满分5 > 高中英语试题 >

The Asuncion zoo is looking for a mate f...

The Asuncion zoo is looking for a mate for Coco, an endangered hyacinth macaw (蓝紫金刚鹦鹉), and it is the last known male of his species left in Paraguay.

Coco was sent to the zoo eight years ago. A recent DNA test showed that he is male. Zoo worker Celia said, “To avoid mixing species, the zoo has had to keep him apart from the other macaws, which has left him lonely and bored.” “He is quite sociable, although he has only learned to say Hello, but when he hears music, he dances” Celia said.

He has a yellow circle around his eyes that set off the rest of his blue feathers. He is more or less a cousin to Blu, the macaw that starts in the movie, Rio. That species, cyanopsitta-spixii(小蓝金刚鹦鹉), is all blue and even more endangered than the hyacinth macaw.

Like the bird in the movie, scientists hope to find Coco a mate to rebuild the species. Because international laws against animal training are now so strict, nobody is willing to lend the zoo a female. The best solution is to find a female hyacinth macaw in our country. Celia said, “there are at least two other known hyacinth-macaws but without DNA test, it is impossible to know if they are female,  and the owners are not willing to help, because the mating process can take some time and be a little hard on females.”

1.From the text we know that Coco ________.

A. is the last known hyacinth macaw

B. lives apart from the other macaws

C. has adapted to being left alone

D. can say "Hello" when he hears music

2.Why is it difficult to find a mate for Coco?

A. Because there is no known female macaw in Paraguay.

B. Because the international laws are against Coco mating.

C. Because the DNA test on female Coco takes time.

D. Because nobody is willing to hunt for a female.

3.It can be inferred from the text that ________.

A. Coco stars Rio in a movie

B. Coco has only blue feathers on his body

C. Coco is the most endangered macaw

D. rebuilding the Coco's species will take time

4.Which of the following would be the best title?

A. Coco, a Rare Macaw-in Asuncion Zoo

B. Asuncion Zoo Is Seeking a Mate for Coco

C. Hyacinth Macaws Are Endangered in Paraguay

D. Coco, the Only Known Male Macaw in Paraguay

 

1.B 2.A 3.D 4.B 【解析】 试题分析: 本文讲述亚松森公园正为一只小蓝金刚鹦鹉寻找伴侣。 1.B 推断题。根据第二段Zoo worker Celia said, “To avoid mixing species, the zoo has had to keep him apart from the other macaws, which has left him lonely and bored.”可知,动物园的工作人员说,为了避免与其它物种混合,把它与其它的鹦鹉隔离开来,故选B项。 2.A 推断题。根据第四段提到without DNA test, it is impossible to know if they are female(没有DNA的检测,不可能知道它的性别),故很难为Coco找个伴侣,故选A项。 3.D 推断题。根据第四段提到because the mating process can take some time and be a little hard on females.可知,D项正确。 4.B 主旨大意题。本文讲述亚松森公园正为一只小蓝金刚鹦鹉寻找伴侣,故选B项。 考点:新闻报道类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Welcome to the 2016 Winter Camp

The 2016 Winter Camp opens between 9:30 a.m. and 11:30 a.m. from Feb.5th to Feb. 15th. A11 children aged 8-14 are welcome. Each child can take part in only one of the following activities and needs to pay ¥150 for it.

1. Sports (basketball, football, table tennis, etc)

2. Internet Groups (painting online, piano-learning, computer study, etc.)

3. English World (English songs/games/plays, English speaking contest etc.)

Some American children are coming to the camp. If you really want to spend an interesting winter holiday, please join us for learning with fun. Act now! Book your seat as soon as possible either by phone or by e-mail. Pay before Jan. 25th, then you can have a Mickey T-shirt as a member of the camp.

Beijing Children's Palace

No. 23,  Fu Xing Road, Beijing City

Tel: 010-888093445

E-mail: Children's Palace@163.  com

1.This Winter Camp is intended for ________.

A. parentsB. teachersC. studentsD. English learners

2.The participants can do the following things except ________.

A. making friends with American children

B. playing computer games

C. learning English songs

D. having basketball matches

3.What should you do if you want to get a T-hirt?

A. Book the seats as soon as possible.

B. Phone the Palace in advance.

C. Pay money before Jan. 25th.

D. Ask some others to join in.

 

查看答案

某英语报纸以“What makes a good English teacher?”为题向学生征集稿子。假设你叫李华,请你将你班讨论结果用英语写一篇文章向该报投稿。内容如下:

A. 学科知识扎实

B. 课堂生动有趣

C. 对学生既严格也关心

D. 发音优美,讲解清晰

E. 你自己的观点及理由 (不能重复以上四点)

要求:1、可适当发挥

  2、词数:120词左右,开关和结尾已经给出,不计入总词数。

 

Dear editor,

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

 

Yours sincerely

Li Hua

 

查看答案

短文改错

下面一篇短文中共有10处语言错误,每句最多有两处错误,每处错误只涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词作斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1、每处错误及其修改仅限一词;

2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

A man has been waiting at the bus stop. After a few minutes later, the bus arrived and did not stop. The man thought it would stop a little far, so he started running after the bus. Fortunately, the bus never stopped. The man kept follow the bus until he arrived home. The man was very glad that he could save a bit money. He happily told his wife, “Honey, today I ran after the buses until getting home. I didn’t have to pay the fee.” Surprisingly, the wife blamed her, “You fool! Do you know how many you could save if you ran after a taxi?”

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

I’m on holiday here in Switzerland with my parents and I’m having 1.Fantastic time. We’re staying in a hotel near a lake and I can see snowy mountain   2.(peak) from my bedroom.

I’ve never been to the mountains before and I love 3.______. It’s also the first time I 4. (stay) in a hotel. My father isn’t very happy though. He   5. (forbid) to smoke in the hotel so he has to go outside!

We go mountain climbing with a guide. You don’t have to go with a guide but it’s 6.(safe).

Yesterday we went7.a boat trip around the lake. It suddenly started to rain heavily. It was fun but a bit 8. (frighten).

The best thing of all is the beautiful scenery. The worst is9.  I can’t go out at night. Not because my parents won’t let me but because there’s nowhere 10. (go).

 

查看答案

It’s after 10 a.m. and the kids are still sleeping. It’s Sunday. This is a traditional day of   .

Every culture on the planet has             one day of rest a week.  Some use that time to go church,   others sleep, watch TV, and just give themselves the gift of a     day. And there are those who that working up a sweat in the backyard is just what the doctor ordered, but I that exact activity.

We need to give ourselves a break, and a little rest          well for almost everybody. It doesn’t        matter what the activity is. The idea is to give your body, mind, and heart a(n)   to relax. If you keep going at full speed every day, it can be really   on you, both physically and mentally.

Some people   it hard to take a real vacation, let alone a day off. I have seen many people work themselves an early grave because they were too   , and some too scared to give themselves a break.

It doesn’t matter what   your free time takes. You   yourself the gift of a deep breath and a view of the long sunset. Remember that you can’t work well if you’re exhausted (精疲力竭) by   stopping to take a rest. Again, it doesn’t matter   you do it. This is not about tradition. Find out whatever time works best for you, and   a plan.

   this and talk it over with others. The idea here is that by giving ourselves a break and just     a day off, we can make our lives better and actually create greater things in our world.

1.A. restB. workC. travelD. exercise

2.A. at mostB. at least C. more thanD. no more than

3.A. thoughB. sinceC. unlessD. while

4.A. busyB. tiredC. lazyD. terrible

5.A. feelB. suggestC. insistD. dream

6.A. opposeB. favour C. doubtD. refuse

7.A. sellsB. goesC. works D. manages

8.A. regularly

9.A. chanceB. equallyB. measureC. finallyC. stepD. reallyD. answer

10.A. goodB. meaningfulC. helpfulD. hard

11.A. thinkB. findC. considerD. put

12.A. atB. onC. withD. into

13.A. takenB. allowedC. drivenD. expected

14.A. adviceB. formC. giftD. tradition

15.A. bringB. showC. oweD. choose

16.A. neverB. everC. alwaysD. seldom

17.A. whereB. howC. whyD. when

18.A. acceptB. agreeC. makeD. announce

19.A. Think aboutB. Talk aboutC. Bring aboutD. Come about

20.A. askingB. enjoyingC. sharingD. spending

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.