满分5 > 高中英语试题 >

I had the honor of being elected chief o...

I had the honor of being elected chief of my tribe(部落). With the title came great responsibility. It was my job to make peace with the Maori Tamaki tribe, whose village we visited. Their warriors leapt from a canoe and faced us down with fierce growls, bulging eyes and much swishing of sticks. They laid a palm frond on the ground and, as head honcho, I was compelled to accept this peace offering by picking it up, then touching noses with their chief. “Kia ora”, he said, welcoming us into the woodland home of his people.

My “tribe” was my New Zealand tour group, who had forced me into being their leader. We’d been warned that the ceremony was a serious occasion and that to laugh or even smile would be considered rude to the Tamaki. After that it was non-stop fun as they showed their ancient customs and I received instruction in performing the haka, the war dance by the All Blacks rugby team.

Then they pulled our dinner of lamb, beef and vegetables out of the ground. It had been slow-cooked in the heat that simmers just below the surface in the geothermal(地热的) area of North Island, a Maori tradition known as a hangi that goes back an extremely long period of time.

Obviously, this form of it is put on for tourists but it was hugely enjoyable. The journey back to the hotel was alone worth the effort, our hilarious Maori elder driver being deserving of his own television show. “The wheels on the bus go round and round,” he got us singing, while he circuited(绕……环行) a roundabout three times.

A couple of days from the end of my trip, there was still something missing, a New Zealand icon I yearned to see to make my grand tour complete. Riding over a hill, there it was – Aotearoa. The Maori name for New Zealand translates as “Land of the long white cloud”. Can I say “Kia ora, Aotearoa?” You bet I can.

1.Which refers to the Maori cooking custom?

A. Kia ora.    B. Haka.

C. Tamaki.    D. Hangi.

2.What does the author think of the driver?

A. He was good at singing.

B. He made the journey memorable.

C. He was not familiar with the road.

D. He performed well on a TV show.

3.What is the best title for the text?

A. A Taste of Maori Culture.

B. Hello, New Zealand

C. The Honor of Being a tribe Chief

D. The Best of New Zealand

 

1.D 2.B 3.A 【解析】本篇文章主要讲述了作者被选为一个部落的领导人,到the Maori Tamaki tribe这一部落的友好访问,介绍了关于the Maori Tamaki tribe的一些文化。 1.细节考查题。由第三段“Then they pulled our dinner of lamb, beef...a Maori tradition known as a hangi that goes back an extremely long period of time.”可知,hangi refers to the Maori cooking custom;故选D。 2.细节理解题。由第四段“it was hugely enjoyable. ”和“our hilarious Maori elder driver being deserving of his own television show.”我们可知,那位司机一路唱着歌,使旅途很欢乐,是值得纪念的,难忘的;故选B。 3.整体理解题。本篇文章主要讲述了作者到 “the Maori Tamaki tribe”进行友访的经历,主题是关于the Maori Tamaki tribe”的,所以题目应该是关于Maori 的;故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

World Book Day falls on April 23 every year.It was set up by the United Nations Educational,Scientific, and Cultural Organization(UNESCO) in 1995 to encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading.It is also the day to honor great writers,for example,William Shakespeare,born or dead on that day.

Many countries celebrate World Book Day.Take UK as an example.On that day,millions of school children can buy books of special price,a much lower price than usual,in any bookstore.It has been done every year since 1998.World Book Day is also celebrated in China. Our Former Premier Wen Jiabao, a bookworm, who does lots of reading every day, has called on people to do more reading. He suggested that young people should spend more time reading."Books cannot change the world, but people can change the world by changing themselves through reading,” he said.

Why do people like reading? One big advantage is that reading helps us become more knowledgeable and more intelligent. Also, reading helps us to follow the latest developments of science and technology. Besides, reading gives us information about other cultures and places of the world. When we read, we may find many things that are unfamiliar to us. We would have to use our brain to think about them or do more reading to find out the answers. The more we read, the more we know. What’s more, reading is also one of the most important ways to learn a foreign language like English.

"Reading makes a full man" (Bacon,1597). Books,magazines,newspapers and other kinds of materials can help us to know more about the outside world and perfect us. So it is necessary for us to spend time on reading every day.

1.World Book Day was set up in order to encourage people to         .

A. buy more books    B. do more reading

C. learn foreign languages    D. know more about science

2.In the UK,what will school children do on World Book Day?

A. They will give away some books to those poor families’ children.

B. They will go to the library in order to read as many books as possible.

C. They will buy books of much lower price than usual in any bookstore.

D. They will organize some activities in memory of William Shakespeare.

3.How many advantages of reading are mentioned in the passage?

A. Two.    B. Three.

C. Four.    D. Five.

4.The underlined words “ a bookworm” in Paragraph 2 probably mean           .

A. a person who loves reading    B. a person who likes reading

C. a person who loves collecting    D. a person who likes buying books

 

查看答案

Four books that will inspire you to travel the world

There’s truly nothing like travel when it comes to gaining perspective(远景) and exposing yourself to other cultures. To get you in the adventuring mood, we asked Amazon Senior Editor Chris Schlep to help us come up with a list of books that transport readers to another time and place. Below, see his list of four books that will inspire you to travel around the world. For more information, please click Amazon.com.

SEATTLE: Where You d Go, Bernadette

Price: $16.73

Maria Sample’s first novel is not exactly a love story to Seattle, but if you read it, you just might want to come here to see if people are really as self-involved as the characters in her book. What really shines through is the strange storytelling and the laughs. Buy it on Amazon.

ITALY: Beautiful Ruins

Price: $16.29

This book by the popular author Jess Walters is a love story that begins on the Italian Coast in the early 60s and eventually appears on the screen in Hollywood. With the settings of the background from Italy to Edinburgh to Los Angeles, you will find yourself longing to go as well. Buy it on Amazon.

ENGLAND: Wolf Hall

Price: $15.57

You can’t travel to Thomas Cromwell’s England without a time machine,but reading Hilary Mantel’s prize-winning novel is the next best thing. It will make you long to see the ancient buildings and green grass of the English countryside, much of which is still there. Buy it on Amazon.

NANTUCKET: Here’s to Us

Price: $ 17.16

Eli Hildebrand has built a writing career out of writing about her hometown island of Nantucket. Her latest is Here’s to Us, which, perhaps not surprisingly, is a great beach read.

1.Whose book has been made into a film according to the text?

A. Hilary Mantel’s.

B. Jess Walter’s.

C. Maria Semple’s.

D. Elin Hilderbrand’s.

2.What can you buy if you have only $32?

A. Beautiful Ruins and Where You’d Go, Bernadette.

B. Where You’d Go, Bernadette and Wolf Hall.

C. Beautiful Ruins and Wolf Hall.

D. Wolf Hall and Here’s to Us.

3.What do the four books have in common?

A. They have the same price.

B. They have the similar content.

C. They have the similar background.

D. They have the same place of sales.

4.Where does the text probably come from?

A. A website.

B. A magazine.

C. A newspaper.

D. A textbook.

 

查看答案

假如你是李华,你计划暑假与父母去纽约进行为期两周的旅游。请你给你在纽约的笔友Tom写一封电子邮件,请求他帮助你解决以下问题:

1.推荐一家旅馆(周边环境;设施);

2.推荐旅游线路;

3.询间是否可以接机。

注意:

1.词数100左右(邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数);

2.可适当增加细节,以使行文连贯。

提示词:地铁subway

Dear Tom,

I will take a two-week trip to New York with my parents in the summer holiday.

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________

I'm looking forward to your early reply.

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

When I was in high school,each of my friend had a bicycle.I hoped I could also have it.One day I saw a second-hand bicycle,that was only one hundred yuan.I asked my father the money.And he said he could only give me half of the money.I should find the other half myself.So I went to sell newspapers after the school.My father was pleasing when I showed him the money a month after.He gives me the other fifty.You can imagine how happily I was when I rode to school on my own bicycle.

 

查看答案

International Volunteer Day is a global celebration of volunteers.It takes place every year on December 5 1.(shine) a light on the effect of volunteer efforts everywhere.Many nations and governments hold2.(variety) activities in this day.Volunteers are ones3.make use of their own part-time time and participate in social service for no charge.They contribute a lot in the4.(aspect) of rebuilding home,developing economy with promoting social civilization progressing etc.The Day5.(encouragement) volunteers' deeds to develop at local,national and international levels.The Day is the time widely6.(accept)by people to fight poverty,hunger,disease,environmental problems and discrimination against women.

The cultural form and explanation of a volunteer may change depending on circumstances,7.the basic principle never changes:every individual can make a difference in society.Beyond8.(help) to promote the greater good,volunteers enrich their own lives.As one volunteer once put9.,"I feel as though I am able to help in the world and use my skills.It allows me to10.(real) feel as though I am part of the world community."

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.