满分5 > 高中英语试题 >

You’ve probably heard about sports coach...

You’ve probably heard about sports coaches, fitness coaches, voice and music teachers, career counselors(咨询) psychiatrists (精神科医师) and other specialists who teach skills and help us cope with daily life.

But there’s a rapidly growing kind of professionals who do a little bit of everything. She or he is called a life coach”. People who are at the crossroads in their life, and corporations that want to give certain employees a career boost , are turning to them for help.

   The idea that one person’s success story can change other people’s life for the better goes back at least to the 1930s. Dale Carneigie’s famous self-improvement program “ How to Win Friends and Influence People” came along soon thereafter.

   But this new style of life coaches includes more than enthusiastic speakers or writers. They use their own experiences in business, sports, military service, or psychotherapy (心理疗法) to help others make critical life decisions. They often give their approaches a slogan, such as “energy coaching” or “fearless living” or “working yourself happy”.

Dave Lakhani in Boise, Idaho, for instance, works with salespeople to develop what he calls a “road map”. He says an ongoing relationship with a coach is like having a personal fitness trainer for one’s career and life outside work.

Lakhani’s Bold Approach coaching firm also donates some of its time to help people who are anything but successful---including battered (殴打) women and struggling single mothers.

But others in the so-called “helping professions” are not thrilled about the life-coaching movement. They say that anyone, trained or untrained, can call himself or herself a life coach, and that slick(华而不实的) promoters who mess with people’s lives can do more harm than good.

1.Which of the following is the best title for the passage?

A. Working Yourself Happy.

B. How to Cope with Daily Life with Life Coaches.

C. Life Coaches Help with Tough Decisions.

D. The Life-Coaching Movement.

2. What is a “life coach”?

A. A career counselor who teaches skills.

B. A psychiatrist who helps us deal with daily life.

C. A fitness coach who teaches us lessons.

D. A specialist who helps us make important life decisions.

3.The last paragraph is mainly about__________.

A. the introductions of life coaches

B. the disagreements of life coaches

C. the effects of life coaches 

D. the experiences of life coaches

 

1.C 2.B 3.D 【解析】 试题分析: 本文讲述生活中出现一些生活教练,他会给你生活指导,激励人但也有些华而不实的人生教练会扰乱人们的生活。 1.C考查主旨标题。本文讲述生活中出现一些生活教练,他会给你生活指导,激励人但也有些华而不实的人生教练会扰乱人们的生活,故选C项。 2.B 考查词意猜测。根据第二段提到She or he is called a “ life coach”. People who are at the crossroads in their life, and corporations that want to give certain employees a career boost , are turning to them for help.你被叫作生活教练,当人们处在十字路口时,当公司想给某位员工升职时,需要他们的帮助,故选B项。 3.D考查推理判断题。根据最后一段提到They say that anyone, trained or untrained, can call himself or herself a life coach, and that slick(华而不实的) promoters who mess with people’s lives can do more harm than good.他们说那些经过培训或没有经过培训的,自称生活的教练,华而不实的这些人会扰乱人们的生活,坏处多于好处,故选D项。 考点 :日常生活类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Suddenly, a man driving a motor car _______ the girl’s bag and took it away, ______ into the darkness.

A. seizing , disappeared   B. seized, disappeared  

C. seizing, disappearing   D. seized, disappearing  

 

查看答案

Most people think ________ necessary to learn a foreign language nowadays.

A. thatB. this  C. it  D. them

 

查看答案

--- I haven’t met anyone else here who can speak better French than you.

--- Actually, I _______ in France for almost ten years.

A. lived   B. live  C. had lived   D. have lived

 

查看答案

The fans in Chicago admire Michael Jordan ______ he is no longer fighting for the Chicago Bulls.

A. since B. however  C. even if  D. when

 

查看答案

---I haven’t got the reference book yet, but I’ll have a test on the subject next   month.

---Don’t worry. You _______ have it by Friday.

A. could  B. shall  C. must  D. may

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.