满分5 > 高中英语试题 >

Homestay in Sydney, Australia Linda: Our...

Homestay in Sydney, Australia

Linda:

Our big home is in Sydney, about 300 meters from Sydney University and 450 meters from the train station. The train ride is about 30 minutes to the CBD. Now we only have a small bedroom for a female student.

The cost is $260 per week, which includes all meals when at home and laundering(洗烫)of clothes.

E-mail: markalarms@optusnet.com.au

John:

I have a lovely single room for homestay (male, non-smokers only).The apartment is located across the road from a bus station. A sports field is only a two-minute walk away.

The room is for both short and long stays, The cost is $220 per week, including breakfast and lunch on weekdays. There is no washing machine at home. Do your own laundry in the apartment block’s facilities.

E-mail: ainsley gilkes@yahoo.com.au

Eric:

I live in the northern suburbs of Sydney---quiet for studying and relaxing, yet close to Sydney University & NCELTR & SJBT,The subway station is nearby.

All facilities of the house including a living room with a TV can be used. Owners are very open and friendly, and treat students as part of the family.

The prices include all meals (breakfast, Lunch and dinner) and cleaning. The fee is $300 per week.

E-mail: mineanny@hotmail.com

 

Rose:

Hi, everyone! I have one room for homestay (girl students only) in a house which is very close to Sydney University (SIBT) & WSU in the northern district of Sydney. There is a bus station across the road. Travel time to the centre of the city is 40 minutes by train. We only have one homestay at a time. Therefore, our family can take good care of you. The fee is $230 per week.

We are looking forward to having you in our home.

E-mail: cliqi9239@hotmail.com

 

 

1.Four persons wrote these passages so as to_________

A. look for suitable roommates    B. search for homestay information

C. book a suitable room in Sydney    D. advertise rooms for homestay

2.One person who lives in John’s apartment      .

A. can smoke in the apartment

B. can use John’s washing machine to wash clothes

C. has to walk a long way to get to the sports field

D. is provided with breakfast and lunch on weekdays

3.If Peter wants to find a homestay room near Sydney University, he should send an e-mail to     .

A. markalarms@optusnet.com.cn    B. mineanny@hotmail.com

C. cliqi9239@hotmail.com    D. ainslcy_gilkest@yahoo.com.cn

4.A girl who wants a room for between $210 and $240 per week would most probably contact      .

A. Rose    B. John

C. Erie    D. Linda

 

1.D 2.D 3.B 4.A 【解析】本文是四则澳大利亚居民寻找房间租户的广告。 1.作者意图题。本文是四则澳大利亚居民寻找房间租户的广告,故选D。 2.细节理解题。通读John所写的那则广告,可知吸烟者不让住,公寓里没有洗衣机,但是离运动场很近,故排除A、B、D项,工作日是提供早餐和午餐的,故选D。 3.细节理解题。Peter为男性,而且他需要的地方离Sydney University要近,可知他最有可能跟Eric联系,故选B。 4.细节理解题。Rose的租价为每周230美元,John的虽为每周220美元,但他只限男性,故选A。 名师点睛: 细节理解型 文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。 此题的第四小题属于(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。根据第四题的题干A girl who wants a room for between $210 and $240 per week would most probably contact .首先根据价格排除C. Erie D. Linda,再根据性别要求确定答案为A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Ellen Parker was worried about her health. She could not walk very quickly and it was difficult for her to climb stairs. She was soon out of breath. “I suppose I had better go to the doctor,” she thought. She went to the doctor and told him her problem.

“I’m not at all surprised, ”he said. “It’s clear what your problem is.”

He examined her and then gave her some advice.

“If you don’t do what I say, Mrs. Parker,” he said, “you will have a heart attack. It could kill you.” Ellen was very worried as she left the doctor’s. She knew that she had to take his advice but that it would not be easy and it would take time.

The next day she went shopping. The first shop she went into was a butcher’s shop(肉铺).

“I’d like t en pounds of steak(牛排), please,” she said.

“Certainly, madam,” the butcher replied and went into the cold room and found a large piece of steak. He brought the huge piece of meat back into the shop and placed it on the scale(天平).

“That’s just under ten pounds,” he said.

“That’s big enough,” Mrs. Parker said.

The butcher worked out the price. “At $4. 99 a pound. That will be $49. 50, please. Would you like me to cut it up into smaller pieces for you?”

“Oh, I don’t want to buy the meat,” Mrs. Parker said.

“If you don’t want to buy it,” the butcher replied angrily, “why did you ask me to get it for you?”

“My doctor told me that I am overweight and have to lose ten pounds. I wanted to see what ten pounds of flesh looked like.”

1.The reason why Ellen Parker visited the doctor is that________.

A. she had had a heart attack.

B. she had a problem with her health.

C. she was unhappy about her weight.

D. she could not sleep well.

2.Parker asked for ten pounds of steak because ________.

A. she wanted to buy some for dinner.

B. she wanted to lose weight.

C. her doctor had told her to eat steak.

D. she wanted to see what ten pounds of meat looked like.

3.What was Ellen Parker’s real problem?

A. She ate too much steak.    B. She weighed too much.

C. The doctor did not know.    D. She could not walk very quickly.

4.What did the doctor think might happen to Ellen?

A. She might put on more weight.    B. She might stop eating too much.

C. She might have a heart attack.    D. She might go to another doctor.

 

查看答案

It feels like every time my mother and I start to have a conversation, it turns into an argument. We talk about something as simple as dinner plans and suddenly, my mother will push the conversation into World War III. She will talk about my lack(缺乏) of a bright future because I don’t plan to be a doctor. And much to her disappointment, I don’t want to do any job related to science, either. In fact, when I was pushed to say that I planned to major(主修) in English and communications, she nearly had a heart attack.

“Why can’t you be like my co-worker’s son?” she bemoans all the time. Her co-worker’s son received a four-year scholarship and is now earning 70,000 dollars a year as an engineer. I don’t know what to answer except that I simply can’t be like Mr. Perfect as I’ve called the unnamed co-worker’s son. I can’t be like him. I’m the type of person who loves to help out in the community, write until the sun goes down, and most of all, wants to achieve a career because I love it, not because of fame (名声) or salary.

I understand why my mother is worried about my future major. I’ve seen my mother struggle to raise me on her small salary and work long hours. She leaves the house around 6:30 am and usually comes home around 5:00 pm or even 6:00 pm. However, I want her to know that by becoming a doctor, it doesn’t mean I’ll be successful. I’d rather follow my dreams and create my own future.

1.Which of the following topics do the writer and his mother often talk about?

A. The writer’s studies.    B. The writer’s future job

C. Dinner plans    D. Wars around the world

2.We can infer(推断)from Paragraph 1 that the writer’s mother ______.

A. doesn’t want the writer to major in English

B. doesn’t think the writer should be a doctor

C. gets along very well with the writer

D. doesn’t think working in the science field is a good idea

3.The underlined word “bemoans” in Paragraph 2 most probably means _____.

A. agrees    B. shouts

C. complains    D. smiles

4.Which of following statements is probably TRUE about the writer?

A. He wants to be like his mother’s co-worker’s son.

B. He wants to find a job in his community in the future.

C. He doesn’t think his mother’s co-worker’s son is perfect.

D. He wants to do something he really likes in the future.

 

查看答案

假设你是一中学生李华。近日,你的英语笔友John听说你们学校正在开展建设节约型社会(Construction of an energy-saving society)”主题活动,发来邮件请你介绍一下你对活动的看法和建议。请你结合以下要点,用英语给John回复邮件。

1.不浪费粮食和纸张;

2.尽量不使用方便筷(disposable chopsticks)、塑料袋;

3.毕业生将书赠给低年级同学循环使用;

4.其他建议(如绿色出行等)

5.只有我们共同努力……

注意:

1. 不要逐字翻译,可适当增加细节;

2. 词数:120左右。开头已经为你写好,不计入总词数;

Dear John,

Glad to receive your E-mail.

_______________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(), 并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。

注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;

2、只允许修改10, 多者(从第11处起) 不计分。

I am so glad to receive your email. I know you had made three plans for the holiday, but you only have time to choose two from it. Now I am writing to give you some suggestions.

You plan to taking a course after the exam and you want to find a part-time job. More important, you would like to travel to some places of interest. I think it is a good idea to take a course, although you can learn more knowledge through it. What’s more, I hope you can pay visit to some scenic spots. The reason is that what you can broaden your horizon and relax yourself after the tough exam. As for find a part-time job, it is not necessary, for you can have more chance to take a job. Are you satisfying with it? I hope you can agree to my suggestions.

 

查看答案

Have you ever had a case 1. a mistake helped you understand an idea or a skill? For me, it was sailing. I took a sailing class when I was in high school. No matter how many times I read the 2. (explain), I could not understand the difference between a “tack" and a “jibe”---two methods of turning a boat ---one much 3. (safe) than the other. Later, one day, when I was sailing, a heavy wind blew up. We needed to head back, 4. I mistook the “tack” for the “jibe” and pushed the boat in the wrong direction. Before I realized 5. (I) mistake, it was too late. Luckily, no one 6. (hurt). Only after this experience did I 7. (clear) understand the sailing phrase “turning on the wind” that I 8.(read) so many times in the textbook.I never confused a “jibe” with a “tack” again! Now I often share this story 9. my students after they have made mistakes. I hope they can learn something from their mistakes and correct them instead of10. (regret) all day.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.