满分5 > 高中英语试题 >

I am 26. I’m clear that I’m never going ...

I am 26. I’m clear that I’m never going to catch up with Mother Teresa. But I want to do something to help people every single day like her.

Everybody thinks we just serve food and soda. The safety training is serious and stressful. Caring for 49 people in a business class in 90 minutes is not easy. I had a roommate who was a waitress; she just left a candle and a table cloth burning, and I used a fire extinguisher to put out the fire. If something goes bad at her job, she calls the police. But if something happens up in the air, it’s up to us.

I’m single and have no kids. I’ve flown every Christmas since 1995. If I fly, someone else can be with their kids. Christmas in an airport can be depressing, but it’s the little things that make a difference.

We’re not robots. It’s hard to put on a smile and just pretend everything is great when it isn’t. I’ve seen co-workers lose a family member the day before a trip and just pull themselves together (take control of their feelings and behave in a calm way). At the end of a 14-hour flight, it’s like, “It was really nice to help

you, but I’m ready for you to get off the plane.” Those last 15 minutes can be the longest 15 minutes of your life. You can’t wait to turn off the flight attendant’s voice and get something to eat without anyone saying “Excuse me.”

Sometimes I go all day and never hear a “please” or a “thank you” when you say “thank you”, it’s huge. It makes us feel like you actually see us as fellow humans. We’re up there together at a height of 30,000 feet, enjoying the miracle of the modern flight.

1.What’s the author’s attitude towards Mother Teresa?

A. Grateful.B. Fearful.C. Admiring.D. Doubtful.

2.How did the author like her roommate’s job?

A. It was the same as hers.

B. It was more interesting than hers.

C. It was easier than hers.

D. It was more serious than hers.

3.Why does the author fly every Christmas?

A. Because she has nowhere to go.

B. Because she’s trying to be a helpful co-worker.

C. Because she owes her co-workers some favors.

D. Because she’d like to earn more money.

4.What does the author imply by saying the underlined sentence “We’re not robots”?

A. Flight attendants are not stronger than robots.

B. Flight attendants also experience emotions.

C. Flight attendants get tired while robots don’t.

D. Flight attendants need to rest now and then.

 

1.C 2.C 3.B 4.B 【解析】 试题分析: 本文是一篇记叙文,作者作为一名空姐热爱着她的本职工作,但同时也讲述了空姐工作的艰辛和不容易,也表达了作者希望得到大家的理解和尊重。 1.C 细节理解题。根据第一段提到I’m clear that I’m never going to catch up with Mother Teresa. But I want to do something to help people every single day like her(我永远赶不上特雷莎修女,但我希望能像她一样,做点什么来帮助人们)可推知,作者对特雷莎修女是钦佩赞赏的,故选C项。 2. 推理判断题。根据第二段提到Caring for 49 people in a business class in 90 minutes is not easy.(在九十分钟的飞行中照顾商务舱中的四十九人并不容易)和 If something goes bad at her job, she calls the police. But if something happens up in the air, it’s up to us(如果她的工作中有不好的事情发生,她可以打电话叫警察,但如果飞行中有突发事件,那只能靠我们自己),推断室友工作比我的容易,故选C项。 3. 推理判断题。根据第三段提到If I fly, someone else can be with their kids.可知,如果作者去上班,别人就可以与孩子一起过圣诞节,故作者是个乐于助人的人,故选B项。 4. 推理判断题。根据第四段提到It’s hard to put on a smile and just pretend everything is great when it isn’t(事情不顺利时假装一切都好,还要面带微笑是不容易的),后面讲述一个同事起飞前失去亲人,飞行中仍然要控制感情去工作,推知这句话的意思是“我们不是机器人,我们也有感情的”,故选B项。 考点:人生百味类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Our mission is to give a world-class education to everyone, everywhere, regardless of gender, income or social status.

EdX offers MOOCS from the world’s best universities, online courses from MIT, Harvard, Berkeley, UT and many other universities. Topics include biology, business, chemistry, computer science, economics, finance, electronics, engineering, food and nutrition, history, and more. EdX is a non-profit online website created by founding partners of Harvard and MIT.

Today, edX.org provides hundreds of thousands of people from around the globe with access to free education. We offer amazing quality classes by the best professors from the best schools. We enable our members to find out a new passion that will transform their lives and their communities.

Around the world from coast to coast, in over 192 countries, people are making the decision to take one or several of our courses. As we continue to grow our operations, we are looking for talented, passionate people with great ideas to join the edX team. We aim to create an environment that is supportive, diverse, and as fun as our brand. If you’re hardworking, dedicated and ready to contribute to an unparalleled (无比的,空前的) member experience for our community, we really want you to apply.

As part of the edX team, you’ll receive:

•Competitive compensation

•Generous benefits package

•Free lunch every day

•A great workplace where everyone cares and wants to change the world (no, were not kidding).

While we appreciate every applicant’s interest, only those under consideration will be contacted. We regret that phone calls will not be accepted. We promise that every applicant will be treated fairly.

All positions are located in our Cambridge offices.

1.What does edX mainly do?

A. Studying people’s learning habits.

B. Discovering people’s new passion.

C. Providing free courses.

D. Researching the trend of education.

2.According to the text, edX ________.

A. aims to change the world

B. tries to build more schools

C. has schools in nearly 200 countries

D. teaches people how to choose their courses

3.Which of the following statement is TRUE according to the passage?

A. Only males will be admitted.

B. The edX team members must pay for all their three meals a day.

C. You can call to ask about details about the application.

D. EdX doesn’t aim to make money.

4.What’s the aim of the text?

A. To give an introduction to edX.

B. To encourage people to join edX.

C. To predict the future of education.

D. To advise us to choose quality education.

 

查看答案

 

Usually, a wedding's main focus is on the bride and groom. However, one couple were upstaged by a huge brown bear that they invited to be a part of their special day.

Denis and Nelya, both 30, from Moscow, Russia, hired 21-stone Stepan to play the role of ringbearer and he even turned up to their ceremony wearing a black bow tie.

The bear, which stands seven-foot tall, was very involved with the ceremony, even posing for photos with both bride and groom.

At one point he even acted as the registrar and joins paws with the couple as they professed their love for each other. Standing underneath a cream fabric canopy(华盖) and surrounded by greenery, flowers and fruit, Stepan helped the couple on their wedding day.

Denis said, “We both knew Stepan is a very kind bear but still it is a huge, unpredictable animal so we were a bit scared, but still happy to be able to make our dream come true. It was a fantastic experience to have this photo shoot with Stepan. We will absolutely remember this day forever.”

Stepan the bear first found fame in May 2016, when a series of photos of the tame animal were published. He was adopted by Russian couple Svetlana and Yuriy Panteleenko aged just three months after being discovered by hunters in the forest, having lost his mother.

Svetlana said, “Stepan likes nothing more than to cuddle up with us on the sofa at night while we're watching television. He absolutely loves people and is a really sociable bear despite what people might think, he is not aggressive at all. We have never been bitten by Stepan.”

1.The underlined word “upstage” in paragraph 1 probably means ________.

A. attractB. over-dropC. biteD. surprise

2.What do we know about Stepan?

A. Stepan is not happy at all at the wedding ceremony.

B. Stepan was discovered by Denis and Nelya.

C. Stepan is popular since he was born.

D. Stepan caught the guests’ attention.

3.Where might the passage be taken from?

A. A travel brochure.B. A newspaper.

C. A science fiction.D. A popular novel.

 

查看答案

假设你是学生会主席李华,学生会打算招募一位校报英文版的编辑,请你用英文以 “An English Editor Wanted”为题目写一则招聘启事。内容要点如下:

1、要求:英文与美术皆好;能熟练使用电脑;

2、工作内容:选择与编辑同学们的英文来稿;

3、有意者请在下周五前与学生会联系。

注意:1.词数100左右

2.不要逐字翻译,可适当发挥。

An English Editor Wanted

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last weekend we went mountain-climbing. Even the heavy rain can not stop us. We set off early and went along an extreme narrow road, all in high spirit. On either side of the road was green fields. We could hear the sound of the rain mixing with our laughter. At noon we reached to the top of the mountain, there we were amazed by the beauty of the scenes. After short rest, we started going down. It rained more harder. We were wet all over, and we still felt happy.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

Over the years I've been teaching kids about a simple but powerful concept the ant philosophy(哲学),an   1.  (amaze) four-part philosophy.

First, ants never quit. If they're heading somewhere and you try to stop them, they'll climb over, they'll climb under, or they'll climb around. They never quit 2.     (look) for a way to get where they3.(suppose) to go! Second, ants think about winter and summer. They are always gathering in their winter food in the middle of summer and they are making   4.(prepare) for the long cold winter. So you have to think about storms in summer; think about rocks   5.  you enjoy the sand and sun. Third, ants think about summer all winter. During the winter, they remind 6., "This won't last long and we'll soon be out of here. " On 7.  first warm day, the ants are out. If it 8.(turn) cold again, they'll dive back down. But they come out again if it is warm. Last, how much will an ant gather during the summer to prepare for the winter? All that it 9.(possible) can. 10.you can learn from the ant philosophy is: Never give up, look ahead, stay positive and do all you can.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.