满分5 > 高中英语试题 >

Look at any advertisement for a fashion(...

Look at any advertisement for a fashion(时尚)store,and you may notice that most of the models are teens.In Western culture,especially,fashion is an extremely important component of teenage life.But "Why?" you may ask.

For teenagers,fashion is first and foremost a social statement.It is a means of expression to their peers(同龄人)and the rest of the world.

Fashion also provides teenagers a sense of identity by signalling which "grouping" they belong to.It many signal a more independent or inclusive personality.

Teens can be extremely conscious about overall image.They will often make use of fashion as a means to attract a certain type of person.

Rebellion(叛离)may also be acted out via fashion.Since rebellion is often a huge aspect of a teenager's life, teens often use shocking fashion to rebel against their parents,their classmates, and/or society.

Many teens pick up on fashion trends in an effort to avoid losing face.Poor fashion choices in the eyes of others can often be an open door to ridicule.

Often,fashion for teenagers is the result of the desire to be like a celebrity(名人).Celebrities are perhaps the greatest influences on teenagers in the modern world,and the can have a huge effect on a teen's ideas about fashion and its importance.

           

1.What is the best tide for the text?

A. Why is fashion so important to teens?    B. Why do teens learn from celebrities?

C. What fashion do teens want?    D. Who leads the fashion?

2.For teens,fashion      .

A. has a deep effect on celebrities    B. is about expressing themselves

C. can prevent them from rebelling    D. will remove their peer pressure

3.Which of the following can describe the main point of Paragraph 3?

A. Fashion and independence.    B. Fashion and peers.

C. Fashion and teenagers.    D. Fashion and identity.

 

1.A 2.B 3.D 【解析】你也许会注意到许多时尚店的广告模特都是青少年,这是因为在西方国家,时尚潮流对于青少年来说非常重要。但是为什么呢?本文就这个问题进行了分析。 1.主旨大意题。根据第一段fashion is an extremely important component of teenage life.But "Why?" you may ask.可知本文主要讲时尚为什么对青少年来说那么重要。故选A。 2.细节题。根据第二段It is a means of expression to their peers(同龄人)and the rest of the world.可知时尚是青少年向同龄人和世界上的其他人展现自己的一个方式。故选B。 3.主旨大意题。通读第三段可知通过表明自己所属的类型,时尚也给青少年提供了一种身份感。这是时尚对于青少年来说很重要的原因之一,所以这一段的关键单词是fashion和identity,故选D。 【名师点睛】 归纳总结文章某一段的主旨大意。本篇阅读的第三小题就是这样的题型。同学们在做这一类题时,很容易出现这样的错误:1.将段落大意和文章大意混淆 2.几个选项中的关键词在同一段中都有出现,难以选择。 分析第三小题的四个选项,其中A选项 Fashion and independence.就属于第二个易错点,因为independence在第三段中确实出现过。但同学们如果再仔细读一读第三段,就会发现第一句话Fashion also provides teenagers a sense of identity by signalling which "grouping" they belong to. 才是这一段的主题句,第二句话只是补充说明,所以可以排除A选项。B选项在第三段没有出现,可以直接排除。这一题的难点在于C选项和D选项。如果同学们还记得第一题,那么就会想起这篇文章的主题是解释时尚为什么对于青少年来说那么重要,文章第一段之后的内容都是解释这个问题。第三段是从“时尚带给青少年身份感”这一角度解释第一段的问题。区分开了文章大意和段落大意,那么问题就很简单了。所以,fashion和teenagers应该是整篇文章的关键词。第三段的关键词是Fashion 和 identity。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Clara Barton became known as "The Angel(天使)of the Battlefield" during the American Civil War.Born in Oxford,Massachusetts in 1821,Clara Barton's interest in helping soldiers on the battlefield began when she was told army stories from her father.Another event that influenced her decision to help soldiers was an accident her brother had.His injuries were cared for by Barton for 2 year.At the time,she was only 11 years old.Barton began teaching school at the age of 15.She taught for 18 years before.she moved to Washington,D.C in 1854.

The Civil War broke out 6 years later.Right away,Barton started war service by helping the soldiers with their needs.At the battle of Bullrun,Clara Barton received permission from the government to take care of the sick and hurt.Barton did this with great kindness.She recognized each soldier as a person.When the war ended in 1865,she used 4 years of her life to help the government in searching for soldiers who were missing during the war.

In 1869,while she was on vacation in Europe,she got to know the International Red Cross,an

organization set up by the Geneva Convention in 1864.Clara Barton realized that the Red Cross would be a best help to die United States.After she returned to the United States,she worked very hard to create an American Red Cross. She talked to government leaders and let American people know about the Red Cross.In 1881,the National Society of the Red Cross was finally established in Washington,D.C. Clara Barton managed its activities for 23 years.

1.Which of the following is true of young Barton Clara?

A. She had an accident when she was 11.

B. She helped her father when he was a soldier.

C. She helped her brother who got hut in an accident.

D. She made a decision to live with her brother for 2 years.

2.The underlined part "did this" in Paragraph 2 refers to "      ".

A. considered each soldier as a person.

B. helped search for the missing soldiers.

C. nursed the sick and hurt.

D. received permission.

3.What does the author talk about the American Red Cross?

A. It was brought to Europe by Barton.

B. Barton tried to have it set up in America.

C. The Americans were not interested in it..

D. It was first established in the Unites States.

4.What can be the best title of the text?

A. The Angle of the Battlefield.

B. The America Red Cross.

C. The American Civil War.

D. The International Red Cross.

 

查看答案

 

1.The city was founded in the 8th century BC. In 89 BC, the Romans ____________ Pompeii.

2.I saw several houses which ______________ wall paintings. I also saw the people who had been buried alive.

3.An advertisement uses words and pictures to ______________ people to buy a product or service, or to believe in an idea.

4.However, we still must be aware of the skilful methods used in ads to try and sell us things. Even if an ad does not lie, it does not mean it is altogether ______________.

5.As a member of the International Olympic Committee, I am delighted to have been invited to your school to talk to you about the history and ___________ of the Olympic Games.

 

查看答案

赞成

反对

1.广告能引导人们选择货物;

2.广告能使消费者更好地了解货物和商家;

3…….

1.经常被虚假广告欺骗;

2.在阅读广告上浪费了大量的时间;

3…….

你的观点:1…….

2……

 

注意:1.短文的开头和结尾已给出,但不计入总词数。

2.可适当增加细节,以使行文连贯。

3.词数100左右。

Nowadays, more and more advertisements appear on newspapers, broadcasting, magazines as well as streets. Advertisement is a popular way to communicate with consumers. People have different views on advertisements.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________

But whether you like it or not, advertisements have become a part of our life.

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

When I was a child, I spent more than ten years learn the violin. Therefore, I couldn’t understand ‘real music’. After I graduated at high school, a friend of mine suggested that we started to learn the guitar because we all thought it was cool. I will never forget the day on that we went to buy guitars in the guitar store. There I saw a guitar player playing the guitar, which I really enjoy. He became my the first guitar teacher. It took me such a long time choose a guitar among several wonderful model. Now the guitar is the most importantly part of my life and I practice it every day.

 

查看答案

Yesterday I came across an interesting new book,1.I would like to recommend here. It is 2.Adventure story. The title is Voyage to an Amazing Kingdom. The publisher said that the novel 3.(write) by a 17-year-old boy. The publisher also said that readers would be amazed by the writer’s unique way of thinking and skilful writing. According 4.The publisher, readers do seem to be interested in this new novel. One reader said that he 5.(read) the book twice that week and that he would never forget the fantastic story.6.Reader said that she had bought another two copies that afternoon and that she 7.(give) those books to8.(she) friends later. I believe Voyage to an Amazing Kingdom would be a good choice for senior high students.9.The writer is approximately the same age as our students, I think that they will understand him and his book 10.(easy).

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.