满分5 > 高中英语试题 >

Donald John Trump (born June 14, 1946), ...

Donald John Trump (born June 14, 1946), is an American businessman and politician who became the President-elect of the United States on November 8, 2016. Since 1971 he has chaired The Trump Organization, the principal holding company for his real estate ventures and other business interests. During his business career, Trump has built office towers, hotels, casinos, golf courses, and other branded facilities worldwide.

Trump was born and raised in New York City and received a bachelor's degree in economics from the Wharton School of the University of Pennsylvania in 1968. In 1971, he was given control of his father Fred Trump's real estate and construction firm. Trump has appeared at the Miss USA pageants, which he owned from 1996 to 2015, and has made cameo appearances in films and television series.

Trump and his businesses, as well as his three marriages, have received prominent media exposure. He hosted a popular NBC reality show, The Apprentice, from 2004 to 2015. As of 2016, he was listed by Forbes as the 324th wealthiest person in the world, and 156th in the United States, with a net worth of $3.7 billion in October 2016.

Trump first campaigned for the U.S. presidency in 2000, winning two Reform Party primaries. On June 16, 2015, Trump again announced his candidacy for president, this time as a Republican. Trump became known for his opposition to illegal immigration and free trade agreements, as well as his frequently non-interventionist views on foreign policy, and quickly emerged as the Republican nomination front-runner. As of March 23, 2016, Trump has won 21 contests in the 2016 Republican presidential primaries.

He was elected as the 45th U.S. president in the 2016 election on the Republican ticket, defeating Democratic nominee Hillary Clinton, and is scheduled to take office on January 20, 2017. At 70 years old, he will be the oldest person to ever assume the presidency.

1.This passage is mostly probably taken from __________.

A. a story book       B. a biography book 

C. a science book      D. an advertisement

2.Where is Donald Trump’s hometown?

A. London           B. Paris

C. New York          D.Beijing

3.From the passage, we can know that Donald Trump was ____________.

A. wealthy and sucessful                B. intelligent but mean 

C. good-tempered and tolerant            D. forgetful and sensitive

4. We can learn from the passage that _______________.

A. Donald Trump is only successful in business field.

B. Donald Trump was born in a poor family.

C. Donald Trump is in favor of illegal immigration.

D. Donald Trump will be the oldest president of the United States.

 

1.B 2.C 3.A 4.D 【解析】 试题分析:本文介绍新当选的美国第45位总统唐纳德·特朗普。 1.B推理判断题。纵观全文,可知在介绍新当选的美国第45位总统唐纳德·特朗普,这是一篇人物传记,故B项符合题意。 2.C细节理解题。根据第二段第一句Trump was born and raised in New York City可知他的家乡是New York。故选C。 3.A推理判断题。根据本文对唐纳德·特朗普的介绍可知他是政治家、商人、作家、主持人。唐纳德·特朗普曾经是美国最具知名度的房地产商之一,人称“地产之王”,他依靠房地产和股市,特朗普拥有纽约、新泽西州、佛罗里达州等地黄金地段的房地产,并且创建“特朗普梭运航空”,也是新泽西州“将军”职业足球队老板。特朗普在风景怡人的城镇兴建数幢豪华大厦与别墅,还购买价值一亿美元的豪华游艇、此外还拥有私人飞机。因此推知他富有并成功。故选A。 4.D细节理解题。根据最后一段最后一句At 70 years old, he will be the oldest person to ever assume the presidency.可知他是美国历史上年岁最大的总统。故选D。 【名师点拨】 事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。5. 70 years old, he will be the oldest person to ever assume the presidency.可知他是美国历史上年岁最大的总统。故选D。 考点:考查人物传记类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

China started late in network technologies and has lagged behind for years. With the rapid development of wireless technologies, the concept of the Fifth Generation (5G) mobile communication system started to emerge(出现). Although the development of 5G network technology in the international community is still in the research stage, a number of foreign countries and organizations are working on it. In order to catch up with the pace of the times, China also needs to have its own place in such a competitive environment.

Compared with 2G, 3G and 4G, 5G is not independent and brand-new. It is a combination and further development of present mobile communication technology. Besides the speed upgrade, 5G will also meet the requirements of large bandwidth, super high capacity, super dense site, super high reliability and whenever and wherever possible assess.

There are some rapid changes in China’s telecom space. With the 3G network now widely used, and 4G just around the corner, China is now preparing to enter the 5G era. China has started research and development on the 5G network, and plan to launch the network testing by around 2020. It’s expected that a unified standard will be adopted globally with the 5G technology.

"Under a same standard, different enterprises can be connected, and form a competition environment. Therefore, we can guarantee that enterprises can gain reasonable profits, and at the same time provide faster, better, more convenient and cheaper services to consumers." Wu Ku, Director of Dept. of Science & Tech., MIIT said.

Wu Hequan from Chinese academy of engineering said, "5G will make it possible to connect one million devices to the so-called Internet of Things within one square meter. In the future, it will also be available on high-speed trains moving as fast as 500 kilometers per hour. In the area of the Internet of Vehicles, it can be used in unmanned vehicles, assisted driving and the management of smart cities."

Wu believes China's future Internet will be faster, more intelligent and more reliable.

Chinese government pays more attention to the development of 5G and adopts a more open attitude. With the joint effort of the industry, China will play an increasing important role in the global 5G development.

1.The first paragraph mainly wants to tell us ____________.

A. the concept of 5G network technology 

B. the reason why we need 5G network technology   

C. the fact that China fell behind network technology   

D. the fact that 5G network technology is good

2.From paragraph 2 and paragraph 3, which kind of network technology is the fastest?

A. 2G            B. 3G           C. 4G            D. 5G

3.What’s Wu’s attitude towards the 5G network technology?

A. Negative.       B. Positive.

C. Unknown.        D. Neutral.

4.After reading the passage, we can infer that _______________.

A. China is No.1 in 5G network technology.

B. China has already entered 5G ages.

C. China will launch the network testing before 2020.

D. China will use 5G network technology in transportation.

 

查看答案

The 2016 Rio Olympic Games have come to an end. Without doubt, many Chinese sports fans sat in front of the TV and cheered our athletes on, hoping that they would get as many gold medals as possible.

But sometimes our desire for gold medals can result in the sadness of failure. When Liu Xiang, China’s track hero, pulled out of the Beijing Olympics due to injury, he greatly disappointed many Chinese sports fans.

But things are different now. In the 2016 Rio Olympic Games, we saw a healthier and more lenient Chinese attitude toward the sportspeople, fully in line with the Olympic spirit.

China didn’t win any gold medals on the first day. But, instead of criticizing the athletes who failed to finish on top of the podium(领奖台), the majority of fans were happy with their efforts. “Reacting in the right way when an athlete misses out on gold shows the maturity of a person, and is also a challenge for a country to face up to in the process of development,” commented CRI.

Swimmer Fu Yuanhui won fans’ hearts, even if she only won a bronze medal in the 100m backstroke final. Her fans on her Sina Weibo micro blog have increased 100,000 to over 6 million. Many sports fans appreciated her straightforward character and attitude toward competition.

“The warm support from Internet users shows that public attitude toward competitive sport and the Olympics have gotten to a higher level,” said an article in the People’s Daily.

1.From passage 2, what can we know about Liu Xiang?

A. He is still a famous athlete.

B. He didn’t complete his event in the Beijing Olympics.

C. The audience desired him little.

D. He was required to give up the competition.

2.What does the underlined word “lenient” mean in Paragraph 3?

A. unhappy           B. serious

C. complaining        D. tolerant

3.People like Fu Yuanhui because of her ________.

A. kindness to the fans

B. winning a bronze medal      

C. attitude to competition

D. Weibo mirco blog    

4.What does the author mainly want to tell us in this passage?

A. Learning how to face up to challenge.

B. Winning gold medals is important.

C. Changing attitude to athletes is a must.

D. Getting as many gold medals as possible.

 

查看答案

Welcome to Stockholm University Library. You can use this guide to help you use our library. Our library offers different types of studying places and provides a good studying environment.

Zones

The library is divided into different zones. The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading, and places where you can sit and work with your own computer. The reading places consist mostly of tables and chairs. The ground floor is the zone where you can talk. Here you can find sofas and armchairs for group work.

Computers

You can use your own computer to connect to the Wi-Fi specially prepared for notebook computers, you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office. They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.

Group-study places

If you want to discuss freely without disturbing others, you can book a study room or sit at a table on the ground floor. Some study rooms are for 2-3 people and others can hold up to 6-8 people. All rooms are marked on the library maps.

There are 40 group-study rooms that must be booked via the website. To book, you need an active University account and a valid University card. You can use a room three hours per day, nine hours at most per week.

Storage of Study Material

The library has lockers for students to store course literature, When you have obtained at least 40 credits(学分),you may rent a locker and pay 400 SEK for a year’s rental period.

Rules to be Followed

Mobile phone conversations are not permitted anywhere in the library. Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.

Please note that food and fruit are forbidden in the library, but you are allowed to have drinks and sweets with you.

1.The library’s upper floor is mainly for students to __________.

A. read in a quiet place                 B. have group discussions

C. take comfortable seats                D. get their computers fixed

2.From the passage, whose behavior meets the fact of Stockholm University Library?

A. Amy is capable of using library computers on any floor if she is in urgent need.

B. Michael should register first at the university if he wants to book a group-study room.               

C. Vivian can bring sandwiches and candies into the library if she is hungry.

D. Erin can rent a locker in the library if she pays 400 SEK for a year’s rental period.

3.Which can be the best title of the passage?

A. Different Types of Studying Places

B. Providing a Good Studying Environment 

C. Guide to Stockholm University Library

D. Rules of Stockholm University Library

 

查看答案

假如你是李华,是一名高二学生。最近,你校广播站面向全体学生招募两名英语播音员。你很想尝试一下,请根据下面的要点写一封自荐信

内容要点如下:

1.自我介绍和写信的目的;

2.自身优势;

3.希望被录取。

注意:

1.词数100左右;。

2.可适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头和结尾已经写好,不计入总词数。

Dear Sir or Madam,

I am Li Hua.

--------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------

   I am looking forward to your early reply.  

Yours,

                                                      Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在此符号下面写出该加的词。

    删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。

注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;

          2、只允许修改10处, 多者(从第11处起) 不计分。

One day, when I am walking in my neighborhood after supper, I saw wallet on the ground. I picked it up or opened it. I found there were several $100 bills in it but I didn’t know whom it belonged for as there was no information about the owners. Just as I was wondering how to deal with it, I saw a man look for something. I went to him and asked how he was trying to find. He said he had been lost his wallet. Then I asked him how many it was in it. I returned it to him after making sure the wallet was him. He couldn’t thank me enough.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.