s just for comedy videos. Some movies require you to log in(进人)to view them t but registration is free and only lakes a few niomenls.

Classic Cinenla Online 's Comedies

Dozens of free classic comedies are available from Classic Cinema Online. What really makes Classic Cinema unique from the rest is its rather large selection of silent films. While there's only a large handful of movies at Classic Cinema Online> if you love classic and silent movies, you really need to check it out.

1.What does Hulu's Free Comedy Movies offer apart from free comedy movies?

A. Free e-books.    B. Action movies.

C. Science fiction.    D. Funny free TV shows.

2.What can we learn about Free Comedies at Popcornflix?

A. Its movies are all popular.

B. No registration is required.

C. It has a whole section of comedy videos.

D. Its movies can be watched anywhere.

3.Where can people watch movies and TV shows using their mobile devices?

A. Hulu's Free Comedy Movies.

B. Free Comedies at Popcomflix.

C. Free Comedy Movies at Tinbi TV.

D. Classic Cinema Online's Comedies.

4.What makes Classic: Cinema Online's Comedies stand out from the rest?

A. A large sdection of silent filims.

B. Dozens of free classic comedies.

C. Rather line video quality.

D. The best selection of movies.

 

查看答案

某中学生英文报正举办“The Season I Like Best”的征文活动。请用英文写一篇短文投稿,内容包括:

1. 你最喜欢的季节;

2. 你喜欢该季节的两条理由(如:气候、景色、活动、感受……)。

注意:1. 词数100左右;

2. 题目已为你写好;

3. 行文连贯,语篇完整;

4. 文中不得透露个人真实信息。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(Λ),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

My parents live in the country. They keep a dog calling Ah Fu. One day my parent went to work in the fields taken my little sister and Ah Fu along. While they working, my sister walked to the river. Ah Fu follow her there. She was trying to pick a flower while she fell into the river. Ah Fu barked and jumped into the water immediate. When my parents heard Ah Fu barking, they ran to the river. They saw Ah Fu swimming towards the bank carried my little sister. My parents praised Ah Fu warmly. That was our brave Ah Fu that had saved my little sister.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.