满分5 > 高中英语试题 >

Parents may think they’re smart about wh...

Parents may think they’re smart about where they store medicines, but their kids are smarter. Nearly 60,000 young children are rushed to the hospital every year after getting into medicines not meant for them, according to a new report from Safe Kids Worldwide.

The report finds little connection between what parents know about storing medicines safely and what they actually do. Nine out of 10 parents know that medicines should be stored up and away out of reach and sight, but 7 out of 10 of them admit not doing that. They leave medicines out on kitchen counters, sinks and sofas, believing babies and toddlers(学步者)aren’t tall enough or strong enough to reach them. Unfortunately, they probably can. Children as young as a month have ended up in an emergency department because they’d been poisoned by getting into a medicine that was left within reach.

Most poisonings related to medicines---particularly among babies and toddlers---occur within their home. Kids develop rapidly and they want to explore their environment. At certain ages they have a lot of hand-to-mouth activity, and so it’s very common for them to explore their environment and then try to taste what they find.

The new Safe Kids worldwide report includes a survey of 2,000 parents with children under age 6. While the number of children visiting an emergency department for accidental poisonings had declined since the 2010 maximum, the decline has slowed in recent years.

Prescription and over-the-counter medicines cause the most severe poisonings, but vitamins and supplements(补充品)can also cause problems. There are steps families can take to lower the risk for an accidental medicine poisoning.

1.Why are children poisoned according to the text?

A. Some of the medicines at home taste nice

B. There is something poisonous in medicines

C. Kids have easy access to medicines at home

D. Kids are curious to explore the environment

2.What can we learn from the text?

A. Vitamins and supplements can do good to kids

B. The team made a survey of 2,000 kids under age 6

C. 600 parents surveyed could keep medicines properly

D. Kids are usually smart at storing medicines at home

3.What could be the best title for the text?

A. Parents’ Casual Behavior Leads to Kids Poisoned

B. The Number of Kids Poisoned Has Declined Lately

C. Nearly 60,000 Children Are Poisoned by Medicines

D. Kids Are Facing the Risk of Being Poisoned at Home

 

1.C 2.C 3.A 【解析】本文主要讲父母认为孩子找不到他们藏药的地方,但是孩子在成长过程首先就是熟悉周围环境,所以导致孩子中毒事件增加,这是告诉家长们要好好放置药品的位置。 1.细节理解题,根据文中“ At certain ages they have a lot of hand-to-mouth activity, and so it’s very common for them to explore their environment and then try to taste what they find.” 意思是“在一定的年龄,他们有很多的手和嘴活动,所以他们很容易去探索他们的环境,然后尝试品尝他们发现的东西在家里,他们很容易碰到药品”故选C。 2.细节理解题,根据“Parents may think they’re smart about where they store medicines, but their kids are smarter. ”意思是父母可能会认为他们很聪明,他们在哪里储存药品,但他们的孩子更聪明。故选C。 3.主旨大意题,根据倒数第三段“Most poisonings related to medicines---particularly among babies and toddlers---occur within their home.”意思是很多中毒事件是发生在家中的,再根据文章大意,故选A。 【名师点睛】英语“阅读理解”题主要是考查考生综合运用所学语言知识的能力,包括阅读能力、理解能力、归纳概括能力、逻辑推理能力以及对材料的评估能力等。试题中所选的阅读文章题材多样化,涉及政治经济、社会文化、风俗习惯、历史地理、科学技术等各个方面。体裁多样化,包括记叙文、说明文、议论文、应用文以及新闻报道、广告、通知、操作说明、表格等各种文体。它要求考生阅读理解准确率高、阅读速度快。大致来说,主要针对如下方面:1.文章的个别词或句子;2.文章的某细节或情节;3.文章的主题;4.文章的背景知识;5.文章的结论或结局;6.文章内涵的隐义或寓意等。主要是考查考生综合运用所学语言知识的能力,包括阅读能力、理解能力、归纳概括能力、逻辑推理能力以及对材料的评估能力等。  例如(1)细节理解题,根据文中“ At certain ages they have a lot of hand-to-mouth activity, and so it’s very common for them to explore their environment and then try to taste what they find.” 意思是“在一定的年龄,他们有很多的手和嘴活动,所以他们很容易去探索他们的环境,然后尝试品尝他们发现的东西在家里,他们很容易碰到药品”故选C。这种题目比较简单,只要通读全文,了解文中所叙述的重要事实或细节,就可以解答出来,有的甚至可以从文章的原句中直接找到答案。 
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Spider monkeys have long, thin arms with hooklike hands that allow them to swing through the trees. They do not have opposable thumbs(对生拇指).

The brown-headed spider monkey has a prehensile(缠绕性的)tail, which means it can grasp and can be used like a fifth leg to grab trees. During the day, the spider monkey searches for fruits, which make up the main part of its diet. They will also eat flowers, seeds, leaves, and small insects during the dry season when fruits aren’t available. They spend most of the daylight hours climbing and swinging through the high branches of trees.

The brown-headed spider monkey lives in a large community of about 20 to 100 male and female monkeys. They split into smaller groups for feeding. Females usually give birth to only a single baby each year or two. Young monkeys are carried on their mothers’ stomachs until about 16 weeks old. Then they are strong enough to ride on their mothers’ backs. All brown-headed spider monkey babies are born with a pink face and ears.

Spider monkeys hug each other and wrap their tails around each other. They are very intelligent and have strong memories. They were named spider monkeys because they look like spiders as they hang upside down from their tails with arms and legs swinging. Their genus ()name is Ateles, which means “imperfect”. This refers to the fact that they don’t have thumbs.

Hunting the brown-headed spider monkey is now barred in Ecuador, a country in northwestern South America, but humans have killed them for their meat for hundreds of years.

1.Spider monkeys live mostly on ________.

A. insects    B. fruits

C. flowers    D. leaves

2.What can we learn about spider monkeys?

A. They have five legs

B. They live in small groups

C. Their tails can take their weight

D. Their genus is the same as spiders’

3.What does the underlined word “barred” in the best paragraph refer to?

A. Permitted    B. Forbidden

C. Encouraged    D. Ignored

4.Where do newly-born spider monkeys stay?

A. In a large community

B. In trees with high branches

C. On their mothers’ backs

D. On their mothers’ stomachs

 

查看答案

Home from the Navy, I started school at Greenville College in my hometown of Illinois. I’d been out of high school for four years, but my high school headmaster, Mr. Gardner, invited me to a Valentine’s day dance party at school. The thought of seeing my former teachers was exciting. So I agreed.

When Friday came, I cleaned up, dressed up and drove to the high school gym. I chatted with my teachers and approached Mr. Gardner to thank him before leaving. Just then, the band started playing and a young girl stood up to sing. One look at and I was crazy—I had never seen such a beautiful girl!

I asked Mr. Gardner who she was, and he answered, “That’s Marilyn Riley, Cut Riley’s daughter.” I was shocked to say the least. They lived just around the corner from me. I walked across the gym floor to introduce myself, “Hi, I’m Jack Joseph.”

“I know who you are,” was her not-too-friendly response.

“Would you like to dance?” I asked. “No! I’m working,” she shot back.

“Can I call you next week for a movie date?” I asked. “No,” was her response.

For the next month I phoned, trying to set up a date. She always had the same answer: No. then one rainy afternoon in March as I was driving home after basketball practice, I saw Marilyn, walking with no umbrella, no raincoat, no hat. I pulled alongside her and asked if she needed a ride, half expecting her to say no. instead, she stepped over the roadside and sat down on the seat next to me. It was only a few blocks to her house, but after pulling into her driveway we talked for 45minutes. It was magic from then on.

1.Why did Jack decide to attend the party?

A. The party was hold to welcome him back home

B. Marilyn would be introduced to him at the party

C. He could meet some of his former teachers there

D. They gathered there to celebrate Valentine’s Day

2.What was the author’s attitude towards the party?

A. Casual    B. Formal

C. Passive    D. worried

3.We can infer from the text that __________.

A. Jack once served in the army after high school

B. it took Jack 45 minutes to drive Marilyn home

C. Jack and Marilyn were familiar with each other

D. it was Marilyn’s cold attitude that interested Jack

4.How would the story most probably develop in the end?

A. Marilyn would fall in love with Jack

B. Jack would make great achievements in college

C. Marilyn would become a famous singer

D. Jack would have frequent conflicts with Marilyn

 

查看答案

Bike Share Toronto is the city’s official bike share program, designed to give locals and visitors a fun, affordable and convenient alternative to walking, taxis, buses and the subway. There are 200 Bike Share Toronto stations and 2,000 bikes across the city, making Bike Share the most accessible way to get around and explore.

How it works

●Become an Annual Member or buy a day Pass to access the system.

●Find an available bike nearby, and get a ride code or use your member key to unlock it.

●Take as many short rides as you want while your pass or membership is active.

●Return your bike to any station, and wait for the green light on the dock(停靠点)to make sure it’s locked.

Choose a plan

●For visitors

Day Pass: $7. Unlimited 30-minute rides in a 24-hour period.

3-Day Pass: $15. Unlimited 30-minute rides in a 72-hour period.

●For locals

Monthly Pass: $25. Unlimited 30-minute rides for a month.

Annual Membership: $90. Unlimited 30-minute rides for a whole year. The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and other frequent riders.

The first 30 minutes of each ride is included with the membership or pass price. Avoid extra fees by dropping off your bike every 30 minutes at any other station. If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time, you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minutes over, $4 for the next 30 minutes, and $7 for each additional 30 minutes after that.

Contact us

●Customer Service: (855)898-2388

●Repair Service: (855)-2378

●Corporation Partners: (855)898-2398

●Employment Opportunities: (855)898-2498

1.Which is the most suitable choice for locals in Toronto?

A. Day Pass    B. 3-Day Pass

C. Monthly Pass    D. Annual Membership

2.How much will the extra fee be if you travel for two hours by bike?

A. $5.5    B. $9.5

C. $12.5         d. $15.5

3.For more information about working at Bike Share Toronto, contact it at _________.

A. (855)898-2399    B. (855)898-2378

C. (855)8989-2398    D. (855) 898-2498

4.Which of the following statement is TRUE?

A. A member can get a code or a key to the bike

B. Bike Share Toronto is a non-profit organization

C. Shared bikes have taken the place of other vehicles

D. The green light on the dock shows the bike is unlocked

 

查看答案

目前,食品安全问题引起了人们的广泛关注。一些生产厂商为了降低成本追求利润,缺乏足够的安全措施,致使一些劣质或有害食品流入市场,对人们的健康产生了极大的危害。请你就此事给一家英文报刊写封信,谈谈个人看法并呼吁整个社会关注此事。

要求:词数100左右。文章开头和结尾已给出,不计入总词数。

参考词汇:利润profit;安全措施safety measures。

Dear Sir,

I'm writing to talk about the problems of food safety nowadays.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

Yours truly,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I have bought a robot who look as if he were a real person.I'm glad that he can do any things for us.He can do housework,making meals,help my son with his homework and accompany me to the shop.In a word,he brings much conveniences to our life.But at the same time,there are also some points which I feel worried.I wonder whether he will obey our orders if there is something wrong with it.And what should I do if my son has a robot do homework for him? Besides,I'm also afraid whether the robot will hurt my son if my son makes him be angry.

I thought with the development of technology,scientists will improve robots greatly.There is no doubt whether robots will help us a lot and be widely used in more and more areas.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.