满分5 > 高中英语试题 >

Captain Henry, a 98-year-old American re...

Captain Henry, a 98-year-old American retired fisherman, has become a first-time author, having written and published his autobiography In a Fisherman’s Language after learning to read at the age of 91.

Mr. Henry spent most of his life without even his closest family members knowing he was illiterate (不识字的). Forced to quit school in the third grade to take odd jobs, he kept the secret close to his chest, only telling his late wife. Henry’s granddaughter, Marlisa, told reporters how he used tricks, like waiting for others to order at restaurants first, to avoid the issue.

A family dispute in his nineties, she said, aroused his desire for education. “He signed a document he could not read about where he was going to live,” Marlisa said. Starting with his name, he eventually moved on to the ABC’s and children’s books. He put them down since his wife fell ill. After the tragic loss of his wife, he went back to reading and began to log his life. He wrote about his family’s voyage from Portugal to the US, how he went on to captain a boat, and his many journeys at sea.

His life stories have become so popular that nearly 800 copies were sold in the first two weeks after the book’s release. One thousand more have been printed as requests for the book flood in as far as Germany. And now even Hollywood producers have approached Mr. Henry about buying the rights to his life stories for a big screen adaptation.

The family also now has a book agent and a deal in the works to publish a second edition. Meanwhile, the family says they are reconnecting and closer than ever as a result of Henry’s late-life efforts. “Everyone has a story, Marlisa said. “It teaches that when you’re down and out. never give up.”

1.When did Henry begin writing his life story?

A. After his wife passed away.

B. Before his wife passed away.

C. When he was at the age of 91.

D. After he retired from work.

2.Which of the following is TRUE according to the text?

A. Henry didn’t love his wife.

B. A Hollywood producer wishes to make a movie out of Henry’s book.

C. Henry began his reading with some famous novels.

D. Henry’s book was well-received by Americans and he made a lot of money.

3.How did Henry’s family benefit from the 2nd edition?

A. The family got known in the US.

B. His family moved from Portugal to the US.

C. The family ties were rebuilt and strengthened.

D. His family spread abroad.

4.What message can Henry’s story give us?

A. Writing can make people rich.

B. A person should write his story.

C. One is never too old to learn.

D. Everything comes to him who waits.

 

1.A 2.B 3.C 4.C 【解析】文章介绍了亨利做为一名老渔夫,他91岁才开始学习写字,在妻子去世后写作,他的自传书成了畅销书,我们可以得到启发:活到老学到老。 1.细节理解题。根据第三段中“After the tragic loss of his wife, he went back to reading and began to log his life. He wrote about his family’s voyage from Portugal to the US,” 妻子悲惨地去世后,他回去读书,开始记录自己的生活。他写了关于他的家人从葡萄牙到美国的航行。可知是在他的妻子去世后,他开始写作的。故选A。 2.推理判断题。根据倒数第二段中“And now even Hollywood producers have approached Mr. Henry about buying the rights to his life stories for a big screen adaptation.” 现在,即使是好莱坞制片人,也接近亨利先生,想要将他的一生的故事搬上荧屏。可知好莱坞想拍摄他的人生故事。故选B。 3.推理判断题。根据最后一段的句子“ Meanwhile, the family says they are reconnecting and closer than ever as a result of Henry’s late-life efforts.” 因为亨利的晚年的努力,他的家庭关系得到重建并加强了。故选C。 4.主旨大意题。从亨利的故事可以看出,他91岁才开始学习写字,并开始写作,取得了重大成就,我们可以得到启发:活到老学到老。故选C。 【名师点睛】推理判断型 推理判断题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。推理判断题常常可以分为如下几类:(1)细节推断。如时间、地点、人物关系等;(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因;(3)目的、意图、态度推断。根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者的情感态度;(4)预测想象推断。文章没有明确说明,要求根据语篇对文章可能涉及的内容进行预测判断。例如:本题中的第2小题。 【解题剖析】此题属于推理判断型中的(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因。 【答案定位】根据倒数第二段中“And now even Hollywood producers have approached Mr. Henry about buying the rights to his life stories for a big screen adaptation.” 现在,即使是好莱坞制片人,也接近亨利先生,想要将他的一生的故事搬上荧屏。可知好莱坞想拍摄他的人生故事。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Sunday is more like Monday than it used to be. Places of business that used to keep daytime “business hours” are now open late into the night. And on the Internet, the hour of the day and the day of the week have become irrelevant (不相关的).A half century ago in the United States, most people experienced strong and precise dividing lines between days of rest and days of work, school time and summer time. Today the boundaries still exist,but they seem not clear.

The law in almost all states used to require stores to close on Sunday;in most, it no longer does. It used to keep the schools open in all seasons except summer; in most, it still does. And whether the work week should strengthen its legal limits, or whether it should become more “flexible,” is often debated. How should we, as a society, organize our time? Should we go even further in relaxing the boundaries of time until we live in a world in which every minute is much like every other?

These are not easy questions even to ask. Part of the difficulty is that we rarely recognize the “law of time” even when we meet it face to face. We know as children that we have to attend school a certain number of hours, a certain number of days, a certain number of years—but unless we meet the truant officer(学监), we may well think that we should go to school due to social custom and parents’ demand rather than to the law. As adults we are familiar with “extra pay for overtime working,” but less familiar with the fact that what constitutes (构成) “overtime” is a matter of legal definition. When we turn the clock forward to start daylight- saving time, have we ever thought to ourselves: “Here is the law in action”? As we shall see, there is a lot of law that has great influence on how we organize and use time: compulsory education law, overtime law, and daylight-saving law—as well as law about Sunday closing, holidays, being late to work, time zones, and so on. Once we begin to look for it, we will have no trouble finding a law of time to examine and assess.

1.By saying “Sunday is more like Monday than it used to be”, the writer means that          .

A. work time is not clear

B. many people have a day off on Monday

C. the line between work time and rest time is unclear

D. people don’t know when to rest

2.The author raises the questions in Paragraph 2 to introduce the fact that people          .

A. enjoy working on weekends    B. fail to make full use of their time

C. are unaware of the law of time    D. welcome flexible working hours

3.According to the passage, most children tend to believe that they go to school because they          .

A. have to obey their parents    B. need to acquire knowledge

C. need to prepare for the future    D. like studying

4.What is the main idea of the passage?

A. Our life is governed by the law of time.

B. We shouldn’t be governed by the law of time.

C. New ways of using time change our society.

D. Our time schedule is decided by our teachers.

 

查看答案

The Internet has become part of teenage life. There’s a report on 3,375 students aged from 10 to 18 in seven Chinese cities. It says that 38 percent of them believe they use the Internet often. While most of them get useful information and use the Internet to help in their studies, some are not using it in a good way. Many are playing online games too much. A few even visit websites they should not look at. Bad things can happen if young people spend too much time on the Internet.

In order to help young people use the Internet in a good way, a textbook on good Internet behavior has started to be used in some Shanghai middle schools this term. It uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet. It gives useful advice such as it’s good to read news or find helpful information to study. Some students also make online friends. But if you are meeting a friend offline, let your parents know.

Teachers and parents all think the book is a very good idea. It will teach students how to be a good person in the online world. It will be a guide for teens to use the Internet and keep students away from bad sites.

1.From the report, about          students between 10~18 years old in the seven cities use the Internet often.

A. 3,375    B. 2,400

C. 1,280    D. 3,000

2.What do most of the students do on the Internet?

A. To get useful information to help in their studies.

B. To play online games.

C. To learn how to use computer.

D. To watch movies.

3.What is the writer’s attitude towards the Internet?

A. Negative.    B. Persuasive.

C. Subjective.    D. Objective.

 

查看答案

假如你是李华,你和同学们组建的舞蹈倶乐部将举行义演(benefit performance)。你的朋友美国留学生Peter是街舞高手。请你发一封电子邮件,请他来指导你们的街排练(rehearsal)。

内容要点如下:

1. 请求指导的缘由;

2. 指导时间与地点;

3. 欢迎他参加义演。

注意:

1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Peter,

How are things going with you?______________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Tom,

I’m more than happier that you’re interested in Chinese culture. Now let me tell you something about a Dragon Boat Festival.

It’s a traditional Chinese festival falling in the 5th day of the 5th month of the Chinese lunar calendar. It’s widely believed that the festival held in memory the great poet Qu Yuan,who lived in ancient times. Disappointed with the government,he drowned him in the Miluo River.

The festival is celebrated by boat racing, with the boats building in the shape of dragons. Competing teams row their boats forward to the drumbeat, race to reach the finishing end first. We also have the custom of eating zongzi, wrapped with bamboo leaf. It’s very popularly among Chinese people.

If you will want to know about other Chinese traditional festivals, just write to me.

Yours,

Li Hua

 

查看答案

March 8 marks the annual International Women’s Day. Around the world, women usually played an unnoticeable role in history. They were often buried with their unknown talents and 1. (amaze) tales. Yet there are still some lucky ones 2. stories have been recorded.

Li Qingzhao is one of them. 3. (praise) as the “No. 1 talented woman”, Li Qingzhao, a poet from the Song Dynasty (960 - 1279 ),was born in Shandong Province.

She was good at poetry, ink painting and calligraphy(书法), and 4. she was most well-known for was her poems, which 5. (divide) into two contrasting styles reflecting her life as a married woman and a widow. Before her husband Zhao Mingcheng’s 6. (die), her poems were 7. (main) about a carefree and happy life. The keynote turned into a tragic tune after Zhao passed away.

8. ,Li was not a narrow-minded woman. Apart 9. expressing feelings and experiences of women, she also wrote poems praising war 10. (hero) and criticizing the corrupt and weak emperor and royals. One of her most famous poems is “Born as an outstanding soul, even die as a hero among spirits”.

As an example of female patriot, Li has a great effect on modem women literature.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.