满分5 > 高中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项...

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

Why is volunteering important?

When it comes to service work, it is important to realize that the actual goal should be getting the most out of your volunteering work. 1.

Gaining new/social experiences

Volunteering allows students to get involved with new things and develop social and academic skills that couldn’t be learned in a classroom environment. 2.

Giving back and helping others

Volunteers create better environments for others; they create healthier communities and they brighten lives. Jill, a senior student, has been a volunteer in her community for more than three years.

3.“They always tell me how great we sound and how they wish they had taken time to learn an instrument in their youth.”

Creating connections with people

4.Not only does the volunteer work you do show who you are as a person, but it reflects many positive qualities that possibly employers and admission officers want to see. Volunteering allows you to meet a wide variety of people from all sorts of walks of life.

5.

Volunteering isn’t one of the most attractive jobs, but it is one of the most beneficial and up lifting(令人振奋的). It’s taking some time out of your day and helping others. Volunteer work makes us feel good. It builds self-confidence and lifts up the spirits.

A. Building career choices.

B. Developing a sense of achievement.

C. Volunteering means a lot more.

D. Building relationships with people is very important.

E. Volunteering is an excellent way to improve your independence.

F. She volunteers by performing in concerts for senior citizens.

G. Volunteering allows you to experience different environments and situations.

 

1.C 2.G 3.F 4.D 5.B 【解析】 试题分析:本文讲述的是做志愿者有哪些好处。 1. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文When it comes to service work, it is important to realize that the actual goal should be getting the most out of your volunteering work.(当谈起志愿者的服务工作时,最重要的是意识到它的实际目标是能够从志愿工作中得到很多。),故C项“志愿服务意味着更多。”符合语境。 2. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文Volunteering allows students to get involved with new things and develop social and academic skills that couldn’t be learned in a classroom environment.(做志愿者可以使学生参与新事物,发展在课堂上学不到的社会与实践能力。),故G项“做志愿者可以使你经历不同的环境和情况”与上文连接,故选G。 3. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文Jill, a senior student, has been a volunteer in her community for more than three years.(一个中学生吉尔为她的社区做志愿者已经三年多了。),再根据下文They always tell me how great we sound and how they wish they had taken time to learn an instrument in their youth.(他们总是告诉我听起来棒极了,并希望他们年轻时也能学一件乐器该多好啊。),故F项“她通过为老人们演奏来做志愿者工作”承接上文,故选F。 4. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文Creating connections with people(做志愿者可以和人们建立联系),可知本段应该讲这方面的知识。D项“和人们建立关系很重要”符合本段意思,故选D。 5. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文Volunteering isn’t one of the most attractive jobs, but it is one of the most beneficial and up lifting(令人振奋的).(做志愿者虽然不是最吸引人的工作,但是最有益的和令人振奋的工作之一。)Volunteer work makes us feel good. It builds self-confidence and lifts up the spirits. (做志愿者可以使我们感觉很好,建立自信,鼓舞精神。)可知,本段应该讲做志愿者的意义在于发展成就感,故选B。 考点:考查对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握。 【名师点睛】 关于七选五的做题步骤: 1、通读全文,对文章进行快速浏览,寻找主题句,抓住文章结构及文章的写作内容。在阅读过程中,要注意文章的开始与结束段落,尤其是文章的首段及末段末句,因为“开门见山”与“结尾总结”的写作方式为常见的写作方式,首段的末句一般是是全文的主题所在,说明本文将探讨哪些内容,并简要指出文章的写作思路,有时甚至会以提纲的形式进行呈现。首段的末句对于快速掌握文章的主题有重要意义。 2、详读段落,在短时间内,找出每段写作内容的关键词。明确各段的主题句或主旨大意。文章正文部分通常分为若干小段落。各段落会根据整体文章写作主题展开,对文章主体进行的不同方面的描述。找出各个小段落中的关键词,明确其描述内容,为整体试题的解决做好铺垫。阅读各个空的前后句,标记关键词,关键词包括句中的核心名词或名词词组(如带有形容词的名词词组)、专有名词、时间数字、代词、连词等。重点阅读各个问题附近的句子,圈定线索词,然后从选项中寻找相关的特征词,以确定答案。做题时可以采用代入排除法。如果一题做不出或拿不准,可先放过,继续往下读,先做容易的能做出的题,直到读完整篇文章。 3、定位选项,明确各备选选项的含义,抓住其关键词语,根据文章整体结构与具体内容,将选项填入文中,填写时尤为注意各选项中出现的句子衔接手段及句中的衔接标志词。在定位选项时,要特别注意空格上下段的写作内容,以及空格上段尾句和下段首句的结构和意义。将所选项放入空白处,看看是否与上下文构成语义及逻辑上的直接关系,是否符合该处语境。能否承接前后的写作线索。使文章无论内容还是衔接上都能做到通顺。 4、通读复检,将所选答案代入文中,再次通读全文,重点考查逻辑关系和关联结构。 在完成选项定位后,应通读全文,检查文章内容是否完整,语义是否连贯合理、各段落内容是否紧扣主题,语篇结构是否通顺连贯、具有一致性、合乎逻辑,写作思路是否清晰明了,格式以及用语是否恰当贴切,从而判断选择的答案是否正确。同时,我们还应注意对相近选项的对比分析,个别干扰项由于与某个正确选项的内容相近具有很强的干扰性,这时就需要我们认真分析,排除干扰,从而得出正确选项。 5、确定排除,研究多余选项,确定排除理由,最终确定答案。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Chinese car makers have narrowed the quality gap with their foreign rivals in the world’s largest vehicle market to the smallest level in seven years, according to research.

But the improvements have not been enough to see an obvious drop in the market share for local car companies this year, raising questions about their ability to be global competitors.

The annual quality survey of China’s car market by J.D. Power, a Californian market research company, tracks the number of mechanical and design problems reported per 100 vehicles by more than 21,000 Chinese drivers.

It documented 131 problems per 100 domestic(国内的) vehicles, compared with 95 per 100 foreign vehicles. The 36-point gap was the narrowest in the study’s seven-year history. When China overtook the US as the world’s largest car maker in the 2009, the gap between domestic and foreign cars was 145 points. “It’s evidence to the improvements that domestic brands have been making,” said Geoff Broderick, head of J.D. Power’s operations. “By 2018 the domestic and the global brands will be equal in terms of quality.”

Despite the steady improvement in quality, local vehicle makers have been performing poorly this year. According to the China Association of Automobile Manufacturers, domestic brand’s share of the market for cars—not including SUVs—has fallen from about 25 percent to 20 percent.

“Chinese customers are very picky in the world because they have been trained to distrust products,” said Mr Broderick, citing scandals(丑闻) affecting baby milk powder and toys.

“They go into a situation expecting there could be quality issues, whereas in the West we trust the brands.

1.What was the gap between Chinese vehicles and foreign vehicles in 2016?

A. 131 points.B. 145 points.C. 95 points.D. 36 points.

2.The data in the fourth paragraph shows that ________.

A. the market share of the domestic cars has dropped

B. the quality of domestic vehicles have been improved

C. China’s cars have many mechanical and design problems

D. J.D. Power has done many surveys in the past seven years

3.J.D. Power is ________.

A. a name of a company

B. a car maker

C. a head of an association

D. a milk brand

4.According to what Mr. Broderick said in the last two paragraphs, we can learn that ________.

A. Chinese car market will be optimistic as is expected

B. Chinese and western consumers have different attitudes to products

C. he doesn’t like Chinese customers because they don’t trust products

D. it is easier for China’s car companies to sell cars to the West

 

查看答案

When Marco Polo travelled to Hangzhou, China 700 hundred years ago, never had he thought he'd be creating a job of social media ambassador in the 21st century in China.

On May 20, one lucky foreigner would be selected to become the modern-day Marco Polo, getting a free 15-day trip to the scenic city of Hangzhou in China, and rewarded $55,000 in the next year for working part-time to promote the city to the global audience. Five finalists from Australia, Romania, U.S., Switzerland and France were in the final race. They came from a pool of 700 applicants from around the world, carefully selected by the Hangzhou Tourism Commission on their familiarity with China, social media presence and adventurous spirit.

Located about 100 miles southwest to Shanghai, Hangzhou is home to 844 million population and among China’s richest cities as measures by per-capita GDP. Traditionally, Hangzhou is known for its charming West Lake, a UNESCO world heritage site with traditional Chinese stories and tales, and the Grand Canal, which travels from Hangzhou to Beijing and was a key route of transportation in ancient China. The city’s mild climate and charming environment drew 97 million tourists last year, contributing to 6.5% of the city’s GDP.

The lucky winner would start an all-expense-paid trip to Hangzhou, which, in addition to visits to tourist sites and tastings of delicious food, also would include a four-day ride along the Grand Canal and three evenings spent at a local resident’s home.

“It is in fact a part-time job. How you work that out efficiently is your problem,” Liam Bates, perhaps the strongest competitor because of his fluent Chinese, said. “We will see how hard it is to meet these numbers.”

1.The purpose of Hangzhou choosing a social media ambassador is to ______.

A. keep Marco Polo in people’s memories

B. attract more foreign tourists to China

C. encourage more foreigners to speak Chinese

D. explore a new route of transportation

2.From paragraph 3, we know that ______.

A. Hangzhou is 100 miles northwest to Shanghai

B. 8.8 million visitors came to Hangzhou in 2015

C. tourism plays an important in the GDP of Hangzhou

D. the Grand Canal travels from Hangzhou to Shanghai

3.Liam Bates was most likely to get the job mainly due to his ______.

A. travel experienceB. fluent Chinese

C. adventurous spiritD. excellent videos

4.Which of the following might be the best title for this passage?

A. Hangzhou rewards international visitors to China

B. Liam Bates creates a dream job of social media ambassador

C. Dream job in China—$55,000 to the contemporary Marco Polo

D. Hangzhou, a famous city for West Lake and the Great Canal

 

查看答案

Whenever something looks interesting or beautiful, there is a natural desire of us to capture (捕捉)and preserve it—which means, in this day and age, that we are likely to reach for our phones to take a picture.

Though this would seem to be an ideal solution, there are two big problems associated with taking pictures. Firstly, we are likely to be so busy taking pictures that we forget to look at the world whose beauty and interest encourage us to take a photograph in the first place. And secondly, because we feel the pictures are safely stored on our phones, we never get around to looking at them, so sure are we that we’ll get around to them one day.

The first person to notice the problems was the English art critic(评论家), John Ruskin. He was a keen traveler who realized that most tourists make a poor job of noticing or remembering the beautiful things they see. He argued that humans have a natural tendency to respond to beauty and desire to have it, but there are better and worse expressions of this desire. At worse, we get into buying souvenirs or taking photographs. But, in Ruskin’s eyes, there’s just one thing we should do—attempting to draw the interesting things we see, regardless of whether we happen to have any talent for doing so.

Ruskin said, “Drawing can teach us to see: to notice properly rather than gaze absent-mindedly. In the process of recreating with our own hand what lies before our eyes, we naturally move from a position of observing beauty in a loose way to one where we acquire a deep understanding of its parts.”

Ruskin deplored the blindness and hurry of modern tourists, especially those who prided themselves on travelling around the whole Europe in a week by train, “No changing of places at a hundred miles an hour will make us stronger, happier, or wiser. There was always more in the world than men could see, if they ever walked slowly; they will see it no better for going fast. The really precious things are thoughts and sights, not pace.”

1.According to Paragraph 2, when taking pictures, people tend to ________.

A. forget to appreciate something attractive on the spot

B. find it hard to learn skills of taking good pictures

C. find a good way to keep things in their minds

D. have a chance to meet the challenge of new technology

2.According to Ruskin, what should travelers do to best express their appreciation of and desire for something beautiful?

A. To speak it out openly.

B. To photograph it instantly.

C. To purchase it directly.

D. To paint it immediately.

3.From the fourth paragraph, we can infer that Ruskin encourages us to be ________.

A. considerate and determined

B. active and adventurous

C. creative and thoughtful

D. sensitive and ambitious

4.The underlined word “deplored” in the last paragraph is closest in meaning to ________.

A. appreciatedB. criticizedC. favoredD. ignored

 

查看答案

A cat with his own Facebook page and Instagram account is taking the Internet by storm thanks to his expressive eyebrows. Curious-looking Sam has racked up 150,000 Instagram followers and 530,000 likes on Facebook since bursting onto the scene in 2012.

Owner Amanda Collado, 26, from New York, has been handling the large amount of requests from fans and media for the past three years. She said, “There have definitely been situations where I have had to ignore friends, family or work to take the time to do Sam's posts or answer emails on his behalf. Everyone gets a little annoyed when I'm on my phone and not paying attention to them. I never thought Sam would be so popular.”

Amanda's mum, Ivette Rodriguez, noticed the abandoned cat outside her home one evening.

Ivette said, “I saw a little niche (壁龛) next to the house and there was a cat in there. He willingly gave himself up to me—I guess he was so tired of being outside.”

Amanda created an Instagram account for Sam after a friend pointed out his expressive brows. She said, “I didn't notice his eyebrows initially.”

“He had about 800 followers at first—but in February someone posted his photo on Reddit and he blew up overnight—I woke up with 1600 followers. From there we made a Facebook and all other social media accounts.”

Amanda posts pictures to Sam's account every two days, but spends most of her day keeping up with all of his fans. But the effort she puts into her pet's social media has paid off—and she has bigger plans for Sam's future, including merchandise (商品).

“Right now we're trying to share him in a free way. Eventually we'll sell Sam merchandise, because I know many people do like having cute little mugs, Sam mugs, or posters, T-shirts.”

1.Why does Amanda sometimes ignore her friends?

A. She is absorbed in her work.

B. She is popular with her fans.

C. She gets along badly with her friends.

D. She is busy with Sam's business.

2.How did Amanda get the cat called Sam?

A. She bought it from her friend.

B. One of her friends gave it to her.

C. Her mother found it and adopted it.

D. The text didn't mention it.

3.What does Amanda plan to do about Sam?

A. She plans to post Sam's photo on Reddit on the Internet.

B. She plans to post pictures to Sam’s account every day.

C. She plans to buy more cats.

D. She plans to sell Sam products.

 

查看答案

快餐在现在的中国很流行,但快餐对人的身体却没什么好处。请你根据下面要点以“Fast Food”为题写一篇英语短文。

注意:

1.快餐在中国十分流行,人们,尤其是儿童和青少年喜欢吃快餐。

2.快餐受欢迎至少有三个方面的原因;

⑴方便、节约时间;

⑵既可在快餐店里吃又可带回家吃;

⑶店里的环境干净、舒服;

3.从营养角度讲,快餐食品却不尽人意;

4. 建议如时间来不及可考虑吃快餐,但以偶尔品尝为宜;孩子要尽 量少吃快餐。

词数100左右。 参考词汇:营养(nutrition)

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.