满分5 > 高中英语试题 >

Festival of Light, Longleat Safari Park,...

Festival of Light, Longleat Safari Park, Wiltshire

Longleat is celebrating its 50th anniversary this year. Giant lanterns take the shape of some of the park's animals, and there are also lots of characters in Beatrix Potter's book, such as Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck, Squirrel Nutkin, to mark the 150th anniversary of the author's birth. There is also a 20-metre-high birthday cake.

●£27. 85, adult/£20.65, child/under-threes, free.

●15 Dec. to 2 Jan.

Festival of Light, Enchanted Park, Gateshead

Enchanted Park is an interactive(交互的)walk through Saltwell Park, just south of the town

centre, along a trail of light with performances and sculptures. The story being told is a Midwinter

Night's Tale, inspired by the 400th anniversary of William Shakespeare's death. Visitors can join

stories and songs with Santa, and attend decorating workshops.

●£8, adult/£2, child/under-fours, free.

●11~27 Dec.

Christmas Glow, RHS Wisley, Surrey

The garden is glowing with giant lighted flowers. Some of the trees are brilliant, too. The

glasshouse is decorated like a gingerbread house, and displays seasonal plants. There are lanterns

around the lake. The cafe serves hot chocolate and apple juice.

●£9.90, adult/£3.60, child/#28, family.

●20 Dec. to 2 Jan.

Christmas at Kew Gardens, London

Kew is a special place to visit at any time of the day or year, but the festive light show gives it a magical twist, as the mile-long trail through the garden is decorated with 60,000 lights. Some of the garden's oldest and tallest trees are also beautifully lit along the way.

●£16, adult/£10, child/under-fours, free.

●24 Dec. to 2 Jan.

1.What can people do in Enchanted Park?

A. Visit Shakespeare's house.    B. Listen to stories.

C. Learn to create sculptures.    D. Play the part of Santa.

2.Which place will attract children fond of fictional animal characters?

A. Kew Gardens.    B. RHS Wisley.

C. Longleat Safari Park.    D. Enchanted Park.

3.How much is the admission to Kew Gardens for the Smiths and a 6-year-old child?

A. £42.    B. £16.

C. £10.    D. £26.

4.What do the parks mentioned in the text have in common?

A. Their open times are the same.    B. They serve free cakes to children.

C. They are free for children under four.    D. They are full of Christmas atmosphere.

 

1.B 2.C 3.A 4.D 【解析】文章介绍了几个公园在圣诞节前后的活动安排。 1.细节理解题。根据“The story being told is a Midwinter Night's Tale, inspired by the 400th anniversary of William Shakespeare's death. Visitors can join stories and songs with Santa, and attend decorating workshops.” 故事讲述的是隆冬夜的故事,灵感来自威廉·莎士比亚逝世第四百周年。游客可以加入到故事中,与Santa一起歌唱,并参加装饰花车的活动。故选B。 2.细节理解题。根据第一段“there are also lots of characters in Beatrix Potter's book, such as Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck, Squirrel Nutkin, to mark the 150th anniversary of the author's birth”有许多Beatrix Potter书中的角色例如:Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck, Squirrel Nutkin纪念作者诞辰150周年。可知在Longleat Safari Park孩子们可以看到他们喜欢的书中虚构的动物。故选C。 3.推理判断题。根据Christmas at Kew Gardens, London 中“£16, adult/£10, child/under-fours, free.”成人票价£16,儿童票价£10,四岁以下儿童免费。可知史密斯夫妇与他们六岁的的孩子应付£42。故选A。 4.推理判断题。根据每个公园的开放与关闭时间可知每个公园都充满了圣诞节气氛。故选D。 【名师点睛】细节理解型:文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例极少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上充分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题,分数比例很大。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出事件发生、发展的正确顺序。例如:本文中的第2小题: 【解题剖析】此题属于细节理解中的(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上充分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。 【答案定位】根据根据第一段“there are also lots of characters in Beatrix Potter's book, such as Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck, Squirrel Nutkin, to mark the 150th anniversary of the author's birth”有许多Beatrix Potter书中的角色例如:Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck, Squirrel Nutkin纪念作者诞辰150周年。可知在Longleat Safari Park孩子们可以看到他们喜欢的书中虚构的动物。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假定英语课上英语老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改l0处,多者(从第11处起)不计分。

Life is an mystery and we will never know that what is waiting for us. But one thing is for sure: problems are unavoidable. For us, it’s the process of solving problems that help us grow.

Make a speech used to be a big problem for me. With a strong accent and terribly pronunciation, I failed in speech competition many times, but I didn’t hold back. In the contrary, I considered it a good chance for me to improve myself. I recorded my speech, listening to it and corrected my pronunciation. Now I’m confident enough to give my best speech to you all. My dear friends, don’t afraid of problems, but take advantage of it to be the best of yourselves!

 

查看答案

 

1.The boys d__________ wanted to leave the house on fire.

2.This is not t__________ of Chinese, but is a feature of the Thai language.

3.__________ (守时) is a necessary habit in all public affairs of a civilized society.

4.Teacher: Does the book enjoy __________ (受欢迎) among you students?

Student: Yes, many say that they can’t tear themselves from it.

5.When he told them what had happened, they were in total a__________ . “I don’t believe it!” one man said.

6.The magician produced __________ (束) of flowers out of his glove hands.

7.The man who was announced guilty at court claimed that he had evidence to prove his i________ .

8.He got a __________ (奖学金) to the Pratt Institute of Art.

9.Irish households are among the largest in Europe, with an a__________ of three people in each unit.

10.When he first arrived in the US, Yao was an __________ hit (爆红) among basketball fans nationwide.

 

查看答案

Michael Greenberg is a very popular New Yorker. He is not famous in sports or the 1. (art).

2. people in the streets know about him, especially those who are poor.

For those people, he is "Gloves" Greenberg. How did he get that name? He looks like any other businessman, wearing a suit for business and carrying a briefcase (公文箱). 3. is different is that his briefcase always has some gloves in it.

In winter, Mr. Greenberg does not act like 4. New Yorkers, who look at the sidewalk and hurry down the street. He is 5. (routine) seen looking around at people and stopping when he finds someone with no gloves. He gives them a pair and then he moves on, looking for more people with cold hands.

6. winter days, Mr. Greenberg gives away gloves. During the rest of the year, he 7.(buy) gloves. It

8. (be) 21 years since he did so. His behavior, though 9. (take) people by surprise, warmed their hands and heart.

A pair of gloves may be a small thing. However, it can make 10. big difference in winter.

 

查看答案

-How about going to the jazz concert tonight?  -I’d rather not. ___________.

A. That’s settled    B. It’s up to you

C. Let’s get going    D. It’s not my cup of tea

 

查看答案

No sooner __________ these words than the warden hit him on the head with the soup spoon.

A. had Oliver spoken    B. did Oliver speak

C. Oliver spoke    D. Oliver had spoken

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.