满分5 > 高中英语试题 >

China Daily hit the press for the first ...

China Daily hit the press for the first time 35 years ago. Over the past three decades, we have struggled to bring the story of China to the world and to bring the world to China.

To celebrate the 35 anniversary(周年纪念) of China Daily, we are inviting readers from all around the world to share with us their special story. The story could center on anything about you and China Daily. It can be about a news story that touched you a lot that you still remember; it could be about an opinion piece that changed your understanding of China and its people; or it could be about photos that convinced you to visit China.

Who is invited

Foreigners with something to say about  China Daily. Anyone familiar with China Daily is welcome to participate.

What to write

Anything that you read or saw in China Daily could be your subject. For instance, your impression of China Daily, how China Daily changed your perception(理解,看法), how China Daily helped you develop a deeper understanding of Chinese culture.

How to join

Send your work (preferably with one or two photos) to readers@chinadaily.com.cn

Requirements 

At least 300 words and one photo (50k) related to your story. More words and photos are encouraged. Please caption your photos with information such as who, what, where and when. Of course, if you can shoot a video and send it to us, it would be better.

Deadline 

May 10, 2016.

Rewards 

If the article is chosen, we will promote it on the China Daily website and on China Daily’s official Weibo and WeChat(微信)accounts.

Contact us if you have questions:

Office number: 010-84883694, 010-84883574

Email: readers@chinadaily.com.cn

1.According to the text, what can we learn about China Daily?

A. It only brings stories from foreign countries.

B. It has been published for 35 years up to now.

C. It has helped lots of foreigners learn Chinese.

D. It makes its readers touched by Chinese culture.

2.If you intend to contribute an article, which of the following topics will you probably choose?

A. Readers’ impression of Chinese culture.

B. How to improve our spoken English.

C. The development of foreign culture.

D. The bright future of China Daily.

3.According to the text, where can you probably read the chosen articles?

A. China Daily’s newspaper.

B. China Daily’s overseas edition.

C. China Daily’s WeChat.

D. Readers@chinadaily.com.cn

4.What’s the purpose of this text?

A. To attract more readers of China Daily.

B. To draw readers’ attention to China Daily.

C. To increase China Daily’s sales.

D. To celebrate China Daily’s birthday.

 

1.B 2.A 3.C 4.D 【解析】这是一篇征稿启事,征稿的目的是庆祝中国日报35周年。主要讲了征稿的对象,主题,参与方式,要求,联系方式等。 1.考查文章细节理解,根据第一段“China Daily hit the press for the first time 35 years ago.”,35年前,中国日报第一次进军报刊界,可知中国日报到目前为止已经发布了35年了,故选B. 2.考查文章细节理解,根据第四段“Anything that you read or saw in China Daily could be your subject. For instance, your impression of China Daily, how China Daily changed your perception , how China Daily helped you develop a deeper understanding of Chinese culture.”,任何你在中国日报上阅读过的和看到过的都可能成为你的写作主题,比如你对中国日报的印象,中国日报是如何改变你的观点的,中国日报是如何帮助你更深的了解中国文化的。故选A. 3.考查文章细节理解,根据文中“If the article is chosen, we will promote it on the China Daily website and on China Daily’s official Weibo and WeChat(微信)accounts.”,如果文章被选上了,我们将会把它登到中国日报网站上或者中国日报官方的微博和微信账号上,故选C. 4.考查文章主旨大意,根据文章第二段“To celebrate the 35 anniversary(周年纪念) of China Daily, we are inviting readers from all around the world to share with us their special story.”,为了庆祝中国日报35周年,我们正在邀请全世界的读者来和我们分享他们的特殊故事,而接下来都是在讲与征稿有关的事项,故这篇文章的最终目的就是为了庆祝中国日报35周年,故选D.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Chinese people read less than eight books last year, including both print and e-books, but the average(平均) time spent on mobile reading has for the first time exceeded one hour per day, showed statistics(数据) published by Chinese Academy of Press and Publication on Monday.

This is the academy’s 13th report regarding Chinese people’s reading habits in 17 years. The survey looked at the reading habits of both adults and children from 0 – 80, placing them in four different age groups, across 29 provinces in China.

The number of print books the average person read last year was 4.58, which basically remained the same level as that in 2014. The figure is rather low compared with other countries, with France being 12, South Korea being 11, Japan being 9 and the US being about seven, according to a report by Xinhua last year.

However, in contrast to the tiny increase in books being read last year, people’s interest in mobile reading has seen a rise. The average time Chinese people spent reading on their cellphones is 62.21 minutes, which nearly doubles the previous year’s average time of 33.82 minutes.

And more people are reading via their WeChat app as well. The most popular social networking phone app in China has also been providing public account services, which allow people to read comparatively long articles using the app. In 2015, 51.9% Chinese adults had used WeChat to read, a 17.5% increase on 2014.

But does that mean e-reading is replacing traditional reading in China? 

Wei Yushan, president of the Academy of Press and Publication told People’s Daily that it doesn’t seem likely to him. “Having gone through a rapid development between 2011 and 2013, e-books are seeing a slowdown in their sales. Taking the US as an example, the sales growth of e-books has fallen behind that of print books in the past year.” In China, nearly 60% of people still prefer traditional reading to e-reading.

1.What does the underlined word “exceeded” in paragraph 1 mean?

A. rejected

B. designed

C. outnumbered

D. explained

2.According to the passage, which of the following statements is true?

A. The time spent on e-reading is more than that on traditional reading.

B. Extra services have been provided to allow people to read short articles.

C. Compared with Chinese readers, the number of Americans is larger.

D. An increase in the interest of mobile reading has been seen.

3.How does the writer develop the text?

A. By giving explanations.

B. By analyzing reasons.

C. By listing figures(数据).

D. By comparing books.

4.What does the last paragraph talk about?

A. All Chinese people like print books better.

B. Print books still gain popularity of readers.

C. The Sales of E-books have been improved.

D. Wei Yushan isn’t willing to give up e-reading.

 

查看答案

Surviving Hurricane Sandy

Natalie Doan,14, has always felt lucky to live in Rockaway, New York. Living just a few blocks from the beach, Natalie can see the ocean and hear the wave from her house. “It’s the ocean that makes Rockaway so special,” she says.

On October 29, 2012, that ocean turned fierce. That night, Hurricane Sandy attacked the East Coast, and Rockaway was hit especially hard. Fortunately, Natalie’s family escaped to Brooklyn shortly before the city’s bridge closed.

When they returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins. Many of Natalie’s friends had lost their homes and were living far away. All around her, people were suffering, especially the elderly. Natalie’s school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn.

In the following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie. Volunteers came with carloads of donated clothing and toys. Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild. Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless high-rise buildings.

“My mom tells me that I can’t control what happens to me,” Natalie says. “but I can always choose how I deal with it.”

Natalie’s choice was to help.

She created a website page matching survivors in need with donors who wanted to help. Natalie posted introduction about a boy named Patrick, who lost his baseball card collecting when his house burned down. Within days, Patrick’s collection was replaced.

In the coming months, her website page helped lots of kids: Christopher, who received a new basketball; Charlie, who got a new keyboard. Natalie also worked with other organizations to bring much-need supplies to Rockaway. Her efforts made her a famous person. Last April, she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.

Today, the scars(创痕)of destruction are still seen in Rockaway, but hope is in the air. The streets are clear, and many homes have been rebuilt. “I can’t imagine living anywhere but Rockaway,” Natalie declares. “My neighborhood will be back, even stronger than before.”

1.When Natalie returned to Rockaway after the hurricane ,she found______.

A. some friends had lost their lives    B. her neighborhood was destroyed

C. her school had moved to Brooklyn    D. the elderly were free from suffering

2.According to paragraph4,who inspired Natalie most?

A. The people helping Rockaway rebuild

B. The people trapped in high rise building

C. The volunteers donating money to survivors

D. Local teenagers bringing clothing to elderly people

3.How did Natalie help the survivors?

A. She gave her toys to the kids

B. She took care of younger children

C. She called on the White House to help

D. She built an information sharing platform

4.What does the story intend to tell us?

A. Little people can make a big difference    B. A friend in need is a friend indeed

C. East or West, home is best    D. Technology is power

 

查看答案

你校计划将下周日前往雕塑公园进行春季远足活动,假如你是班长李华,你校英国留学生Peter对此很感兴趣,请你用英文给他写一封信,并向他提出邀请。要点如下:

1.介绍此次活动的相关情况(如出游的时间,地点等)。

2.活动的意义及注意事项。

注意:1.词数100左右,信的开头和结尾已为你写好(不计入总次数);

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.参考词汇:雕塑公园:the Sculpture Park; 远足:hiking;

Dear Peter,

I'm glad to hear that you are interested in hiking.______________________________________________

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Andrew,

How nice to hear from you again!I think it is natural for you not to get used to live there.Here,I have some suggestion for you.

First of all,you should respect the local customs and try to involve yourself to the natives' lives.Secondly,don't be afraid to communicate with American students and make friends with us. Friendship will bring you happiness.What's more,it was better for you to join more outdoor activities with your friends.Those activities may help you relax and have a fun,that is of great benefit.Finally,mind your own manners and remain modest and honesty when getting along with your friends.

I sincere hope my advice will help.May you adapt to your new life and enjoy your stay there.

Yours,

Li Hua

 

查看答案

The food culture is deep rooted in China's history. As a visitor or guest in either a Chinese home or restaurant, you will find that manners are important,1.add to the enjoyment of your meals and keep you in high2.(spirit).

Chinese people stress3.(devote) to the elderly. The practice of presenting the best or fine food first to the senior members of the family4.(observe) for generations. In addition, Chinese people always show respect for the guests. When hosts place dishes on the table, they5.(arrange) the main courses at the center with the supporting dishes6.(place) around them. When the main dishes are laid7.a decorative form, they will be placed8.(face) the major guests at the table. Although the hosts in China are all friendly, guests should also show them respect. Before starting to eat dinner, the host may offer some words of greeting. Guests should not start to eat9.the host says, "Please enjoy yourself" or something like that, or it suggests disrespect and causes displeasure. It is really an admirable custom to respect others at the table, including the aged, guests and hosts, which reflects10.(tradition) Chinese virtue.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.