满分5 > 高中英语试题 >

A long weekend is a great opportunity to...

A long weekend is a great opportunity to do something a little different. Many people use a long weekend for a getaway, a short trip to leave the stress of their everyday lives behind and explore, learn, or relax.

Hotel Romance

Many hotels and resorts feature something special to start the getaway, such as champagnes (香槟酒), flowers, or a fruit basket in the room on arrival. Getaway packages usually include a room with something special, a heart shaped bed, for example. Additional benefits could be room service meals or other private dining, plus tickets or discounts for local attractions.

Visit a Spa

Spa getaways can take place at a location that focuses only on spa services or at a hotel that offers a spa as one of its features. Some spas emphasize treatments fit for their geographic area or a local attraction. A spa in a grape growing region might provide grape juice masks, or a hotel near a hot spring could offer mineral baths. Most spas offer a range of massage (按摩),  health and beauty treatments, so a spa getaway can be relaxing with other benefits.

Learn a Skill

A long weekend may not be enough time to become an expert at something new, but it provides a way for people to begin their explorations. Some organizations offer intensive(集中的)courses that last two or three days. People with special interests can get away from their routines while learning such things as how to make beer, speak a new language, or take better photos.

Help Others

Some organizations cooperate with businesses to have accommodations and activities for short-term volunteers. Most volunteer vacations involve ecology friendly or charity activities. A volunteer getaway is a way to relieve stress and help others at the stone time.

Stay in a National Park

For those who want to relax in a rural environment, a national park fits the bill. Most national parks provide camping areas for tents and trailers. Several have cabins (小屋) within the parks available to rent.  A getaway to a national park provides privacy, stress relief, and the time to get to know some important natural resources.

1.The underlined word "getaway’’ in this passage most probably means_____.

A. an exciting exploration    B. an interesting location

C. a short vacation    D. an unforgettable experience

2.It can be learned from the text that_____.

A. spas are offered in the tourist attractions all over the country

B. intensive courses of some organizations help people get away from home

C. helping others at weekend makes people feel more stressful

D. people may get close to nature in a national park

3.Which of the following can be rented in a national park?

A. Cabins.    B. Trailers.

C. Camping areas.    D. Tents.

4.The best title of the passage can be_________.

A. Away from Our Busy Work    B. Good Ways to Relieve Stress

C. Enjoy Life and Help Others    D. Long Weekend Getaway

 

1.C 2.D 3.A 4.D 【解析】文章讲述了可以利用周末做一个旅行来放松自己,紧接着提到了几个如Hotel Romance、Visit a Spa、Learn a Skill、Help Others以及Stay in a National Park的度过周末的好地方与好方法,然后详细介绍了每个的特点。 1.词意猜测题。根据后面一句a short trip to leave the stress of their everyday lives behind and explore, learn, or relax即一次短暂的旅行,把日常生活的压力抛在身后,探索、学习或放松,可知这个单词和trip同义,故选C。 2.推理判断题。从最后一段的第一句For those who want to relax in a rural environment, a national park fits the bill即对于那些想在乡村环境中放松的人来说,国家公园符合这个要求,故选D。 3.细节理解题。从最后一段的第三句 Several have cabins (小屋) within the parks available to rent可知,cabins 可以被租,故选A。 4.主旨大意题。从第一段的最后一句 Many people use a long weekend for a getaway, a short trip to leave the stress of their everyday lives behind and explore, learn, or relax即许多人利用一个漫长的周末去度假,一次短暂的旅行,把日常生活的压力抛在身后,探索、学习或放松,可知故选D。 【名师点睛】 在做阅读理解题时,我们应注意以下几个方面:  先做细节题。因为做完了局部性的事实细节题后,自然会加深我们对文章的理解,这样更有利于做主旨大意题如最后一篇中的第一小题,答案就在文章最后一段的第三句 Several have cabins (小屋) within the parks available to rent 重点敲定主旨题。主旨大意题提问的形式主要有两大类:一类是Main idea型;一类是Topic或Title型。 在解答这类试题时应注意读首句抓大意。文章大都采用文章段落的中心,即主题句在文章开头。因此,要寻找这类文章的主旨大意就需要研究文章的首句如第一篇阅读的第一小题,主题就在文章开头即Many people use a long weekend for a getaway, a short trip to leave the stress of their everyday lives behind and explore, learn, or relax,由此可知全文主要在讲可以利用周末做一个旅行来放松自己
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

For many years, I was convinced that my suffering was due to my size. I believed that when the weight disappeared, it would take old wounds, hurts and rejections with it.

Many weight-conscious people also mistakenly believe that changing our bodies will fix everything. Perhaps our mistake is believing that being thin equals being loved, being special, and being cherished. We fantasize (幻想) about what it will be like when we reach the long-awaited goal .We work very hard to realize this dream. Then, at last, we find ourselves there.

But we often gain back what we have lost. Even so, we continue to believe that next time it will be different. Next time, we will keep it off. Next time, being thin will finally fulfill its promise of everlasting happiness, self-worth, and, of course, love.

It took me a long time to realize that there was something more for me to learn about beauty. Beauty standards vary with culture. In Samoa a woman is not considered attractive unless she weighs more than 200 pounds. More importantly, if it’s happiness that we want, why not put our energy there rather than on the size of our body? Why not look inside? Many of us strive hard to change our body, but in vain. We have to find a way to live comfortably inside our body and make friends with and cherish ourselves. When we change our attitudes towards ourselves, the whole world changes.

1.The passage tries to stress the importance of ____________.

A. body size    B. different beauty standards

C. culture difference D. attitudes towards life

2.What does the word “everything” in paragraph 2 mean?

A. The whole world          B. All the problems.

C. All the properties.D. The absolute truth.

3.What can be inferred about the author?

A. The author is a Samoan.

B. The author succeeded in losing weight.

C. The author probably got wounded in wars or accidents.

D. The author has been troubled by her/his weight.

4.According to the author , what is the common view of those who have lost some weight first and gained it back later ?

A. They feel optimistic about future plans on weight control.

B. They are indifferent to the regained weight.

C. The feel angry about the regained weight.

D. They think they should give up their future plans on weight control.

 

查看答案

“Did you hear what happened to Adam Last Friday?”Lindsey whispers to Tori.

With her eyes shining, Tori brags, “You bet I did, Sean told me two days ago. ”

Who are Lindsey and Tori talking about? It just happened to be yours truly, Adam Freedmam. I can tell you that what they are saying is (a) not nice and (b) not even true. Still, Lindsey and Tori aren’t very different from most students here at Linton High School, including me. Many of our conversations are gossip(闲话). I have noticed three effects of gossip: it can hurt people, it can give gossipers a strange kind of satisfaction, and it can cause social pressures in a group.

An important negative effect of gossip is that it can hurt the person being talked about. Usually, gossip spreads information about a topic- breakups, trouble at home, even dropping out-that a person would rather keep secret. The more embarrassing or shameful the secret is, the juicier the gossip it makes. Probably the worst type of gossip is the absolute lie. People often think of gossipers as harmless, but cruel lies can cause pain.

If we know that gossip can be harmful, then why do so many of us do it? That answer lies in another effect of gossip: the satisfaction it gives us. Sharing the latest rumor(传言)can make a person feel important because he or she knows something that others don’t. Similarly, hearing the latest rumor can make a person feel like part of the “in group.”In other words, gossip is satisfying because it gives people a sense of belonging or even superiority(优越感).

Gossip also can have a third effect: it strengthens unwritten, unspoken rules about how people should act. Professor David Wilson explains that gossip is important in policing behaviors in a group. Translated into high school terms, this means that if everybody you hang around with is laughing at what John wore or what Jane said, then you can bet that wearing or saying something similar will get you the same kind of negative attention. The do’s and don’ts conveyed through gossip will never show up in any student handbook.

The effects of gossip vary depending on the situation. The next time you feel the urge to spread the latest news, think about why you want to gossip and what effects your “juicy story” might have.

1.The author uses a conversation at the beginning of the passage to ______.

A. introduce a topic    B. present an argument

C. describe the characters    D. clarify his writing purpose

2.In the author’s opinion, many people like to gossip because it ______.

A. gives them a feeling of pleasure

B. help them to make more friends

C. makes them better at telling stories

D. enables them to meet important people

3.Professor David Wilson think that gossip can ______.

A. provide students with written rules

B. help people watch their own behaviors

C. force school to improve student handbooks

D. attract the police’s attention to group behaviors

4.What advice does the author give in the passage?

A. Never become a gossiper    B. Stay away from gossipers

C. Don’t let gossip turn into lies    D. Think twice before you gossip.

 

查看答案

Dear Alfred,

I want to tell you how important your help is to my life.

Growing up, I had people telling me I was too slow, though, with an IQ of 150 at 17, I’m anything but stupid. The fact was that I was found to have ADIID(注意力缺陷多动障碍). Anxious all the time, I was unable to keep focused for more than an hour at a time.

However, when something did interest me, I could become absorbed. In high school, I became curious about the computer, and built my first website. Moreover, I completed the senior course of Computer Basics, plus five relevant pre-college courses.

While I was exploring my curiosity, my disease got worse. I wanted to go to college after high school, but couldn’t . So, I was killing my time at home until June 2012 when I discovered the online computer courses of your training center.

Since then, I have taken courses like Data Science and Advanced Mathematics. Currently, I’m learning your Probability course. I have hundreds of printer paper, covered in self-written notes from your video. This has given me a purpose.

Last year, I spent all my time looking for a job where, without dealing with the public , I could work alone, but still have a team to talk to. Luckily, I discovered the job—Data Analyst—this month and have been going full steam ahead. I want to prove that I can teach myself a respectful profession, without going to college, and be just as good as, if not better than, my competitors.

Thank you. You’ve given me hope that I can follow my heart. For the first time, I feel good about myself because I’m doing something, not because someone told me I was doing good. I feel whole.

This is why you’re saving my life.

Yours,

Tanis

1.why did’t Tanis go to college after high school?

A. She had learned enough about computer science

B. She had more difficulty keeping foucesed

C. She preferred taking online courses

D. She was too slow to learn

2.AS for the working environment,Tains prefers____.

A. working by herself

B. dealing with the public

C. competing against others

D. staying with ADHD students

3.Tanis wrote this letter in order to_____.

A. explain why she was interested in the computer

B. share the ideas she had for her profession

C. show how grateful she was to the center

D. describe the courses she had taken so far

 

查看答案

假定你是李华,你校摄影俱乐部(photography club)将举办国际中学摄影展。请给你的英国朋友Peter写封信。请他提供作品。信的内容包括:

1.主题:环境保护;

2.展览时间;

3.投稿邮箱:intlphotoshow@gmschool.com.

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

3.提示:国际中学摄影展:an International High School Students Photography Show

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________

 

查看答案

此题要求改正所给短文的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上划一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:

该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。

该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。

该行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。

注意:原行没有错的不要改。

After read your advertisement, I want to offer yourself for the position. I’m twenty years old, male, 1.78 meters tall, strong and health. And I am going to graduate from Nanjing University this year. I had learned English for ten years. My speaking English is very good and I can write good article. I have won several prizes in English contests. I have been made a great number of  inventions, most of them have been put into practice. But I can use the computer skillfully.    If I can get the job, I’ll do all I can do it well.

Thank you for your kindness.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.